Gå til innhold

harlex

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av harlex

  1. Ser at noen tråder pensler inn på det men jeg har behov for å få det inn med teskje.

     

    Jeg har 4 steder huset der jeg slikt endevender-opplegg ved at det er 2 brukere som styrer samme lyskilden(e) Det er 2 "system" med vanlige brytere og 2 med dimmebrytere.

    Jeg ønsker å få disse fire lyssystemene inn i zwave-systemet mitt. Gjerne med tilsvarende funksjon som idag (vanlig på 2 og dimmefunk på 2)

     

    Spørsmål:

    Kan jeg beholde bryterene jeg har og få lagt inn en modul fra f.eks. Fibaro bak?

    Holder det med modifisering (skifte bryter/montere modul i boks bak) i en av de 2 bryterene som styrer hver lyskilde?)

     

    Tips til produkter som egner seg å bruke?

  2. Driver på og bygger ut litt hjemmeautomasjon hjemme. Går stort sett for Zwave-produkter og de fungerer finfint. Har imidlertid noen 433 enheter. Har et problem med disse. Har tidligere uproblematisk koblet opp fire plugin kontakter fra nexa (per-1500) som kan styres via zipabox appen og egen nexa lysbryter. Nå får jeg ikke koblet opp flere brytere... Prøvd ørten ganger både med like nexa som jeg har og noen fra cotech. I begynnelsen trodde jeg at enheten ble funnet men bare ikke fungerer. Nå har jeg kommet til at zipaboxen "finner" enheter uansett om jeg har koblet til eller ei. Med andre ord får jeg treff på 433 plugin kontakter selv om jeg ikke har dem. Jeg kan tilsynelatende legge til ubegrenset med kontakter (som selvsagt ikke fungerer ettersom de ikke eksisterer) Dette gjelder ikke Zwave-produkter eller f.eks 433 magnet kontakter... Noen som har opplevd tilsvarende og/eller har noen løsning på dette? Hilsen nybegynner

  3.  

    Takk for svar.3. Det er jo allerede dimming på disse spottene. Må jeg allikevel sjekke opp trafo? Ligger trafoen i bryteren eller er den løs? Må vel gjerne skifte dimmebryterene som er der fra før hvis trafoen er i bryter?4. Tenker litt på garasje og vaskerom. Men går det i utgangspunktet an å dimme alle lyspunkt? Da kan jeg likegodt kjøre dimmer på kjøkken, ganger og soverom også...5. Se vedlagte bilde. Er dette noe som kan brukes?attachicon.gifimage.jpg

    3. "Dimming" og "dimming" er to forskjellige ting. Så ja, det er en god idé. Men hvis det er dimming fra før så er sannsynligheten størst for at det fungerer fint.4. Hvorfor skulle det ikke være mulig å dimme alle lyspunkt? ;)Jeg har kun dimmere til lys.5. Det er godt mulig. Hvor går ledningen som er koblet til punkt 1 og 2 hen? Egen bryter?

    5: ja. En enkel enknapps trykkbryter. Finnes det noe zwave eller annet zipabox kompatibelt å bytte til?

  4. Ser jo ut som du har tenkt på dette, så jeg kan kun gi deg noen tips.

     

    1. Noen får "alt av/alt på" til å fungere for dem. Hos oss er det ikke et alternativ, da jeg fremdeles forventer å kunne lade et nettbrett, laptop eller whatever når jeg kobler til strømmen, selv om jeg skrur av lyset. Vi har Fibaro FGD-211 for alle taklamper, og plugin-moduler på frittstående lamper.

     

    2. Endevendersystem. Her er jeg usikker. Hva som iallfall er sikkert er at du kan kun bruke én switch, men impulsen som styrer switchen kan komme fra begge bryterne.

     

    3. Du må sjekke at trafoen til 12V-spottene er dimbar. Og at du har en dimmer som talker dem. Jeg tror både Fibaro og Qubino gjør det.

     

    4. Kun lys? Hvorfor ikke en dimmer?

     

    5. Dette kommer mer an på garasjeporten din. Det enkleste er hvis den har en NO/NC port som kan kobles til.

    Takk for svar.

    3. Det er jo allerede dimming på disse spottene. Må jeg allikevel sjekke opp trafo? Ligger trafoen i bryteren eller er den løs? Må vel gjerne skifte dimmebryterene som er der fra før hvis trafoen er i bryter?

    4. Tenker litt på garasje og vaskerom. Men går det i utgangspunktet an å dimme alle lyspunkt? Da kan jeg likegodt kjøre dimmer på kjøkken, ganger og soverom også...

    5. Se vedlagte bilde. Er dette noe som kan brukes?post-223477-0-13003000-1439406980_thumb.jpg

  5. Holder på å planlegge automatisering av lys i eksisterende anlegg. Er fersk i gamet så trenger litt tips.

     

    Har flere scenarier og noen teorier om hvordan jeg kan løse det.

    1) Gammel stue.

    Har masse lamper med hver sin bryter som er koblet i hver sin stikkontakt på samme kurs.

    Løsning: Tenker da en Fibaro rele switch FGS212 som kan slå av/på alle lampene. Plasserer switchen i første kontakt i starten på raden av stikkontakter. Trådløs bryter/kontroller på veggen.

