Gå til innhold

Jonassl

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jonassl

  1. Her kommer litt lett fredagsunderholdning i bildeform.

     

    Slik så CPU-blokk ut ved start. Det er ikke så lett å se kanskje, men det er en slags film eller "guffe" i kanalene.

     

     

    1_CPU_F_R.jpg

     

     

     

    GPU-blokk ved start. Mer tydelig her.

     

     

    2_GPU_F_R.jpg

     

     

     

    Først kjører jeg svak eddiksyre, kanskje rundt 4%. Umiddelbart kommer det ut en del hvit guffe i res, men så skjer det ikke så mye mer. 

     

     

    4_EDDIKSYRE.jpg

     

     

     

    Sitron next. Vet ikke hva konsentrasjonen er - Jeg brukte en hel spruteflaske blandet med ca. 6dl dest.vann.

     

     

    5_SITRONSYRE.jpg

     

     

     

    Det skjer ikke mest. Jeg kjører så ei runde til med ammoniakk (basisk). Relativt heftig konsentrasjon, nesten rent så det stinker godt.

     

    Etter eddik, sitron og ammoniakk ser blokkene slik ut:

     

     

    6_ETTER_SYRE_BASE.jpg

     

    7_ETTER_SYRE_BASE.jpg

     

     

     

    Det er klart blitt renere, men det er fortsatt en del igjen. Det er blitt gråere da, så det kan tenkes at det man har hatt her er fiber (lo, støv) med algevekst eller kalklag på. (Syre tar kalk, base tar alger btw).

     

    Jeg prøver ei runde med avfetting for bil. Det ble bare skum og mye skylling ..

     

     

    8_AVFETTING.jpg

     

     

     

    Blokkene ser nå slik ut:

     

     

    9_ETTER_ALT.jpg

     

    10_ETTER_ALT.jpg

     

    11_ETTER_ALT.jpg

     

     

     

    Jeg åpner blokkene og tar resten med tannkost som skylles i dest.vann. Så nå er det rent :)

     

     

    12_ETTER_MEKANISK.jpg

     

     

     

    Som man kan se av bildeserien så fungerer CIP/WIP (clean-in-place / wash-in-place) delvis. Benytter man syre og base etter hverandre så tar man en del smuss i en klassisk kjølesløyfe. Det virker uansett som om man ikke klarer å ta alt, og mekanisk rens må til.

     

    Jeg skal nå få analysert restene i loopen og se om det er løsbart i det hele tatt. Vi går da på med kraftig syre og base, så hvis det er løsbart så er det slettest ikke sikkert at det er et vaskemedie man vil ha inn i loopen sin.

     

    Du burde ikke bruke salmiakk på metaller som (kopper, aluminium, sølv og sink), det gjør at visse metaller oksiderer veldig fort. Blander du salmiakk, kopper og en sterk syre vil kopperet gå i oppløsning veldig raskt. I verste fall kan du ende opp med å lage en giftig gass.

    Personlig bruker jeg vanligvis sitronsyre til å fjerne oksidering, og salo til å fjerne fett og smuss.

  2. Er jo sjelden man primer 24/7 da. ^^

    82C hørtes fornuftig ut spør du meg. :)

     

    Ellers lurer jeg på hvorfor ikke flere bare måler tempen på radiatoren, og sammenligner den med vanntempen. Da finner man jo ut om det er noen varmeforskjell. :)

    (og er man usikker på om bare deler av radiatoren blir brukt så kan man måle flere steder for å se at tempen er likt fordelt)

     

    Er den det, så spiller det liten/ingen rolle.

    Nå som jeg folder virker det som at radiatoren er et sted mellom 43c-46c, men det er 2 GT vifter til som er skjult på andre siden av radiatoren

  3.  

    Fikk vist ikke plass til radiatoren i toppen, det er noe sabla møkk å flytte lufta fra toppen og ned. Men lå gå. :)

    attachicon.gif20140125_121022.jpg

    Sikker på at du får flow igjennom hele radiatoren når du bruker påfylling/luftehullet som retur?

