Gå til innhold

Stianbl

Medlemmer
  • Innlegg

    293
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stianbl

  1. Her var det mange tullinger gitt..

    1. Ja, villedende markedsføring er ikke bra. De må endre markedsføringa eller produktet de tilbyr.

    2. Skal man nå senke chilli? Hva hjelper det? De er vel fremdeles den desidert billigste tilbyderen med slike datamengder? Dere som bruker slike sinnsyke mengder data på mobiltelefonen deres vil jo ikke tjene noe på å avskaffe denne tjenesten. Godt å se hvor prioriteten ligger. Aiaiai... ^^

    • Liker 1
  2. Takker for mye svar :)

    Men det er ikke lett å se hvilke klippere som faktisk er "smarte", og hvilke som bare går rett frem til de møter noe, og fortsetter slik.

    Hvor mye må man gi for en klipper som kartlegger plenen, og går systematisk til verks? Noen gode alternativer som ikke koster 30k?

    Man får jo smarte støvsugere med kamera og masse sensorer og hele sulamitten for under 3k (Xiaomi har en som går veldig systematisk til verks, og lager kart over rommet den er i). Da kan ikke denne teknologien være veldig dyr å implementere også i en robotklipper, uten at prisen må stige 10-20k?

     

    PS: Nå skal det sies at jeg har tilnærmet null erfaring med robotklippere, og eier ingen smarte robot støvsugere heller. Men jeg har bare tenkt litt på at de klipperene jeg ser i nabolaget står bare å stanger frem og tilbake mellom alt de kjører borti, og det ser ikke veldig effektivt ut. :D

  3. Heisan,

    Jeg stusser litt på at de robotgressklipperene jeg ser rundt om kun tilsynelatende kjører helt sikk-sakk og kjører rett frem til de støter på noe, snur seg ~40 grader, og fortsetter rett frem. Dette ser jo veldig lite effektivt ut, og er akkurat slik min robotstøvsuger til 250kr gjør. Og det fungerer dårlig.

     

    Hvorfor går de ikke litt bedre til verks, slik som de dyrere robotstøvsugerene? Som kartlegger arealet, og går systematisk til verks?

  4. Det ser ut som at den kan bli trukket ja. Men har ett lite håp siden de sier at de stopper salget mens de undersøker nærmere. De har ikke bedt forhandlere sende alle mobilene tilbake, så vidt jeg kan lese.

     

    Så det er ett bitte lite håp inni meg som sier at det kanskje kan finnes en mulighet for at vi er uberørte på det nordiske markedet. (Selv om den sannsynligheten sikkert er forsvinnende liten..)

     

    Krysser fingrene uansett :D Er ingen andre alternativer jeg har lyst på foreløpig, men må vel se meg rundt etter ny telefon snart. Min S4 synger på siste verset..

  5. Urh... Typisk.. Her har jeg gått rundt og klagd over at jeg trenger ny mobil i årevis. Og når jeg endelig får fingeren ut, og trår til med en toppmodell, så blir det bare styr. =/

     

    Tilliten for min del er fremdeles hos Samsung. De har gått på en smell, men så lenge de ordner opp er det helt i orden for meg. Vil bare ha en trygg fungerende Note 7 :)

     

    Krysser fingrene for at det ikke er problemer med Exynos modellen i denne runden. Eller noe annet som gjør at vi får telefonene våre snart :)

  6. Jupp.. Og fikk ikke svar på hvorfor de hele tiden skriver at orderen er bekreftet.

     

    Det sto "Bekreftet inn 25.September" på min ordre, helt frem til mandag. Så ble de "Bekreftet inn 16.Oktober". Og nå er det "Bekreftet inn 23.Oktober".

    Høres ikke veldig bekreftet ut.. Har de lov til sånn snik-markedsføring? Hadde jeg vist det skulle ta så lang tid hadde jeg avbestilt og kjøpt noe annet, men nå har jeg jo alt ventet siden 16.August, så blir for dumt å hoppe av nå :p

     

    Og en ting til: hvilken kompensasjon får dere? jeg har lest at samsung gir ut 500kr. jeg fikk "bare" 450kr av komplett?

  7. Uh, irriterende.

    Snakka med komplett, og de har fått inn og sendt ut Note 7. Men jeg fikk ikke.. Må vente til 23. Oktober. Selv om jeg forhåndsbestilte samme dagen de la den ut for forhåndsbestilling...

     

    Så da er det vel noen heldige som sitter med mobilen nå allerede...

     

    "Vi har fått inn note 7 men ikke antallet vi bestilte fåtallet vi fikk inn gikk til eldste ordre først i systemet det er 23 okt som er neste leveringsdato"

  8. Jeg har sett de testene ja. Men håpte på en oppdatering som gjorde TV'n brukbar. Jeg klarer ikke se film på den jeg. Og synes det er tragisk at Philips mener at det er slik det er meningen det skal være, og at de ikke ser noen feil med min TV... Fysj og fysj...