     

    2) To rom med endevendersystem ikke dimming.

    Det ene rommet trenger jeg ikke den ene bryteren og tenker å sette inn en stikkontakt der. På den andre bruker jeg f.eks. FGS212 og fjær i den eksisterende bryteren?

    Hvordan blir det hvis jeg vil beholde endevendersystemet med 2 brytere? Må jeg ha en switch ala FGS212 i hver bryter? Finner jeg ut koblingsskjema til de 2 alternativene jeg har skissert noen sted?

     

    3) To rom med endevendersystem og dimming ( 12 volt halogen spotter)

    Blir det da samme opplegg som 2) med f.eks Fibaro dimme rele? Brukes eksisterende bryter ("vanlig" med dimmefunksjon)?

     

    4) En drøss rom med en bryter som styrer lys.

    Løsning: Fibaro FGS212 og fjær til eksisterende bryter?

     

    5) Garasjeport åpne/lukke.

    Jeg har forstått at man også der kan bruke FGS212 men finnes det ikke noe enklere batteribasert som man kan koble på signalkabelen med trykknapp som jeg har på veggen i garasjen?

  6.  

    Ingen skikkelig brukerveiledning og generelt svært tynt med info. Ikke et skikkelig forum heller etter det jeg har funnet ut. Produsentens forum synes jeg er dårlig med lite info.

     

    Dette er et generelt problem innen hjemmeautomasjon. Det er egentlig klassisk for all teknikk som ikke er blitt "mainstream". Det finnes mange smarte løsninger som er utviklet av smarte programmerere, men de bruker ikke tid på dokumentasjon. Iallfall ikke dokumentasjon for nybegynnere...  :(

     

    Hovedspørsmålet mitt nå er hvilket overvåkingskamera jeg skal kjøpe.... Finner ikke en eneste side der det presenteres anbefalte kamera. Zipato hevder de fleste kamera er kompatible men for å få alle funksjonaliteter som må det kjøpes et zipato godkjent kamera. Men finner ingen info om hva/hvilke som er et zipato godkjent kamera.

     

    Zipato vil nok hevde (og sikkert med rette) at alle IP-kameraer er støttet. Da er det et spørsmål om smak og ønsket prisklasse.

     

    HomeSeer har "ekstra-funksjonalitet" for Foscam-kameraere. Det betyr at HomeSeer "oppdager kameraet automatisk", og kan legge det inn i HStouch. Skjer ikke så mye mer enn det. Ellers kan det være litt knot å finne ut av hva slags bildestrøm fra selve kameraet man skal bruke, men det er stort sett enkelt.

     

    Jeg bruker noen "videoservere" fra Axis, koblet til billige ute- og innendørs kameraer fra DealExtreme og eBay, samt en del nettverkskameraer utenom. Alt samles i Netcam Studio, for jeg synes det er enklere å håndtere alle kameraene fra et interface mot alle klientene (som HomeSeer, HStouch, IP Cam Viewer til Android-dingser, etc) samt da har man et felles sted som kan styre opptak, bevegelsesdeteksjon, eventuell opplasting, etc.

    Takker for svar. Du at det ikke finnes skikkelig brukerveiledning på dette her. Men jeg får no se... Har vilje til å bruke betydelig med tid for å sette meg inn i dette her så det hjelper nok... YouTube har også noe greie videoer også... Når det gjelder videokamera så har jeg egentlig tenkt å bruke litt penger på det. Et i garasjen og 2 ute. Får satse på at jeg får de til å fungere med alle funksjonaliteter. Ser på zipado-forumet at noen sliter med at systemet ikke "finner" kameraene de har kjøpt....
  7. Sparker litt liv i denne tråden jeg. Har kjøpt meg en zipabox og synes det virker svært lovende. Det aller største problemet mitt er at jeg finner svært lite info om bruken. Ingen skikkelig brukerveiledning og generelt svært tynt med info. Ikke et skikkelig forum heller etter det jeg har funnet ut. Produsentens forum synes jeg er dårlig med lite info. Noen som vet om noen gode nettsider (eller enda bedre et relevant forum) som jeg kan lese meg opp på?

    Noen forum som tar for seg zipabox-en og dens muligheter osv. Akkurat nå synes jeg Tronika.no er stedet som er mest interessant. Mye ulike produkter å se på der...

    Hovedspørsmålet mitt nå er hvilket overvåkingskamera jeg skal kjøpe.... Finner ikke en eneste side der det presenteres anbefalte kamera. Zipato hevder de fleste kamera er kompatible men for å få alle funksjonaliteter som må det kjøpes et zipato godkjent kamera. Men finner ingen info om hva/hvilke som er et zipato godkjent kamera.

  8. Har overtatt en svært lite brukt 5800... Det er imidlertid noen stygge riper på skjermen (touch-displayet) Dette kunne jeg tenkt å fikse...Har sett litt på youtube og funnet en rekke veiledninger hvordan man skifter selve lcd skjermer men finner ikke noe når det kun gjelder diplayet. Spørsmålet blir om man kan fjerne og bytte dette displayet uten å skru av de 6 skruene mm. som må til for å få av lcd skjermen? Tenker da om det holder å fjerne rammen foran og trekke av displayet der med koblingen?

×
×
  • Opprett ny...