
fasst
Medlemmer-
Innlegg
251 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Hendelser
Blogger
Om forumet
Alt skrevet av fasst
-
Fikset støykansellerings-problemer, ANC, på Sony WH-1000XM3 og XM4
fasst publiserte et emne i Hodetelefoner
Har Sony XM2, XM3 og XM4. XM3 utviklet støy/brus på høyre side og ble lagt på hylla. XM4 ble kjøpt og etter ca. ett år skjer det samme med dem, på på venstre side. XM2 har aldri hatt slike symptomer. (XM2 har ikke ANC-mikrofoner over høytalere). Problemet med XM3, XM4 og kanskje XM5, er at fukt/kondens dannes inne i klokkene og forringer støykansellering-mikrofonene som sitter over høytalerne. XM3/XM4 har totalt fire mikrofoner. Det virker som bare de over høytalerne påvirkes av fukt. Etter mye søk fant jeg den rette spec. på mikrofonene på Reddit. Det er: ROM-2235L-HD-R MIC COND ANLG OMNI -35DB 0.228"D De kan bl.a. kjøpes her. Bestilte 5 stk. og betalte 388,-, og ble levert på 4 dager med UPS, ferdig fortollet. Nå er de byttet på høyre side på XM3 og venstre side på XM4. Begge headset er nå funksjonelle med ANC uten brus/støy. Om noen har tilsvarende problem er dette løsningen. Å legge inn 0,5 grams Silica Gel poser inne i klokkene hjelper kanskje en stund på fuktighet men min erfaring er at til slutt slutter mikrofonene å fungere normalt og støy oppstår med ANC aktiv. PS. En må være stø på hånden når en lodder nye på plass. Dette er små greier og skal heller ikke ha mye varme. Legg merke til polaritet før en lodder. På XM3 sitter det en sort tape over mikrofonen. Dra den av og ta vare på den. Mic vippes opp med et 1mm flatt skrujern e.l. da det er et spor under ledingen. (Vises ikke på bildet). På XM4 sitter det en grå gummihette over mic. Fjernes og tas vare på.- 1 svar
-
- 5
-
-
-
Rikstv - Smartboks III PVR - tregt kanalskifte
fasst svarte på fasst sitt emne i TV, hjemmekino og bilde
Noe sent svar, men nå har Rikstv funnet feil og rettet den når det gjelder Smartboks III PVR. Kanalskifte går nå raskt uten at sirkel (buffring) skjer når en zapper. Hva de har gjort vet jeg ikke da firmware er den samme som tidligere. Det jeg kan merke ved kanalskifte er at bildet har noe redusert kvalitet i noen få sekunder før normal kvalitet er på plass. Det er til å leve med. Noe annet som er dukket opp etter rettelsen er at fjernkontrollen "sovner" mer enn tidligere. Dvs. at en ofte må trykke flere ganger på en tast når når det har gått noe tid fra siste bruk, før Smartboksen reagerer. Slik har det også vært tidligere men nå har det blitt verre. Virker som om fjernkontrollen nå går i "deep sleep" i stedet for "sleep" som tidligere. Orker ikke å melde dette med den fare for å havne tilbake til tregt kanalskifte. Jeg tror også at Smartboks III er i slutten av sitt livsløp. Firmware ser ikke ut til å oppdateres lengre. Alternativet da er deres app, om Rikstv skal beholdes (de har blitt dyre). Men den er dårlig, både på WebOS(LG) og Google TV. Også der tregt kanalskifte og ingen mulighet til Favorittliste på egen kortliste av kanaler som en kan zappe igjennom. I tillegg har appen forskjellig oppbygging på WebOS og Google TV. For orden skyld, Smartboks III PVR er tilknyttet ruter med 100/100 fiber. -
Har hatt nevnte boks noen år men har i de seneste månedene erfart at å skifte kanal med fjernkontroll er tregt. Ved kanalskifte kommer en spinnende sirkel på tv-en før bilde og lyd kommer. Etter dialog med Rikstv foreslo de å bytte til ny fjernkontroll, noe jeg hadde liten tro på at ville løse problemet. Det gjorde det heller ikke. Etter å ha erfart problemet i lengre tid gjorde jeg nå en test ved å lage en Favorittliste med bare NRK-kanaler samt rene sportskanaler. Å zappe gjennom kanalene går raskt, slik det bør være. Lagde deretter en ny Favorittliste uten de nevnte kanaler men andre kanaler som TV2 Direkte, TVNorge, TV3, TV2 Zebra med flere. Ethvert kanalskifte medfører en spinnende sirkel, ofte i mange sekunder, før bilde og lyd kommer. Begynner nå å undres på om Rikstv har satt opp en form for QoS(Quality of Service) på kanalene og prioritet på NRK samt rene sportskanaler. Slik oppleves i alle fall resultatet av testene som er gjort. Jeg har meddelt Rikstv min erfaring og med en videofnutt som viser forskjellen i hastighet/treghet mellom ulike kanaler. Det blir interessant å få respons fra dem og hva de forklarer årsaken til dette. Uansett er det håpløst å ha en blanding av ulike kanaler i Favorittlisten når en må vente flere sekunder med en spinnende sirkel på at en kanal skal dukke opp. Er det noen med Rikstv og Smartboks som har samme opplevelse?
