Gå til innhold

Syar-2003

Medlemmer
  • Innlegg

    24 549
  • Ble med

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Syar-2003

  1. DrAlban3000 skrev (51 minutter siden):

    Jepp. Norsk elbilforening kjørte den i 20 minus, de endte på 31 mil med sine estimater. NAF fikk 33 mil i sin vintertest, testet bil hadde 42 mil med testspec.

    Om man ikke trenger fremkommeligheten, men ønsker en høyere bil er iX3 et godt valg. Den gikk 10 mil lenger enn WLTP i sommertest. Over 400km rekkevidde på vinteren med grei margin, den hadde nesten ikke rekkeviddetap i NAF testen. Hadde en selv og kjørte langt over WLTP på sommerferie i Norge.

     

    Jeg hadde IX3 i to år (inkl to vintere) :) 
    Hadde problemer kun en gang (i Oslo) i en bakke hvor jeg måtte snu, dette var når det var speilholke uten at det ble saltet/strøddog biler og sporveis busser sto overalt (store media oppslag).

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. kremt skrev (46 minutter siden):

    400 km på vinteren uten å lade blir vel verre. De er vel mer sånn 250 km. 

    I minus 35° ved småkjøring kanskje.

    IX1 eDrive20 (uten panorama tak ,med 17" hjul) har ~460km WLTP.
    8 minutter hpc lading gir 100km.

  3. Trestein skrev (1 time siden):

    Hadde nok kjøpt den om den var laget i europa. Bilen er fint til mitt bruk da jeg hadde behov for en bil som kunne gå over 400km uten å lade om vinteren.

    Til info så er både IX1 og IX2 er lagd i Europa (hvis du skal ha bmw) og begge har over 16cm bakkeklaring.

    • Liker 2
  4. Trestein skrev (4 timer siden):

    Ja det er dessverre sant. Man kan nesten ikke kalle en bil med 16cm bakkeklaring en SUV. Som sagt så gjør stor akselavstand (Maksimere batteripakke) problemet større. Min kan finne på å ta nedi når jeg kjører opp en bratt bakke som flater ut på toppen. 

    Som du og jeg vet: Høy bakkeklaring koster øket luftmotstand og det var det mange som ikke har fått med seg.

    Så at Toyota bz4x og Subaru solterra bruker litt mere er forventet!

    Du har jo kjøpt deg en gran coupe bmw med lavere bakkeklaring enn Tesla model 3 og kun med RWD. Om bakkeklaring er er tema for deg kunne du kjøpt deg en bmw IX3 , denne er innenfor grensa di med såvidt 18cm bakkeklaring (17.9cm). Og viser seg å være effektiv ut fra egne og andres erfaringer, samt tester.

    • Liker 4
  5. bzzlink skrev (4 timer siden):

    Videoen er 8 mnd gammel, så har kommet noen oppdateringer etter det. Tror den har blitt litt bedre. 

    Min har I hvertfall blitt bedre på å bedømme avstander, men jeg har ikke park assist, så vet ikke om den har blitt bedre. 

    Min er også langt over 8 måneder gammel - hehe. Han rygget og parkerte selv med kameravisninger etc så han brukte ikke "park assist som rygger/parkerer selv". Men jeg syns det så ganske så elendig ut i forhold til hva jeg er vant med. Han sa t.o.m at man bør stikke hodet ut av vinduet for å se bakover/ned 😅

    • Liker 1
  6. Intermediate service på BZ4X i Uk er 150 £. Full service 245£. Har ikke priser for Norge.
    Men er ikke all verden.


    Og dette er jo et veldig bra tilbud :

    Tar du din Toyota inn til Originalservice på et Toyota-verksted får du automatisk ett år Toyota Relax Garanti, uten ekstra kostnad.
    Dette gjelder for alle modeller mellom 5 og 10 år, og alle motortyper, uavhengig om originalservice er fulgt tidligere, opptil 200.000 km. 

    Det betyr at når 5 års fabrikkgarantien har løpt ut, kan du utvide garantien med inntil 1 år/15 000 km etter hver utførte Toyota Originalservice (Toyota Relax garanti innvilges inntil 185.000 km og gjelder i 1 år/15.000 km).

