Gå til innhold

koprs

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av koprs

  1. Ja apropos det; ble det noe bedre da, koprs?

     

    Som natt og dag. Det er selvsagt litt støy i GT540 også, og for en som er vant til å surfe med en lydløs Acer eller noe i fanget, er det nok betydelig, men jeg kan fint leve med denne støyen, som er lavere enn det jeg har vent meg til over tre-fire år på min gamle HP.

     

    Med Kunshanen var det som å sitte med en støvsuger på pulten.

     

    Det eneste som irriterer meg, er at det virker som om maskinen merker at det er en ekstern skjem tilkoblet, selv om denne er slått av, slik at den starter med utvidet eller klonet skrivebord uansett (gidder ikke koble den til og fra avhengig av hva jeg har tenkt å bruke maskinen til). Prøvde å opprette to brukerprofiler med forskjellige innstillinger, men det funket ikke.

  2. Jeg er mer eller mindre solgt på en P150, men ettersom jeg har tenkt å bruke PC'en til DJing, lydopptak, og kanskje noe produsering etterhvert er det veldig viktig for meg at det ikke er noen komplikasjoner med DPC latency på disse maskinene. Vil ikke ha dropouts i lyden imens jeg holder på ;)

     

    Skjermkortet i Kunshan-maskinen er seriøst overkill hvis du skal bruke maskinen til noe særlig annet enn spill, så jeg ville sett på Xishan-modellen i stedet. (Jeg er mer eller mindre i samme båt som du, og hvis du blar en del sider bakover i denne tråden, ser du at jeg først kjøpte Kunshan, for så å returnere den og kjøpe en Xishan i stedet, fordi det ble altfor mye støy med Kunshan).

  3. Det som er årsaken til at det ikke fungerer, er at de USB duppedingsene trenger strøm. Du må altså ha en USB HUB med ekstern strømtilkobling for å kunne koble til duppeditter som sender og mottager. Det er det slike Logitech saker er, og de trenger strøm. USB HUBer uten strøm er altså ikke anvendelige til mye, da det meste av USB duppeditter vil ha strøm.

     

    Det kunne ikke falle meg inn å bruke en hub uten egen strømforsyning ;) Uansett: det ser jammen meg ut til at det funket å skru av USB Legacy Support i BIOS... Nå startet i alle fall maskinen helt fint med både mus og tastatur plugget i huben.

  4. Apropos USB-trøbbel: jeg sitter her med lillebro Xishan, som også har 2 stk. USB 3.0, og i én av disse har jeg en Belkin-hub. I denne igjen, har jeg plugget i en Logitech-mus og ditto tastatur (G110), begge med ferske drivere. Men hvis jeg prøver å starte maskinen med tastaturet plugget i huben, stopper den bare helt opp. Hvis jeg plugger ut tastaturet, eller plugger det direkte i en av maskinens andre USB-porter, går det helt fint, likeså hvis jeg plugger i huben med tastatur og mus etter at Windows har startet. Kan det tenkes at dette også kan fikses med den "legacy"-modusen?

  5. Har et NVIDIA GT540M i laptopen min; jeg kunne godt tenke meg å ha én brukerprofil med to skjermer

    og moderat oppløsning til og en annen profil med full oppløsning, men bare én skjerm. Er dette noe som det er mulig å gjøre automatisk når en logger på? Windows registrerer den eksterne skjermen, selv om den ikke er slått på, og jeg vil helst slippe å koble den inn og ut hver gang.

  6. Vet ikke om de er kjappere med å sende ut Xishan-maskinene, men jeg bestilte den 4. mai, og fikk melding om at den er sendt i dag(!) Mistenkter imidlertid at denne allerede var ferdig montert, med tanke på at de ellers regner med 1-2 ukers leveringstid. (Returvare, tro?)

     

    Kunshan-maskinen (som jeg returnerte) bestilte jeg 2. februar, og fikk den 1. april.

  7. Jaja, da prøver jeg igjen; har fått igjen pengene for Kunshan-maskinen, og satser på Xishan i stedet. Har brukt så mye tid på å finne et passende alternativ nå at jeg ikke gidder mer. Trodde jeg hadde funnet et fullgodt (og billigere) alternativ i Dell XPS 17, helt til det gikk opp for meg at den hverken har DVI- eller VGA-utgang. Håper dette skjermkortet (GT 540M) er litt mer til å leve med (med tanke på støy).

     

    Slengte inn en Blu-Rayspiller også; litt teit å la muligheten gå fra seg når du først har full HD.

  8. Ville tro at Xishan W150/170 passer bedre for deg. Fremdeles plenty RAM, kraftig prosessor ... og svakere skjermkort, som forhåpentligvis senker den generelle viftestøyen noe, men som fremdeles er kraftig nok til å kjøre Starcraft fint, bare ikke på aller høyeste detaljnivå.

     

    Det begynner å helle i den retningen, ja, men skal tenke litt grundigere gjennom oppsettet denne gangen. Uansett: takk for veldig god hjelp; jeg har fått mye bedre innsikt!

  9. Nvidia System Tools må lastes ned separat, fra Nvidia's nettsider, og installeres. Du vil da få over/underklokkingsmuligheter innebygd i den normale software'n.