     

    Ser bra ut. :)

     

    Jeg funderte på det samme når jeg monterte men pumpen drar forhåpentligvis det varme vannet gjennom hele radiatoren på bare ene siden. Temperaturen går ikke over 82 Celsius på en 4930k ved 1,45 volt med prime 95 så regner med at det ikke noe galt med flowen.

  4. SSD har nada å si for gaming så drit i det å spar penga til du har råd til en Intel CPU og et hovedkort. Det vil koste ca 2500 kr

    Dayz er et utrolig hdd intesivt spill og en ssd er nødvendig for å få en spillbar opplevelse i alle arma baserte mods eller spill. Jeg kjører selv 2 samsung 840 evo i raid 0 og det hjelper på fps i disse spillene.

    En annen metode er å kjøre spillet på ramdisk men det er litt vanskelig å få til.

    • Liker 1
  5. Har du et par 1000 liggende så prøv 120 Hz med lighboost, de fleste som spiler fps spill drar god nytte av de 60 ekstra bildene i sekundet. Selv får jeg vondt i øyene når jeg skal bruke en 60 Hz skjerm etter å ha prøvd cod4 promod i 120 Hz med lightboost.

    Den eneste dårlige tingen er at du sannsynligvis kommer til og kjøpe fler eller dyrere skjermkort ved neste oppgradering.

  6. Denne?

     

    ASUS har for øvrig også gode alternativer.

     

    TS spør etter en gaminglaptop - hold dere til det. At man får mer kraft for pengene når man kjøper stasjonær er et ganske uomtvistelig faktum. :p

    Jeg støtter dette valget også, det er ikke noen kraftigere laptop skjermkort på markedet en gtx 780m.

    Den bruker en nedklokket gtx 680 kjerne så den er ganske så kraftig, Selv så har jeg jeg fjorårets modell clevo p370em.

  7. Jeg vil nok ikke kjøpe noen flere EA spill etter alle de uferdige/dårlige spillene som har kommet de siste 6 årene, men bf4 var den siste dråpen. Når til og med dayz pre alpha har mindre bugs og er mer spillbart enn bf4 så er det vel bare å avinstallere hele skiten. Kan hende jeg er en av de få som har blitt spesielt plaget med at spillet kresjer, men det at spillet slutter å fungere nesten hver halvtime er for frustrerende for meg.

  8. Har fått vite at msi også laher noen av pcene dems. Men ge70 har bra byggekvalitet og gtx 765.

    Aha den laptopen som var linket i toppen var vist en annen modell med 650, ja da er det bare å kjøre på med ge70. Det virker som det er to modeller av denne, en med en msata kontroller for ssd og den andre uten denne kontrolleren.

    Regner med at det er denne du ser på: http://www.komplett.no/msi-ge70-173-full-hd/781358#!tab:extra

  9. Æsj, ikke multicom. De sine pcer er sikkert helt fine siden msi lager dem, men de lager mye støy, siden multicom ville ha et annet design. Msi er en laptop som har dobbel så rask ssd. Bedre design og bedrekjøle-egenskaper.

     

    Multicom sin kundeservice er heller ikke like bra som hos komplett.

    Multicom sin xishan serie er kvalitet og blir laget av en litt ukjent produsent som heter clevo. Clevo sine laptoper er på ca samme linje som asus sine gaming laptoper bare litt billigere. Selv så har jeg både MSI sin GT663r og en Clevo p370em.

    Det eneste jeg kan si er at MSi har ganske gode interne høttalere men varierende byggekvalitet. Personlig ville jeg kjøpt en av multicom sine laptoper siden du aldri kommer til å kunne få en brukbar fps i dayz/battlefield med et så svakt krafikkort. Kjøp en laptop med gtx 765 eller bedre.

  10. Har begynt å oppleve FPS drops omtrent hvert sekund siden i går.

    Altså, hvis jeg løper for eks, så tar det ett sekund før bildet henger for så å være normalt i ett sekund igjen før hakket kommer. Det er snakk om bare ett lite hakk på under ett sekund, nok til å være jævlig irriterende.

     

    Noen som har opplevd det samme? Kan ikke skjønne hva det kommer av.

    Dette tyder på at serveren er overbelastet som igjen fører til dårlig fps til spillerene. Det kan også bare vere at pcen din ikke er kraftig nok.
×
×
  • Opprett ny...