Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

G

Medlemmer
  • Innlegg

    38 080
  • Ble med

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. G's innlegg in ssd til ssd kloning - Win10 - boot gir feilmelding om at noe er "skadet" ble markert som svaret   
    OPPSUMMERING:
     
    For å gjøre en lang historie kort. Det var unødvendig, annet enn for å forsøke å lære første gang om UEFI og Secure Boot, å gå denne tunge veien.
     
    1. Sannsynligvis, så kunne jeg ha gått rett inn og slått av Secure Boot, tastet 4-siffer for pinkode og fått det av ved neste boot. Da måtte den stå i Legacy Support enabled og Secure Boot disabled.
     
    2. Innstallert Win10 helt normalt istedetfor. For jeg klarer ikke å se at HP Recovery Manager sin USB Rescue minnepenn er noe annet en en Win10 innstallasjons USB minnepenn.
     
    Legacy Support og normal Win10 antar jeg at bare vil fungere i et slikt tilfelle.
     
    3. Jeg fant aldri ut av HP sin misjon om hvordan brukeren skal kunne bytte en SSD og få beholde Secure Boot, og alle partisjonene dens (HP-metodikken).
     
    4. Jeg vet ikke hvor mye jeg egentlig lærte av dette annet enn det i bold/uthevet her.
     
    5. Secure Boot med løsningen i dette innlegget, den mistes jo. Om ingen erfarne PC-entusiaster utdyper så gidder jeg ikke jobbe så hardt for å finne ut hvordan få det på ny SSD.
  2. G's innlegg in [Løst] Overtatt og skal oppgradere en HP maskin med eldre Xeon. Nybegynner spm.? ble markert som svaret   
    Helvete. Se her. Mitt hovedkort er selvsagt Part# 511775-001[/size]:
     
    https://community.hpe.com/t5/ProLiant-Servers-ML-DL-SL/ML350-G6-upgrading-CPU-to-5600-series/td-p/5855237
     
     
    EDIT:
    Ser ut til å være noen småproblemer med enkelte 2 CPU-oppsett også 
  3. G's innlegg in [Løst] Et kort spørsmål om Minnekort og operativsystem kluss ble markert som svaret   
    Ok, en liten oppfriskning:
     
    Den tillater utkopiering fra kortet på tross av dialogboksen blir værende. Hvordan får man så formatert det etterpå når kortet har en tilhørende dialogboks som ikke gir seg?
  4. G's innlegg in Boligkjøp og skadedyr ble markert som svaret   
    Det skadedyrbekjempelsesfirma som beskrives i diskusjonen, har jo allerede sagt at det er lite sannsynlig at en blir kvitt problemet. Så de bekrefter jo at det er dyrt å rydde helt opp. Riving og sikring må til. Selv da er det jo ikke nødvendigvis 100 % sikkert at problemet ikke kommer tilbake igjen.
     
     

    Riktig.
     
    Du kan jo alternativt be om å få hevet kjøpet og smøre på litt kostnader i forbindelse med advokat, dokumentavgift og alle slike ting du kan komme på å forsøke å kreve for. Slik at selger ser en sum som er større enn salgssummen. Alternativt må det utbedres, pronto. Ikke gi deg.
     
    Alternativ 3 be om et kleeeeekkelig prisavslag som reflekterer prisforringelsen av huset, som gjør deg rik og kjøp katt. Tett med netting her og der i alle tenkelige smutthull en mus kan trenge inn..
     
    Du må være såpass aggressiv i hva du krever, at de ser en sta motpart i deg. Men, ordlegg deg fornuftig. La følelser ligge, om ikke advokat er interessert i enkeltfølelser, så får du jo beskjed om å ytre de til rett tid og på rett sted om riktig ting.
     
    Her er en idé jeg kom på. Når saken er ferdig. At du f.eks. har fått noen hundreder tusener i prisavslag, så kan du jo bore en del hull. Skaffe deg CO2, og la en slange dynke ned isolasjon, slik at mus kveles og/eller rømmer. Så tette inngangene der du kan tro musene kommer seg inn. Bare en idé. Jeg vet ikke hvor mye kondens en slik kald CO2-gass kan skape inne i en husvegg. Men kanskje du kan halvveis i retning romtemperere den før innsprøytning? CO2 er tyngre enn luft, så det synker. Derfor borer du hull øverst i veggene. Så kan du sove med åpne vindu noen netter.
  5. G's innlegg in [Løst] For godt til å være sant? Win10 ble markert som svaret   
    Det er jo dette med at noe kommer inn i prisguiden som er det oppsiktsvekkende, ikke at det finnes "billig-windows" der ute å betale til.
     
    Når rimeligste Windows Home koster kr 1199 hos Microsoft (som burde være den som kan gi best tilbud om de bare vil)
    https://www.microsoftstore.com/store/mseea/no_NO/cat/Windows/categoryID.70034100
     
     
    EDIT:
    takker for analysen til dere begge i innleggene nedenfor
  6. G's innlegg in Samsung SSD 840 EVO - firmware spørsmål ble markert som svaret   
    Ok, da tror jeg at jeg kom i mål.
     
