Gå til innhold

bojangles

Medlemmer
  • Innlegg

    6 881
  • Ble med

  • Dager vunnet

    19

Alt skrevet av bojangles

  1. Denne poster jeg spesielt til deg @JK22 nå ryker også speiderdronene oftere og oftere hos russerne. De har delt disse videoene i noen uker nå, men vi tåler en til slik at @JK22 kan sovne med lettere hjerte i kveld.
  2. Ja slik har det dessverre vært. Sanksjonene er ikke vanntette. Men betyr det at de ikke virker? Det var nettopp slikt en ønsket å ramme med sekundærsanksjoner. Hvor godt sekundærsanksjoner virker vet vi jo ikke ennå. Vi har sett at banker i blant annet kina er redd for å bli sanksjonerte slik at de i stor grad har stoppet transaksjoner til russland. Men å plugge alle hull for import av forbudte varer til russland det er nok dessverre en umulighet. Skallselskaper i skatteparadiser og skjult eierstruktur gjør det umulig å få tette alle hull. Men om sekundærsanksjoner brukes hardt og nådeløst fremover vil nok mange nasjoner droppe all eksport til russland av frykt for selv å bli rammet av sanksjoner. Se på andre forbud, feks narkotika. Forbudt stort sett overalt. Likevel er det millioner av mennesker som arbeider med alt fra dyrking/produksjon av narkotika til smugling og distribusjon av narkotika. Og det skjer over hele kloden, tross forbud, gode rutiner hos tollerne og politi. Likevel selges det narkotika i hver minste avkrok omtrent over hele kloden. Slik vil det nok være med varer russerne trenger, sålenge russerne betaler godt er det alltids mennesker som er villige til å gå langt for å få kloa i putins penger. Men sekundærsanksjoner vil legge til et ekstra hindre for russerne, det gjør innkjøp av forbudte varer som elektronikk osv langt vanskeligere og det vil også drive kostnaden vesentlig opp. Og sålenge vi håndhever sekundærsanksjoner vil også produsentene av disse bli nødt til å stramme inn rutiner på hvem de selger til. Sanksjonene kan omgåes, men det er både kostnadsdrivende og også kompliserende og vil helt sikkert ta lengre tid å få inn de varene russland trenger. Nå som sekundærsanksjoner er på plass tror jeg vi vil se at effekten av sanksjonene vil øke fremover, og risikoen for å selv bli sanksjonert øker og dermed vil flere droppe handel med russerne.
  3. Det ble meldt sent i går kveld at USA ville avvente tillatelse for bruk av ATACMS mot dyptliggende mål i russland og først se an russernes reaksjonen på bruk av Storm Shadow. Men kun et par timer senere ble vel det egentlig dementert fra Britene og de sa ingenting er endret ennå. Vi får vel rett og slett avvente og se hva de neste dagene og ukene bringer. Det beste scenarioet er jo at ved hjelp av long range missiler så får Ukraina i det minste tatt ut depoter for ballistiske missiler. Det er vel det som haster mest akkurat nå. Så får flystasjoner og flyoppstillingsplasser komme etterhvert. Om det stemmer at tillatelse nå er gitt, så gjenstår jo ennå spørsmålet om hvor lang tid det tar før missilene ankommer Ukraina. Er dette noe som fraktes på skip over Atlanterhavet eller fyller de opp C-130 med missiler og flyr det ut? Må det gå sjøveien snakker vi fort 2-4 uker før ankomst. Tidligst. Det går naturligvis raskere å få sendt avgårde Storm Shadow. Men det er vel long range klasebomber Ukraina har ønsket seg aller mest? Og da blir det LR ATACMS.
  4. Jeg tror det er litt tidlig å felle en endelig konklusjon, for nå skrives det at russerne pøser inn 70 000 mann i kursk. Det vil bli krevende å nedkjempe disse, selv om russerne kjører igang kjøttkverna. Om tallet på 70 000 mann stemmer så har de tatt styrker fra en plass, og da er nok mange posisjoner russerne har holdt i Ukraina svekket nå kontra før invasjonen av kursk. Hvordan dette går står dessverre ikke kun på Ukraina. Det står også på hele vesten. At politikerne er våkne nok til å sørge for rikelige støttepakker, og at det sikres kontroll på logistikk slik at ikke Ukraina nok en gang går tom for ammo, granater og missiler. Det er jo fortsatt støttepakker annonsert tilbake til sommeren 2023 som fortsatt ikke har ankommet Ukraina. Det er ikke bare dårlig politisk håndverk, det er mental latskap og umenneskelig. Så det videre utfallet står ikke på Ukraina alene. Det hviler også et tungt ansvar på alle Ukrainas støttespillere nå. Vi må bare bli bedre, og det må skje nå. Og går det dårlig for Ukraina fremover er vi medskyldige i det. russerne kan dessverre fortsatt gjøre svært stor skade på Ukrainske styrker, både med stridsgass, vacuumbomber, glidebomber, artilleri, og missiler. Både cruise og ballistiske. Og nå har russerne velfylte lagre. Det eneste vi kan gjøre er å sørge for at vi som enkeltmennesker bidrar med det vi kan til Ukraina. Hver måned. Gi så det svir, og stram gjerne livremmen om det trengs. For den støtten vi gir som enkeltpersoner er svært viktig. Selv om det bare er hundrelapper eller noen tusinger. Det viser hele Ukraina at de har støtte i folket i Europa og det gir dem også sjansen til å skaffe mer av det de trenger aller mest. Stor respekt for folk som @Brother Ursus som faktisk reiser ned og bidrar konkret og som gjør det hver dag fremover. Jeg tror han er i ferd med å bli helten min, for han gjør faktisk noe for en bedre verden. Mens resten av oss koker over nå og da også fanges vi av hverdagens trivialiteter og vi har ikke hverken tid eller mulighet til å stille opp slik han gjør. Og jeg er ganske sikker på at også @Brother Ursus hadde en travel hverdag. Likevel droppet han alt for bidra til en bedre fremtid for Ukraina. Jeg skulle ønske politikerne våre kunne tatt lærdom av slikt. De klarer ikke engang gjøre godt politisk håndverk for å bidra fra trygge stortinget. Det er skammelig er det.
×
×
  • Opprett ny...