Gå til innhold

Greyoak

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Greyoak

  1. Dette skjer med flere spill, noen ganger når jeg spiller, andre ganger når spillet starter.

     

    Ved oppstart (Eks. Minecraft, TSW) Spillet slutter å svare mens Windows tildeler minne veldig tregt, ofte ca. 30MB/s. Noen ganger tildeler Windows minne fort som fy, andre ganger tregt.

     

    Ved spilling (Eks. Skyrim, Civ IV, V) Spillet slutter å svare ved loading screen eller end turn mens Windows tildeler minne, like tregt som nevnt ved oppstartsproblemer.

     

    Hva er det som foregår? Det er spesielt irriterende når jeg starter Minecraft med FtB og Windows bruker 5 minutter på å starte programmet når det reserveres minne (Satt til 3.75GB i launcher) og i Skyrim når man skifter locations ofte. Noen ganger tildeles minne 300MB/s, andre ganger 30MB/s, noen få ganger har jeg sett enda mindre.

     

    Noen ideer om hva Windows pønsker på her?

     

    Specs:

    MB: ASUS Sabertooth 990FX R2.0
    CPU: AMD FX-8350 Black Edition 4GHz
    GFX: XFX Radeon HD 7870 2GB
    Minne: Corsair Vengeance Pro DDR3 1600MHz 2x8GB + Corsair Dominator DHX DDR3 1600MHz 2x4GB
    OS: Windows 7 64bit

  2. Hei hei

     

    Når jeg mottar mail i Outlook 2010 bommer Outlook med mottakertid med 10 timer og 21 minutter.

     

    Mail sendt til med selv fra gmail; tidsforskjellen fra jeg sendte den til jeg mottok den var under ett minutt.

    Mailfeil.jpg

     

    Ikke noe kritisk feil, men litt irriterende.

    Noen som vet hva som skjer og hvordan det eventuelt kan fikses?

     

     

  3. Kynisk:

    1. gresk filosofisk lære som hevder at en kan nå det høyeste gode bare ved å gjøre seg uavhengig av alle behov og frigjøre seg fra sosiale vaner og konvensjoner
    2. kald og hensynsløs oppførsel, ytring, innstilling

     

    Cynical:

    1. believing that people are motivated purely by self-interest; distrustful of human sincerity or integrity:he was brutally cynical and hardened to every sob story under the sun
    2. concerned only with one’s own interests and typically disregarding accepted standards in order to achieve them:a cynical manipulation of public opinion

     

    Den norske definisjonen handler om ens egne instillinger, at en selv er hensynsløs, som stemmer med den andre engelske definisjonen, mens den første engelske definisjonen handler mer om å forvente det verste.

     

    Noen som vet om et norsk ord som passer til den første engelske definisjonen?
    Eller kan kynisk på norsk bety det også, og feilen er at jeg bruker en dårlig ordbok (jeg ser på deg, http://nob-ordbok.uio.no/perl/ordbok.cgi )?

  4. Til OP:

    Jeg vil si at kristne verdier kort sagt er de humanistiske verdier som dagens kristne er enige med.

     

    Kristne verdier har vel opp gjennom tidene inkludert alt fra kvinneundertrykkelse til tvangskristning, slaveri til folkemord, så det er vanskelig å sette en definisjon.

    Jeg kunne tenkt meg at de som fikk begrepet 'kristne grunnverdier' inn i lovtekstene i fjor kunne si noe om hva nøyaktig de mener... :)

    • Liker 3
  5. Johannes 12:46.

    "Jeg er kommet som lys til verden, for at den som tror på meg, ikke skal bli i mørket."

     

    En slik påstand som du kommer med her er absurd, og det er en slik påstand som satan vlle komme med i forsøket på å dekke seg selv.

    Så i deg har satan en trofast disippel.

     

    Hva snakker du om? Hvilken påstand? At bibelens gud er ond? Det er jo bare å lese bibelen det... Eksemplene jeg tok frem viser vel tydelig hvem som ifølge bibelen er den onde...

    • Liker 3
  6. Selv om noen av dem foretrekker å kalle satan for lucifer, som er et annet av hans navn.

     

    Lucifer er gresk for lysbringer.

    Det er én person som ett sted i bibelen blir kalt lysbringer, og det er Jesus.

     

    Du snakker om at Satan er ond, og at gud er god. Skal vi se på hva bibelen sier om dette?

    Hva ondt har Satan gjort?

    Jo... Um... Ja, han... Fristet Jesus?

     

    Og Gud?

