Gå til innhold

GAFFAtape

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GAFFAtape

  1. Dere som går medisin i Oslo på høyere kull - altså 3,4, semester osv, jeg må bare spørre- er/var det like rotete på studiet som det er for oss? Vi får (nesten)ingen forelesninger lagt ut på forhånd, de er ikke konkrete på pensum, vi får jo flere ulike beskjeder, minestudier er nede annenhver dag og alt er bare et eneste kaos. Flere som går med meg er lei og kjenner seg fortapt! Vi har eksamen om 4 uker og vi vet ikke engang hva pensumet er på eksamen - utenom i statistikk. Må nesten lese på alt og ingenting, fordi jeg ikke har noe peiling på det vi skal ha! Læremålene er greit nok, men hva med forelesningene? Anbefalt litteratur? Får jo flere forskjellige beskjeder når man sender mail til han ene og den andre.

     

    Tillitsvalgt sa ifra til modul koordinator, men vi må vente fordi fakultetes jubileum er mye viktigere enn vårt studium. Så mye som jeg gledet meg til å begynne på medisin, mer skuffet er jeg. Ikke bry dere om ortografien i innlegget mitt, er bare sinnsykt stressa og lei... føler jeg bare vandrer i et mørkt hav uten å se noe. Og nei, det er ikke bare meg. MINST 20 andre jeg har snakket med føler det også sånn, er ganske sikker på at 90 % av kullet føler det sånn. Er et profesjonstudium ja, men betyr jo ikke at det skal være så uoversiktlig, rot og kaos. Ikke engang foreleserne vet hva som foregår eller hva som er pensum og anbefalt litteratur.

     

    Er bare veldig nysjerrig på om det er den nye "modulen" som gjør dette mot oss, eller om det var sånn for dere også første året? Føler meg virkelig ikke helt komfortabel med dette.. jeg er ordens nazi og liker å ha alt på plass. Men nå? Så ligger jeg bare midt i veien uten å vite hvor jeg skal gå :S :omg:

    Utrolig leit å høre at dere opplever det sånn. Om det er noen trøst, har vi som går høyere opp følt omtrent det samme, men det blir heldigvis mye bedre i forhold til de problemene du beskriver når man kommer over på cellebiologien/biokjemien - da er pensum klarere definert og forelesningene mye mer relevante. Hvis du hører med f.eks. fadderne dine eller andre eldre studenter vil du mest sannsynlig høre at man opplever 1. semester/året som krevende pga pensum ikke er klart definert og kvaliteten på forelesningene er svært varierende. Man aner ikke hva man skal lese på og hvor mye, siden man skal lære litt om veldig mye. Men det kommer seg heldigvis :) Bare stå på, og ikke gi opp! Og bruk hverandre så godt det lar seg gjøre :) Jeg har fått høre at det er mye surr med de nye modulene, men jeg tror ikke at det er den eneste grunnen til at dere opplever 1. modul slik.

  2. Hei folkens!

     

    Hvor mye bruker en medisinstudent på bøker i Norge? Tenker spesielt på 1. året og utviklingen utover årene. :)

     

     

    Tror det spørs litt hvilke bøker man velger å kjøpe og hvor mange man føler man trenger + om man velger å kjøpe nytt eller brukt. Tror det er en del som bruker mye penger helt i begynnelsen, man vil gjerne lese mye og føler at man trenger alle bøkene på pensumlisten. Etter hvert lærer man å høre på eldre studenter ifht. hva som trengs av pensumbøker osv. Jeg har valgt å kjøpe så og si alle bøkene mine nye og brukte ca. 4-5000 på bøker til første året på medisin (ville ha siste utgave og uten markeringer), men det er fullt mulig å kjøpe brukt til halv pris og eldre utgaver langt billigere enn det igjen. Så det varierer veldig! :) Mange jeg kjenner har brukt under en tusenlapp på samme pensum. Pensumlister finner man alltids på nett hvis du er interessert :)

  3. Vet ikke hva det var på den aktuelle skolen du tenker på, men på skolen der broren min går hadde de fleste ca. 5 i snitt. Riktignok teller arbeidserfaring, referanser og intervju også, slik at du kan komme inn med lavere karaktersnitt dersom du gjør et godt intervju. Så vidt jeg har skjønt er linjen ganske tøff, mye tung matte og fysikk, men absolutt å anbefale dersom du er flink praktisk og teoretisk.

