Gå til innhold

Foslo84

Medlemmer
  • Innlegg

    208
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 419 profilvisninger

Foslo84 sine prestasjoner

65

Nettsamfunnsomdømme

  1. Foslo84

    Tannregulering

    Hei. Noen som har tatt tannregulering på ungdom, der ein ikkje hadde rett på stønad fra Helfo? Og kva eventuelt totalkostnaden ble? Var hjå tannlege med min datter på 13 år idag. Fikk beskjed at hun kunne ta ein sjekk hjå ein kjeveortoped. Men at det var for lite avvik til at hun får dekket noe. Så han sa at me måtte betale behandlingen selv. Han såg at hun ikkje hadde noen plager med tennene, men at hun kunne ta ein sjekk. Var noe med litt mellomrom mellom tennene osv. Men at Helfo dekket ikkje dette visst det var snakk om kosmetisk. Men han anbefalte å sjekke.
  2. Et lite spørsmål. Når min datter blir sint på mor og krangler, og mor er hjå typen sin, så ender det av og til at mor setter tlf på lydløs eller slår av tlf. Hun blir lei seg/såret når min datter kjefter på hun og er sint. Kan vere forskjellige grunner til det. Men eg synest det blir heilt feil. Selv om det er min uke, så burde hun vere tilgjengeleg for min datter. Selvfølgelig kan hun vere opptatt eller at hun ikkje ser på tlf der og da. Men eg synest hun burde svart dattera si når hun ser at hun har ringt. Eg forstår at hun blir lei seg. Men samtidig så har ikkje dattera vores det så bra. Er litt mistrivsel på skolen i tillegg til bruddet mellom meg og mor. Men synest det er uansvarligt å slå av/ha på lydløs tlf.
  3. Min bror legger seg som regel kl 0130. Men han står fast opp 0930. Uansett når han legger seg. Står alltid opp til samme tid. Eg står som regel opp alt ifra 0500 til 0610 i ukedagene. I helgene varierer det. Men som regel i sju-åtte tiden. Har som mål å legge meg til samme tid hver kveld. Ivertfall i ukedagene. Og heller strekke det litt lengre i helgene. Men er ikkje lett. Som regel er ein trøtt om kvelden. Men man skal absolutt nedt se litt mere på den serien ein følger med på. Og så sovner man litt på sofaen. Så er det å legge seg. Og da er ein så dum at ein kikker på tlf. Og våkner litt til. Ond syklus.
  4. Tok det opp med lærer på eit foreldremøte. Men ikkje angående at eksn har ny kjæreste. Men at dattera mi sliter litt med den nye tilværelsen .Har kun fortalt noen få personer at eksn har ein ny ein . Har ikkje sagt noe på jobb ein gong . Men synest det er litt godt og. Har ikkje behov for å fortelle alt til alle rundt meg. Da kjem ut når da kjem ut. Hun var hjå helsesøster. Men klarte ikkje prate. Hun stoler ikke på folk. Der har nok eg og eksn ødlagt litt. Takk for gode råd 🥰 Prøvde å snakke med eksn. Gi litt råd. Men eg blir berre den store stygge ulven. At eg berre trykker hun ned. Prøvde å ringe før i uken. Men tok ikkje tlf og har ikkje ringt meg tilbake. Så hun ble sikkert ikkje blid når eg prøvde å prate litt med hun før i uken. Men synd det skal være sånn. Burde gå ann å prate ilag.
  5. Det som har vært problemet siden eg flyttet ut i fjor høst, er at min datter fortsatt ikkje er vant med den nye tilværelsen. Er hun hjå meg, så reiser hun som regel ned til bestemor si først etter skolen, eller til mor… som er barndomshjemmet sitt ( mor er som regel ikke hjemme, den uken eg har min datter ). Og så kommer hun til meg om kvelden. Hun har fortsatt ikke fortalt vennene sine hvor eg bor eller at det er slutt mellom foreldrene hennes. Selv om alle vet det. Hun går omveier om morgenen på vei til skolen, så ikkje andre skal se hvor hun kommer fra. Og er hun med venner, så må eg