    Beordret slaveri

    Beordret dødsstraff for voldtektsoffer

    Beordret folkemord

    Beordret kriger og invasjoner

    Beordret en av sine mest trofaste til å myrde sin sønn

    Brakte synd til jorden

     

    Og dette er bare begynnelsen på en lang, lang liste. "Gud er kjærlighet" Så kjærlighet er å beordre folkemord? "Deres småbarn skal knuses mens de ser på, deres hus skal plyndres og kvinnene voldtas." - Jes 12:16 Dette er den gode guden?

     

    Kjenner du til begrepet kognitiv dissonans?

    • Liker 2
  7. Er mobiltelefonens kamera rettet mot deg hele tiden mens du slapper av hjemme, eller er det som oftest skjult i en lomme eller et etui eller peker mot et tak eller et bord?

    Hvor ofte har du private, kanskje intime øyeblikk på stua sammenlignet med når mobilkameraet tilfeldigvis peker mot deg?

     

    Det er forskjellig alvorlighetsgrad her, så stor vil jeg mene, at sammenligningen bryter sammen.

     

    Jeg skal være enig i at sjansen for at noen hacker kinecten din er ganske liten, men når man ser på hva rattere gjør og hvor aktive disse svina er, så er det kanskje noe man bør ha i tankene.

    Risikoen er der, og med XBox One økes den risikoen når Kinect må være aktiv hele tiden.

     

    PS: Og ja, jeg er faktisk så paranoid om dette at web-kameraet mitt er snudd mot veggen når jeg ikke bruker det.

  8. Jeg bruker å omtale dette spillet som Master of Orion 4; det har store likheter med MoO-spillene.

     

    Sånn som spillet er nå, er det ikke noe for dem som liker detaljstyring. Det er ganske overfladisk, med improvements i stjernesystemer istedenfor planeter; space battles or stein-saks-papir, dvs hvis du bygger skip med defense mot kinetic weapons, har du null forsvar mot energy weapons, så hvis du møter noen med en uventet våpentype vil du nesten garantert tape. Å omni-tanke er egentlig ikke mulig, da du ikke får plass nok på skipene til våpen.

    Research can gjøres unna på ca. 500 turns; alt i alt er spillet utrolig fort ferdig. Du kan regne med å spille et spill ferdig på en kveld, i motsetning til gamle CIV der du kunne jobbe med et savegame i dagevis.

     

    Det virker lovende i og med at det kan moddes, men foreløbig er det (for meg) en døgnflue.

  9. Hvis mobilstråling fører til kreft, hvorfor ser vi ikke en betydelig økning av kreft i hendene? Man skulle jo tro at hendene var utsatt for betydelig mer stråling enn hodet. Eller hva med hofter og lår? De fleste har vel mobilen i en lomme i det området?

     

    Nei, at man får kreft av mobilstråling er tull.

    Hvis mobilstråling fører til kreft, betyr det at all annen elektromagnetisk stråling i det bølgeområdet også fører til kreft. Trådløse nettverk, TV-signaler fra satelitt, TV-signaler fra bakkeantenner, radiosignaler, GPS-signaler... Listen er lang, og inkludere synlig lys. Det burde ringe en bjelle.

     

    Og hvorfor fører ikke mobilstråling til kreft? For at stråling skal føre til kreft må hvert foton innehold en viss menge energi, nok til å knekke en DNA-streng i en celle; når strålingen har så mye energi, kalles det ioniserende stråling. Det er den farlige typen. Mikrobølgestråling har ikke på langt nær nok energi til å være ioniserende.

     

    Mengden energi i et foton avhenger av bølgelengden; fra lang til kort:

    Radiobølger > mikrobølger > infrarød > synlig lys > ultrafiolett > røntgen > gammastråler.

    Ioniserende stråling begynner inne i UV-båndet og oppover; noen UV-stråler kan være kreftfremkallende, andre ikke. Røntgen og gammastråling er kreftfremkallende, men til og med her kommer det an på dose. Kreftfaren øker etter hvert som cellene absorberer mer og mer stråling.

    Hvis man da mener at mikrobølger fra mobiltelefoner har nok energi til å være kreftfremkallende, da må jo også varmestråling (IR) og synlig lys være kreftfremkallende? (Det må jo være gode nyheter for datafreaks som sitter mye inne... ;))

     

    Det man meget sjelden hører om i denne debatten er HVA som forårsaker kreften med mobilstråling, for energien i strålingen kan det ikke være.

     

     

    Og til de som mener at det er varmen fra telefonen: Det er snakk om en oppvarming på godt under én grad. Jeg har sett tall fra en kvart til en halv grad. Hvis det er varmen, da må man vel være forferdelig snar med å forby å utsette seg for sollys? Eller hva med badstuer?!

