Gå til innhold

slepn

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slepn

  1. Oppgave fra ndla

     

    attachicon.gifSkjermbilde 2016-05-15 kl. 17.21.49.png

     

    Min løsning 

     

    attachicon.gifFullSizeRender-12.jpg

     

    Jeg skjønner ikke hvorfor svarene i b og c er feil sammenlignet med fasiten:

     

    attachicon.gifSkjermbilde 2016-05-15 kl. 17.18.20.png

    Svaret du har fått i b) har samme verdi som 10/5 379 616. Det så jeg bare ved å taste inn på kalkulatoren. Jeg ville også ha brukt hypergeometrisk modell slik som du har gjort, men det ser ut som om fasiten rett og slett har brukt regelen med antall gunstige utfall delt på antall mulige utfall.

    I c) har du også brukt en annen, men korrekt, framgangsmåte. Du har bare ikke vært eksakt nok. Jeg fikk et svar mye nærmere fasiten når jeg i stedet for å opphøye 0,999 i femte, opphøyet hele regnestykket for P(10 av 10 er feil) i femte.

  2. Jeg har endret brukernavnet mitt til noe med et spesielt tegn i - og nå som jeg prøvde å logge på, kunne jeg ikke det fordi jeg ikke får satt inn dette tegnet i brukernavnfeltet. Jeg har endret brukernavnet før, skrevet inn det nye når jeg logget på, og det har funket helt fint, men problemet denne gangen er altså at jeg ikke vet hvordan jeg skal sette inn det tegnet. Det heter Black Diamond Suit. Hva gjør jeg?

     

    Har OS X Lion, om det har noe å si.

     

    Edit: Fant ut av det på egenhånd.

    For andre som måtte ha problemet: Helt øverst på innloggingsskjermen kan du velge input-språk. Velg Unicode Hex. Black Diamond Suit er Unicode 2666, og da holdt jeg inne Alt og skrev 2666, så kom diamanten opp. Slik klarte jeg å logge på.

×
×
  • Opprett ny...