     

    Men - stiller meg noe undrende til at du vil ha en maskin som Kunshan P150/170, bare for å spille Starcraft på ... men det blir din sak ;).

     

    Trengte en skikkelig kraftig maskin for å få opp ytelsen på Minesveiper :cool: Neida, jeg ville ha RAM for fremtiden og en kraftig prosessor - skjermkortet tok jeg overhodet ikke med i betraktningen.

     

    Vel, det ser ut til at viftehastigheten ikke kan justeres manuelt. Fikk endret på klokkehastighet, uten at det gjorde de helt store utslagene: temperaturen lå på rundt 50 grader, i følge NVIDIA-softwaren, helt til jeg deaktiverte Cintiqen; da sank den til 40 grader (altså under det som tydeligvis er den magiske temperaturen, 42, hvor viften roet kraftig ned). Da kunne jeg faktisk aktivere skjermen igjen, og viften (og temperaturen) holdt seg på et anstendig nivå, uten at jeg gadd å sette kortet på noen videre prøve.

     

    Men sånn gidder jeg ikke å holde på.

  10. Det er rimelig enkelt å lage en egen underklokket profil til Nvidia-kort også, med hjelp av Nvidia's System Tools. Så det er bare å koble inn denne profilen når man ikke har planer om å gi skjermkortet noen store utfordringer - men det vil jo ikke automatisk slå seg over til normalinnstilliger når man trenger det .... med mindre man lager seg profiler for hvert enkelt spill eller program der man mener man trenger full kraft fra skjermkortet. Disse profilene kan da settes til å tre i aksjon så snart oppstart av disse spillene eller programmene detekteres.

     

    Seriøst?

     

    Wow, da er jeg kanskje reddet, da! Jeg kjører jo overhodet ingen grafikktunge saker, kun Fotosjåpp og musikkprogrammer. Den sjeldne gangen jeg føler for å leke gamer, og fyre opp Starcraft 2, skal jeg veldig fint kunne leve med å bytte profil. Dette skal prøves! :w00t:

  11. Når det gjelder støynivået, tror jeg at jeg må presisere litt: det vil nok være akseptabelt for de aller fleste (jeg har riktignok ikke testet noen krevende spill eller noe, så det er mulig støynivået øker i takt med den grafiske kvaliteten på spillene). Den virkelige støyen ved "lettere" bruk oppstår først når du kjører flere skjermer. Det burde jo ha slått meg tidligere, men det er altså først når jeg kobler til Cintiqen min det blir for mye støy.

  12. Slående analogi ;)

     

    Jeg bestilte forøvrig med Core i7-2720QM (Sandy Bridge), nettopp fordi jeg ville ha minst mulig varmeutvikling (og varm har den i hvert fall ikke rukket å bli). Når jeg tenker meg om, blir hele greien bare merkeligere og merkeligere; jeg testet faktisk på et tidspunkt hva som skjedde når jeg plugget ut alt USB-utstyr, og det var akkurat like mye støy, uten at jeg startet et eneste program. Etter at jeg hadde avinstallert absolutt alt igjen, var viften merkbart stillere, selv om den liksom gikk av og på hele tiden, noe som også var ganske irriterende.

  13. Vet ikke helt om jeg catcher deg her. Vil du avbestille, og bestille noe annet med noe mindre viftestøy, altså en "snillere" sak. Ta en titt på Multicom Xishan W150

    Den har GeForce GT 540M som fortsatt er et helt greit skjermkort og ellers gaske lik P150.

     

    Ingen skam å snu.

     

    Takk for svar!

     

    Det er riktig; jeg hentet maskinen på posten fredag, og tilbragte helgen med å virkelig veie for og imot; og kom frem til at jeg ikke holder ut støyen. Da jeg startet maskinen for første gang, var det egentlig helt greit, men etter at alt var installert, overført, oppkoblet og klart til å tas i bruk, var det rett og slett uutholdelig mye støy, og uten pause.

     

    Jeg er ikke veldig teknisk anlagt, men jeg antar at det er en mulighet for at det eksterne utstyret mitt *kan* ha vært årsaken (har en del musikkutstyr, samt ekstern HD, mus og tastatur som jeg må ha oppkoblet, alt via USB), men jeg hadde faktisk regnet med et lavere støynivå enn på min fire år gamle laptop.

     

    Men du mener at Xishan lager mindre støy, altså? Får høre med Multicom-folkene etter at jeg har fått registrert angreskjema. Er litt demoralisert akkurat nå...

  14. Dette var skivebom for min del.

     

    Skulle ønske jeg hadde drøyd det litt med å bestille denne (bestilte allerede i februar). Ikke misforstå: maskinen er sikkert helt rå til spill, der den konstante og urimelig høye viftelyden lett kan overdøves. Egentlig var det Compal-modellen jeg snuste på først (så den vel i nyhetsbrevet), men da jeg så konfigurasjonsmulighetene på Kunshan, var jeg liksom solgt (4 stk. USB-porter er gull for meg, og 16 GB ram er jo en fin takhøyde...)

     

    Det er vel ikke noen her som i farten kunne anbefalt noe liknende? (Min konfig var: Core i7-2720QM/2.2 GHz, Momentus 500 GB hybrid, 16 GB RAM + W7 Professional). Skal alltids klare å leve med 8 GB ram og tre USB.

×
×
  • Opprett ny...