    Jeg droppet hele DOS-framgangsmåten. Hadde tilfeldigvis en gammel laptop-HDD med Vista på. Innstallerte Samsung Magician på den, men mot det nevnte hovedkortet. Ser ut til å ha funket.
  7. G's innlegg in Stortinget vil ha flere fiberkabler fort ble markert som svaret   
    Jeg vet ikke helt forskjellen mellom nordmenn og svensker, men jeg sitter med et inntrykk av at de på mange måter er betydelig mer proffesjonelle (ikke nødvendigvis på IT da, for det kjenner jeg ikke til). Så det kan jo også hende at den "sløvheten" vi gjerne ser hos nordmenn også var avgjørende. Vi må rett og slett skjerpe oss om vi skal få til noe.
     
    Se bare på hvor ofte f.eks. bankvesenet har trøbbel med datasystemene sine. Dette sier litt om hvor "evneveikt" ting står til, bare som et av fryktelig mange eksempler. 
     
    Så da stiller jeg spørsmålet. Hvorfor skal la oss si Facebook gidde å etablere seg i Norge som har en god del sløve IT-folk? IT-folk som ikke evner å selge inn de bedre løsningene.
     
    Når man ser hvor heftig f.eks. Statoil  har "dratt ut pluggen" på alle slags ting. Så er kanskje tiden hvor man kan fakturere uhorvelige summer mot oljeselskapene forbi? Statoil har outsource't mye tjenester til utlandet, f.eks. land som India. De påstår også at de har solgt Statoil bensinstasjonskjeden sin før oljekrisen kom i virke, til Circle K. Enten dette stemmer eller ikke, så har det vært lagt til sparekniven lenge. Så dersom IT-folk fakturerer ågerpriser, og fortsetter å tilby sløvhet i utførelse så..
     
    Jeg har ved selvsyn sett hvor sløvt det kan være hos minst et par IT-firmaer.
  8. G's innlegg in [Løst] Gjenstridig programvare i oppstart - Windows 10 - (Tweaking.com - Windows Repair) ble markert som svaret   
    Må muligens ty til Sysinternals for å bli kvitt den. Rart at de andre programmene nevnt tidligere ikke finner denne. Får dobbeltsjekke for sikkerhetsskyld:
     

     
     
     
    Rart at betalt lisens på Revo Uninstallere ikke finner programmet som starter opp til System Tray:
     

     
     
     
    Rart at FREE utgaven av CCleaner ikke finner programmet som starter opp til System Tray, JO DET GJORDE DEN NÅ. (er sikker på at den ikke viste forrige gang da (snodig):
     

     
     
    Ser ut til å være løst nå. Så Sysinternals eller CCleaner, jeg brukte Sysinternals her. Begge vil mest sannsynlig finne oppstartslinjen til Tweaking.com:
     

  9. G's innlegg in Forslag til hvordan omgå et problem med Windows lisensiering? ble markert som svaret   
    Det er ganske tunge programmer som er innstallert på den Windows 7'en. Tror ikke det duger i dette litt tyngre tilfellet. Kanskje med lettere innstallasjoner muligens.
     
    Vurderer å teste dette, nå:
    http://www.howtogeek.com/206329/how-to-find-your-lost-windows-or-office-product-keys/
     
    Men vet ikke hvor nazi Windows er på det. Er jo ganske krøkkete for de lovlydige gutter. Noe jeg til vanligvis forsøker å kjøre på konsekvent.
  10. G's innlegg in Starte med aksjehandel ble markert som svaret   
    Mange smarte folk som har skrevet i denne tråden allerede.
     
    Om du likevel ønsker å prøve, så betyr det å følge litt med hver uke, eller helst hver dag mye. Ikke regn med at det første kjøpet leder til overskudd eller tap. Selvfølgelig vil det lede til det ene eller det andre, men du vet ikke hvilken. Ingen vet eksakt hvilken vei det skal gå på forhånd.
     
    Alt du har er indikasjoner på det ene og det andre, samt en hel masse støy-informasjon. Satser du på en "fornuftig aksje", så vil det sannsynligvis gå deg godt om du har noen måneder med å holde hode kaldt. Altså unngå å klikke for mye med kjøpefingeren og for mye med selgfingeren.
     
    Sjekk "vår store helt" Idar Vollvik og hans katastrofale amatørbehandling av sitt gode overskudd. Han satset på alt fra det ene til eksotiske diamanter på Grønnland. Han forsøkte å daytrade, med store "rive-seg-i-håret" tap.
     
    Sett heller pengene på en aksje med den forvisselse om at den sannsynligvis kommer til å øke i verdi om du gir den nok tid å modnes.
     
    Ellers vil det alltid være uforutsigbare "corporate actions", rettsaker og det ene med det andre. Det er jammen ikke lett å være aksjespekulant.
     
