Gå til innhold

bojangles

Medlemmer
  • Innlegg

    6 752
  • Ble med

  • Dager vunnet

    12

Alt skrevet av bojangles

  1. Men det er jo egentlig ikke noe argument i seg selv, for det samme gjelder jo om vesten tar alle pengene eller bare rentene. Det er jo ikke slik at dersom alt brukes på forsvar på Ukraina og det i fremtiden skulle bli en enighet om at den avgjørelsen var så feil at at de ønsker å reverse så er det umulig fordi pengene er borte. Det er jo bare til å regne bakover også får de bli enige om hvem som skal stå for betalingen. Jeg tenker dette egentlig bare er ennå en gang der vi velger å gjøre litt for lite for Ukraina.
  2. Vel det du sier faller vel på egen urimelighet, da vi allerede har strukket strikken godt utenfor hva som er juridisk korrekt ved å spise av rentene av de fryste midlene? For det står vel ingen plass at vi kan bruke rentene fra fryste fond om vi vil bare vi lar selve grunnkapitalen stå? De rentene har vel en lovlig eier, og det bør vel være kontoinnehaver, rent juridisk? Eller er det noe finjuss her jeg ikke tar høyde for eller kanskje noen andre saker som kan ha skapt en form for juridisk presedens? Altså har vi alt brutt reglene, så la os gjøre det skikkelig når vi først gjør det. Ta hver euro og cent av krigskassen til putin, og sørg for at alle stater som har fryst russiske midler gjør det samme og sørg for at Ukraina får alt de trenger for jage russerne ut av Ukraina. Gjør det skikkelig når det først gjøres og la det stå som en advarsel i andre diktatorer, warlords og forbrytersyndikater om at de ikke lengre kan flytte penger fritt som de selv vil.
  3. AI Sammendrag Skulle poste denne igår men det ble glemt. Nå er det gjort, AI har stått opp og sammendraget er på plass. Dette er en video jeg anbefaler dere alle å se, for det er et svært viktig tema. russland manipulasjon av media. Hvordan russerne har kjøpt og betalt feks youtubere for å spre russisk hat og løgnpropaganda. Her får vi være glade for at slikt blir omtalt og påtalt også får vi håpe alle disse som når blir avslørt får svært strenge fengselstraffer. Også andre nasjoner bør våkne og titte litt rundt å se åssen det står til. Bemerk at jeg ikke på noe vis utfordrer vår rett til ytringsfrihet. Men landsmenn som får betalt av en fremmed makt for å spre hat og løgner tror jeg vi kan straffeforfølge innen dagens regelverk. Om folk har mistet kompasset og blitt pro-russisk på egenhånd får vi leve med at de prater og skriver tull. Men viser det seg at de mottar penger fra russerne for å spre propaganda, hat og løgner da er de vel strengt tatt landssvikere og femtekolonister som løper ærend for en terrorstat? Og dermed bør neste stopp være påtale, rettssak og evt dom og soning.
  4. Det er jo en begynnelse. Men folk som kan både lese og skrive skjønner hvem som er skurken i denne krigen. Jeg ser ingen grunn til å holde igjen på de russiske midlene det er tatt beslag i utenfor russland. Bruk hver en krone til å støtte Ukraina - for da betaler jo egentlig russerne for sitt eget nederlag. Og det ville jo vært helt strålende. 300 mill € er jo bare renter på de fryste midlene. Ta i skikkelig nå, bruk alle de fryste midlene. Og til alle de som da vil si at det vil bli økonomisk ragnarok om de fryste midlene benyttes, og at all tillit til markedet vil forsvinne. Det tror jeg ingenting på. Det blir som de røde linjene til russerne. Bare skremsel. Det burde jo ikke være slik at krigsforbrytere kan ha store krigsfond rundt om på kloden uansett. De som skriker høyest om risikoen ved å bruke fryste midler det er vel de som tjener mest på forvaltning av midlene til blodtørstige diktatorer? Så logikken må bli at er du en diktator med planer om krigsforbrytelser og massemord så er ikke pengene dine trygge noe sted. For alle andre fortsetter ting som normalt, business as usual.
  5. Kanskje ikke bare panser det skorter på hos russerne nå? Begynner det å bli langt mellom brukbare vognførere også nå?
  6. Det er sålangt ikke kjent om dette var depot av noe slag, rent uhell, tilfeldig røykepause eller om det i det hele tatt har noe som helst med krigen å gjøre. Men at det brenner relativt nært moskva er uansett en bra ting, for det skaper usikkerhet, og det blir lett for russerne å tenke at nå er krigen kommet til dem også.
