Gå til innhold

Largie

Medlemmer
  • Innlegg

    1 575
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Largie

  1. Håpet at NetonNet leverer når de plutselig hadde Xbox Series X på lager i går

    Quote

    Kjære kunde, Vi kontakter deg angående din bestilling som inneholder Xbox Series X art. nr. 1011151. Produktet som du har bestilt finnes ikke på vårt lager for øyeblikket og derfor har vi ikke kunne sendt ordren til deg i tide. Dessverre har vi heller ikke en bekreftet leveringsdato for øyeblikket. Vi kommer tilbake til deg innen 5 virkedager per mail med oppdatering angående din ordre.

    😧

  2. 1 hour ago, Gazer75 said:

    Kor får du dei prisane frå? Du kan ikkje berre ta kapasitetsledd prisen og dele på peak.
    Om du brukar mellom 25 og 50kW peak i gjennomsnitt på ein time så betalar du 1755kr uansett kor mange kWt du har brukt den månaden.
    Du brukar jo ikkje kun for eksempel 49kW i ein time og null resten.
    Dei 1755kr må fordelast på alle kWt den månaden.

    Du skal ha eit ganske stort hus om du brukar meir enn 25kW i gjennomsnitt på ein time. Dei alle fleste vil ha ein omlag 7kW ladar for elbil heime sidan det er maks for einfase 230V på 32A eller 11kW med trefase.
    Svært få som har tilgang til 400V endå.

    Om ein då har 2 bilar på som tar 14kW om natta så har du neppe 6kW eller meir samtidig i bruk om du ikkje har ein enorm villa. Då tenker eg at den personen eller familien også har råd til å betale den prisen for straumen.

    Jeg snakker om prissetting av hver gruppe. Kapasitetsleddetgruppene har ulik kWh pris, hvor de som bruker minst må betale mer pr kWh enn de som bruker mye.

    Metoden er kun i nettleiers favør, da en fast pris pr kWh ganget med høyeste peak ville vært mer riktig priset. 

    Eksempel: En pris på 42 kr pr kWh som faktor. Hvis man bruker unormalforbruket på 30 kWh som peak ville "riktig" kost vært 30x42 = 1260 kr, ikke 1755 slik de tar betalt for nå.

    Samme modell ville også gitt ved 50kWh peak en pris på 2100 kr. Så nettleverandør skåner de som bruker mye og straffer de som bruker lite

  3. On 11/13/2021 at 6:38 PM, Simen1 said:

    @Largie Prisen er ikke pr kW men pr mnd.

    1312760439_Ledeeffekttariffer.png.3a1e8639f2601ba29c943d6c00ea848b.png

    Prisen stiger jo nesten proporsjonalt med effekten så jeg ser ikke problemet. Det koster nesten det dobbelte å toppe på 10 kW enn 5 kW.

    Jeg leste tabellen feil pga steget mellom dem er 25kW og ikke 5kW, det jeg reagerte på:

    25kW peak = 44.7 pr kWh

    50kW peak = 35.1 pr kWh

    Uansett gruppering er det "urett" å gjøre det slik. Hvorfor ikke sette en sum (f.eks 45 kr) og gange med den høyeste peaken. Det ville vært det mest rettferdige.

    Andre selskap med effektledd har sin peak kalkulasjon basert på gjennomsnitt av 5 peaker, hvor hver måned er vektet ulikt avhengig av varmen.

    F.eks sommermåned kan du kjøre elbilladeren med god samvittighet på 22kW og vite at den peaken teller kun 25%.

     

    Lede har valgt, som vanlig, den modellen de tjener mest på og åpentbart gir høyere strømbruk på natt.

  4. Kåret til "årets julegave 2021" av Elektronikkbransjen; https://www.elektronikkbransjen.no/fagbladet-elektronikkbransjen-julegaver-stiftelsen-elektronikkbransjen/flaklypa-grand-prix-under-enda-flere-traer/219173 samt vinner av årets spillprodukt.

    Tror noen er redd for at salget ikke holder mål til jul.

    For min del sparer jeg mine 400 kr å heller kjøper en CD-rom m/USB for å spille den gamle versjonen :)

  5. Frekk prising kalle jeg dette, se på hvilken pris pr kWh du skal betale i hvert "nivå":

    266,25 / 5 = 53.25

    478,85 / 10 = 47.885

    691,25 / 15 = 46.083

    905,00 / 20 = 45.25

    1117,50 / 25 = 44.7

    1755,00 / 50 = 35.1

    2818,75 / 75 = 37.58

    3882,50 / 100 = 38.882

    5477,50 / 150 = 36.516

    7605,00 / 200 = 38.025

    Hvis utsagnet om at høyere overføringer sliter mer på nettet skulle verdiene på lista vært motsatt vei.

