
Cascada81
Medlemmer-
Innlegg
1 065 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Nylige profilbesøk
3 759 profilvisninger
Cascada81 sine prestasjoner
1,9k
Nettsamfunnsomdømme
-
Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]
Cascada81 svarte i et emne i Politikk og samfunn
Hvorfor i all verden skulle Putin gi etter for noe? Trump har gitt bort alle forhandlingskortene før samtalene har startet, og om forhandlingene kan lage enda større splittelse mellom Europa og USA, er det vinn-vinn å stå på egne krav og nekte å forhandle. Slik Trump turer på, vinner Russland uansett. Eneste som virker kan utgjøre en forskjell, er en gigantsatsing fra Europas side. Europa kan også utradere verdien på noen av Putins forhandlingskort, for eksempel ved å inngå allianser og gi sikkerhetsgarantier tilsvarende det de kunne å ha forventet fra Nato minus USA, eller ved å plassere egne styrker i ukrainskkontrollerte områder, og da allerede før en eventuell avtale inngås. Noen kommentatorer mener bytte av regime i Ukraina (til noe mer russiskvennlig) og blokkering av alliansebygging mellom Ukraina og vestlige land har større prioritet hos Putin enn annektering av nye landområder. Europa bør bruke all økt kapasitet i våpenproduksjon til å styrke Ukraina. Det er først når denne krigen er avsluttet, at nedtellingen mot Russlands gjenoppbygging starter. Europa vil da ha fått opp produksjonen og har da flere år til forsterking av eget forsvar før Russland igjen har kapasitet til å utgjøre en reell trussel. -
Er ikke mye å si her som ikke er sagt før, og er en god del spill jeg aldri kjøper av den enkle grunn at jeg nekter å kjøpe samme produkt flere ganger. Hvis man skal vurdere noe, må man dele det opp i kriterier. Mobilspill lever sitt eget liv, men her har freemium og mikrotransaksjoner ødelagt 99 prosent av all spillglede. Ja, man kan spille noe gratis, men for mange av spillene må man enten dedikere all fritid og litt til, eller så må man betale seg til progresjon. Det er utrolig lite variasjon til konseptene innen mobilspill, men er jo noen som selger spill i stede for satsing på freemium. Skal man vurdere spill, er forslag til tredelt oppdeling økonomi, spillbarhet (aka gameplay) og grafikk/estetikk. Også blant indie-selskapene er det "feller" som early access for spill som sent eller aldri blir fullført, og når de først blir fullført. Spill var også relativt dyre tidligere, men da hadde man spillet til odel og eie, og for PC-spill kunne man forvente oppdateringer og bugfix en god tid, gjerne flere år, etter lansering, og uten tillegg i prisen. Spillbarheten øker ikke nødvendigvis med kompleksitet. Noen av de beste klassikerne er relativt enkle, og man kommer raskt inn i spillet uten at det er til hinder for utvikling og utforskning av spillverdenen. De største gigantene har dessverre liten interesse av spillutvikling, kun melking av kunder. Kjøper de et franchise, kan formålet like gjerne være å la det dø enn å tjene penger på å videreutvikle det. På PC/konsoll er indie- og semiindieselskaper det store håpet. Når Stardew Valley-skaperen erklærer at ingen framtidige utvidelser skal koste penger, er det nesten rørende. Det sier jo litt, da det en gang i tiden var det som var normalen: Du kjøpte spillet, mottok oppdateringer (ikke på konsoll da, men da var i det minst spillene ferdige produkter), eide spillet og kunne bruke det uten tanke på mikrotransaksjoner og en DLC som mangler for komplett spillopplevelse.
- 38 svar
-
- 1
-
-
Diskusjon om aldersforskjellen er en avsporing her. Begge er voksne med god margin, og kan selv ta valg basert på egne preferanser og forventninger og plusser og minuser. Problemet her er at hun er på jobb, og gjør jobben sin, som er å være hyggelig og serviceinnstilt mens hun betjener sine kunder. For enkelte, særlig i mangelen på oppmerksomhet, kan det at noen er hyggelig med en, forveksles med interesse av en helt annen karakter. Utgangspunktet er at hun er "stucked" der og langt på vei nødt til å betjene trådstarter hvis det er hennes kasse som er betjent, eller hennes kasse som er foretrukket av trådstarter. Det samme gjelder kabinansatte på fly og ansatte som tapper øl på puben. Det er ikke ulovlig, men vil selv betegne det som problematisk, fordi du setter henne i en vanskelig situasjon: potensielt miste en kunde eller spille med på et spill som ikke fører noe sted og heller ikke er ønsket fra hennes side. Har selv vært daglig leder for bedrift som betjener publikum utad, og hvor vi måtte lage rutiner for betjening av kunder som har historikk for å vært påtrengende på enkelte av ansatte.
