Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

Den Ukjente

Medlemmer
  • Innlegg

    569
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

9 129 profilvisninger

Den Ukjente sine prestasjoner

153

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Nylig byttet jobb, og forhandlet meg til et solid lønnshopp på over 200 000 kr! Stillingstittel: Applikasjonskonsulent Sektor: Privat Erfaring: 4 år Utdanning: Bachelor i supply chain management Sted: Oslo-området Goder: Mobil, forsikringer, hjemmekontor, fleksibel arbeidstid, bonusordning Fastlønn: 940 000
  2. Ja, det å øke renta er riktig medisin. I realiteten har ikke Norges Bank noe annet valg. Norge lå, fram til nå, bak rentenivået i Europa (Den Europeiske sentralbanken har hatt 3,75% rente siden starten av mars. Det var det vi økte til nå.) Inflasjonen er alt for høy, og krona er rekordsvak. Hovedårsaken til dette er todelt, på tross av at begge deler er staten/regjeringen sin skyld. Regjeringen la i fjor høst frem det de kalte ett «rekordstramt» statsbudsjett. I virkeligheten var økningen av statsbudsjettet 10% sammenlignet med fjorårets budsjett. Hvis ikke jeg tar helt feil har revidert statsbudsjett økt enda mer, uten at jeg har tall på det. Det at staten bruker penger som fulle sjømenn bidrar til at inflasjonen stiger, og Norges Bank må gjøre det de kan for å dempe inflasjonen, og det er å sørge for at landet bruker mindre penger = høyere styringsrente. Når det kommer til rekordsvak krone (På tross av relativt god oljepris), så kommer dette av regjeringens uforutsigbare, næringsfientlige politikk, som gjør at investorer og andre med mye kapital skyr Norge, og legger investeringene sine til andre land. Det hjelper heller ikke med den ustabile verdenssituasjonen, hvor investorer også søker tryggere havner (USD og EUR feks) enn i stabile og gode tider. Ved å fortsette mantraet med å skulle «ta de rike» vil dette bare føre til enda større forskjeller, og til syvende og sist er det den store middelklassen som vil sitte igjen uten mat på bordet, da det i realiteten er dyktige gründere og andre med mye penger som sørger for mat på bordet til de aller fleste.
  3. Hei! Kjøpte for 2,5 år siden en TV fra Komplett.no til 8 000,- som for en ukes tid siden plutselig døde fullstendig. Ingen bilde, ingen lyd, null og niks. Ettersom hverken samboeren eller jeg har rørt TVen siden vi satt den på plass for 2,5 år siden ser vi ingen åpenbar grunn til at den skal kaste inn håndkleet allerede. Jeg søkte dermed om reklamasjon hos Komplett, noe de godkjente. Overraskelsen var dog stor da jeg fikk beskjed om at TVen måtte pakkes inn i originalemballasje, alternativt kan emballasje kjøpes for 455,- av Kompletts transportør. 455 kr er i utgangspunktet ikke noen stor sum, men prinsipielt mener jeg at jeg ikke skal lastes for at ett produkt jeg har kjøpt ikke tilfredsstiller kravene man kan forvente til holdbarhet. Jeg henviste dermed til Forbrukerkjøpslovens paragraf 30 første avsnitt, som sier at «Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren.» Svaret jeg fikk fra Komplett var da at jeg burde ha lagret originalemballasjen (i 2,5 år) mtp slike tilfeller, og at hvis jeg har valgt å kaste denne er jeg selv ansvarlig for å skaffe emballasje for innsending. Jeg mener dette er fullstendig urimelig, og heller ikke i tråd med paragraf 30. Jeg er dog ingen jurist, og kan selvfølgelig ta feil. Hva tenker andre om dette? I mitt hode er dette soleklart en kostnad Komplett må dekke så lenge det er en reklamasjonssak. Takk for alle svar!
  4. Norge er per dags dato ikke så ille, men en del av oss skjønner hva som kommer de neste årene, med dagens økonomiske politikk og signaler som lav kroneverdi, fraflytting av kapital- og ressursterke innbyggere og ett høyt skattenivå. Konsekvensen av færre og mindre investeringer i privat næringsliv melder seg ikke i dag eller i morgen, men om 3-4-5 år. Nordmenn har de siste ti årene hatt en massiv tilbakegang i kjøpekraft målt mot land vi liker å sammenligne oss med, og selv den Moldovske valutaen leu har det siste året styrket seg mot NOK. Ettersom NOK er sterkt knyttet til oljeprisen ville NOK sin lave verdi vært naturlig hvis oljeprisen var lav, men gitt dagens oljepris burde NOK vært mye sterkere. Hva vil skje hvis oljeprisen kollapser? Plutselig koster en EUR 20 NOK.
  5. Problemet, slik jeg ser det, er i stor grad venstresidens ubegrensede grådighet. Her skal man skattlegge både bedrifter og privatpersoner så hardt at de stopper investeringene eller flytter til utlandet, også har man likevel frekkhet nok til å si at alle må bidra og at de må gi tilbake til samfunnet. Det er ikke samfunnet som har jobbet natt og dag over lengre tid for å bygge en vellykket bedrift, eller som har ofret fritid og ferie for å kunne høste av godene senere. Ja - samfunnet har bidratt med rammebetingelser som tilgjengelig arbeidskraft, grunn etc, men disse bedriftene og eierne har jaggu bidratt med vel så det når det kommer til arbeidsplasser og arbeidsgiveravgift, selskapsskatt, skatt på utbytte etc. Det virker som om politikerne er vaksinert mot å forstå hvordan bedriftsøkonomiske mekanismer fungerer, og aldri i hele sitt liv har holdt i en kalkulator. Det er dermed rimelig skremmende at de samme personene skal bestemme rammebetingelser og skattlegging av næringslivet. Som flere her har påpekt skulle årets statsbudsjett bli ekstremt stramt, men økte med 10%. Staten bruker penger som fulle sjømenn, og finansierer dette med økte skatter og avgifter som vi nå ser at fører til både stopp i investeringer og fraflytting blant de av oss som bidrar desidert mest. Det er en skummel spiral vi er inne i, som bare politikerne kan stoppe når det kommer til kronekurs og kjøpekraft.
×
×
  • Opprett ny...