    Det ville vært mye mer rettferdig med en sats for 0-25kWh og en fra 26-200kWh som Lede absolutt ser ut til å separere. En vanlig husholdning med 63A inntaksikring gir max 25kWh.

    Norske husholdninger står for 35% av forbruket på nettet, hvorfor skal vi betale mer enn andre aktører?

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  6. Alt @Hermina kommer med er bra fakta info og beviser installatørens behov for å ha lengst (i dette tilfelle lengden på posten).

    Bilprodusenter, Installatører, nettselskaper og montører burde jobbe sammen for å fronte 3 fase installasjoner hjemme hos folk.
    Da burde den 1kW du får extra på alle biler som støtter dette være en gulrot.
    *Detaljen* om at type-2 mode 3 kabler ikke støtter 230V IT 3 fase bør normbeskrives og være ferdig engang for alle.

    Hvordan skal vi ellers får nettet harmonisert https://publikasjoner.nve.no/eksternrapport/2019/eksternrapport2019_51.pdf ?

    Easee har prøvd og få fram budskapet sitt om at en slik løsning faktisk gir lavere varmgang ved må kunne ansees som tryggere enn å pese på med 1 fase 32A.

  7. Strømleverandørene ønsker at folk monterer 3 fase på ladere, for å minske skevlast/støy/varmegang.

    Men den ekstrakostnaden blir meningsløs for folk når alle bilprodusenter truer med å miste garanti ved "feil lading".

    Ville det ikke vært en ide å typegodkjenne f.eks orginal type 2 kabel for bilen til denne modellen lader støtter 3 fase lading i IT nett. Selv om ladestyrken er ca 1kW ekstra for de aller fleste biler er det flere av oss som ønsker det.

    Da er det viktig å holde unna diskusjonen om det er greit å kjøre L3 på N leder i type 2 kabelen, for det er en helt annen greie. N leder på type 2 kabler følger raten kabelen tåler, f.eks 16A/32A. Når bilen er designet for 32A er også N leder i bilen dimensjonert for korrekt.

    I praksis er det uproblematisk, men vi har en norm (NEK420) som ikke tar høyde for å kjøre strøm i N leder. Da begynner papirinstallatørene og måle hvem som har lengst (bunke på pulten that is...)

  8. 5 minutes ago, Dragonlove said:

    Hadde det ikke vært for at jeg hadde allerede  har kjøpt hadde jeg nok også avbestillt fra Komplett og kjøpt hos Obs i ren trass, selv om de er dyrere.

    Blir man dårlig behandlet er det ikke lenger trass, da er det fornuften som rår.
    Standard adferd er enten kjemp eller flykt og dette er en kamp jeg ikke gidder å ta.
    Nå rømmer hvertfall denne kunden, 24 års loyalitet gone...

    Skaffet meg Xbox X nå for 5k og lukker øya for spillbiblioteket en har så dumt låst til en plattform.

    Lykke til dere som gidder...

  9. 3 minutes ago, Nizzen said:

    Nei, de sa at digitale kamera ikke var fremtiden...

    Nei, Kodak stilte markedet feil spørsmål og var arrogante; https://digital.hbs.edu/platform-rctom/submission/did-kodak-ignore-the-digital-revolution/
    Komplett kan gå i samme fella. De har til og med uttalt at Amazon Sverige ser de lite til. Bare vent mener nå jeg da...

    Avsporing nok, men i bunnen liker ikke folk og bli holdt for narr slik opplegget er nå.

  10. 22 hours ago, iblazeqt said:

    Jeg må innrømme det frister å prøve ut dette. Jeg kan bare det fundamentale innenfor Python, og har ikke begynt med noe avanserte greier. Men - er dette kriminelt? Jeg vet elgigantene gir faen, men om de plutselig skulle snu, står man da i fare for å bli straffeforfulgt? 

    Det er ikke kriminelt nei. Om kjøpet gjøres av maskin eller menneske har ingenting å si. Det er en bragd å få til en bot nå som de fleste retailere har blitt r***kjørt, noe som har fått guarden opp

    Jeg ser hos Elkjøp nå kommer captcha greier på de merkeligste steder. De som hele tiden har bekreftet at alt gikk riktig for seg...

