Gå til innhold

KTF5A5F6

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KTF5A5F6

  1.  

    Å ha bil med utgått garanti, er en potensiell kostnadsbombe. Det er mange komponenter som har ekstreme priser, og nok i enda større grad på elbil.

     

    Hvis bilene skiftes ut etter 2 år må det vel være mulig å inngå avtaler med en lengre garanti enn som så?

     

    Ellers er det vel i mindre grad på elbil du mener? Med unntak av batteriet.

    Peugeot har bare 100.000km garanti. Hadde de valgt Hyundai hadde de fått 200.000km og med Leaf 160.000. Så dette må jo være et bevisst valg virker det som. Om det også er det mest økonomiske fremfor å bytte hvert 3. eller 4. år, avhenger av regnestykket som er brukt og antatt bruktverdi for hver biltype.

    • Liker 4
  2. Jeg fikk knust mobilskjerm på en tur ute i norsk vinterkulde og kontaktet dem om dette var en reklamasjonssak da det ikke stod noen vei om hvor mye kulde mobilen kunne utsettes for før den knuste.

     

    Hvor kaldt vær var du ute i? Det står nok et sted i brukerhåndboka hvilken temperatur den tåler. Dessuten skal det vel endel til å sannsynliggjøre at skjermen bare knuste helt uten videre - da bånnfrossen telefon nok knuser mye lettere ved selv små støt. Videre vil det forventes av en forbruker å ta normalt godt vare på slike ting, dvs kanskje pakke den godt ned i sekken istedenfor å ha den i en kald jakkelomme e.l. Men hvis du kan finne støtte på nettet at mange andre eiere av samme telefonmodell har hatt samme problem, kan du ha en sterkere sak :)

    • Liker 1
  3. Jeg er imot masseovervåkning, men mener at en grensepassering mellom to land bør kunne sikres bedre. Det er et sted man vet at man kan bli kalt inn, avkrevd ID og ransaket. Fri flyt av menneskesmugling og narkotika er ingen tjent med. Grenseovergangene bør bemannes 24/7, og kameraovervåkes med maskinlært kunstig intelligens slik at biler som matcher mistenkelig-algoritmen automatisk blir sluset til kontroll uansett når på døgnet.

    • Liker 3
  4. Hva blir konsekvensen for hybelmarkedet om skattefritaket fjernes for alle som tjener nevneverdig med penger på det?

     

    Det finnes ikke noe skattefritak for "hybelmarkedet", kun hvis hybelen er i ditt eget bolighus og utgjør under 50% av utleieverdien for hele huset, evt under kr20.000,-

     

    Jeg skjønner at den såkalte delingsøkonomien opererer i en skattemessig gråsone

     

    Faktisk ikke. Samme regler om du leier ut hybel gjennom FINN eller AirBnb. Disse generelle formuleringene om "et visst omfang" etc har fantes hele tiden, så hvis du f.eks. kjøper en ekstra bil som du klarer å leie ut for 100.000 i året, er dette å regne som "et visst omfang" og skattepliktig enten du leier ut gjennom en plakat på lokalbutikken eller gjennom nabobil.no. Sånn har det alltid vært, ordet "delingsøkonomi" er således villedende.

     

    Det er forøvrig også skattepliktig om du som faglært rørlegger "hjelper" naboen med hans nye bad mot at han som faglært snekker hjelper deg med å sette opp garasje. Deling er det vel først snakk om hvis du ikke er fagmann på området eller "deler" ting og tang i et så lite omfang at det ikke kan ansees som næring.