     

    Ser at alle testene av TV'n sier det er IPS panel.. Det kan det umulig være, for jeg har så dårlig innsynsvinkel at kantene er grå (ca 20cm inn på hver side) selv når jeg sitter rett forran TV'n, 4 meter unna...

     

    Selv dårlige pc-skjermer med dårlige TN paneler har bedre innsyn.... Ugh.. Kjenner bare jeg blir lei av hele TV'n når jeg snakker om den... :S

  9.  

     

    Jeg hadde tv'en helt til den gikk i stykker. Jeg opplevde også at innsynsvinkel var veldig dårlig. La ikke merke til det når jeg satt rett fremfor tv'en, men kom jeg inn i rommet på samme side som tv'en hang på veggen, så var fargene helt feil. 

     

     

    Har de rett til å ikke gi meg tv, men kun pengene tilbake?

     

     

    Hei,

     

    Jeg sliter veldig med mye problemer med denne TV'n, så jeg ville ikke anbefalt noen å kjøpe den. jeg fikk den også til 8000kr, men selv til den prisen så er jeg meget skuffet.. Prøver å se film på den, men sitter bare å kikker på hvor dårlig bildet er, så jeg har mistet lysten til å se på den.

     

    Av og til så ser bildet veldig bra ut, men stort sett er alt av farger merkbart ikke slik det skal. Og innsynsvinkelen er så forferdelig, at selv 4 meter unna, og midt i, så forsvinner mye av fargene i begge kantene på skjermen. 

     

    Har en gul tykk stripe opp på midten av skjermen, og en hvit blurete stjerne med lys som lyser igjennom bakpanelet i mørke scener.

    Alle scener med litt skygge eller mørke omgivelser viser bare masse støy og pixelerte flekker.

     

    Philips selv mener at det er ingen ting galt med min TV, og det er akkurat slik de mener den skal være. Helt forferdelig. Savner min 6 år gamle TV til under halve prisen...

     

    Men tilbake til ditt problem; Høres veldig merkelig ut at de kan velge å ikke gi deg produktet ditt tilbake! Hadde du noen form for forsikring på TV'n? For forsikringen tilsier at man skal få tilsvarende eller bedre produkt. Og da ikke basert på pris, men spesifikasjoner. Og har de samme modell på lager skal de gi deg denne, eller bedre.

  10. Hei igjen,

    Noen av dere som har kjøpt denne, som opplever problemer?

     

    Jeg ser nå at mye av problemene jeg har er rett og slett at skjermen har veeeeeldig dårlig innsynsvinkel! Eller kan dette være en produksjonsfeil?

    Sitter jeg litt over 4 meter ifra, så er begge sidene desaturetre (spesielt hudtoner blir nesten helt grå). Dette på tross for at jeg sitter helt i midten og ser på. Dette kan da umulig være normalt?

     

    Sliter veldig med å klare å leve meg inn i filmer, da alt av farger ser gale ut. Og sortnivået på mitt eksemplar er helt forferdelig.. HELT forferdelig. Ser jeg BluRay er det banding over alt. Finnes ingen pene gradienter. Men Philips påstår at alt er som det skal, så jeg sitter her med en TV jeg ikke liker å se på.. :S :(

  11. Hei igjen :)

    Til dere som nå også har kjøpt denne TV'en. Hvordan er det med blødning av lys i kantene? Hos meg er 1/5 av hele venstresiden blass og lysere enn resten, og mister mye farger der. Veldig distraherende.

    Pluss jeg har problemer med veldig utvasket sort i en del innhold. Mens i annet innhold ser sort meget meget bra ut. Uavhengig av kilde (Innebygget tuner og Netflix og ekstern PS4, osv...)

    Philips sier de jobber med en fix, men jeg tviler på at de kan fikse alle mine problemer. Og om dere ikke har noen problemer så vet jeg at min er defekt. Da bør jeg kunne få ny.

    Jeg ser blødningen spesielt godt ved å sette på en 4% grå testbilde/video.

  12. Jeg fikk tilbud jeg også heldigvis. Vil ikke gi over 20k for en tv. Ikke enda hvertfall. :)

     

    Har snakka med philips, og de sier de kjenner til problemet jeg har, og jobber med en fix. Men dere har ingen problemer med sortnivå? Hvilken software versjon har dere?

     

    Jeg har kalibrert til 16-235 range, men har veldig problemer med clouding I mørke scener.

  13. Det er helt merkelig hvor fort man blir vandt med størrelsen...!

    Har hatt 50" til nå, og følt det egentlig er stort nok. Men har jo så klart hatt lyst på større. Så snart jeg hadde tatt bort den gamle 50", og hengt opp den nye 65", så var det ikke veldig stor forskjell når jeg så på den nye TV'n, men så snart jeg kikk ned på den gamle 50" igjen så måtte jeg le. Da så den plutselig ut som en 30 år gammel liten tv.. Rart der der. :)

    • Liker 1
  14. Jeg kjøpte på Lefdal til 9995 ja, med ekstra TV. Er veldig fornøyd med bildet i lysere scener, men har fått bekreftet at det er en feil i bildebehandlingen fra philips' side, og at de jobber med en fix. Når sortnivået er på plass tror jeg dette blir en veldig fin tv :)

     

    btw: ser ikke tilbudet på nettsidene? Er det bare fysisk i butikk de har tilbudet?

