Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

Stvgr

Medlemmer
  • Innlegg

    345
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

3 363 profilvisninger

Stvgr sine prestasjoner

262

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Jøss, trodde aldri dagen skulle komme. Må du skifte avatar nå? 😄
  2. 1) Dårlig sammenlignet med privat næringsliv. Helt greit til statlig å være. Husk at det er få bransjer hvor det er større lønnsforskjeller mellom offentlig og privat sektor enn IT. 2) De jeg har kjent på innsiden har meldt at de trivdes.
  3. Stillingstittelen bør reflektere hva jobben faktisk går ut på. Alt annet virker mot sin hensikt. Uavhengig av hva det måtte stå på CV-en vil du i en fremtidig rekrutteringsprosess uansett måtte forklare hva som har vært den faktiske rollen din. Dersom du går fra en stilling med lederansvar til en ren utvikler/arkitekt-stilling er jo det et valg du har tatt, og da bør du kunne stå for det. Head of Engineering høres ikke ut som en tittel som passer denne rollen i det hele tatt. Kanskje du til nøds kunne kalt det Senior Software Architect. Men jeg ville tenkt meg om to ganger før jeg prøvde å forhandle på tittel. Det er ofte internpolitiske grunner til at stillingstitlene er som de er, og du kan fort bli oppfattet som jålete hvis du prøver å pynte på den.
  4. Det standpunktet har jeg selv vært tydelig på, og jeg har i dag en jobb som er 50/50 ledelse/teknisk. Jeg trives godt med det, men det er definitivt ikke for alle, for man blir dratt i mange retninger. Men jeg tror nok som du sier at de fleste ledere som har vært utviklere vil savne faget. Jeg kjenner flere som har gått fra roller som Engineering Manager, VP og C-level tilbake til utviklerroller uten å se seg tilbake.
  5. Dersom du søker deg tilbake til lederstillinger på høyere nivå senere vil nok noen kunne se på det som en inkonsistent trajectory (i mangel av et godt norsk ord). Ledelse er tross alt et fag, og noen vil tolke vakling som at du er mer motivert av penger og prestisje enn selve jobben, eller at du har underprestert i lederroller. Ikke alle vil tenke i de baner, men noen. Så snakker vi jo om en hypotetisk fremtid her. Et viktigere spørsmål er kanskje hva du ønsker å jobbe med her og nå. Hvis du gjør litt sjelesøking vet du sikkert svaret innerst inne.
  6. Det har ganske mye å si hva provisjonsprosenten er på? Men du får jo omtrent samme lønn du har i dag selv uten provisjon, så det skal mye til for at det ikke blir en god del bedre totalt sett.
  7. Høres ut som et bra tilbud dette. Opp rundt 20% i forhold til det du har i dag er en brukbar økning på ditt erfaringsnivå, selv om dårlig pensjon er et minus. Jeg ville uansett prøvd å reforhandle. Du har ikke så mye å tape på det.
  8. Mener det er 6G i Webstep. Altså 744k per nå.
  9. Absolutt enig i dette, og du har nok rett i at tempoet vil variere en del i et så stort konsern. Det er gjerne litt forskjell på å være konsulent og in-house også. Har inntrykk av at Equinor ofte er flinkere til å stille krav til leverandører enn egne ansatte. Men ja, for oss som er frittalende rebeller er det kanskje ikke det beste stedet. Man skal helst være en "company man" i sånne selskaper.
  10. Ville i utgangspunktet anbefalt IT-konsulent. Fordelene der er at du kommer til et ungt og dynamisk miljø med mange IT-folk og du får prøve deg på mange forskjellige ting hos ulike kunder. Det er også gode muligheter til sterk lønnsvekst og å lære av flinke folk. Ulempen er at du fort kan bli satt til oppgaver litt på siden av ditt primære interessefelt. Det avhenger egentlig helt av hvilket selskap det er snakk om. Equinor er mer traust og tungrodd. Det er mye byråkrati og ting foregår litt i slow motion. Men det kommer litt an på personligheten din. Equinor kan tilby en trygg og stabil karriere. For noen er det et stort pluss. Lønnsutviklingen vil være helt OK. CV-messig tror jeg ikke det har så mye å si om du går for det ene eller andre.
  11. Det var akkurat samme historie han fortalte om utenlandsturer og perks.
  12. Mye sant i dette. IT-konsulenthusene er rimelig presset på marginer nå til dags. Det er en bransje med lav risiko, men spesielt lukrativ er den ikke. En av mine tidligere sjefer startet karrieren som IT-konsulent på 90-tallet og jobbet med kunder i bank og finans. Han fakturerte 1600 kroner timen og hadde en årslønn på 260.000. Da snakker vi lønnsomhet.
  13. Jobber ikke du i et selskap med milliardinntekter og relativt få ansatte? Antar du ikke har åttesifret lønn. 🙂
  14. Du vil potensielt kunne komme opp i 700k i ditt første år i jobb. Det vil jeg påstå er veldig bra.
  15. Det er nok realistisk hvis du bytter jobb, men du klarer neppe å forhandle deg til 20% lønnsøkning uten stillingsopprykk.
×
×
  • Opprett ny...