Gå til innhold

nowhereman

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nowhereman

  1. Har tenkt å studere på universitet og må ta fag som privatist. Har tenkt å ta matte og norsk skriftlig til høst. Problemet mitt er at jeg er 24 og har ikke vært på skole siden 2016. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal begynte å øve til den skriftlige eksamen. Norsk har alltid vært mitt svakeste punkt. Jeg gikk elektro og hadde bare norsk ut vg2. Og fikk en 3'er. Matte er enkelt nok, dersom jeg følger matteboka og gjør de tildligere eksamensoppgavene. Men norsk er ikke like enkel. Jeg har lånt skolebølene for norsk fra min tidligere vgs, men føler at jeg ikke vil styrke de ferdighetene som blir vurdert under skritflig eksamen bare ved å lese boka.  Vurderte privatistskole men siden jeg jobber fulltid vil jeg ikke ha tid til å møte på skolen. Jeg vet de skolene tilbyr nettskole, men er ikke sikker på om det er verdt pengene. Sonans har 24timer gratis tilgang, men jeg ble ikke imponert over innholdet. Noen av skolene har skrivekurs som er rettet mot bare den skriftlige eksamen, men er redd for å kaste bort tusenvis av kroner når jeg allerede driver å tilbakebetaler gjeld.

     

    Hvis det er noen som har studert på egenhånd eller gjennom nettstudie på privatistskole som kan gi meg råd eller fortelle meg hvordan du studerte til eksamen hadde jeg satt pris på det.

  2. Kjøpte ny gaming laptop fra Elkjop i blackfriday. Henta den et par dager siden og merket at den lagde noe surre lyder. Etter å ha googlet problemet fant jeg ut at det var spolestøy (coil whine). Er usikker om jeg skal levere den eller ikke. Har lest at spolestøy er vanglig blant kraftig elektronikk som high-end cpu og gpu. Spolestøyet er ikke så høyt men jeg kan høre den klart ved å sitte vanlig (hodet 1 meter unna) i et stille rom.

    Noe råd? Hva ville dere ha gjort? PC-en kosta 9000.

  3. Jeg er blitt påskrevet medisin på blå resept. På brevet frikortet ankomm i står det at den dekker medisin påskrevet på blå resept. Men da jeg gikk til apoteket sa farmasøyten at jeg trengte vedtak, og frikortet ikke dekket det. Men skulle ikke egentlig frikortet dekket kostnadene? Spørr her siden jeg jobber dårlige vakter, og har ikke anledning til å ringe legen min for å spørre før fredag. Takk for alle svar

  4. Hvorfor i all verden skal man gå som lærling hvis man kan få fagbrev på skolen?

     

    Du kan ta fagprøven uten å bli lærling, husker læreren gitt gjennom dette grundig da vi begynte på året. Hvorfor bli lærling? Vel, erfaring er det største grunnen. Hjelper også litt at bedrifter som ansetter deg forventer at du har null eller lite erfaring i dette området.

     

    Har en annen spørsmål. Jeg søkte i alle bedriftene i Oslo som tok i mot lærlinger i dataelektronikerfaget fra lista jeg lenket i mitt første post. De fleste sa nei, men en av dem rinkte opp og ba om et intervju. Men i dag så jeg på nettsiden dems at de har en annonse om lærlinger. Men innenfor IKT servicefag. Jeg går dataelektronikerfaget og vil ha fagbrev som dataelektroniker. Vil det oppstå noe problemer? Takk

  5. Ble nettopp ferdig med Vg3 dataelektronikerfaget. Har sendt søknader til bedrifter for flere måneder. Ble nettopp avslått av en bedrift der jeg trodde jeg skulle få tilbud. Har søkt på alle bedrifter som tilbyr plasser i Akershus, og de har enten bestemt seg å ikke ta imot lærling eller har fylt plassen. Hva gjør jeg nå? Kan jeg søke om lærlingplass for bedrifter som ligger i Oslo dersom jeg bor i Akershus? Har funnet en liste over godkjente lærlingplasser i Oslo http://www.oslofag.no/oslo/

    Og listen er mye større enn i Akershus, kansje jeg har bedre sjanse der.

