Gå til innhold

Ænonym

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 543 profilvisninger

Ænonym sine prestasjoner

13

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har nå straks vært ansatt i staten i ett år, så det forsinka lønnsoppgjøret som snart kommer blir mitt første. Dette er et hovedoppgjør og det står at det skal inngås nye hovedtariffavtaler for neste to år. Men hva kan man forvente av økning av lønn ved disse hovedoppgjørene? Hva har vært typisk ved tidligere hovedoppgjør? Økes summen på hvert lønnstrinn slik at om jeg blir stående på samme lønnstrinn etter oppgjøret også øker trinnene med noen tusen? Eller er det kun gjennom lokale forhandlinger og å få en del av en eventuell pott min arbeidsplass får jeg kan få en lønnsøkning? Eller blir en seier i eventuelle lokale forhandlinger lagt oppå økningen i lønnstrinnene? Og den etterbetalinga som kan komme til å bli, hva kan man forvente i penger der? Også lønnsutvikling ellers i staten, hvordan foregår det? blir det litt hvert år? eller er det bare oppgjørene som kan gi økning? Prøve å forhandle en gang i året? Eller er det andre metoder eller muligheter i staten for å kunne maksimere lønnsoppgang i den samme jobben? Blir vel ikke noe spesielt mye rikere uansett. Men noen som kan forklare?
  2. Da var det noen tanker her som var på ville veier ja, så da legger jeg bort den ideen! Takk for gode forklaringer!
  3. Har ca 650 000kr igjen på studielånet. Hadde vært fint å bli kvitt dette så fort som mulig, da det er et irriterende lån🙈, selv om det er ett av de mer gunstige lånene. Har bare lest litt om rammelån, men har så langt forstått at renta totalt ved et sånt lån ikke blir veldig mye høyere eller ganske lik som renta lånekassen har nå, som i dag er på 5,2%. På boliglånet har jeg 5,3%, men forstår at det blir en liten økning i renta her ved et rammelån. Har jeg forstått det riktig? Resterende beløp på boliglånet er i dag på 1,37mill, og jeg antar at boligverdien ligger på mellom 1,7-2mill etter estimatet som kom i skattemeldinga, en tilsvarende bolig som ble solgt tidligere i år her i nabolaget og noen prissider på nett. Det er vel inntil 60% av boligens verdi som kan lånes i et rammelån?, som ved en verdi på 1,7mill vil være på ca 1mill, stemmer dette? Tenker eventuelt ikke å ta opp det maksimale i rammelån. Men om jeg hadde gjort det ville jeg vel hatt et totalt lån på 2,3mill som er høyere enn boligens verdi, og boligen blir "verdiløs" og jeg vil fort bli sittende igjen med restlån eller mindre gevinst ved et boligsalg, stemmer det? Har jo uansett ikke mange hundre tusen å gå på før totalt lån kommer på det som per dags dato ser ut til å være boligens verdi. Men vil ikke det totale rentebeløpet jeg betaler på hvert av lånene i dag bli mindre om jeg kvitter meg med en større del av studielånet, da renteøkningen ikke blir alt for stor ved å ta opp rammelån og heller betale på det? F.eks så er i dag månedsbeløpet på boliglånet 8200kr, på lånekassen 4400, som totalt blir 12 600kr. om renta på rammelån ligger 0,3% høyere enn boliglån, vil månedsbeløpet for boliglån bli på ca 10 100kr ut ifra DNB sin kalkulator, hvis jeg låner ca400 000kr oppå 1,37mill, som blir ca 1,75mill. Så om jeg betaler ut studielånet, så vil jeg betale 2500kr mindre per måned. Stemmer drøftinga mi? Eller er jeg helt på bærtur? Er det en dårlig tanke/ide? Er det eventuelt noen andre mer lønnsommere måter man kan bruke et rammelån på, eller er det bedre å bare ha det som en sikkerhet om det skjer noe med boligen, oppussing eller lignende?
  4. Hvor lenge har du vært på de ulike produktene? Og hvilke resultater har du? Hvor mye hår hadde du mistet før du begynte, og har du fått igjen noe hår slik at det ser det fyldigere ut nå? Hvor lang tid tok det før du så noen eventuell fylde/vekst av nye hår?
  5. Har nå begynt å tynnes på toppen, så det er blitt en måne som synes litt. Har fortsatt igjen hår i hele området, men det er tynnere og mindre tett mellom hårstråene. Har mye hår på resten av hodet. litt viker, men ikke vært noe spesielt hårtap der. så, er det noen som har prøvd finasterid og/eller minoxodil? Enten som en kombinasjon eller hver for seg? Funket det? Gir det fylde på de områdene hvor det er hårtap slik at hodebunn blir mindre synlig, eller bare stopper det videre hårtap? Er en kombinasjon av legemidlene best, eller holder det med bare en av de? Hvor lang tid før du så bedring og evt fikk mer hår og mindre synlig hodebunn?
  6. Nå vet ikke jeg om det er litt sarkasme i det du skriver? Er greit nok at jeg må innfri og prøve mer, men det er jo en grense på hvor mye penger og tid man til og begynne med skal bruke på de første datene. Hvis man er i ett forhold og evt bor sammen, så tenker jeg at det er riktig at begge parter bidrar i økonomien og på andre måter. Men har man kommet dit at man bor sammen, så er man mest sannsynlig mer knyttet følelsesmessig, og det blir hvert fall lettere for min del å kunne varte opp mer. Men uansett så gidder jeg ikke å være en lommebok som blir tom, også stikker hun av, så sitter jeg der helt nedskrapa økonomisk. Det er absolutt fint og tiltrekkende med damer som er fine å se på, men det må være en totalpakke det går an å leve med. Spørsmålet jeg i hovedsak stilte var om hva som kjennetegner datingkulturen i Ukraina? Hvordan den foregår? Om noen har kjennskap? Det er ikke sikkert ho krever så mye mer enn at jeg løfter meg noen hakk i planlegging og aktiviteter og sånn. Og at jeg tenker de tingene større enn det ho mener. Vi har nå avtalt en prat sammen i løpet av uka om tanker, ønsker, forventninger vi begge har for eventuelle forhold, så får vel svar på ting da.