  5. Men er koden fri?

     

    Det er ikke koden som behøver frihet, det er brukerne, *menneskene* som behøver alle friheter de kan få, derfor er FSF's maring om fri kode et blindspor som fratar oss brukerne en viktig frihet, nemlig å gjøre nøyaktig hva de måtte ønske med den åpne koden uten å spørre om lov. I så måte er MIT lisensen en av de beste beste! Den tillater f.eks. Apple å integrere PowerShell dypt inne i macOS, med tettere integrasjon - uten å spørre Microsoft om lov - hvis de mot formodning skulle ønske dette :)

  6. Helt enig. De må slutte å tenke kun abonnement eller ingenting. Selg dagspass for 20 kroner, og selg enkeltartikler for 1 krone, så skal du se at inntektene renner inn! Og teknologisk bør dette kunne løses med enten Bitcoin, mCash eller en annen mobilbetaling. Lightning Network kan være en fremtidig mulighet for billig micro payment: https://lightning.network/

  7. hmmm...så bare raskt på patenten og at bekreftelse på kjøp skal sendes til betalingsterminal via mobiltelefonen høres ut som en dårlig løsning som jeg håper ikke mcash gjør, hvis de gjør det har de nå en god grunn til å endre det for å unngå patentproblemet.

     

    Nei, dette patentet er alt for spesifikt og forutsetter for det første at det finnes en fysisk betalingsterminal på et brukersted, videre at denne IKKE har nettverksforbindelse. mCash kan ta betalt UTEN en betalingsterminal, og både butikk og mobil kommuniserer med betalingsformidler. Dessuten er det ingen fysisk eller optisk kommunikasjonsforbindelse mellom telefon og noen betalingsterminal, derimot vil bruker av mCash enten søke opp butikken eller scanne en statisk QR-kode med butikken/kassas unike ID - denne inneholder ikke detaljer om transaksjonen.

     

    Alt i alt tror jeg Sparebank1 kan sove godt om natten her :)

    • Liker 1
  8. Gitt at det er altfor få offentlige ladeplasser, og at PHEV salget skyter fart, blir konsekvensen av å tillate PHEV å bruke plassene - at rene null-utlipps-biler, som er 100% avhengig av disse plassene, vil bli presset ut, og salget/bruken av disse kan gå ned.

     

    Selvsagt bør man fortsette å bygge ut antall offentlige og private ladeplasser, men antakelig vil utbyggingen fortsette å henge etter i forhold til veksten elbiler og PHEV, så man må sørge for å fordele eksisterende plasser best mulig.

     

    Jeg kjører elbil og lar meg irritere, mest over fossilbiler som parkerer feil, dernest over elbiler som bruker plassen men ikke er plugget inn og også over PHEV som tar opp alle plassene.

     

    Som teknolog tror jeg løsningen kan ligge i teknologien her. Først, sett krav til aktiv lading på elbil-plasser. Dernest, innfør slutt med gratis lading, f.eks. 50 øre minuttet vil føre til naturlig rotasjon på ladeplassene. Type2 ladestolper kan utstyres med betalings-løsning. Dette vil føre til at 1) Folk verdsetter plassen mer, fortsatt rimeligere enn de private 2) flytter bilen til ordinær (gratis) P-plass når den er fulladet, 3) Kommunen får inntekter som lar de bygge ut flere ladeplasser. 4) elbileiere som har nok strøm til å komme seg hjem igjen vil ikke oppta en plass kun for å få litt gratis strøm.

     

    Med disse tiltakene kan det hende at det kan åpnes for PHEV på ladeplassene, men man må da sørge for at det ikke er rimeligere for de å stå og "liksom-lade" på en el-plass enn å parkere ordinært i gata ved siden av! Mulig betalingsløsningen kan finne ut om det er en PHEV gjennom krav om registrert RFID-brikke e.l. og fakturere dobbel P-avgift etter fullading, men det begynner å bli komplekst.

  9. Sandvika og Oslo: Her må dere lære av elbil-erfaringene og bygge en 100% åpen løsning med åpne data og APIer, slik som NOBIL (www.nobil.no). Hvorfor skal dere ha inn IBM og Microsoft når åpent frislipp av live parkerings-data garantert vil spinne av en masse smarte firmaer og app'er, for ikke å snakke om smarte studenter og studentbedrifter? På NOBIL kan man koble seg til et strømme-API og få sanntids oppdatering på hvilke ladestasjoner som er i bruk eller ledige.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...