     

    Er det noe frist til når jeg må finne læreplass? Husker jeg fant en vilbli side eller noe som sa noe med frist på 1. September. Er det en frist i det hele tatt eller kan man bare begynne når som helst? Hva er mine valg hvis jeg ikke finner noe læreplass innenfor faget mitt? Mener det er for sent å søke på skolen for generell studiekompetanse (fristen var 1. mars). Er det bare å vente til neste år?

     

     Takk for hjelpen

  6.  

     

    fant en liste over godkjente lærebedrifter på kommunen siden sider =)

    da var det bare å sende søknad til alle og en hver

    Ringte du bedriftene opp først eller bare sendtr du søknad til oppgitte email adresser? Er i samme situasjon, lurer på om jeg bør ringe opp folka eller sende cv og søknad til alle bedriftene

     

    Ring og hør om de har behov. Fylkeskommunen er også et greit sted å starte da de sitter på listen over bedrifter som har behov, og som kanskje ikke fikk lærlinger når søkefristen gikk ut 15 mars eller når den var.

     

     

    Ok. Har et par spørsmål, er det lurt å sende karakterutslipp for første termin av vg3 sammen med cv & søknad? Har også en "attest" fra en bedrift jeg har vært utplassert i en uke. Skal den sendes sammen med cv & søknad?

     

    Angående referanser, hvis vi ikke har jobbet i en bedrift før, er det aktuelt å skrive opp læreren som referanse? Eller bare å la være å skrive opp referanse? Takk for hjelpen :)

  7. fant en liste over godkjente lærebedrifter på kommunen siden sider =)

    da var det bare å sende søknad til alle og en hver

    Ringte du bedriftene opp først eller bare sendtr du søknad til oppgitte email adresser? Er i samme situasjon, lurer på om jeg bør ringe opp folka eller sende cv og søknad til alle bedriftene

  8. Kommer litt an på hvor mye du vil legge i det, men kanskje ta en telefon og spørre om du kan ta en kjapp prat med lærling-ansvarlig i de forskjellige bedriftene, og levere den formelle søknaden og relevante papirer personlig. Om du da snakker på en høflig og voksen måte så tror jeg det vil gi et stort overtak da det viser vilje og initiativ. Også er det litt lettere for en bedrift å dytte en epost bakover i køen, enn om du tar kontakt og møter opp personlig (såklart uten å være direkte påtrengende).

    Vel, bedriftene som tilbyr lærlingsplass ligger litt langt unna meg, og jeg har ikke førekort, så jeg vil helst unngå, men hvis det gir meg større sjanse til å lande jobben så kan jeg det.

  9. Skal ut i lære i år. Har send et søknad til en bedrift jeg har hatt kontakt med fra før (praksis tidligere), men tror at det er lurt å sende til flere bedrifter i tilfelle de ikke velger meg. Jeg har en liste med alle bedriftene som tar i mot lærlinger, med kontakt tlf og epost. Bør jeg ringe eller bare sende CV & søknad?.

     

    Hvis telefon, hva bør jeg si? Og bør jeg scanne inn karakter utskriftet mitt fra høst og sende det sammen med søknaden?

     

    Takk for hjelpen.

  10. Er det mulig å kjøpe en ny gaming pc for  5/6k eller? Har sett rundt på komplett og funnet fram deler, og det ser ikke ut som om man kan finne en god nok Pc hvis man ikke er villig til å betale 10k. Noen som har noe tips, butikker, nettbutikker, osv? Handel fra utlandet? 

     

    Håper på en middels kraftig pc som kan takle Assassins Creed spillene, Tomb Raider, Just Cause 3, FAllout 4 i middels til høy grafikk. 

×
×
  • Opprett ny...