Gå til innhold

MysilBergsprekken92

Medlemmer
  • Innlegg

    341
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MysilBergsprekken92

  1. Hei! Leter etter en norsk film hvor det er en pedofil mann som møter unge gutter, så lager de en hjelpesentral kind of hvor de vil hjelpe andre ofre så avtaler de møte med guttene og pedoen også banker de opp pedoen rett før det selsuelle skjer. Husker at det var en leilighet med en pc, hvor detvar mapper med navnene på ofrene og at det var en bil på en prkeringsplass eller noe sånt. Mener det var en badehall inkludert i filmen og... takk for hjelp!

    Kan det være "Sønner" du tenker på? 

  2. Hei.

     

    Jeg ble tidligere i sommer innkalt til repetisjonsøvelse hvor jeg skal delta på NATO-øvelsen Trident Juncture. Jeg hadde ingen grunn til å be om fritak da, men noen uker etter at fristen for å søke om fritak gikk ut ble jeg stanset av UP etter å ha råkjørt med motorsykkel. Saken gikk i retten som en tilståelsesdom hvor jeg ble idømt 21 dagers ubetinget fengsel.

     

    Jeg har nå fått innkallelse til soning, denne skal starte 1. oktober. Jeg vil da bli løslatt samme dagen som repetisjonsøvelsen begynner. Det i seg selv er ikke et problem da Kriminalomsorgen foreslo å starte soningen en dag tidligere. Det som er et problem er at det vil bli en stor belastning for meg økonomisk. Perioden 30.09-21.10 skal jeg sone straffen min, perioden 22.10-11.11 skal jeg delta på repetisjonsøvelse.

     

    Jeg vil da med andre ord gå nesten 1,5 måned uten inntekt. Sist jeg var inne til tjeneste betalte Forsvaret 162 kr dagen, kan ikke se for meg at det har økt noe særlig. Ut i fra hva jeg har blitt fortalt er lønnen i fengsel noe rundt det samme. Jeg har jo tatt høyde for øvelsen å spart meg opp en buffer slik at jeg har råd til å betale regningene mine mens jeg tjenestegjør.

     

    Jeg visste jo også at jeg skulle inn å sone, men jeg så ikke for meg at det kom til å bli før etter nyttår. Noe økonomisk støtte tror jeg heller ikke at jeg får fra Forsvaret. Jeg har både lån på bil, motorsykkel, studielån og forbrukslån, men ikke noe boliglån.

     

    Har jeg fortsatt mulighet til å be om fritak selv om det er under en måned til øvelsen begynner?    

  3. Nå er det straks 10 år siden jeg tok mopedlappen. Ting har sikkert endret seg siden den gang. De med mopeder ble ropt opp på calling anlegget på skolen med beskjed om å møte i skolegården. Der stod Statens vegvesen klar med "rulla" å ventet sammen med politiet. Dette skjedde kanskje 3 ganger i løpet av et år. Rett etter sesongstart, en tilfeldig gang i løpet av sesongen og en gang rett før sesongslutt. Jeg hadde også politiknapp så jeg fikk aldri noen problemer. Jeg slapp også unna prikkbelastning hvis jeg ble tatt med trimmet moped så jeg tenkte ikke noe særlig over det. Reglene har vel endret seg med tidens tann så vidt jeg vet. 

  4. Jeg fullførte for 3 dager siden open water diver kurset til PADI. Hadde absolutt ingen erfaring med dykking før dette. Tok dette i Kos, Hellas. Forholdene der nede er jo noe helt annet enn her hjemme i Norge. Hva bør jeg gjøre nå for å fortsette? Er det for tidlig å investere i eget utstyr? Melde meg inn i en dykkerklubb i nærheten av her jeg bor og et kurs i bruk av tørrdrakt er de første tankene jeg får. Noen som kan hjelpe meg litt på vei her? :)  

  5. Jeg kjører selv MC, de fleste av oss er gjerne kjent for å ligge litt over fartsgrensen i forhold til vanlige bilister. Kjører jeg slik du har nevnt ovenfor er det stort sett et tegn på at jeg vil forbi. Legg deg gjerne litt ut mot veiskulderen, signaliser med blinklys til høyre. Da er jeg klar over at du har sett meg, og du vet at jeg kommer. Tar ikke mange sekundene så er jeg forbi deg. Dette eksempelet her er på veier med sperrelinjer, midtdeler eller steder hvor jeg ikke kan kjøre forbi deg på normal måte. Opplever dette daglig da jeg pendler til jobb med MC. Ingen tvang så klart, noen bilister er mer hjelpsomme enn andre. Jeg ser hvertfall klart og tydelig på plasseringen på bilen foran meg om vedkommende er interessert i å slippe meg forbi eller ikke  :)

