Gå til innhold

Arawn

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arawn

  1. Er det noen som kan si noe om kampsystemet, er det like bra som i det første Risen?

     

    Kampsystemet har fått mye tyn for å være dårlig, men jeg personlig er ikke enig. Det er MYE bedre en tilsvarende i Risen 2, men har for mange svakheter til å nå opp til Risen sitt.

     

    Se videoene jeg la ut i en kommentar over som viser kampsystemet på en god måte. Spesielt Stephan Haines sine videoer viser at kampsystemet ikke er i nærheten av å være så dårlig som mange påstår.

     

    Mine tanker om kampsystem:

    Det er ikke en klikkfest sånn som Risen 2. Moser man museknappen så vil animasjonene utføres tregere og kampsystemet vil fremstå tregt og uresponsivt med lange animasjoner. Timer man klikkene så vil det fungere bedre, men i begynnelsen så vil det ikke gå så veldig mye fortere likevel på grunn av man mangler skills. Etter man har oppgradert til "Blade Dancer" så går det vesentlig kjappere.

    Liker også hvordan man kan møte 4-5 mobs på en gang og enkelt kan switche mellom targets for å dele ut mest mulig skade. Fokuserer man på en motstander av gangen når man slåss mot flere, så er det en fin måte å dø på. Problemet med kampsystemet er at det er for lett å utnytte. Man kan rulle så mye man vil og man er tilnærmet usårlig når man gjør det. Det gjør at kampene blir alt for enkle og selv en lav level character kan overvinne selv tøffe motstandere som Dragon Snapper og Rammer dersom man ønsker. (Det tar bare litt tid.)

     

    Dersom de i en patch innfører sterkere motstandere som deler ut mer skade, samtidig som en staminabar og mulighet til å bli skadet når man dodger slik at systemet ikke blir så lett å ytnytte så vil jeg si at kampsystemet begynner å nærmere seg Risennivå.

     

    Jeg vil ha tilbake følelsen fra Gothic 2 der jeg som lav lever character møtte en Dragon Snapper og innen 2 sekunder så var jeg død. Det var da så utrolig deilg å komme tilbake når man var litt høyere level og mose samme snapperen tilsvarende kjapt. Det mangler desverre i dette spillet, og på grunn av ADHD casual gamere som ikke takler en utfordring så kommer vi nok desverre aldri til å få tilbake den følelsen heller.

     

    Det er det som er hovedproblemet til RIsen 3 sånn som jeg ser det. Det blir for lett for oss som spillte og elsket Gothic. Det er igenting å frykte lenger. Samtidig så er det for vanskelig for casual gamers som ikke evner eller ikke ønsker å sette seg inn i combat systemet.

    • Liker 1
  2. For å bygge videre på min forrige kommentar så synes jeg heller ikke at innholdet i anmeldelsen stemmer overens med det bilde anmelder tegner i denne artikkelen.

     

    http://www.gamer.no/artikler/sniktitt-risen-3-titan-lords/160651

     

    I sniktitten så virker det jo som om anmelder synes at Risen 3 er et bedre spill en Risen 2. Hvorfor får det da dårligere karakter? Spesielt når hovedankepunktet til anmelder er det dårlige kampsystemet.

     

    Et kampsystem som anmelder selv skriver i sniktitten at det er bedre en i Risen 2...

     

    Er det bare jeg eller er det flere som føler at det er noe som skurrer her?

    • Liker 2
  3. Synes anmelder bommer grovt på dette spillet. Det er ingen klassiker slik som Gothic II var det, men det er heller ikke et møkkaspill slik som Risen 2 var.

     

    Jeg finner det merkelig at samme anmelder gav Risen 2 6/10 for to år siden, mens han gir Risen 3 4/10 nå til tross for at Risen 3 er et klart bedre spill på alle områder en det Risen 2 var.

     

    Med over 40 timer i begge spill føler jeg at jeg har et godt grunnlag til å uttale meg, og hadde denne anmeldelsen vært skrevet for Risen 2 så hadde jeg vært veldig enig med anmelder, for det spillet var virkelig et makkverk!

     

    Risen 2 kom ut for bare 2 år siden, i mellomtiden har det knapt kommet ut skikkelige rollespill som hever kriteriene Risen 3 bedømmes etter. Likevel får altså spillet dårligere karakter en sin forgjenger til tross for at det leverer noe av det samme som sin forgjenger bare i mye større skala i en åpnere verden som man stort sett kan bevege seg fritt i. (Man kan svømme igjen, og man kan klatre på mange flere steder en i Risen 2), samtidig som det er vesentlig bedre på det viktigste området, nemelig kampsystemet.

     

    For all del... Kampsystemet er ikke perfekt, men sammenlignet med det grufulle systemet som var i Risen 2 så skinner det som gull. At anmelder kritiserer det som han gjør leder meg til å tro at ikke har satt seg skikkelig inn i hvordan det fungerer, mulig han driver med den samme knappemosingen som funket i Risen 2? Da kommer man ikke langt i Risen 3.

    Selv har jeg ihvertfall ingen problem med systemet selv om jeg skulle ønske at de kunne innført en staminabar og mulighet til å bli skadet når man ruller slik at man ikke kunne rulle rundt i en evighet uten å ta skade. Det gjør det litt for lett å drepe selv de tøffeste motstanderene.

     

    Anbefaler alle som lurer på kampsystemet å ta en titt på disse videoene for å få et intrykk av hvordan det er:

     

     

    Selv så elsker jeg ihvertfall dette spillet. Det gir meg litt av den følelsen som Gothic II gav meg, selv om det ikke helt når opp til sin forgjenger. Jeg har som sagt tilbrakt over 40 timer i dette spillet og jeg gleder meg til å komme hjem fra jobb så jeg kan ta fått på flere eventyr.

    Det står i kontrast til Risen 2 som jeg prøvde å fullføre 2 ganger bare for å være drittlei etter ca 20 timer med frustrasjon. Risen 2 var et drittspill. Risen 3 er det ikke!!

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...