-
Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]
fasst svarte i et emne i Politikk og samfunn
___________________ Putin kalte motstanderne av Russland for idioter Folk som styres av nykoloniale ideer er idioter og vil ta andreplassen i en konkurranse av sitt eget slag. Denne uttalelsen ble gitt av Russlands president Vladimir Putin på et møte i Rådet for interetniske relasjoner, hans ord er sitert av Ria Novosti. Folk som styres av sine nykoloniale ideer er idioter, og i konkurransen til idioter ville de tatt andreplassen. Hvorfor bare andreplass? Jo, fordi de er idioter,” forklarte presidenten. ___________________ Jeg tror Putin er i ferd med å miste det. Vi tar altså andreplassen i idiotkonkurransen? Og førsteplass går til R...... Det fordi nykoloniale ideer er det som Putin står for. I Russlands omkringliggende land og ikke minst i Afrika. -
Det er nettopp det som er hele saken. Sammenlignet med min håndholdte vindmåler/ barometriske høydemåler etc. som viser korrekt lufttrykk til enhver tid så viser sensor i mobil -12 hPa, noe jeg synes er et vel stort avvik når en skal kalibrere.
-
Spiller liten rolle i mitt originale spørsmål da isobarkartet viser luftrykksområdet og den lille høydeforskjellen som er hensyntas. Men "takk" til deg.
-
Det var da et underlig tilsvar. Min henvendelse hadde ingenting med været å gjøre men for å sjekke om det bare er sensor på min mobil som viser 12 hPa mindre enn aktuellt lufttrykk. Bl.a. piloter og fallskjermhoppere bruker høydemålere, sensorer, basert på barometrisk trykk og som kalibreres, oftest med værtjenesten på flyplasser.
-
Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]
fasst svarte i et emne i Politikk og samfunn
Ikke bry deg om hva Kreml-bots påstår. Det meste er trolling. (Som i dag, at Ukraina har bedt USA om luftvern for å beskytte Patriot). Mange russere elsker slike utsagn fordi det styrker deres selvfølelse med bakgrunn i følelsen av underlegenhet i mange sammenhenger. (Det temaet og forholdet kunne være verdt sin egen kommentar). Det er ingen motsetning i mellom hva jeg skrev og hva du skriver. Men jeg vil påpeke at de arrestasjoner vi har sett i Ukraina den siste tiden har sin årsak i et sterkt press fra EU/USA om å ta et seriøst tak i problemet. Det har aktualisert seg med den enorme støtten som vestlige land gir Ukraina, en støtte giverlandene ikke ønsker skal gå i lomma til enkeltpersoner. Derfor har der skjedd flere arrestasjoner og oppsigelser enn hva det ble gjort før 2022, og spesielt av høyere tjenestemenn og politikere. Selv om en begynner å renske opp i korrupsjonen på høyere nivåer vil det ta lang tid å komme til bunns. Hvis en studerer Corruption Perceptions Index og enkelte tidligere østblokkland er det stor spredning på listen, selv etter mange år på "vestlig side". Estland har kommet seg opp på listen mens Polen ligger et godt stykke etter. I forrig kommentar skrev jeg, sitert; "Poenget mitt er at korrupsjon er smittsomt og kan være vanskelig å forstå at er et problem for de som vokser opp i slike samfunn." Slik type holdninger møter vi også her til lands, noe som skaper et "gråmarked" og en problematikk som på flere måter undergraver velferdssamfunnet. Det viktige er å ta tak i problematikken tidlig, før det blir et dypt og underliggende problem. -
Noen som har nevnte mobil(er) og bor i Oslo- området? Ifølge YR og Blindern er det nå et lufttrykk på 1021 hPa ett par timer fremover. Med appen Sensor Toolbox viser min sensor 1008 hPa nå i dette øyeblikk. Det synes jeg er et stort avvik, spesielt når det kommer til høydemåling. Noen som kan sjekke nevnte mobiler og fortelle hva de måler?
