Gå til innhold

dreamyslife

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dreamyslife

  1.  

    Måtte vi lagre kildene på minnepinne eller går det greit å ha det i et word-dokument på pc-en? Og dessuten, for de som har mac- er det greit om kildene er lagret under "Reading list"? Har nemlig ikke programvare til å laste ned alle dokumentene som jeg må leste ned på mac.

     

    Jeg har i hvert fall lagret kildene i et word-dokument ;)

     

     

    Ok, tusen takk- så det er vel egentlig ikke bruk for minnepinne regner jeg med ;)

  2. Måtte vi lagre kildene på minnepinne eller går det greit å ha det i et word-dokument på pc-en? Og dessuten, for de som har mac- er det greit om kildene er lagret under "Reading list"? Har nemlig ikke programvare til å laste ned alle dokumentene som jeg må leste ned på mac.

  3. Hei!

    Jeg skal ta IB til høsten, og lurte derfor på om det er noen som tidligere har tatt IB som kan fortelle meg om karakterene fra VG1 telles? Eller er det bare karakterene fra de to IB årene som telles når en skal søke universitet?

     

     

  4.  

    Noen som vet hvordan man oppgir kilder, hvis det er en tekst i forberedelsesheftet? Og hvordan man oppgir kilden til en tekst som er oppgitt i selve eksamensheftet? Har spurt to lærere og en elev, men forstår det fortsatt ikke helt.....

     

    Btw, kan noen sende mail til Rune snart om han kan poste innlegg angående eksamen? Haha...

    "Heisann. Dessverre har jeg ikke tid til dette i år. Ønsker dere lykke til i forberedelsene!" - Rune Nikolaisen

     

    Nei..... har alltid hatt STOR hjelp ut i fra Runesn tolkninger....... :'(

  5. Hei! Jeg har da en norsk fagsamtale i morgen, og lurer på om det er noe spesielt som jeg må ha med i fagsamtalen? Skal da ha fagsamtale om filmen Forrest Gump. Tenker at det nesten skal være som en slags filmanalyse- men bare med mer vekt på selve personene som er med i filmen? Hva tenker dere at jeg burde ha med?

    P.S: Jeg har veldig lyst til å satse høyt og få en 6...så noen tips til hva jeg bør gjøre for å oppnå dette? Har da fagsamtale i norsk muntlig.

  6. Hinduisme er generelt en mer fritt religion uten mange spesielle leveregler. Dette er da fordi det er mange forskjellige retninger innenfor hinduisme- som alle på en måte er som en egen religion. I tillegg til dette virker det også som om det er mange hinduer som er mer tolerante ovenfor andre religioner (India er jo et land med mange forskjellige religioner), og vitenskap så ja....

  7. Takk for gode svar alle sammen :)

     

    Jeg tror det er enda et problem med å ta slike skippertak. Det handler om at du ikke får festet lærestoffet til langtidsminnet. Dårlige karakterer er jo leit, men resultatet kan også bli at en ikke lærer fundamentale ting når en ikke har tid til å reflektere over stoffet fordi det må innprentes for raskt.

     

    Det finnes en løsning på dette, men den er så upopulær at få tar den i bruk. Det er rett og slett å arbeide så mye med skolearbeidet at du blir flink. Da vil skolearbeidet bli noe en rett og slett gleder seg til, mens en må utsette ting som å spille fotball eller ha sex med kjæresten og hennes to nye venninner. Integralregning, framveksten av husmannsvesenet i Norge, basiske løsninger, setningsanalyse, u- og v-daler, engelske gloser og spanske verb vil bli ingredienser i fornøyelige studieaktiviteter som fortrenger det som før virket så interessant og gøy.

     

    Jeg tror årsaken til at få prøver dette, er at de ikke har tro på at skolearbeidet vil oppleves annerledes dersom en jobber så mye med lærestoffet at en virkelig kan det. Men dette er jo ikke annerledes enn ved andre aktiviteter. Det er ikke gøy å spille fotball dersom en er blant de dårligste på banen. Da virker det som en dårlig ide å spille enda mer fotball. Men dersom en spiller enda mer fotball, vil en (antageligvis) ikke lenger være blant de dårligste på banen. Da forandres hele opplevelsen av å spille fotball, og det blir noe en gleder seg til. Når aktiviteten er blitt lystbetont, vil en automatisk bruke mer tid på den. Da blir en enda bedre, noe som gjør det enda morsommere osv. En må komme over kneika for å starte den gode sirkelen.

    Dette har jeg faktisk ikke tenkt på, haha. Utrolig bra tips, tror jeg spesielt blir å prøve dette ut ;)

  8. Hei!

    Jeg har da et stort problem med å utsette skolearbeid, som gjør at jeg får mye dårligere karakterer enn det jeg selv vet jeg kunne ha fått. Siden dette da er fordi jeg utsetter skolearbeid hele tiden (til det ender opp med "all nighters" hele tiden), lurte jeg på hva dere eventuelt gjør for å jobbe effektivt med skolearbeid f.eks flere dager i forveien før innleveringsfristen?

    Problemet for meg, er vel at jeg tenker at jeg har "god" tid, og dermed er veldig lite effektiv, selv om jeg faktisk har satt av nok tid til å jobbe med skolearbeidet på en måte....

    Håper dette var forståelig da, hehe....

×
×
  • Opprett ny...