Gå til innhold

Al-Muliman

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Al-Muliman

  1. Han ble ikke tiltalt eller dømt for noen av de "Walter White" historiene som verserte rundt i media og han ble heller ikke tiltalt for drap. Mao blir det bare sladder. Hvis påtalemyndighetene hadde noe reell informasjon om det hadde de garantert brukt det mot han.

    De gjorde jo det. Dette konkrete transkriptet ble jo, såvidt jeg vet, brukt mot ham og behandlet som sak spesifikt i flere dager av rettssaken. Han ble ikke dømt for dette tror jeg - vet du (eller noen) konkret hvorfor? Det er jo mange mulige grunner til at det kan ha vært vanskelig å bevise på et nivå som holder i en rettssak.

     

    Men det jeg leser der er overbevisende nok for meg: eneste grunn jeg kan se til å se på ham som noe annet enn klassisk gangster (med drap og det hele, per intensjon eller reelt, men den forskjellen er ikke så veldig relevant) er om hele transkriptet er et rent fabrikat eller det var noen andre som var logget inn som Dread Pirate Roberts. Har ikke sett noen grunn til å tro det, feks at forsvaret gjorde noe sånt poeng (forsvaret gikk derimot til angrep på MÅTEN dette ble fastslått på). Og hans egen bønn i til dommeren vitner jo heller ikke om en som bestrider hovedkjernen i det han er tiltalt for (edit: rett skal være rett, hele brevet er ikke ute, og sitatene som er der kan godt ha en sammenheng som gjør det til noe annet).

     

    Det er jo sant det du sier, vi er avhengig av kildene for å kunne gjøre oss opp en mening. Har du noen kilder som er mer etterrettelige, siden du tenker massemediene serverer sladder? Korriger meg gjerne, jeg har ikke gått så veldig i dybden. Men det jeg har lest så langt får meg ikke akkurat til å gå i demonstrasjonstog for han.

     

    Det med om en dealer er medskyldig i skaden et stoff gjør når noen mister kontrollen over forbruket sitt, er også litt mindre interessant.

     

    Min mening er at han er det, uansett hvilken avstand dealeren har til selve forbruket utfra hvor han er plassert i kjeden. Han er, med mindre han har ekstremt lav IQ, kjent med at han legger til rette ikke bare for de som (for øyeblikket) klarer å ha kontrollen over forbruket sitt, men også for dem som ikke gjør det. Han er også kjent med at han finansierer og dermed sprøyter bensin inn i verdens aller kjipeste bransje, mtp ringvirkningene narkoproduksjon/-traffikk/holde på territorier/-finansiering for hver enkelt bruker, osv osv osv. Det er ingen som ikke vet dette. Hver og en får ta stilling, jeg synes det er komplett lavmål, fullstendig umulig å respektere, det å tjene penger på å drite i effektene noe har på andre.

     

    Men viktigere: samfunnet har i (mer eller mindre) fellesskap blitt enig i at det er der vi plasserer ansvaret. Alle som da med vitende og vilje setter seg selv over det, har ingen grunn til å kreve forståelse fra det samme fellesskapet etterpå.

     

    I det hele tatt, inntil noen overbeviser meg om noe annet:

     

    Det er mange grunner til å ta på alvor at USA sin overvåking av egne borgere og verden har gått totalt over styr. Det er mange grunner til å slutte opp om menneskerettigheter som privatlivets fred osv. Det er mange grunner til å se på war on drugs osv med ganske andre øyne enn vi gjør i dag. Det er mye som taler for at rettsvesenet i USA har gått helt bananas med straffeutmålingene.

     

    Men hvis man skal slå et slag for de sakene, virker Ross Ulbright som en skikkelig dårlig gallionsfigur.

    • Liker 1
  2. Jeg vet ikke, foreløpig er jeg ikke overbevist om at han er så kjekk og bra fyr eller at det var ufortjent eller en overdreven dom (edit: hvis man tar utgangspunkt i det som er vanlige men smått rabiate straffenivåer der borte).

    En ting er nå det prinsipielle med å lage et nettsted med spesifikt og uttalt mål om å være en plattform for å heve seg over loven. Selv om man ikke kan ta for gitt at at USA og FBI nødvendigvis alltid har rent mel i posen osv, er det forståelig at en rettsstat trenger å forvare seg ganske grundig mot noe sånt. Noe annet er at dopsalg engros ikke bare handler om prinsipper, konsekvensene er ganske konkrete.

    Pluss, hvis det var han som var Dread Pirate Roberts i denne konversasjonen... Ikke en konversasjon som noen med et minstemål av integritet går inn i:

    http://www.wired.com/2015/02/read-transcript-silk-roads-boss-ordering-5-assassinations/

    Er det ikke litt mer Walter White enn Edward Snowden over dette her?

×
×
  • Opprett ny...