gå i forveien visst hun og noen andre skal forbi der eg bor. Eller eg får beskjed om å gå ein annen vei. I tillegg blir hun flau visst eg kommer med mangen poser eller slikt med tingene hennes. Visst eg har hentet hjå mor. Så hun er fortsatt ikkje vant med/ komfortabel med den "nye" livssituasjonen/ bosituasjonen. Og da mener eg at å overnatte hjå den nye kjæresten til eksn min, burde komt i andre rekke. Hun burde først bli vant med endringen som har skjedd. Ikkje oppleve at hun skal slite med endringen som har skjedd og i tillegg måtte forholde seg til enda ein ny plass hun skal måtte tilbringe tid og nye personer å forholde seg til. Ja eg veit det har gått ca 10-11 måneder. Men eg synest at hun burde få styre tempo selv. Eg forstår godt at eksen min vil at dei skal møttes og vere hjå han og. Men slik som det er nå, så virker det som dattera mi trenger tid. Og da synest ikkje eg at det er rett at hun skal bli presset til å måtte overnatte der. Da kunne dei heller møttes ute ein plass eller ein dagstur. Egentlig burde eksn ventet med å la dei møtes, til dattera mi er blitt vant med den nye tilværelsen her hjemme. Eller er eg heilt på bærtur?
  6. Kom over punkter som er gode utgangspunkt ved samlivsbrudd. Denne passer godt i mitt tilfelle.
  7. Det er en stund siden bruddet. Og eg flytta ut i fjor høst. Men pga vanskelig brudd osv, så trur eg min datter har problemer med at eksen har ein ny ein. Og at hun ble ført bak lyset. Det ble forsovidt eg også. Selv om eg følte litt det samme som eksn. Men eg får vel berre ikkje blande meg, og heller konsentrere meg om meg selv og min datter. Virker som eksn blir litt sur visst eg gir råd/tips som er for barnets beste. Så eg får droppe det. Og heller ha eit slags vennskap med eksn og samarbeide godt.
  8. Han har 1 barn. Meiner barnet er 6 år yngre en min datter.
  9. Liten oppdatering. Eksn min vil ha med dattera mi til nye typen og overnatte 1 natt. Dattera mi vil ikkje. Ho har ikkje vært der før. Og ho har kun møtt han få ganger. Prøvde å seie til eksn at dattera vores burde få bestemme selv. Og at kanskje ein dagstur hadde vært bedre. Men ho meinte at det hadde gått lenge nå , og av og til måtte ein bestemme og ta med barn til den nye. Eg vil ikkje blande meg, men synst at dattera mi burde få bestemme selv hvor fort det skal gå. Var tungt for hun når me gjekk ifra hverandre. Og me var ikkje lika ærlige med ho. Me sa blant annet at kanskje me fant sammen igjen visst me fekk litt avstand til hverandre . Me so fikk hun vite at eksen hadde følelser for en annen. Det beste er vel at eg ikkje sier noe i det hele tatt og ikkje blander meg. Og heller er der for dattera mi.
  10. Snakket med skatteetaten, og eg hadde visst lest selvangivelsen litt for fort. Lånet står ikke oppført, siden eg ikke hadde huslån ved slutten av året. Men rentene/fradrag er tatt med. 😊
  11. Så føre opp 50 prosent av huslånet me hadde utgangen oktober og 50 prosent av rentene fra 1 januar til 1 oktober?
  12. Skal ringe skatteetaten og høre
  13. Fikk skattemeldingen nå. Står ikkje oppført huslån eller rentefradrag. Så alt står på hun da.
  14. Ok. Rekner med eg har rett på 50/50 fram til oktober, når eks overtok huset 😃
  15. Hei. Eg og min tidligere samboer gikk ifra hverandre ifjor. Hun overtok huset ifra 1 oktober 2023. Har eg rett på rentefradrag fra 1 januar og til 1 oktober på huslånet? Me betalte 50/50 inn på lånet. Hvordan skal eg eventuelt føre opp dette og skal eg da sjekke med banken hvor mye me betalte inn i denne perioden og rentene? 🤔
×
×
  • Opprett ny...