- 42 svar
-
- 2
-
-
Velger mange å bli Politi p.g.a. makten de får som Politi mann ??
Cascada81 svarte på smergel sitt emne i Politikk og samfunn
Adrenalin-junkies er lettere å sortere ut sammenlignet med de som faktisk er farlige i bransjen. Det er heller ikke disse som er farligst for publikum uten kriminelle intensjoner. De farlige framstår som trygge og stabile, og er gode til å snakke for seg, og blender godt inn med det som er gode søkere. Kongsberg-saken er dessverre toppen av isfjellet, og representerer dessverre også unntaket når det kommer til muligheten for dokumentasjon for saker som utgjør "isfjellet". I tillegg er det flere steder en kultur for at politiet backer kolleger heller enn å gjøre det som er riktig. Har selv sett det på nært hold, det er offentlig kjent at Bergenspolitiet over tid har hatt en kultur for å slå ned på varslere, og Kongsbergsaken sier sitt. Når retten i tillegg vekter vitnemål til politi tyngre enn for andre, legger man opp til at intern prestisje skal trumfe en rettferdig rettergang for vanlige folk.- 12 svar
-
- 1
-
-
Tråden omhandler Kredittbanken, og de er medlemmer av bankenes sikringsfond. Jeg svarte på et innlegg hvor det ble påstått en kobling mellom bruk av KID-nummer og manglende innskuddsgaranti.
- 14 svar
-
- kredittbanken
- nettbank
-
(og 2 andre)
Merket med:
-
Banken er medlem av bankenes sikringsfond. Har du sett/lest noe sted at det ikke gjelder for innskudd til kontoer med KID-nr? Er da flere banker som bruker lignende løsning.
- 14 svar
-
- kredittbanken
- nettbank
-
(og 2 andre)
Merket med:
-
Advokater og i enkelte andre bransjer har man jo tabbeforsikring. Vet ikke om det er pålagt, men er jo ikke urimelig at privatklinikker får "ryddeansvar" for skader de påfører andre, uaktsomt eller ikke. Hvis et oljeselskap mister kontrollen over en brønn, går det offentlige inn med alle midler, og så sendes det en regning etterpå. Cost of doing business... Både private helseforetak og kirurgene de ansetter, betaler skatt. Hvis det offentlige ønsker prioritet på ansatte, kan de jo bruke bindingstid som en betingelse ved aksept for utdanning. Det gjør forsvaret for utdanning av piloter og for andre særlig dyre utdanningsløp. Mener likevel hovedregelen må være at man må få jobbe der man ønsker, og så får man heller bruke lønn og andre virkemidler for å tiltrekke seg de beste ansatte.
-
Er mest eksponert mot det amerikanske markedet gjennom et tek-fond samt indeksfond, men utgjør en moderat del av de totale eksponeringene. Det er litt uklart hva formålet med å selge seg ned skulle være, om det er for å straffe Trump/USA eller for å beskytte investeringen. Hadde jeg eid rene Tesla-aksjer, tror jeg kanskje at jeg ville solgt disse, men ville vært noe ulikt meg å kjøpe et selskap som Tesla i utgangspunktet (i retroperspektiv viser det seg at man kunne eid denne en periode og tjent godt på det så lenge man hadde solgt seg ut).
-
Skal ikke bestemme hva vi skal diskutere her, men mener selv at informasjon om fordeler for utgåtte kort ikke er så interessante for andre enn de som er i besittelse av det relevante kortet. Har man to prosent på alle dagligvarer, er jo det kortet sannsynligvis bedre enn alle kort man kan bytte til (edit: for kjøp av dagligvarer, selvsagt). Fordeler alle kan oppnå, er jo klart av størst verdi, og for min del kommer jeg aldri selv til å flytte "plasserbar" formue til DNB for å få fordelen der, mens terskelen for å prøve et nytt kredittkort er relativt lav.
-
Hvis produktet er bedervet før dato, er det vanligvis en av to årsaker: Enten at kjølekjeden er brutt (kan skje i forbindelse med lagring, transport, sen utpakking på utsalgssted, gjenglemt vare i vogna hvor varen settes i hyllen igjen, eller etter at kunden har kjøpt produktet, enten ved sen plassering i eget kjøleskap eller feil temperaturer i eget kjøleskap), eller ved "vakuumslipp" eller lignende, hvor beskyttende atmosfære ikke er tett. Ved brutt kjølekjede blir produktet typisk ikke umiddelbart bedervet, men kan få vesentlig kortere holdbarhet. Jeg kjenner ikke produktet som er beskrevet, så vet ikke hvordan det bør lukte, og det skal jo også varmebehandles, men helt enig i kommentaren over om at det ikke er verd å bli matforgiftet for en hundrelapp eller så.