  7. Er nok litt det jeg føler på at hvis det blir et "tiltak" og det kreves my for hvert møte, så blir det ikke så naturlig. Vi er i tjueårene og kom i kontakt på tinder. Hun kom helt i starten av krigen, men sier hun tenker å bli i Norge selv om krigen slutter, da hun tror det vil ta lang tid før Ukraina vil være restaurert igjen.
  8. Har truffet ei Ukrainsk dame to ganger nå. Hun virker stort sett snill, omtenksom, smart og vi prater lett sammen. Men når det kommer til de møtene vi har hatt så virker det som at ho har forventninger til at jeg har planlagt noe "stort" og skal overraske ho med romantiske møter og andre overraskelser. Første møtet ble det at jeg spanderte middag og gikk en tur, mens på det andre var det litt dårligere tid og det ble at vi kjørte en tur og jeg spanderte is. Virket som dette ikke var helt godkjent. Vet ikke helt hvordan dating foregår blant Ukrainere eller land rundt og hva som normalt forventes? Skal det være store og flotte dater liksom? Noen som har erfaringer? Jeg kan sikkert steppe opp litt og være litt mer kreativ og planlegge, men hvis det må være noen voldsomme greier hver gang, som samtidig koster for mye penger, så er ikke det helt meg. Hvis hun krever det nå på dates, så er det sikkert ikke noe mindre krav i ett forhold. Men kan hende jeg misforsto ho litt og at om jeg bare planlegger noen hakk bedre, så kan det hende det blir ok. Hun er pen og virker jordnær på mye, men er nok opptatt av det overfladiske med klær, sminke osv. For min del er det nok ett oransje flagg nå hvis hun mener møter og ting må være "stort" hver gang, litt sånn golddigger tendenser, selv om hun har tatt tak i eget liv å lært seg norsk og begynt på utdanning etter hun kom til Norge. Også, er det "sosialt greit" å date ukrainske damer nå med tanke på krigen og sånn? noen meninger her?
  9. Det blir snakk om lite ferie i juni når feriepengene kommer. Regnestykket var vel ment at vanlig månedslønn er 60k og at jeg har opptjent 6k etter å ha jobbet en måned i fjor. Og får jeg kun 6k i feriepenger i juni, så gjenstår det 54k for at det skulle vært som vanlig månedslønn. Så at jeg får 6k i ferpenger+54k lønn som blir 60k
  10. Byttet jobb i november i fjor og har tjent meg opp lite feriepenger på nåværende arbeidsplass. Og har foreløpig knapt tatt meg ut noen feriedager i sommer og ellers i år. Feriepengene fra forrige arbeidsplass fikk jeg når jeg slutta der, men «måtte» bli brukt reparasjoner av hus og ventilasjon. Er det mulig å få lønn istedenfor feriepenger? eller få lønn for resterende som feriepengene ikke dekker så månedslønna blir som vanlig? Altså hvis vanlig månedslønn er 60k og opptjent feriepenger er 6k, så får jeg 54k i lønn i tillegg. Får lønn fra staten, men er usikker på hvordan dette fungerer der.
  11. Blir en bil ren av børsteløs vask i vaskehall? Eller er med børster bedre? Er redd for at børstene ødelegger lakken.
  12. Jeg betaler nå i måneden ca 3000 kr i forsikring hos Gjensidige, som blir 36 000 kr i året. Har reise, hus pluss (med råte, skadeinsekter og naturskader), innbo, bil pluss, personforsikringer (ulykke, alvorlig sykdom, behandling og uførepensjon). Er dette en grei pris, eller burde det være mulig å betale mindre med like forsikringer? Hvordan eventuelt forhandle pris? Hvor mye betaler dere og hvilke forsikringer og forsikringsselskap har dere? Også renter på boliglån. Rentene på boliglånet har siden jeg kjøpte boligen for 4 år siden økt med litt over 3000kr, hva er utsiktene her? vil det noen gang komme tilbake til samme nivå? Er vel mulig å forhandle renta også? Hvordan gå frem og hvor mye kan det være mulig å spare her?
  13. Her røk plutselig både vaskemaskin, bil og lås på ytterdør nesten samtidig. Pluss kommunale avgifter og andre faste utgifter, ble lønna litt i minste laget den måneden her. Men er det da mulig å slippe å betale huslånet for en måned? Går bankene med på å pause betaling en måned? Skjønner da at de neste innbetalingene blir litt høyere
  14. Stefan Strandberg må legge opp etter livstruende blodpropp i foten. Hva kan være grunnen eller hva gjør så en blodpropp stopper karrieren hans? vet at blodpropp kan være alvorlig da en i nær slekt har amputert deler av en fot etter blodpropp. De har vel fått fjernet blodproppen, og etter å ha sett klipp der Strandberg tar farvel med VIF-spillerne, så ser det ut som han går vanlig og ser oppegående ut. Skjønner det er legene som anbefaler stopp av karriere, men jeg blir nysgjerrig på hvorfor blodproppen fører til det?
×
×
  • Opprett ny...