Gå til innhold

empetre

Medlemmer
  • Innlegg

    930
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av empetre

  1. Milhouse85 skrev (6 minutter siden):

    Jeg besøkte Kirgisistan i 2017. Kan virkelig anbefales for en annerledes reiseopplevelse. Men; forvent noen språkutfordringer. Landet er overraskende trygt. Men de er ikke vant med turister. Så forvent noen lange blikk. Uten at det gjorde meg noe.

    Min reiserute var at at jeg startet fra Budapest, der jeg fløy med Wizz Air til det som da var Astana (nå Nor-Sultan). Deretter tok jeg et 24 timer langt tog, betalte 100 kroner for det... til Almaty, som er den egentlige hovedstaden i Kazakhstan. Etterfulgt av en fem-seks timer lang busstur (70 kr) i minibuss til Bishkek i Kirgisistan. Først bodde jeg på et billig hostel/vandrehjem der jeg betalte latterlige 30 kr for enerom. Ble videre kjent med ei fra Tyskland som bodde der fast, så jeg flyttet inn hos henne Hun snakket også det lokale språket. 

    Fun fact:
    Det morsomme er at du kan se en mengde "norske biler" i Kirgisistan. Jeg så til og med norske ambulanser trille rundt på veien der. Mye er selvfølgelig tyvgods. Men de dekorerer også biler med norske falske skilt, for å øke verdien. 

    Her er et bilde jeg tok. Legg merke til den herlige skrivefeilen. Dette var faktisk en ordinær rutebuss (!).  20170922_223925.thumb.jpg.76d0bc0b51fd9d1706150c66548d1db6.jpg

     

    Når jeg ser på kartet ditt. Mangler flere av mine favorittsteder i Europa. Blant annet Portugal og mange land i gamle Jugoslavia. Nord-Makedonia og Skopje er en av mine favoritter. Du kan fly til Skopje direkte fra Sandefjord billig med Wizz Air. Fra Skopje kan du f.eks. ta buss til Ohrid Lake (anbefales) og videre over til Albania. Eller opp gjennom Serbia og tilbake via Kosovo til Skopje (dersom du tør.... en av de heftigste bussturene jeg har gjort i Europa. Altså; farligste.... Bratte fjellstier uten asfalt og autovern og en stor buss som kjører i 15 km/t nedover.... skrekk å gru). Fra Albania er det en overraskende fin tur inn mot Kroatia og Slovenia. Etter mitt syn er Slovenia kraftig undervurdert i Europa. Ja, og Gibraltar.....

     

    Balkan er et område jeg virkelig ønsker å utforske, gjerne med leiebil og 3 uker, men for denne gang så blir nok en uke for lite. Direktefly til Makedonia høres veldig interessant ut, og har også vært inne på tanken på både Madeira og Lisboa, da jeg ikke har vært i Portugal enda. 

    Vurderer også rimelig fly tur/retur til Barcelona og krype seg opp i Pyreneene til Andorra.

  2. Har noen noe gode reisetips som kan være aktuelle utover våren? Tenker seint april. 

    Liker å reise og bo rimelig, og tenker en ukes tid. Utover sommeren, om ting letter litt opp igjen, så er planen å prøve å komme seg til Kyrgyzstan. Reisemål utenom det vanlige er midt i blinken, men også åpen for "Must see"' steder.

    Legger ved mitt reisekart, så det er lettere å se hvor jeg ikke har vært :) Fargekodene er kategorisert etter hvilket år jeg har vært stedene, og har ingen annen betydning.

    image.thumb.png.75e79a3d1c127b341ccff6cc369b3228.png

  3.  

     

    SoloEast

     

    Det var oppe i 34 grader dagen vi dro dit så guden var litt stått ut, men jeg klarte overbevise ham om å ta turen helt opp på taket i 17. etasje. Og måleren jeg hadde gikk amokk et par ganger.

     

    Kiev var en positiv overraskelse som ga mersmak.

     

     

    Ja, Kiev var en veldig positiv overraskelse. Blir iallefall flere turer til Ukraina for min del! :) Neste gang blir det nok til Kiev, for så å ta tog til Lviv, Odessa og Chisinau tenker jeg :) 

  4. Denne måneden går turen til Kiev med mange gyldne løk-kupler og en tur innom Chernobyl med geigerteller om halsen. Etter dette blir det en tur til Kreta for å sløve litt og duppe i temperert vann, men jeg klarer neppe holde meg unna endel historisk stein.

     

    Etter dette er 11 andre turer allerede booket.

     

    Kom hjem fra Kiev for noen dager siden, med Chernobyltur. En utrolig spennende og interessant tur! 

    Hvilket selskap bruker du for Chernobylturen? :) 

  5. Her har du dårlig tid ja. Jeg vil anbefale å kontakte et visumbyrå i dag for å høre om de tenker at du har nok tid. Visumbyrå kan ordne invitasjonsbrev som dekker både St. Petersburg og Moskva (via kontakt med autorisert russisk reisebyrå), samt levere søknaden din. Hvis byrået sier at du har nok tid bør du bestille fly og hotell i dag siden det må dokumenteres for søknaden.