     

    EDIT: Med denne prisen i tankene, så må det vel være en meget god TV? Får vel ikke mye annet som er merkbart bedre for rundt 10 lapper nå? Jeg spiller ikke noe voldsomt, og på det lille jeg har testet var ikke input-lag noe merkbart for meg, så ingen problemer der :) Og jeg er blitt totalt foreslekt i ambilight. Litt tullete, men tror veggen hadde føltes naken uten om jeg hadde bytta nå. :p

  15. Kjøpte nettop philips 65PUS7101.

    Ble umiddelbart forelsket I ambilight. Gjør for min del veldig mye for opplevelsen.

     

    Første dagen hang tvn seg hele tia. Diverse google paper krasja. YouTube og søk. Og diverse anna. Ser ut som det har gitt seg nå. Kanskje No automatiske oppdateringer?

     

    Jeg synes menyene hakker litt for mye til prisklassen tvn er I. Hadde forventet smooth glatt meny. Men men. Kan leve med det.

     

    Har slitt en del med elendig sortnivå. Det vil si, I middels til lyse scener ser bildet kontrastrikt og veldig flott ut. Men I mørke scener har jeg slitt med en den clouding og for lyse mørke områder, som bringer frem mye stygg støy som skulle vært helt sort.

     

    Det merkelige er at jeg har kalibrert etter 16-235 rgb range, men må enda mer ned på "brightness" og "video contrast" for å få fint bilde. Finner nok ut av det. :)

  16. Jeg testet tilfeldigvis 4K innhold på Netflix, og kom over fireplace i 4k. Detaljene der det ikke er mørkt er fine, og jeg liker bildet veldig godt når det er lyse scener. Men her ser du ett av de store problemene jeg har.

     

    Av instillinger er den satt til "Movie", og alt av prosessering og tull er skrudd av.

    En TV i denne prisklassen kan umulig være ment å vise slike bilder? Det er jo faktisk ubrukelig til filmer og scener hvor det er mørke detaljer.

     

    Min bedre beskrivelse er at det ser ut som at de lyse delene av filmen er skarpe og fine, mens de mørke er 240p oppløsning med elendig MPEG dekoding. Pluss at de mørke områdene ser ut som de er kunstig lyst opp, som bringer frem mye støy.

     

    Jeg håper dette er en feil, og ikke sånn at man må opp i 30-40 000 kr klassen for å bli kvitt dette?

     

    Min gamle plasma til 5000kr har ingen problemer med dette :p

     

    Se vedlegg av 4k Fireplace:

    Her ble det av en merkelig grunn helt blått(!!) der det skal være sort og mørkt. Først trodde jeg det kanskje var clouding, men når jeg pauser filmen i netflix, og den sorte baren i topp og bunn kommer over videoen (den som inneholder tittel på filmen, og kontrollene i bunn) så er den helt sort og fin. Så TV'n klarer sortnivået (hvertfall til min standard), men noe skjer med det sorte i innholdet... 

    post-30636-0-26983400-1467014065_thumb.jpg

     

     

    EDIT #1: Beklager 3 poster på rad. Skal holde meg til denne med oppdateringer. Jeg laster opp ett lite klipp tin youtube nå, som jeg legger ut her, hvor dere ser det jeg mener med at interface vises sort, men video sliter.

     

    EDIT #2: Da er video lastet opp. Kvaliteten er ikke helt top, da det ikke er så lett å få bra bilde ved å filme TV'n med mobil. Meeeeen, jeg mener man kan tydelig se det ene problemet med at sort blir blått og noisy, men kun i film/TV, ikke interface/menyene. Se når jeg pauser filmen. Sortnivået er flott i topp og bunn da, men ikke i selve filmen.

  17. Heisan,

    Har kjøpt ny tv fra Philips nå. Har hatt LG 50PV350 plasma I 5-6 år, og vært veldig fornøyd med den.

     

    Philips tvn er forsåvidt imponerende I rette scener, men det virker som at den gjør noe alvorlig galt med mørke skygger. De blir lysere, men siden kilden ikke er HDR så blir det bare masse støy. Er dette virkelig noe man ikke kan skru av?

     

    Har skrudd av det meste jeg kan, for likte ikke bevegelsene på bildet. Er lissom-hdr enten laggy eller såpe-opera effekt. Liker ingen av de :p

     

    Dette er jo en tv til over 20 000kr (jeg har ikke gitt så mye), men føler at med unntak av at den er 4k, og har bedre max lysstyrke, så er fremdeles min 6 år gamle plasma til 5000kr den gang bedre.. ??

     

    Er det noe jeg har misforstått?

×
×
  • Opprett ny...