Gå til innhold

Salvesen.

Medlemmer
  • Innlegg

    27 489
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    58

Innlegg skrevet av Salvesen.

  1. Femtekolonne skrev (23 minutter siden):

    Nå er vel han også thai? Eller det har jeg ihvertfall tatt for gitt ut i fra hans utseende og omtale av thailand. Da er det vel ganske naturlig. Det var ikke meningen å kritisere, bare en oppriktig mening. I mitt hode er den typiske norske mann som finner seg thaikone en enkel sjel på 50+ som har bodd minst 45år med mamma, lukter lett rumpe, småfeit og er langt forbi middels stygg.  Edit: det gjelder vel og merke de som "møter" kona i Thailand. De som møter dem her er noe annet. 

    Du har noen rare tanker. Å møte sin partner utenfor landet er jo ganske normalt i vårt moderne samfunn.

  2. Marzo skrev (1 time siden):

    Hus til salgs i samme nabolag er nylig satt ned til 12mnok. Da ferdigstilt hus med utleiedel. 
    https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=318305698 

    Huset er neppe verdt 15, men kanskje 10 slik det står i dag. 
    Tomten kostet 3,4 i følge offentlig informasjon i en annen tråd.  

    Hvis huset må selges så vil det sannsynligvis bli med en betydelig restgjeld. 

    Ja det gir mer mening! 

  3. Kajac skrev (7 minutter siden):

    Problemet er jo at den tekniske kvaliteten på bilene er dårlig. Kvalitetsmessig er jo Tesla vår tids Lada. Det hjelper ikke med størst bagasjerom hvis bilen faller fra hverandre etter et år eller to. Man skulle tro at folk var litt mer skeptisk, spesielt med tanke på alle alternativene vi har fått fra bilprodusenter med et oppegående rykte. Jeg føler Tesla blitt bilverdens Apple. Uansett hvor mye dumt de gjør, hvor elendig de behandler kundene sine, og hvor mye problemer produktene deres har, så strømmer kundene til. For det er jo tross alt en Tesla.

    Om en faktisk snakker med eiere så er det få som har problemer med bilene sine, iallefall de nyere modellene.

    Og problemene er ofte små og håndteres helt fint av Tesla.

    Men, det er ikke til å stikke under en stol at noen er svært uheldige, både med kvalitet på bil og oppfølging av Tesla. Men dette er de få.

    Jeg er nå på min 6 og har aldri hatt ett alvorlig problem, og de småtingene jeg har hatt har blitt håndtert bra av Tesla, dog noe ventetid.

    Jeg har liksom ingen grunn til å velge noe annet da jeg er fornøyd og får den behandlingen jeg trenger.

    I tillegg er Highland(som jeg kjører nå) ekstremt mye value for penga, som også nevnt over. Og dette har jeg følt for hver nye jeg har kjøpt, store oppgraderinger som gir godfølelsen all over again.

    Jada, jeg er kjempe fan. Men jeg lyver ikke om opplevelsen min og opplever at de fleste andre deler min opplevelse.

  4. ltdata skrev (35 minutter siden):

    Jeg synes det er problematisk at på grunn av hans personlige hat og sjalusi for min suksess, han ikke følger retningslinjer (dette er bare ett eksempel blant mange hvor han ikke har fulgt reglene) og velger å ikke samarbeide når han blir påminnet, og fremstiller meg ofte som en mobber.  Han presenterer ofte en forvrengt versjon av hendelsene, og får seg selv til å fremstå som offeret og meg som antagonisten.  Denne oppførselen skaper et utfordrende arbeidsmiljø for meg, siden jeg konstant frykter å bli feilrapportert til tross for at jeg forsøker å utføre pliktene mine på riktig måte. Han har rapportert meg en gang på høyeste nivå, og sagt at jeg mobbet han, brukt makten min til å blokkere informasjon slik at han ikke kunne utføre prosjektet/jobben sin.  Dette er det motsatte av virkeligheten, der jeg hjalp han og lærte så mange ting for å bringe han til det nivået han er på nå.

    Jeg er ansvarlig for at brukerne av utstyr på jobben min følger reglene og retiningslinjene for bruk. Han respekterer ikke disse reglene og jeg blir nødt til å påpeke at reglene ikke blir overholdt. Jeg prøver å gjøre dette på den mest proffesjonelle og nøytrale måte de få gangene disse situasjonene oppstår, men det skal ingen ting til før han føler seg trakkasert og rapporterer dette til sjefen.

    Disse situajsonene oppstår ganske spontant og det er vanskelig å forerede seg for slike møter. Vil føles veldig unaturlig å ta opp slike samtaler på bånd. I den siste situasjonen var det en normal påminnelse om å følge regler for bruk av utstyr og han svarte frekt tilbake "du også!" som at jeg ikke fulgte reglene selv. Jeg kom til å si at vedkommende burde vite reglene etter å ha jobbet her i 10 år. Det er kanskje den kommentaren som ble oppfattet som trakkasering?

    Hva med å gjøre alt skriftlig? Atlså når du påpeker gal bruk av utstyr etc så sender du en epost. 

    Om det oppstår en situasjon der vedkommende tar kontakt, hører du på personen og svarer med at "jeg sender deg en epost etterpå" eller lignende?