     

    Jeg bestilte nylig visum til Russland via Pasvikturist (pasvikturist.no). Var veldig fornøyd med de. På websiden deres står det: "Det er mulig å ordne visum på kortere tid 2-3 arbeidsdager mot et tillegg men det gjelder kun turistvisum." Men vanlig postgang vil vel også ta litt tid, kanskje det kan gå hvis du bestiller ekspress over natten begge veier.

     

    Visumservice virker også som et seriøst selskap.

     

    Alternativt, hvis du bor i nærheten av Oslo kan du søke om visum selv. Det står at ambassaden kan hastebehandle søknad (1-3 dager) mot et gebyr, så det bør vel gå.

    Takk for godt svar!

    Fant ut at det ble litt for mye stress og jobb på så kort varsel, så ble heller tur til Minsk og Kiev :) 

  6.  

    Hei, Reiseglade folk!

    Sitter og funderer på en tur til Kiev og Minsk i Oktober.

    Oslo -> Kiev 8. oktober

    Kiev -> Minsk 12. oktober

    Minsk -> Oslo 15. oktober

     

    Noen tips til hva man bør få med seg, og tips til steder man bør unngå, som ung hvit mann som reiser alene? 

     

    Det eneste jeg vet jeg ønsker å gjøre, er å ta en arrangert dagstur til Chernobyl. Resten står åpent :)

     

    Var i Kiev for et par år siden, først og fremst for å dra til Chernobyl. Arrangerte tur med disse: https://www.chernobyl-tour.com/english/ og de anbefales! Veldig flink og hyggelig guide. Kjørte også innom DUGA radaren på vei dit, hvor vi fikk masse info og klatra til toppen :) Jeg hadde bare dagstur, men ville kanskje anbefalt to dager hvis du har tid og penger. 

     

    Hadde jeg hatt mer penger skulle jeg også gjerne vært på "Museum of strategic missile forces" og sett på Satan raketten, men det ble for dyrt å gjøre alene, ganske langt dit også. Men de over arrangerer turer dit også..

     

    Ellers var "great patriotic war" museum ganske interessant, samt Chernobyl museet. Ellers de vanlige severdigheter fra tripadvisor og masse billig og god vodka :) Ting jeg ikke fikk gjort var å se det tidligere palasset til Viktor Yanukovych, men det virka ganske interessant, samt en treningsøkt på Kachalka gym :)

     

    Vil tro at så lenge du er sånn passe street smart er det ingen steder du burde unngå, jeg var masse rundt både på dagen og natta uten å føle meg utrygg. 

     

     

    Takk for tips!

    Har sett bilder fra DUGA før, men ante ikke at det var i Kiev-området. Da bookes denne nå! 

    Ble litt spontant her nå, så turen går allerede 24 juli :) 

  7. Hei!

    Jeg leker med tanken om å reise til St Petersburg og Moskva fra 24.juli til 2. august.
    Rekker jeg å søke om visum til dette, eller tar det såpass med tid at jeg risikerer å ikke rekke det?
     
    Ser også det står på Den Russiske Ambassades sider: "Standard bekreftelse (underlagsdokumenter) fra et hvilket som helst autorisert russisk reisebyrå registrert i Russlands utenriksministerium. "
    og
    "Kun hotellreservasjon er ikke nok for å få turistvisum. Hele hotelloppholdet må være forhåndsbetalt før man søker om visum."
     
    Hva vil dette si?
     
    Jeg tenker isåfall å reise på egenhånd, hvor jeg flyr til St Petersburg, tilbringer 5 dager, for så å ta toget til Moskva, og bli der i 5 dager før jeg flyr hjem.

     

  8. Hei, Reiseglade folk!

    Sitter og funderer på en tur til Kiev og Minsk i Oktober.

    Oslo -> Kiev 8. oktober

    Kiev -> Minsk 12. oktober

    Minsk -> Oslo 15. oktober

     

    Noen tips til hva man bør få med seg, og tips til steder man bør unngå, som ung hvit mann som reiser alene? 

     

    Det eneste jeg vet jeg ønsker å gjøre, er å ta en arrangert dagstur til Chernobyl. Resten står åpent :)

  9. København er jo en utrolig fin by. Man trenger nemlig ikke dra langt for å (i mine øyne) besøke en av Europas mest spennende byer. 

     

    Ellers bør du i hvert fall ta et par-tre dager i Berlin. Få med deg det kulturelle og ikke bare dra på fylla.

     

    Køben og Berlin har vi allerede besøkt, men bra innspill. Berlin er såpass kult at vi vurderer å ta et par dager der hvis vi har litt tid til overs (det er på slutten av turen). 

  10. Vurderer sterkt å hoppe på sykkelen (MC) litt spontant og kjøre til Spania i løpet av de nærmeste uker. 

    Har tidligere kjørt California - Costa Rica, men da helt uten tidsperspektiv, nå har jeg kun 1,5-2 uker. Noen med erfaring eller mening om gjennomførbarhet? Selve kjøringen er 80% av opplevelsen, om jeg kan kjøre via Benelux er det en stor bonus. 