  7. Nice. Slikt sparer liv i Ukraina og skaper logistikkproblemer og kanskje midlertidig knapphet på ammo for enkelte russiske kampenheter.
  8. Nå må alle demokratier stramme skruen ytterligere når det sanksjoner og sekundærsanksjoner. Fremover må det koste banker, finansinstitusjoner og alle andre som muliggjør handel med russland så dyrt at de heller velger å avstå fra tilrettelegging og dropper alle transaksjoner med russland eller selskaper som kan antas å være skallselskap for handel med russland.
  9. Nå har vel russerne klaget inn dette, for nå kan videoen kun sees etter at en klikker OK pga innhold. Og en må være logget inn. https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1832349594115830111
  10. Jeg ser bare to måter å møte dette på. Det ene er at Ukraina må raskt få på plass mer luftvern, det neste er at nå må vestlige land også donere ballistiske missiler til Ukraina, samtidig som alle begrensninger på bruken av våpen heves umiddelbart. Om disse iranske missilene kommer i stort antall til russerne vil frekvensen på missilangrep på Ukraina øke proporsjonalt med antallet missiler russerne mottar, eller det kan bli ennå verre fordi da er kanskje russerne villige til spare mindre på egne ballistiske missiler slik at den totale mengden missiler som skytes mot mål i Ukraina går kraftig opp.
  11. AI sammendrag: Gjør belarus seg faktisk klare til å bli med russerne i krigen nå? De siste bildene fra grensen belarus/Ukraina viser nå at belarus har laget anti-drone skall utenpå sitt panser, både tanks, pansrede personellkjøretøy samt lastebiler. Dette er helt nytt og ikke noe vi har sett tidligere. Det kan være mind games, eller en indikator på at de vil forsøke å angripe Ukraina. belarus har også flyttet styrker til grensen mot Litauen. Dette er virkelig ikke bra, det er kanskje på tide at de baltiske land samt Frankrike gjør som Macron snakket om tidligere og sender soldater inn i Ukraina. Disse styrkene trenger jo ikke delta aktivt i kamphandlingene mot russland, men kan plasseres langs grensen mot belarus slik at de ukrainske styrkene som per idag er bundet opp langs grensen mot belarus kan flyttes enten til østfronten i Ukraina eller til kursk i russland eller åpne en ny front inn mot belgorod.
  12. @Penny Du har naturligvis helt rett - det var nok frustrasjonen som tok meg. Frustrasjonen over at det ikke gjøres nok for å sikre at Ukraina kan få jaget ut russerne. Det begynner å bli tungt å sitte på sidelinja helt uten handlekraft og beslutningsmyndighet og stadig se at donasjonene av våpen og våpensystemer kommer for sent til Ukraina og i for lavt antall. Og selv om jeg donerer hver måned til Ukraina får jeg liksom ikke gjort noe mer. Mens de som både har beslutningsmyndighet og har mulighet til å utvise handlekraft, vel det virker som de sitter på hendene og slik har det vært i snart tre år. Det er til å få magesår av.
  13. Jeg er ennå rystet over at det ikke er helt åpne skott her. USA burde gjort all informasjon tilgjengelig for Ukraina. Fra første dag. Alt info fra spioner, droner, overvåkningsballonger, AWACS fly, satellitter osv. Informasjonen burde blitt delt ved behov eller etter ønske. Oppdager USA noe de mener Ukraina bør kjenne til i detalj burde det vært åpne kanaler der informasjonen flyter både hurtig og fritt. Og når en sammenstiller alt det merkelige fra USA siden krigens start, egentlig helt siden 2014 så får det meg dessverre til bli usikker på om jeg vet om vi virkelig kan stole på USA i det hele tatt. Måten USA har styrt hjelpepakker, trenert våpenstøtte og alltid er på etterskudd til tross sin enorme tilgang på informasjon får meg nesten til å tenke at USA er på vei til spille kortene sine slik at de risikerer å bli en nasjon få ønsker som sin allierte og dermed kanskje også vil forsøke å unngå handel med? En føler seg jo nesten uvel om en tenker på alt som vil komme frem etter denne krigen. Enten via lekkasjer eller datainnbrudd, eller når informasjon til sist blir de-klassifisert. For sannheten om hva som har skjedd i kulissene vil komme frem, før eller siden. Og da frykter jeg mange vil se på USA med nye øyne. Og det er jo en nasjon som rett mange har sterke følelser for allerede. Jeg er sikker på at konklusjonen når historien skrives blir at politikken til USA har kostet enorme mengder liv og lidelser i Ukraina - og det kunne vært unngått i stor grad.
×
×
  • Opprett ny...