- 19 svar
-
- 1
-
-
Romfart og astronomi - diskusjon, nyheter og annet som opptar deg
Cascada81 svarte på Enceladus sitt emne i Naturvitenskap
Isar terminerte selv raketten, og betegner selv oppskytingen som vellykket. De hadde sikkert håpet på noe mer tid/høyde, men nådde på sett og vis målet da raketten forlot paden.(https://isaraerospace.com/newsroom-first-test-flight) -
Småkriminelle "stamkunder" ville ha utnyttet dette ved å late som at de legger noe i sekk eller lommer, bare for å framprovosere en situasjon hvor butikken ville ha blitt bøtelagt. På et punkt ville det vippet over til et punkt hvor de nærmest fritt ville kunne ha stjålet det de ville, fordi butikken ikke kunne ta seg råd til å ringe politiet. Det som tilsynelatende har gått feil i saken trådstarter forteller om, er at ransakingen skjer tilsynelatende uten at det foreligger skjellig grunn til mistanke, altså at man i det minste ser noe som ligner nasking. Skal man nekte folk å ha med sekk, veske eller bag inn i en butikk, ja da bør man ha et adekvat system for lagring av tilsvarende gjenstander, for eksempel skap med lås. Det er jo ikke sånn at en student setter igjen sekken med iMac, headsett og bøker i Oslo sentrum fordi vedkommende skal handle. Det som hadde vært interessant å få avklaring på, er om en "fullmakt" som butikken pålegger kunder som bruker selvbetjentkassene er gyldig grunn til det som må betegnes som en kroppsvisitering, og da særlig hvis ikke betjente kasser er tilgjengelige der og da.
- 77 svar
-
- 2
-
-
Når det er helt det samme hva det er, ser heller ikke jeg poenget. Er det for å tyne på lånekassen? For å resette rettigheter i forhold til trygdeytelser? Få utsettelse på innkallingen til sivilforsvaret?
-
Det enkleste studiet er vel hvis man studerer noe man kan helt eller delvis fra før. Noen studier krever også at du har gjennomført en utdanning helt eller delvis tidligere. Et studium blir heller ikke nødvendigvis lettere ved bruk av flervalgeksamen eller hjemmeeksamen, og min erfaring med hjemmeeksamen er at nettopp det at det er hjemmeeksamen gjør at sensor skrur opp forventninger både til kvalitet og omfang. Jeg vet ikke hvor mange som bruker hjemmeeksamen heller, da det er blandede erfaringer med både bruk av AI og andre ulovlige hjelpemidler, og i det hele tatt hvem som gjennomfører eksamen. Et eksempel på "lettere" studium kan være årskurs på BI, men også for eksempel enkeltemner i lærerutdanningen, særlig innen fag i humaniora-kategorien. Begge fordrer konkret forkunnskap for å være "lette", men er helt sikkert muligheter her som tilsier liten eller ingen grad av fysisk oppmøte. Er man helt ufaglært er neppe noen av disse lette, og man er da heller ikke kvalifisert til opptak.
-
Kredittbanken, tidligere kjent som Sparebank1 Kreditt (server Sparebank1-gruppen med kredittkorttjenester) endret for en tid tilbake betingelsene forcashback på kredittkort fra 1 prosent til 0,5 prosent, og de økte samtidig månedsgebyret fra 10 til 15 kroner for å ha cashback aktivert. Det er i tillegg til det tak på hvor mye cashback du kan opptjene. De skrev i sin halvårsrapport for 2023: "Kundene våre bruker kredittkortene sine smart gjennom trygg handel og rettidig betaling." De viser også til at halvårsresultatene hadde falt fra 42 mill i pluss til 41 mill i minus, så det er helt klart en sammenheng mellom lavere inntjening og dårligere fordeler for kundene, i det minste for noen av kredittilbyderne. Man er ikke så mye man kan gjøre med alle tilbudene som ikke er der, selv om det unektelig er irriterende at fordeler som har vært, forsvinner. Det man kan gjøre, er å bruke forbrukermakten, si opp kredittkort så snart fordelene som forsvarer bruk bortfaller, samt flytte bruken over til tilbydere med beste betingelser.