  7. Tror budskapet om BZ4X er forstått av alle som følger denne tråden (kanskje med unntak av «en» person)

    Og med det , over til noe helt annet …

    Car and Driver har satt ny fartsrekord med Porsche Taycan Turbo GT. 
    Ingen biler har noensinne akselerert fortere under dette testregimet. USA varianten av 0-100. Den har da slått tidligere rekordholdere Porsche 918 Spyder, Lucid Air Sapphire og Tesla Model S Plaid noterte 2,1 sekunder med betydelig og sensasjonell margin.

     

    https://www.motor.no/aktuelt/satte-fartsrekord-med-porsche-taycan/290854

    • Liker 3
  8. Complexity skrev (18 minutter siden):

    Temperaturmåleren (2022 modell basert på min googling) er plassert fremme i fangeren nesten helt nede med veien for nettop denne grunnen.

    Veldig rart om de plutselig ikke bryr seg om dette og kun bruker værdata.

    De har hver sine bruksområder. Ute temp real tids måleren under bilen gjør ikke forecasts eller bidrar til est. av forbruk i en rute kalkulering.

    • Liker 1
  9. Trestein skrev (5 minutter siden):

    Hvordan er forskjellen om vinteren? Mitt ryggekamera er ubrukelig 90% av tiden pga skitt fra piggdekk og strøsand. Er det automatisk vasking av alle kamera som gjelder? Ser bmw har det på noen biler men ikke på min.

    Er ikke noe vask/spyling av kameraer på i4M50 med full spec driving ass pro og park assist +. Men det er stor hjelp å ha parking assist + med 360° (antar din ikke er utstyrt med det).

    Snø/is/skitt er et problem for alle kamera og ising er problem for uss sensorer. 
    Front radaren er oppvarmet men ikke kort distanse-raderene under bumper/skjermer i hvert hjørne .

  10. Jens Kr. Kirkebø skrev (2 timer siden):

    Dårlig lysfølsomhet på de kameraene da? Kameraene på Teslaen ser helt fint i det lyset som bilens lys avgir. Både forover, bakover og på siden. 

    Så fint at dere er fornøyd , fint at tesla lyser opp både forover, bakover og på siden av bilen. Har den 360° lyspakke ?
    Det er i alle fall andre som klager 

     

    • Liker 1
  11. Vi har også en kjekk «vaskehall» modus som hjelper en å sentrere bilen med visuelle hjulspor i en maskinvask i et dobbelt top-view (selvsagt børsteløs vask) eller på verksted, kjøre inn på bokk, ved hjulskift osv.

     

    IMG_1182.jpeg

    • Liker 2
  12. ozone skrev (2 minutter siden):

    Er det bare en forglemmelse i animeringen, eller har har BMW faktisk funnet det unødvendig med det gode gamle ryggelyset?😶

    Bilen står i nøytral 😉
    Men jeg klarer meg faktisk uten ryggelyset akkurat her.

    • Liker 3
    • Hjerte 2
  13. Jotun skrev (25 minutter siden):

    Svakheter ja. Vennligst les det eg skriver og ikke bare gå rett i skyttergraven.

    Jeg er ikke i noens skyttergrav. 
    Om flaggermus sin evolusjon av ultralyd for å bedømme avstand ikke er en indikasjon på ultralyd sin fortreffelighet for avstands bedømming kan man bare lese om fordeler og bakdeler av ultrasonic tranceivere.

     

     

    • Liker 1
  14. Her er et eksempel på hvordan en parkeringsassistent eksepsjonelt og sømløst integrerer både kameraer og parkeringssensorer (gule, røde og grønne stolper med retningsbaserte lydsignaler fra bilens høyttalere). Legg også merke til det mørke hjørnet i garasjen der kamera kun har svart/mørke felter og ikke ser noen løse objekter.

    IMG_1181.jpeg

    IMG_1180.jpeg

    • Liker 5
  15. Jens Kr. Kirkebø skrev (36 minutter siden):

    Ja, i bekmørke midt på natten (når flaggermusene gjerne er ute) er nok ultralyd helt klart overlegent visuelle sensorer. Tror ingen vil protestere på det. Men det er jo ikke så veldig relevant da, siden biler sjelden brukes i bekmørke. 

    Jeg parkerer i mørket rett som det er der kameraene i min bmw med 360° view ser dårlig. Men denne er også utstyrt med kortdistanse radar i hvert hjørne i tillegg til park sensorer. Så relevant er det så absolutt. Og enkelte (Tesla forkynnere) bør kanskje lese seg opp på ultrasonic tranceivere og hvorfor de er overlegne (enkle og billige med ~ 1% nøyaktighet) å bruke i denne applikasjons sammenhengen. 
     

