Gå til innhold

Playmofetish

Medlemmer
  • Innlegg

    4 400
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Playmofetish

  1. Takk for svar, og tips, LMH1. CPU-kjøleren ser fin ut den. Skjermkortet har Hexus.net testet og funnet det ganske støyende i forhold til andre 7870, referansekort eller ei.

    Og det er jeg jo lite lysten på. Har faktisk lyst på et dårligere kort som støyer mindre enn å bare legge på litt ekstra penger for høyere ytelse.

     

    Det er strengt tatt skjermkort og PSU jeg er ganske usikker på. Noen som har tips til PSU?

     

    Og kanskje det er like greit å vente litt med skjermkort, og fortsatt bruke 8800GT-kortet litt til, i påvente av ytterligere prisfall/nye generasjoner (det kommer jo alltid noe nytt).

  2. Det er på tide å oppgradere maskinen som står på soverommet.

    95% av tiden står den bare idle, men av og til kunne det være greit å fyre i gang et spill og få grei grafikk i 1920x1200.

     

    Nåværende deler som skal ut.

     

    Intel E6750

    4GB RAM

    GeForce 8800GT 512MB

    Raptor 74GB

     

    Det er lenge siden jeg hadde full oversikt over alt av skjermkortmodeller osv, men jeg har satt opp en liste (fra Komplett) som jeg gjerne vil ha litt innspill på:

     

    ASUS P8Z77-V LX, Socket-1155 - 949,-

    Intel® Core i5-3570K Processor - 1879,-

    Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 8GB (2 x 4GB) - 415,-

    Corsair CX V2 600W PSU 80 Plus - 599,-

    PowerColor Radeon HD 7850 2GB GDDR5 - 1699,-

    Totalt: 5541,-

     

    En totalpris jeg syns er helt grei, jeg har ikke noe maks budsjett, men ser ingen grunn til å overstige denne prisen så voldsomt når jeg alt i alt ikke er så kresen på ytelse lenger.

     

    Jeg har en ubrukt Crucial M4 128GB SSD liggende som jeg tenker å bruke.

    (evt hvilke ~256GB SSD er verdt å satse på i dag? God ytelse, ingen firmware-bugs takk)

     

    - Hva med skjermkort? Skulle et 7850 2GB holde for å kjøre nyere spill nå og da, men ellers brukes lite til spilling?

    - CPU, det relativt store prishoppet opp til 3770K utgjør kanskje ikke så veldig stor ytelsesforskjell? Hva med Intels stock-kjøler, klarer den seg fint støymessig uten noe særlig overklokking?

    - PSU, jeg ønsker jo som alle andre en stabil og relativt støysvak maskin, finnes det klart bedre valg der ute?

     

    Takknemlig for alle innspill, på forhånd takk!

  3. Hva er status på SSDene om dagen som benytter nyeste Sandforce-generasjon? Virker som alle sliter med firmware-ustabilitet, være seg OCZ, Corsair eller Kingston.

     

    Jeg planlegger ny PC, har en Intel X25-M Gen2 80GB til overs, og hadde sett for meg en ganske kjapp SSD til OS, 100-120GB, pluss en ekstra til spill/store programmer.

     

    Er det noen raske, gode SSDer der ute i dag som er friskmeldt fra alle mulige bugs?

  4. Jeg kjøpte en Intel 320 120GB til min mor som jeg bygger PC til, og har nå mest lyst til å bruke angrefristen for å bytte i en annen produsent/modell. Hadde det vært til min egen PC kunne jeg fint taklet om denne bugen oppsto, men det blir for mye styr for moren min som trenger en stabil PC. Kan noen tipse om SSD i samme prisklasse (1500-1600,-) med OK/lignende ytelse som ikke er kjent for konkrete bugs?

  5. 27" Dell fra Netshop med tilsvarende oppløsning ligger på 6990,-

     

    Da sitter man igjen med 10 000,- å kjøpe PC og OS-lisens for. Man får helt sikkert litt mer for pengene komponent for komponent, men for å være helt ærlig, og selvbygger av PC opp gjennom alle år, er det ikke så voldsomt store forskjellene lenger. Brukeropplevelsen bør være avgjørende om det ikke er store kostnadsforskjeller, og ønsker Mikkis2k i utgangspunktet en Mac ser jeg ingen grunn til å få han til å spare en tusenlapp på å velge en annen plattform.