  6. Jeg kjøpte en Honda CBR 500R 2015 modell fra forhandler i fjor. Fant annonsen på Finn med en bestemt pris. De godtok ikke pruting når handelen fant sted. Jeg fikk uansett 25% rabatt på alt av kjøreutstyr pluss gratis vinterlagring fram til 1. mai 2017. Regner med at det er veldig forskjellig fra forhandler til forhandler. Jeg fikk beskjed av forhandler at service på min sykkel burde tas hver 5000 km. Dette skal forhandler kunne svare deg på, det skal også stå i håndboka hvis jeg ikke tar 100% feil. De skulle ha 1800 kr for en service, i mine øyne så er det ikke verdt det. De kontroller kun lufttrykk i dekkene dine også bytter de olje og oljefilter har jeg hørt. Dette er ting jeg fint gjør selv hvertfall. Har du et ønske om å selge sykkelen senere ville jeg anbefalt det da du får bedre betalt for en sykkel med servicehistorikk :)

  7. Noen som kan hjelpe meg? Har et scenario jeg trenger svar på. Kjørte opp til A2 i september 2016, var da 23 år gammel. Fylte 24 måneden etterpå, men biltilsynet har ikke oppkjøringer på MC i oktober. Er klar over at jeg kunne ha ventet på årets sesong å tatt førerkort direkte på klasse A, men det ble ikke tilfelle. Spørsmålet er da hva må jeg gjøre for å få førerkort på tung sykkel? 

  8. Hei alle sammen.

     

    Vet ikke om denne er plassert riktig, men om det ikke skulle være tilfelle kan moderatorer gjøre som de vil. 

     

    Jeg skal ta teoriprøven for MC klasse A2 om 2 dager (21.04). Regner med selve prøven er helt lik som klasse A, da det fortsatt er snakk om samme kjøretøy. Jeg har ikke fylt 24 enda. I forbindelse med det har jeg noen spørsmål. Jeg har lest ferdig boken "Veien til førerkortet" for motorsykkel og tatt noen prøver på Teoritentamen.no bare for og se hvordan jeg ligger an. 40 spørsmål, hvor jeg kan ha 6 feil for å bestå. Mitt største problem er at 20 av de spørsmålene omtrent er relatert i forhold til bilteorien. (Vet ikke om det vil bli slik under selve teoriprøven) Jeg har førerkort klasse B, men det er 6 år siden jeg tok teoriprøven for denne klassen. Bremselengder vil bli mitt største problem her da matte og hodet mitt passer dårlig sammen. Noen som kan eventuelle formler for å regne ut slik?

     

    Videre lurer jeg på hva slags type spørsmål som vil være sikre gjengangere for de av dere som har tatt prøven før? Hvilke typer emner jeg burde lese ekstra mye på osv. Jeg er klar over at jeg har 90 minutter til rådighet under selve prøven, bør ta meg god tid når spørsmål og svaralternativ leses.

     

    Håper på svar :)  

  9. Ville ikke tenkt så mye på det. Jeg er 24 år gammel og 172 høy. Ble pirket litt på når jeg gikk på skolen, men det gikk greit. På damefronten har du ingenting å bekymre deg over. Vis litt selvtilitt så går det bra :) Ja, det finnes damer som foretrekker høye menn, men det finnes også unntak. 

  10. Hei folkens.

     

    Pr dags dato sitter jeg med 2 (Muligens 3 hvis jeg selv ikke velger å dra)  billetter til TG jeg ikke får brukt. De er alle betalt for og plassert ved siden av hverandre. Er på utkikk etter to stk som kanskje kunne tenke seg å dra på TG å stifte et nytt bekjentskap. De jeg i utgangspunktet skulle dra med måtte trekke seg pga et havarert forhold. Eneste kravet jeg stiller er at du har mulighet til å betale for billetten. Forhåndsinnsjekking er enda ikke gjennomført. Høres dette interessant ut kan du enten legge igjen en kommentar her eller sende meg en PM :)

    • Liker 1
  11. Det er mest sannsynlig sant det hun sier. Sommerferien er rett rundt hjørnet og de fleste elever har fullt opp med eksamener, tentamener osv denne tiden. Ikke tenk så mye denne perioden, gjør som nevnt over her i tråden. Ha det gøy med vennene dine, gå ut og finn på ting. Uten å virke for desperat kan du sende henne meldinger å spørre hvordan det går osv. Ikke sitt å vent på svar, tiden kommer til å gå så sakte. Selv om hun leser til eksamen har hun mulighet til å svare på meldinger. Du kan jo også ringe henne hvis dere har utvekslet telefonnummer. Av egen erfaring så tidlig i en dateperiode kan første møte igjen fort bli kleint. Spesielt etter en måned. Personlig mener jeg at å fysisk snakke til en person gjennon en telefon fungerer bedre enn SMS. Får du positive tilbakemeldinger kan du jo planlegge din neste date? Dere må jo ikke bowle, vet du hva hun liker? Etter denne perioden er hun mest sannsynlig sliten. Ta henne med på noe som er avslappende for dere begge ;)