     

    • Liker 2
  16. Jotun skrev (5 minutter siden):

    . Men kom igjen da.... Evolusjon? Er det argumentet ditt?

    At flere tusen års evolusjon av ultralyd for nevnte fra dyreriket er overlegent visuelt må være det en av de beste «beviset» på at ultralyd er overlegent til avstands bedømmelse.

    Og som alt nevnt som du og flere andre ser ut til å overse TESLAS TEKNISKE LEDER OG REPRESENTANT I RETTSAKEN VEDKJENNER AT VISION LØSNINGEN HAR SVAKHETER IFT DEN AVVIKLEDE (USS).

    • Liker 3
  17. bzzlink skrev (9 minutter siden):

    Ja jeg mente at fabrikanten skal gå ut med dataene, ikke at man skal intervjue førerene. Så på den Teslaen som var løpsk i Bergen at Tesla gikk ut med data og så at føreren hadde tråkka på gassen.

     

    Politiet bekrefter at bilen ble tilbakekalt i 2022 , og reparert.

    https://www.nrk.no/stor-oslo/dodsulykken-i-sandvika_-politiet-bekrefter-at-bilen-ble-tilbakekalt-1.17063478


    Edit : 

    Men to andre tilfeller med XC40 har også dukket opp i kjølvannet av dette hvor det påstås at bilen har aksellerert av seg selv.
    1 ) 
    https://www.dagbladet.no/nyheter/volvoen-skjot-fart-skremmende/81996306?fbclid=IwY2xjawFkkGpleHRuA2FlbQIxMAABHTbOCpIK9Kpsesxrhb_8JT0kY6GiyOJoWsNf6lDo0WecqvaHQwhmkmC67g_aem_MWrF3APnHGVNMM1_-hvy_g

    2) 
    https://www.oblad.no/lokale-nyheter/s/5-68-1343159?p=lc-8359179-35832-ostlandetsblad

     

    • Innsiktsfullt 2
  18. Hvis ultralydsensorer er dårligere på å detektere avtstand en visuell (for parkerings formål til biler) er det rart at flaggermus gjennom tusenvis av års evolosjon har utviklet nettopp dette kontra syn. 
    Min påstand er at Mr Musk klarer aldri å oppnå samme nøyaktighet til omkringliggende objekter med sitt p.d system for parkerings formål som biler utstyrt med 8 uss sensorer (normal oppsettt fremover , bakover og sideveis).  De har jo faktisk innrømmet det selv i den nevnte rettsak.

    • Liker 3
  19. Complexity skrev (3 timer siden):

    Masse forsjellige hjulkapsler å få kjøpt på det store internett så ikke vits å streve etter de orginale.

     

     

    Screenshot 2024-09-27 144656.png

    Screenshot 2024-09-27 144714.png

    Screenshot 2024-09-27 144724.png

    Screenshot 2024-09-27 144807.png

    De ser jo ende mere ræva (og jalla) ut enn originale 🤣
    Om det er slikt som selges på det «store internett» er det nok verdt det å streve litt etter de originale imo.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  20. Mest bil for pengene akkurat NÅ (om man ikke vil ha Tesla 3)
    Vil jeg si er kampanjen på BYD Seal 4x4 Exclusive for 469.000,-

    Men den er kinesisk bygd av et kinesisk eid selskap.

    +Tech
    +Firehjulsdrift
    +Ytelse (523bhp)
    +Utseende
    +Rekkevidde (WLTP 520km, 82.5kWh blade batteri)
    +Utstyrsnivå
    +Førerdisplay foran fører.
    +Headup display
    +Apple CarPlay 
     

    -Plass bagasjerom (ikke suv, ikke stor bakluke) 400liter. Pluss for frunk på 55l.
    -Stor midtstilt skjerm men ratt kommer i veien for sikten. Skjerm kan dog roteres til portrett. 
    - Mye plast 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  21. Snowleopard skrev (33 minutter siden):

    Nå var ikke poenget hva som var tema i diskusjonen da @Trestein kommenterte, men at jeg visste til når han sist var der. Han orket tydeligvis ikke bla langt tilbake for å leite etter siste innlegg han skreiv, dette var kun noen få sider bakover!

    Men interessant at du må forsvare han, som bør kunne forsvare seg selv godt nok!

    Det finns en ignore funksjon her i forumet. 
    Foreslår at du bruker den.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...