    Det viktigste her er jo å få kontroll på hva du sier til vedkommende slik at du kan vise dette når du blir anklaget igjen. 

  5. LD93 skrev (6 minutter siden):

    Hvis anklageren allerede gir falske anklager så stopper det ikke anklager fra å si " Du tok ikke opp samtalen dette gjelder"

    Anklageren kan også velge å ikke samtykke, og da har ikke TS noe å lene seg på. Og hvis TS da sier " da kan jeg ikke gjøre jobben min" så er et nytt problem gjort opp.

    Sjefen kan ikke tvinge anklageren til å skulle samtykke til samtaleopptak for at TS skal gjøre jobben sin heller.

    Om anklager ikke går med på å bli tatt opptak av går en til sin leder og forklarer problemet. En ønsker å gi hjelp, men ikke uten å sikre seg for det en mener er falske anklager. Også tar en saken videre, som en kan se over er dette gjort i andre bedrifter. 

    Og om anklager er så i mot dette lener jo saken sterkt en vei..

     

    Kravet virker dog å være at en har gitt beskjed, ikke fått aksept. https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/overvaking-og-sporing/lydopptak/?print=true

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. LD93 skrev (4 minutter siden):

    Vi hadde en lignende hendelse på min forrige arbeidsplass, jeg foreslo at begge parter i samtykke med hverandre tar opp samtalene de har med hverandre. Sjefen godtok, HR godtok og personene godtok, dog anklageren var noe mer motvillig men sa seg enig etterhvert.

    Etter dette var det ingen flere anklager som kom fra noen hold.

    Regner med anklager fikk sparken? Er jo åpenbart falske anklager som har blitt gjort. 

    Men ja, TS bør gjøre noe tilsvarende. Åpenhet rundt dette slik dere hadde det er såklart alfa omega. 

  7. The Very End skrev (1 minutt siden):

    Vil ikke det være Brann på bålet? Det man da sier er at person X stoler man så lite på at man må ha opptak av samtalene. Vil jo Defintivt oppleves diskriminerende med mindre man tar opptak av alle samtaler med alle kollegaer.

    Jeg er helt enig i at situasjonen er bedriten, men ville kanskje først fått juridisk bistand fra fagforeningen på hvordan å gå frem her. 

    Tenker det er helt ok å si at en ikke stoler på en person som en mener kommer med falske anklager. 

    Og om personen mener anklagene er rette er jo dette en beskyttelse for personen også. Enten skjerper personen seg mens opptakene finner sted og en blir ikke trakasert lengre, ellers finnes det nå bevis for påstandene. Vinn vinn. 

     

    • Liker 1
  8. The Very End skrev (2 minutter siden):

    Det der skal du absolutt ikke gjøre. Fyren vil da kunne kjøre sak både mot deg og arbeidsgiver for ulovlig overvåkning / opptak. Om så du får sjefen med på det - de kan ikke bruke opptaket til noe, og vil antagelig bli slakta i en tvist i rettssystemet.

    Hvem sa det skulle gjøres ulovlig? Bare gi beskjed til personen at en gjør opptak av samtalen for egen sikkerhet. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  9. V3gas3 skrev (13 minutter siden):

    Har et ønske om å prøve en rotasjonsjobb der man er på jobb 7-14 dager også har tilsvarende antall dager fri. Hvilke sånne type jobber finnes? Har ingen utdannelse, annet enn t og studie, men jobbet som stuer på flyplass i snart 3 år. Er forøvrig 21 år, så åpen for, en evt kort, utdannelse🙃

    Har ikke et ønske om å jobbe på oljeplattform eller båt som er borte i 3 måneder. Vet om Kiel ferja har 14-14, så ikke umulig jeg prøver meg der om de utlyser stilling. 

     

    Tusen takk for svar!👊

    Det enkleste er nok å ta kurs innenfor iso fagene eller logistikk og søke jobb på landanlegg(type Kårstø etc)

    Det er veldig få I Norge som er på båt eller platform i 3 måneder i strekk i Norge. Mest normalt er 2/3 eller 2/4 eller 4/4. Worst case er vell dobbelt skift 8/8.

  10. AL123 skrev (17 minutter siden):

    Jeeez, hvis man tjener et par mill i året, og ikke klarer seg, så bør man stikke minst en finger i jorda. Når det er sagt, så går vel intekter fra Youtube stadig nedover for de fleste. Youtube stikker av med mer selv, og det er vanskeligere å få både abonnenter og views enn før. Selv har jeg aldri sett mer en 2 min av videoene hans. Sikkert interessante hvis man er mer enn gjennomsnittlig opptatt av rekkevidde, men både den dårlige engelsken og generellt lave kunnskapsnivået er skikkelig turn off. Kommer nok ikke inn blandt de 20-30 kanalene jeg abonnerer på med det første.

    Jeg sliter også med å se videoene hans, de er alt for kleine 99% av tiden.

    Men jeg skummer gjerne til stats etter en rekkevidde test eller andre tester evt bare går inn på google docs og finner tallene. 

    Så han gir meg noe, men det er stort sett stats. Som en og må ta med en klype salt, såklart.

    No offense Bjørn!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...