    Skal du virkelig lykkes så kreves det at du kan regne og at du undersøker selskapet du ønsker å investere i grundig. Samt hva som påvirker hva sånn makroøkonomisk. Du har valutakurser, renter, råvarepriser, politiske hendelser. Både positive og negative utfall av sånne ting fra nyhetsbildet.
     
    Jeg har sett flere enn en aksje gå noen hundre prosent i pluss på få år/måneder. Jeg har også sett "LURIUM"-aksjeselskaper som har ustabile og korrupte folk i kulissene, hvor det påfølger rettsaker. Samt, miljøsvins-aksjeselskaper som blir saksøkt så mye at de er nødt å slå seg konkurs.
     
    Kjøp aksjer i solide selskaper du kjenner navnet på, og som du vet hva står for. Når du har fått deg nok overskudd, eller har hatt tid å sette tilside sparepenger for å kjøpe nye aksjer for. Så kan du starte å spre porteføljen over flere aksjeselskaper. Altså å ha flere egg i kurven.
     
    Om du virkelig vil være avansert, så kan du sette stop-loss, men da kan du regne med at daytradere kan trigge din stop-loss, og at du får litt kurtasjeutgifter pga. det. Men, pengene blir frigjort før tapene blir for alvorlige. Kan hende du kan gå inn i samme aksje igjen på et billigere (lavere) nivå. Det er alltid fett å se etter slike sjanser. Du blir fort kjent med hvordan aksjen svinger på/med børsen.
     
    Jeg liker amerikanske aksjer fordi de ofte har svært høyt daglig omsetningsvolum, med unntak selvfølgelig. På den amerikanske børsen vil du se at de største handlene ofte skjer omkring åpningstidspunkt. Nå skal jeg gi deg et eksempel fra dagens marked. En slik kurve er typisk for en vinneraksje, fra starttidspunkt og noen minutter utover:
     
    http://www.google.com/finance?q=NASDAQ%3ATKMR&ei=aOyzVNCCLubGwAOql4DACg
    (børsåpning 12. januar 2015 - vel og merke, SE UTSNITT nederst i innlegget mitt)
     
     
    Men, man vet aldri på forhånd hvordan aksjekursen vil endre seg til f.eks. midt på børsdagen, eller 10 minutt før klokka bjeller inn et stengt aksjemarkedet (omkring kl 22 norsk tid).
     
    Som du også kan observere, så ser du at noen på forhånd har gjort seg opp en mening om at aksjen er verdt mer enn gårsdagens, basert på positive nyheter. Nokså umiddelbart, kun noen minutter ut i aksjehandelen, så ser du at de første kjøpene er litt for optimistiske. Dette er typisk et hvert innbjellet (åpnet) amerikansk aksjemarked. Og er verdt å vite om. Altså så gjør du som oftest de beste salgene dine her, ved børsdagens åpning.
     
    Også gjør du muligens de bedre kjøpene dine basert på en hel haug andre faktorer enn kursens svingninger på kort sikt.
     
    Det du kan gjøre er å bygge deg en falsk liksomportefølje på de aksjene du ønsker å handle mest. Noter deg så ned hva du "kjøpte" de for. La det gå noen måneder og se hvordan det har gått med dem.
     
    Da vil du se at noen aksjer har steget i verdi i forhold til kjøpsdato, mens andre aksjer har tapt seg, eller omtrent ikke hatt særlig endring i aksjekursen, når du sammenlikner "kjøpsdato" med "dagens aksjekurs". Det har helt sikkert skjedd en hel del i mellomtiden, men ikke heng deg sånn opp i det, annet enn om du ser trender som gjentar seg, som er verdt å få med seg om en spesiell utvalgt aksje.
     
    Nå kan du veie inn aksjekursen du "kjøpte for" mot "dagens aksjekurs". Har aksjen tapt seg, mens du samtidig synes aksjen er interessant å gå for. Ja, da har du kanskje laget deg et eget signal om å foreta et kjøp.
     
    For det du med størst sikkerhet kan fastslå om aksjemarkedet, det er at det garantert ikke vil forbli med statiske aksjekurser. Det svinger opp og det svinger ned med de fleste selskaper. Så svinger det opp igjen for brorparten, men ikke med alle, fordi det skjer mange konkurser årlig.
     
    Med en konkurs så taper du alle pengene du har investert i det konkursrammede selskapet. Men, det som skjer like ofte eller oftere er kanskje dette at et sterkt aksjeselskap kjøper opp et svakere for å karre til seg verdifulle patenter, ansatte eller annen spennende teknologi. Eller rett og slett kunderegisteret, slik at selskapet blir mer konkurransedyktig. Her kan forskjellige lands konkurransetilsyn komme på banen, og måtte gi sin velsignelse først.
     
    Det er helt sikkert mye jeg ikke har nevnt. Men så er jeg en skarve amatør aksjeeier.
     
    Sammenlikne også alltid mot indeksene sin utvikling:

     
    Aksjen jeg påpekte en positiv utvikling for (altså dagens vs. gårsdagens), framtid er alltid usikker - UANSETT:

×
×
  • Opprett ny...