  6. Vet ikke helt om HP støtter det native, eller om det krever en ekstra lisenskost for funksjonalitet, men boksen har i hvert fall et iLOM-nettverkskort til management. Kan hende du kan mounte ISO-fil fra maskinen/laptopen du sitter på, eller du mounter DVD-ROMen derfra direkte, via iLOM-grensesnittet.

  7. Som nevnt før, hvilken PC-modell er det snakk om?

     

    Natt-og-dag-forskjell i opplevd support mellom f.eks Pavilion- og Compaq-modeller, etter å ha jobba 4 år i en dataforretning.

     

    Jeg tviler dog ikke et sekund på at de fleste produsenter man henvender seg direkte til vil være svært uinteressert i å innfri reklamasjon etter 4,5 år, selv om man er innenfor norsk lov.

  8. Jeg kan jo nevne for de som lurer, at jeg nå har satt opp en HTPC basert på et lignende hovedkort, nærmere bestemt Asus M4A785T-M.

    Videre har maskinen 2GB RAM og en X250-CPU. Dette klarer fint å dra unna det jeg har testet av 1080p så langt, med CPU-forbruk på begge kjerner på ca 45-50%.

     

    Dette er med Ubuntu 9.10 og nyeste XBMC. Ser ut til at jeg klarer meg uten Windows på denne maksinen.

  9. Overskrift:

    "Test: Gigabyte MA785GT-UD3H

    Som skapt for mediasenter"

     

     

    Relatert artikkeltekst:

    "ATI Radeon HD 4200 leverer god ytelse ved skrivebordsbruk, og det var heller ikke noe problem å spille av HD- og Blu-Ray-materiale på testsystemet."

     

     

    Noen andre enn meg som syns dette var svært mangelfult?

    Skader ikke veldig å inkludere noe ord eller en oversikt over CPU-forbruk; disable 2 kjerner i CPU for å se hva GPU klarer.

  10. Fra wiki:

     

    "Olidata is one of the largest manufacturers of computer hardware in Italy, with sales preceded only by Hewlett-Packard and Acer."

     

    Jeg gjetter på at disken stammer fra en HP- eller Acer-PC, og at du derfor må kontakte en av dem for å få hevdet garanti, hvorpå de sikkert kommer til å be om serienr på selve PCen, og du i verste fall er like langt.

     

    Se etter klistremerker som "HP spare part #" eller tilsvarende for Acer på disken.

  11. Takk, TEE, for en nydelig forklaring jeg mange ganger har hatt lyst til å banke inn i hodet på folk, uten å gidde. Dette gjelder hele bransjen, og bakgrunnen for det hele, er penger. Det virker som om 98% av forbrukerbasen ikke skjønner dette i det hele tatt, og bare roper ut om urettferdighet. Dette har de selvsagt rett til, og det er også noe de bør gjøre, bare ikke være så naive at de ikke skjønner produsentenes nøye kalkulerte, kyniske markedsvurdering.

     

    Jeg retter ingen kritikk mot trådstarter eller andre her overhodet, dette er bare mitt generelle inntrykk.

  12. Er enig med tankegangen din oslo72, men å ordne dette selv er faktisk svært lite tidkrevende.

     

    Kjøpe deg en minnepenn må man gjøre uansett, og der koster jo 8GB fra drøye hundrelappen og oppover. Unetbootin er et bittelite program for blant annet Windows, der du enten peker til en nedlastet ISO med ønsket Linux-variant, eller lar programmet laste ned for deg, før det så pakker ut til minnepennen og gjør den bootbar.

     

    Det er faktisk veldig enkelt.

  13. X25-M 80 GB er på lager i mange nettbutikker. Riktignok med Kingston-klistremerke. Jeg er usikker på om det er Gen1 eller Gen2-versjonen.

     

    "Specs" på M Series hos Kingston linker til et 34nm spec-papir fra Intel, og har sett flere nettbutikker oppgi blant annet 34nm i info på Kingston M Series.

     

    Er derfor ganske sikker på at følgende fra Kingston er Intel Gen2:

     

    SNM225-S2/80GB

    SNM225-S2/160GB

×
×
  • Opprett ny...