     

    2 uker burde gå helt fint, så lenge du ikke skal kjøre fra Troms/Finnmark :) 

    Jeg pleier å kjøre ned til Hamburg, og ta en overnatting der. Da føler jeg at jeg får tilbakelagt en del mil, og kommet godt i gang på turen. 

     

    Deretter kan du kjøre til Amsterdam (ca 5 timer kjøring). 

    Fra Amsterdam er det ca 2timer til Brussel. 

    Fra Brussel ca 2timer til Luxembourg City. I Luxembourg anbefaler jeg å se American Cemetery and Memorial, og landsbyen Vianden ca 40minutter nordøst for Luxembourg City. 

     

    Frankrike har jeg ikke vært så mye i, så har ikke noen anbefalinger til ting å se her, men det er ca 10-12 timer kjøring fra Luxembourg til Barcelona. 

  11. Hei sann, reiseglade mennesker!

     

    Jeg og en kompis skal ut på roadtrip i slutten av juli.

    Vi har satt opp ruten, og funnet et par ting her vi ønsker å se, 

    men ønsker gjerne flere innspill slik at vi får mest mulig ut av turen vår.

     

    Innspillene kan gå på natur, attraksjoner, koselige landsbyer osv osv. 

    Vi er åpne for det meste :) 

     

    Rute:

    https://drive.google.com/open?id=1wo2iVdrlhuv3hs_Ilh9S0xXzzUY&usp=sharing

  12.  

    Både gjemming av linken, og også det at du ikke lenger får opp hvor mange land man har besøkt.

    Den funksjonaliteten var feil så det var greit at de fjernet den. Når man fikk mange nok punkter så endret antall land seg hver gang man lastet opp siden og de hadde også en stund en ramme hvor det stod antall land slik at man samtidig kunne se 2 forskjellige tall på samme webside. Som om det ikke var nok så har de også feil inndeling av land på kartet.

     

    De har fortsatt 2 listinger som jeg ikke helt skjønner hvordan de har tenkt. Hva legger de i at jeg har "81% of the world traveled" og hvor tar de det fra at jeg har "1,723,226 total miles traveled"?

     

     

    Skjønner. Du har ikke andre sider du registrerer hvor du har reist? 

     

    Ja, heller aldri skjønt de to listingene der! Helt merkelige tall

  13. Selv bruker jeg Google maps til dette. Har et "lag" med steder hvor jeg har vært og et hvor jeg ønsker å dra i fremtiden. 

     

    Ser kanskje ikke like lekkert ut, men det fungerer bra. 

     

    Smart, ikke sett denne funksjonen tidligere, med Google My Maps :)

     

    EDIT: Synd de har begrensing på antall lag du kan opprette, da,

  14. Hei!

    Tidligere så hadde TripAdvisor er fint kart der du kunne legge inn hvilke byer du hadde vært i,

    og du fikk en total på antall byer og land du har besøkt.

     

    Ser ut som denne funksjonen er nedgradert kraftig, og lurte på om noen

    har funnet gode alternativer til denne? :) 

  15. Tok en lignende roadtrip for 4 år siden. Ca 5000km, men da på en uke. Så skulle tru at 3 uker da er god tid.

    De største utgiftene for oss var diesel. Men vi kjørte en bil som brukte 1.5l på mila.

     

    Kan lønne seg å ta med seg en kanne med drivstoff. Vi hadde kjørt tom om vi ikke hadde hatt med en jerrykanne med diesel.

    Kult! Kunne du sendt meg ruta du tok, og litt detaljer om overnattingsmuligheter dere benyttet dere av, og eventuelt kule ting å få med seg? :)

     

    Bilen vi skal kjøre brukes i underkant av 0.65 på mila, og kan også gå på elmotor hvis man skulle finne noen ladestasjonær :) 

  16. Ser du skriver Balkan, men den ruta kartet viser er ikke Balkan. Balkan er lengre sør og består av de gamle Jugoslavia-landene, Albania, Bulgaria, Hellas og deler av Romania. Dette er et kjempeflott område for en biltur, med mye flott natur og kultur. Naturen i den ruta kartet viser består for det meste av flate områder med skog, myr og dyrket mark, og vil nok være ganske kjedelig. 

    Takk for at du påpekte det, skal selvfølgelig være Baltikum! :) 

  17.  

     

    Karakoram Highway i Pakistan:)

    Dette så utvilsomt perfekt ut ved første øyekast. 

    To problemer;

    Dyrt å fly til/fra Pakistan/Kina, og de første linkene som kommer opp på google er "Worlds dangerous roads" o.li. 

    Har du noen personlige erfaringer fra denne ruten selv? :)

     

    Har reist Karakoram Highway ja, absoulutt ikke noe problem, den delen av Paksitan er like trygg som hvor som helst i Europa. http://unusualtraveler.com/karakoram-highway/

     

    Hvor flyr man til og fra, og hvor lang tid ville du anbefalt på denne strekningen? 

    Andre severdigheter, byer osv langs ruta som er å anbefale? :) 

×
×
  • Opprett ny...