- 10 svar
-
- 1
-
-
Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]
fasst svarte i et emne i Politikk og samfunn
For å rygge litt tilbake å se på en av flere underliggende årsaker til både krigen, og tilstanden i både de land som fremdeles er under Moskvas innflytelse men også de som allerede har klart å komme seg ut av jerngrepet, nemlig nivået av korrupsjon. Det belyses lite i disse dager og forsvinner i all krigsrapporteringen. Spesielt bør de som ikke kjenner til dette fra tidligere få innsyn i en av de vesentlige årsakene bak det vi nå ser og opplever. Det høye korrupsjonsnivået i Ukraina var en av hovedårsakene til Maidan, selv om Moskva mente at det var utenkelig, og tilsynelatende fremdeles mener, at det ukrainske folket kunne mene at de ønsket å frigjøre seg fra Moskvas Kreml. Korrupsjon har lang historie i Russland. Det sies at det har sitt opphav på 1600-1700 tallet hvor barter(byttehandel) var formen for økonomi, igjennom tsar-tiden og ikke minst Sovjet-tiden. Denne byttehandel-mentaliteten gjelder i stor grad utenfor den offisielle økonomien i dag. Det er en arv fra Russland som alle tidligere Sovjet-stater sliter med. Heldigvis er det land som i stor grad har fått bukt med korrupsjonen, som også er et vesentlig krav for å bli en EU-kandidat. Så hvordan foregår dette? På flere måter, fra topp til bunn og ulike verdi-nivåer. Også til bunnen, fordi det er smittsomt. Arbeidstakere ser sine øverste ledere bli rikere og rikere. Arbeidstakerne forstår hvordan det foregår og spør seg; Hvorfor skal ikke jeg, der jeg har mulighetene til det? En selger av produkter skal inngå kontrakt med en statlig eller privat virksomhet. Kjøper vet hva som gjelder, kickback. Kjøper godtar en høy kontraktspris ved at kjøper har avtalt at også en sum havner i egen «lomme». Selger vet også at pga. den høye kontraktsprisen også vil gi en sum tilbake til hen, etter at selgers nærmeste sjef har tatt sin andel. Men hvordan kan de rike oligarkene bli så rike, og rikere? Gode forbindelser til styresmaktene samt noe kapital. En oligark kjøper seg f.eks. inn i en hjørnesteinsbedrift i det østlige Russland. Det kan være et jernverk eller annet. Oligarken tar ut det aller meste av overskudd tilbake til Moskva og lar lite eller ingenting bli igjen til vedlikehold, modernisering av hverken bedrift eller til samfunnet avhengig hjørnevirksomheten. Oligarken ber da sine forbindelser om økonomisk hjelp, og Moskva gir den fordi jernverket og bosettingen må opprettholdes. Men igjen, oligarken legger igjen bare nok til at jernverk og bosetting opprettholdes. Noen bedring av samfunnets levekår skjer knapt. Dette skjer ikke bare en gang, men flere ganger. Norge har også bidratt til en oligarks rikdom, mer eller mindre bevist. Det i et forsøk på å minske forurensningen av Øst-Finnmark ved å delfinansiere forurensende tiltak av Norilsk Nikkel da en såkalt «presidentkandidat» var eier. Nå er Norilsk Nikkel så å si nedlagt, heldigvis. Men den største synderen sitter nå i Kreml, sammen med sine barndomsvenner fra St.Petersburg. Som forfordeling av store kontrakter som fotball-VM, OL-utbyggingen i Sotsji og oppføringen av Kertsj-broen. Og noen husker vel tilbake da Navalnyj avslørte Putins enorme plass. Lenge kommenterte ikke Kreml saken, før en av Putins St.Petersburg-venner sa at det var hans og ikke Putins. En kan jo velge å tro eller ikke tro på han. Men et betimelig