  4. Trenger litt ikke-medisinsk hjelp her: PC-en min er så å si død, så tenkte jeg skulle kjøpe ny macbook til studiene. Står mellom nye pro og air, begge i 13". Hadde egentlig bestemt meg for pro, men så var det en del som anbefalte air, så er litt i tvil. Hva anbefaler dere og hvorfor? :)

  5. Jeg vil starte på medisinstudiet. Har muligens ikke nok poeng til å komme inn på høstsemesteret i Oslo, så da må jeg kanskje søke vårsemesteret, eller evnt. høstsemesteret i Trondheim, Tromsø eller Bergen. Er det noen som vet om det er mulig å starte på odontologi (tannlege) i Oslo, ta opp noen vgs-fag på mens man studerer, for deretter og hoppe over til medisin?

     

    Lurer også på hvordan dette er i Bergen og Tromsø? Kan man gå over til medisin fra tannlege der?

     

    Tusen takk for svar.

    Hvis du vil inn i Oslo, har jeg hørt om flere som flere som først har startet på farmasi og som i løpet av de første ukene av studiet har byttet over til medisin. Ved å gjøre farmasistudiet om til en integrert 5 årig master skulle det visst bli slutt på dette ved UiO, men så vidt jeg vet skjer dette fortsatt.

     

    Hvordan det er å bytte fra odontologi til medisin vet jeg ikke, men for meg virker det logisk at tannlegestudenter burde prioriteres før f.eks. farmasistudenter når de vil bytte, blant annet pga. høyere inntakskrav for odontologistudenter og fordi første semester for medisin og odontologi er identisk.

  6. Vedtatt å innføre karakterer på UiOs medisinstudie innen 2017. Forventer en vekst i søkertall til NTNU og UiT.

    Dersom det innføres karakterer på UiO, vil det da gjelde for alle medisinstudentene (også de som har begynt studiet med godkjent/ikke godkjent som vurderingsform)?

  7. Tror du skal tenke deg godt om hvor du reiser før du drar ut alene. Ikke bare er det greit å være flere om ting når man som ung og uerfaren reiser ut i verden, men noen nekter å innse hvor sårbar man er i denne situasjonen -- spesielt som kvinne.

    Jeg ser argumentet ditt, og det er også noe av grunnen til at det har tatt meg så lang tid å bestille og bestemme meg. Men jeg har tatt ett semester fri for å kunne reise og jobbe, og reiser jeg ikke, er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å angre. Jeg har vært bestemt på å ta meg litt fri i ca. ett år nå, så da vil jeg gjerne gripe sjansen mens jeg har den. I og med at jeg ikke får med meg noen venner på turen, har jeg lyst til å finne noen former for gruppereiser, som jeg vet blir arrangert til ulike destinasjoner, men jeg vet bare ikke hvilke som er å foretrekke. Noen tips? :)

  8. Hei!

     

    Jeg har tenkt en del på å reise en måneds tid dette halvåret, mest sannsynlig i tiden fra oktober og mot november. Siden alle vennene mine studerer/jobber, kommer jeg mest sannsynlig til å reise alene.

     

    Jeg kan så å si ingenting om backpacking, og hvertfall ikke backpacking alene. Har reist noe alene før, men da bare innenfor Europa. Nå har jeg lyst til å oppleve andre deler av verden, og tenker da hovedsakelig på Afrika eller Asia. Og hva er det man bør ha med til slike turer av utstyr, og hvilke forberedelser bør man gjøre? Hvilke områder vil dere anbefale å reise til for en som akkurat er ferdig på vgs? Og hvilke områder er klimamessig foretrukne?

    Jeg er litt skeptisk til å reise alene, selvfølgelig er det en del fordeler, men når du er en 19 år gammel jente på tur alene, ser jeg også for meg at det kan være en del ulemper. Derfor kunne jeg gjerne tenkt meg å reise på en form for gruppereise, er det noen her som har erfaring med slikt, og evt. kan anbefale noen byråer eller konkrete turer?

    Setter stor pris på all hjelp! :D

×
×
  • Opprett ny...