  11. 1 minute ago, 0laf said:


    Da kjøper man seg SMSEagle, FoxBox eller lignende, å automatiserer SMS-mottaket, eller tilbyr det som en tjeneste til de som bruker scripts.

    Det er jeg kjent med, men et slikt lag gjør steinen i skoen kanskje litt vond.
    Samt hvor kreativ man lager captchaen har jo alt å si. Prøv å scripte deg ut av f.eks meldinger som "BÆ BÆ LILLE ..... skrevet baklengs", "DU KJØPER 2 RØDE EPLER FOR 5 KR, HVILKEN FARGE HAR DE?" osv.... Samt at du legger inn flere varianter av samme ting, umulig å forutse. Samtidig bruker man bare systemet ved større lanseringer. Da har de et svare strev med manuell behandling, noe som gjør at andre slipper til. Nå går det 1-2 sekunder så orderen gjennom.

  12. 7 minutes ago, 0laf said:

     Butikkene har mulighet til å gjøre mer for å unngå scalping, men ettersom jeg selv har skrevet alt fra omfattende SQLi, scraping m.m til omgåelse av captcha, autofylling av skjemaer og url-manipulering, så er det trolig en tapt kamp, det er ofte lettere å omgå slike ting, enn å finne måter å sikre seg på. Jeg ville uansett hevde at de blir nummer to, ettersom de har en mulighet til å i det minste gjøre dette vanskeligere.

    Scalperne utnytter et hull i markedet, jeg ser ikke noe direkte feil med det i seg selv, det skjer hele tiden i alle markeder, selv om jeg synes det er dårlig ovenfor alle de som ønsket seg en konsoll.
    Dersom alle hadde et velfungerende moralsk kompass, så ville dette vært unngått, men igjen, slik er ikke verden, det vil alltid være noen som utnytter en mulighet til lettjente penger, men likevel nummer tre.

    Jeg er helt enig i at butikkene har det vanskelig med å stoppe dem. Men de kunne da vært ærlig å innrømmet en velkjent utfordring og beroliget kunder med at guarden er oppe neste gang.

    Mitt forslag til Elkjøp og de andre kjedene er å inneføre en captcha i lanseringstidspunkt via SMS, som et "2-authentiseringssystem".
    Da får du et system der personen(e) må aktiv gjøre noe for gjennomføring av salg, samt du får bekreftet kundens mobilnr og scalpere må plutselig sitte på ørten mobilnr for å kunne gjennomføre. Tenk deg at 10 telefoner sender verifikasjonskode samtidig også må du knotte inn infoen ;)

  13. 5 minutes ago, iblazeqt said:

    Det virker som flere her ikke klarer å forstå hvorfor noen velger å selge til 4-gangen, og argumenterer med at profitten er smårusk. For folk flest vil jeg jo mene at 15k skattefrie kroner ikke er smårusk. Når man videre prøver å tegne et bilde om at man knapt får en jakke til 9000,- da gir man et uttrykk for at man har greit med penger. Da burde det følgelig ikke være noe problem å handle fra en student/kid som kjøpte med intensjon om å anvende, men som fant ut at det var verdt å få betalt 300-400% på å vente et par måneder. Eventuelt så lyver personen, og 10-15k er mye penger å bruke på en konsoll som koster halvparten om man bare venter litt. 

    Det er jo ikke opportunistene som legger ut sine PS5 som er problemet her.
    Det er scalpere som ikke konkurrerte på samme grunnlag som resten av oss.
    Sammenligner saken som å spille mot noen med aimbot, du er sjangseløs.

    Ser man på f.eks disse gutta krutt:
    https://www.finn.no/user/profile/profile.html?id=1495725420
    https://www.finn.no/user/profile/profile.html?id=1495725420
    Ser man tydelig at de er med i en cockgruppe som kjøper opp vha forskjellige verktøy for å selge dyrere. Han ene luringen legger ut 3 stk om gangen som bevist betyr at han skaffet seg maskiner for videresalg.

    Litt annerledes med opportunisten på 16 år som faktisk fikk tak i en maskin, 10.000 kr er mye for han.
    I min økonomi er 10k ingenting, har andre hobbier som koster vesentlig mer. Men jeg betaler ikke penger inn i dette systemet, helt bevist.

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...