     

     

     

     

     

     

  10. Faktura får en månedspris på 49,- ifra 1 juni.
    Ja, eg fekk det med meg no. Det var synd med tanke på at eg fram til no berre har hatt mobilutgifter på rundt 20kr i månaden, så det blir ein kraftig prisauking. Eg tvilar dessutan på at det lønnar seg å bytte abonnement, men håpar at denne endringa vil føre til at fleire vil prøve seg på nytt med å konkurrere om småbrukarane.
    Regner med jeg har noe lignende forbruk som deg. Fant ut at jeg vil havne på rundt 60 kr i måneden ved å fortsette å beholde Faktura, men kan spare rundt en tier ved å bytte til Flexi. Så det er ikke store forskjellene det er snakk om. Regner med at jeg fortsetter å beholde Faktura. Så får jeg heller begynne å å venne meg til fakturaer på over 20 kr igjen :-)

     

    Ja, det var virkelig trist at OneCall setter en fast månedsavgift på Faktura. For meg blir resultatet at jeg må betale 3-4 ganger så mye i året om jeg gjør nå. Mulig Faktura likevel blir det billigste abonnementet for meg, men jeg får nok se meg om etter noe biligere.

     

    Trist at OneCall (for meg) setter opp prisene så mye, spesielt etter å ha hatt OneCall Faktura i nesten 5 år.

  11. "Det kalles bugs og er å forvente i et spill på denne størrelsen."

     

    Åh! Ja, men det er det vel greit. Trenger ikke kvalitetssikring på store spill, folkens.

     

    Bugs er aldri ok. Selv om det er mer sannsynlig at det er bugs i et stort spill, bør man stille krav til alle produsenter om at produkter skal være feilfrie. Når man ikke stiller disse kravene, men heller sier at det er ok, så vil produsenter legge lista lavere, noe som igjen vil føre til mer feil.

  12. Ingen kommentarer om UI-en, som etter min mening er en av de verste jeg noen gang har prøvd? :) Eller at x- og y-aksen har forskjellig akselerasjon nå du bruker mouse view? Eller at grafikken er ganske lik Oblivion med hi-res textures-modden? Eller at det er heller dårlig støtte for nyere skjermkort?

     

    Hm...

    Mulig innholdet er bra, men når spillet er så utrolig dårlig optimalisert til PC tror jeg at jeg heller venter noen måneder med å kjøpe det, i håp om at kanskje Bethesda vil patche inn en bedre port (meget usannsynlig), og at moddere får tid til å reparere de største feilene og lage en skikkelig UI...

  13. Har nå reinstallert Forefox uten bedring.

     

    Saken er at det kun er på Facebook dette skjer. Det skjer aldri på andre sider, men på FB skjer det med få minutters mellomrom, og det startet etter at Spotify ble integrert og oppdateringene fra hele jordens befolkning kom oppe til venstre.

     

    Madlib: IE er så forferdelig å bruke at den boikotter jeg. :p Kun subjektiv vurdering: Har prøvd flere nettlesere og jeg synes Firefox er den med de funksjonene og den layouten som passer meg best.

    Ang. CCleaner så har jeg Auslogics Boostspeed installert, og kjører denne regelmessig.

     

    Men å bruke FB er ikke så forferdelig viktig; er ikke innom så ofte, det er bare at dette var et lite irritasjonsmoment. ;)

  14. I det siste har jeg begynt å få mer og mer problemer med Firefox når jeg er på Facebook.

     

    Jeg logger på FB og må vente for at hovedsiden kommer frem; når jeg prøver å scrolle ned på siden henger browseren etter annenhver side; hvis FB er åpent i én fane og jeg jeg browser i en annen fane, henger ofte Firefox noen sekunder.

     

    Er det noe nytt med at den siste brukervennlige oppdateringen av FB bruker mer båndbredde eller maskinressurser eller noe? Tror det var etter at FB implementerte rammen med alle dine venners venners oppdateringer av hvilken musikk de spiller og hvilke poster noen tenker på å svare... Nå må jeg slutte før blodtrykket blir for høyt. Bare flere kunne hoppet over på G+...

     

    Edit: Og det er kun når FB er åpent i en fane at jeg har dette problemet.

     

     

    Firefox 7.0.1

    Windows 7 x64

    12GB Ram

    5Mb ADSL

  15. I tillegg er vel Elder Scrolls-spillene omtrent de spillene som er lettest å modde/har flest modder, så bedre teksturer og bedre UI kommer garantert ganske fort

     

    Er ikke UI noe av det som er bortimot umulig å modde i Fallout og Elder Scrolls, da?

    Eneste UI mods jeg kan huske å ha sett er kun nye skins, fjerning av moduler og endring av tekststørrelser; mao ikke noe modder som endret funksjoner eller lot deg endre hotkeys.

     

    Det ville glede meg om jeg tok feil i dette. :)

×
×
  • Opprett ny...