  12. Har du diabetes vil du ikke bli innkalt dessverre. En av mine tidligere kollegaer har samme typen, men ble ikke innkalt. Du kan lyve om det på sesjon del 1 som er en teoretisk bit du fyller ut på nettet når den tid kommer, men som nevnt over er det straffbart hvis du blir tatt. Skulle du uansett være så heldig å komme igjennom vil de finne ut av det på sesjon del 2 som er en praktisk del der IQ, hørsel, helse generelt skal sjekkes. Synd og si det, men Forsvaret har så og si null toleranse for sykdommer. Kjenner flere som ikke kom igjennom pga pollenallergi, er ikke stort mer som skal til dessverre. 

  13. Har heller aldri vært noe fan av 17 mai. I mine øyne er det bare stress. Masse skrikerunger overalt som på død og liv må ha de fløytene som bråker mest, for ikke å snakke om den fæle korpsmusikken som blir spilt. Det er kø i hver eneste butikk, kiosk, bensinstasjon osv. Noen sitteplasser på arrangementet du deltar på kan du bare drite i, så lenge du ikke møter en time før alle andre. Sett bort ifra året jeg var militæret når vi måtte gå ut i M04 uniformen har jeg ikke vært ute av huset på 17 mai siden barneskolen. I år er det heller ikke noe unntak. Sittet å kost meg foran dataen med diverse, spill, filmer og streams i natt. Nå er det kvelden fram til resten av huset kommer tilbake fra diverse dill. Kanskje fyre opp ei pipe før jeg legger meg, det er jo tross alt 17 mai, denne dagen feires best hjemme mener nå jeg :)    

    • Liker 3
  14. Ikke spesielt vanskelig karaktersnitt du prøver å oppnå. Du må så klart legge en innsats i det selv. Gjør som allerede nevnt over meg. Følg med i timene, les til prøver, gjør leksene dine og bruk god tid på foredrag/eksamen etc. Er det ting du ikke skjønner så spør lærer med en gang før det går så langt at pensum går videre. Jeg hadde ikke mer enn 1,8 i snitt da jeg begynte i 10. klasse. Fikk beskjed av lærere og rektor at hvis jeg ikke tok meg sammen stod jeg mest sannsynlig uten skoleplass når jeg gikk ut av ungdomsskolen. Jeg hatet skole mer enn noe annet. Gå så faen i alt av lærere, lekser, prosjekter osv. Ba til og med lærer om å få være alene på prosjekter så jeg ikke skulle ødelegge for noen som virkelige ville. Anmerkninger var like ille. Hadde LG i både orden og oppførsel. Sov i timene da jeg som regel hadde sittet på dataen hele natten i forveien. Ble kalt inn til en ekstra konferansetime rett før sommerferien så foreldrene mine fikk vite om hvordan min skolesituasjon var. Det var ikke før da jeg skjønte at jeg faktisk skulle søke VGS med karakterene jeg fikk dette året. Begynte å sove om natten i stedet for på skolen. Gjorde alt av lekser og prosjekter som måtte gjøres pluss ekstra arbeid. Spurte lærer med en gang noe var uklart, begynte samtidig også å respektere folk rundt meg. Dette kostet meg så klart "plassen" jeg hadde i "gjengen", men man må også se litt fram i tid før det er for sent. Gikk ut av ungdomsskolen med 5 i snitt, og kom inn på ønsket skoleplass på VGS.

     

    Jeg var en utrolig stor pøbel på denne tiden, men jeg klarte å ta meg sammen tidsnok. Lykke til ;)

     

    EDIT: Les gjerne på pensum selv om dere ikke er der skolemessig, hjalp meg kjempemye siden jeg bruker litt tid på å lære meg ting.

  15. Vet ikke hvordan reglene rundt permreiser til USA er, men når jeg var inne dro hvertfall vaktlaget mitt til Magaluf en ukes tid. Ble som å dra på en vanlig perm, eneste forskjellen var at navnet på hotellet stod på permseddelen istedetfor hjemmeadressen. I tillegg ble vi narkotestet når vi ankom leir igjen. Finnes sikkert et regelverk på dette, men orker ikke å lete etter det midt på natta. Det jeg ville gjort er å høre med troppsjef når det blir aktuelt ;)

×
×
  • Opprett ny...