Gå til innhold

skamor

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skamor

  1. hvor kan man få kjøpt batteri til bærbare ?

     

    trenger til en Compaq Armada 300 .600MHz p3.

     

     

    Prøv her . Jeg har bestilt derifra selv, og det funker helt fint. Prisene er greie, men husk at du får fortollingskostnader fra Posten på kr. 149,- (mener jeg å huske) i tillegg.

    Men Impact Computers er relativt raske, tror jeg ventet litt over en uke på batteriet til min Thinkpad. Og prisen var under halvparten av det forhandler i Norge forlangte, porto og fortolling medregnet! Anbefales!

  2. Trenger en stabil og seff god trådløs ruter.

    Har idag SMC 2404WBR, men den detter altfor ofte uten grunn ned.

     

    Noen som kan anbefale en bra som holder seg på nett 24/7?

    Må være 11/22 Mbps + evt høyere.

     

     

    Har du sjekket produsentens supportsider for firmware-oppdateringer? Ny firmware kan kanskje eliminere problemet med ustabilitet...

  3. Jeg har hatt Bluecom i 1 1/2 år nå, og er veldig godt fornøyd. Veldig stabil linje, og hastigeheten ligger alltid litt i overkant av det den skal. Har hatt problemer med redusert hastighet én gang. Sendte da en mail til Bluecom support. Det viste seg å være noe "grums" i en sentral i nærheten, men de sørget for at det ble fiksa i løpet av timer.

     

    Så jeg kan bare anbefale Bluecom på det varmeste!

  4. Hei finnipinni!

     

    Jeg synes det er godt å høre at du er så lykkelig uten AV. Nesten rørende... Antar at du kjører rundt med blått eller rødt oblat på bilen enda også? Ikke hørt om oblater, sa du? :o

    Eller kjører du MC kanskje? Da var det muligens deg jeg møtte uten hjelm borti gata her nettopp? Og glem for all del ikke at redningsvest og sikkerhetsbelte er for pyser! :D

     

     

    EDIT: Er ikke sikker på om jeg skal stole på råd om IT-sikkerhet fra noen som overvåker nettverkstraffikken sin ved å følge med på "de to små skjermene nede i høyre hjørne"... :lol:

  5. Jeg har en IBM Thinkpad390, noen som vet hvilken ram brikken passer til min laptop?  

     

    Fått forslag til SODIMM pc100, men vet ikke om denne passer.

     

    Sjekket kingston, men der er prisene så høye.

     

    Håper noen kan hjelpe meg.

     

    Sjekk her! Ser ut som 144 pins SODIMM PC100 er tingen, men det kan være problem med høyden på brikkene...

  6. Så lenge du har en PCMCIA-slot, kan jeg ikke se noen grunn til at et PCMCIA-modem ikke skulle virke.

    Når det gjelder OS, kommer det vel kanskje litt an på hvor mye RAM osv. den har, men Win98 burde fungere fint! Gjerne Second Edition, hvis du har... Vet ikke om Linux er noe for deg, men en eldre distribusjon av Red Hat el.l. burde også gå bra. Lykke til!

  7. Jeg returnerte min Inspiron 8500 for få uker siden på grunn av et meget dårlig keyboard. Jeg henviste til innlegg som dette da jeg reklamerte på den. Sendte til og med link til bilde av det nye keyboard'et med partnumber og greier...

    Jeg fikk beskjed om at dette var helt ukjent for Del Europa. De hadde ingen opplysninger om at det ville komme en fix for det europeiske markedet. Så jeg tror dette i første omgang gjelder for amerikanerne. Kanskje det kommer en fix her også etterhvert. Men hvem har tid til å vente? Det kan jo ta måneder eller år. Dell kan ikke si noe om hvor lang tid det kan ta - når de ikke vet.

  8. Har, som mange andre, anskaffet en 500m. Satt og så litt i brukerveiledningen og så at man kan aktivisere den Infrarøde sensoren ved å gå inn i systemoppsett (F2 etter oppstart). Kan ikke huske at det sto at maskinen kom med Ir.

     

    Er det noen som har forsøkt dette? med hell??

     

    mvh Garnish

     

     

    Jepp! Det fungerer helt fint! Bruker IrDA til kommunikasjon mellom 500m og Nokia 6310i nesten daglig, aldri noe problem! :yes:

  9. Har dere med I8500 det samme tastaturet som jeg har på min I8200? Det er ikke et stort problem for meg, men jeg merker at tastaturet "gir litt etter" når jeg skriver på det. Spesielt i venstre side og piltastene

     

     

    Jeg vet ærlig talt ikke om I8200 og I8500 har samme tastatur da jeg ikke har vært borti I8200'n. For meg virker det som det kan være forskjell fra en I8500 til en annen, ut ifra det jeg kan lese om emnet. Og det spørs sikkert også mye på den enkelte bruker. Smaken er ulik. Tastaturet på min 8500 bråkte voldsomt, og var dessuten vondt å skrive på siden det "ga etter" så mye. Det var spesielt ille på venstre side, men høyresiden var ikke stort bedre.

    Men nå er maskina returnert uansett...

  10. Jeg har lest masse om dette på Dell Community forum, og det har seg slik at Dell i USA erstatter keyboardene med et nytt. Det nye har en plate under med litt mindre huller i, og iflg. de som har byttet funker det mye bedre enn de gamle. Har sett bilder av de nye tastaturene med part nr. der.

     

    Jeg forstår det slik at det er mange som er fornøyde, og andre igjen som er svært misfornøyde. Hvorvidt dette skyldes varierende kvalitet, eller om det bare er de forskjellige brukerne som har ulik oppfatning vet ikke jeg. Men tastaturet på maskina jeg fikk var dårlig. Vondt å skrive på, og bråkete. Jeg ble "kastet ut" fra et møte jeg var referent for, pga. at det bråkte for mye...

     

    Men det synes merkelig at Dell i USA bytter tastaturene for sine kunder, mens de ikke har HØRT noe om dette hos Dell Europa?

    Det er jo en utmerket maskin, rent bortsett fra dette ene "fille"-problemet.

  11. Klaget på keyboardet på min nyinnkjøpte 8500, og fikk dette svaret fra Dell:

     

    "Hei,

     

    Vi har ingen nye keyboard å bestille. Om de har det i USA, så

    har de nye keyboardene ikke kommet til Europa enda.

    Har sjekket opp litt og det er heller ingen planer om at det

    skal komme.

     

    Vi har ingen mulighet til å gjøre noe med dette. Dette er slik

    maskinen her lagd og det vil ikke hjelpe å bytte keyboard ditt.

    Om du ønsker å klage på dette kan du sende en mail til

    [email protected].

    Eller om du ønsker å heve kjøpet må du kontakte salg.

     

    -----

    Med vennlig hilsen

    Norsk Teknisk support, Dell (678)

    Telefon: 67 11 68 82

    http://www.dell.no

    http://support.dell.no"

     

     

    Maskinen er returnert til Dell...

×
×
  • Opprett ny...