spørsmål ville jo være å spørre han hvordan han har klart å få et nasjonalt flyforbud over sitt palass? Ingen har vel turt å stille det spørsmålet. Poenget mitt er at korrupsjon er smittsomt og kan være vanskelig å forstå at er et problem for, de som vokser opp i slike samfunn. Men vi vet korrupsjon undergraver levekårene for de aller fleste. Derfor må korrupsjon bekjempes. Så får en bare håpe og tro på at Ukraina som selvstendig og hel stat også får bukt med problemet. Nå vil kanskje noen motargumentere med at korrupsjon også foregår i vestlige land. Ja det gjør det, til en viss grad. Men vi vet også at det gjøres mye for å bli kvitt den. Om noen skulle tvile så kan de studere linken: https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index#2020–2022- 76 903 svar
-
- 17
-
-
-
Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]
fasst svarte i et emne i Politikk og samfunn
Dagen i dag, dagen for farger i rødt, hvitt og blått. Men farger andre steder er et stridens tema og der må en tenke seg godt om. Leste en artikkel med dets kommentarer i Lenta dot ru, en av flere russiske medier jeg leser så og si daglig. * En hinduisk mann kledd i blå jakke og gule bukser er arrestert i Moskva. 17. mai skal det avholdes rettssak mot mannen. * Izmaylovsky District Court i Moskva bøtela Anastasia Chernysheva, en konditor, 35 000 rubler for å dekorere kaker med bilder av solsikker under en blå himmel. En av kommentarene i kommentarfeltet til artikkelen uttrykker det vel slik det faktisk er blitt. - Landet er ikke lenger et land, men et absurd teater. God 17.mai. -
Du har sikkert rett. Sendte en SMS fra tvilling til hovedSIM og den kommer opp med +47 etterfulgt av 12 siffer. Det er hverken Imei eller SIM-nummer. SMS viste forøvrig nummer med teksten Moscow(!) under på låseskjermvarselet. (Talkmore/Telenor) Etter å ha mistet BankID for mobil er det i alle fall en postiv erfaring med Nordea ID, at appen også fungererer på mobil med tvilling-SIM. Men Nordea ID kan ikke være aktive på begge samtidig. Hvis så, får en melding på den ene om å "Ta over". Har forøvrig lært at Nordea ID bare krever PIN-kode ved pålogging i Nordea-banken. Pålogging på alle andre steder krever PIN-kode og deretter passordet en valgte ved registering av Nordea ID første gang.
-
Vel. Det gikk som jeg hadde en frykt for. BankID på mobil ble suspendert på hovedSIM ifølge banken. (Nordea) Hadde håpet å beholde BankID på mobil så lenge tjenesten er i drift. Det gamle tvillingkortet hadde eget ltf.nummer. Det har ikke det nye kortet. Får opp hovednummer når jeg ringer fra tvillingSIM til hovedSIM. Snakket med Nordea og de kunne ikke gjøre noe med det. Bruk NordeaID sier de. Greit det, men så tungvint, selv om de sier at den er veldig enkel og faktisk raskere enn BankID på mobil. Det største ankepunktet mitt er at en på enkelte nettsteder ikke blir sendt tilbake til der en kom fra etter å ha tastet kode og passord. En må bla i åpne apps på tlf. for å finne tilbake til utgangspunktet (Android 13). Kanskje jeg som har feil oppsett?
-
Prøvde å få svar fra min mobiloperatør men de var usikker og ba meg teste, noe jeg ikke ønsker fordi jeg vil beholde BankID for mobil på hovedSIM så lenge jeg kan. Noen som vet helt sikkert hva som skjer, om aktivering av tvillingSIM ikke påvirker hovedSIM og BankID for mobil fortsatt vil fungere, eller om aktivering vil fjerne BankID for mobil på hovedSIM?