Gå til innhold

Lappyo

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lappyo

  1. Jeg vurderer å bygge meg en ny pc for gaming og lurer litt på om det er noe kommentarer på følgende oppsett: Prisjakt liste

    Et par spørsmål angående det jeg har satt opp. Har satt opp to forskjellige X570 kort. Forskjellen her er Wifi eller ikke. Jeg må nok benytte wifi og lurer på om det er lurest å gå for innebygd i kortet eller kjøpe til ekstra wifi-kort + antenne. Lurer også på om det er verd prisen å gå for X570 chipset for future proofing med PCIe 4.0? Eller kan jeg like gjerne spare litt penger å gå for B450 f.eks? Tenker også å overklokke litt men ikke noe ekstremt, regner med begge kortene fungerer greit til det? Må jeg legge til ekstra CPU kjøler også eller holder stock kjøleren på 3700X CPU'en til moderat overklokking? Lagt til 16GB RAM med 3600 MHz, bør vel være nok med 16gb for gaming enda?
    Også ikke helt bestemt meg for om jeg skal gå for RTX 2070 eller 2080 enda, derfor lagt til begge i lista. Noen anbefaling på dette?
     

    Tar ellers imot tips til andre ting som bør/kan endres. PSU og kabinett f.eks. Vil gjerne har nøytralt utseende på kabinett.

    Takk på forhånd for hjelp :)

     

  2. Hei,

    Jeg har en Frankenstein PC som jeg ønsker å oppgradere litt for å kunne kjøre CSGO litt bedre da jeg ønsker å gå til innkjøp av en 144hz gaming skjerm. Pc'en er en DELL Precision T5500 som har blitt oppgradert med litt ymse greier. Skal prøve å få ned en komplett liste av hva som er nåværende specs.

    • Hovedkort: DELL 0CRH6C (aner ikke så mye om dette, er noe DELL greier)
    • Prosessor: 2 stk Inten Xeon E5620 @ 2.4GHz (8 cores totalt)
    • Minne: 64 GB DDR3 RAM @ 1333 MHz (8stk 8GB brikker)
    • GPU: NVIDIA Quadro K4200
    • OS: Windows 10 Pro 64-bit

    Kjører med en helt standard 1920x1080 skjerm (ASUS VS247). Settings i CSGO er 1280x960 i 4:3 stretched. Stort sett alt av de andre innstillingene er på Low/disabled. Har fulgt en guide jeg fant for maximering av FPS i CSGO. Likevel ligger FPS'en min alt fra 50 til 160 in-game. Jeg har nå lyst til å gå til innkjøp av en 144hz skjerm men det er vel ikke noe poeng hvis ikke PC'en klarer å dra 144FPS. Hva burde jeg oppgradere for å få det? Regner med det er GPU'en det står på her? Resten av maskinen bør vel kunne dra FPS opp mot 200 i CSGO på den oppløsningen? 

    Har sett litt på GPU og med mitt budsjett (rundt 2500kr) så blir det vel fort GTX 1660 eller GTX 1060 kanskje? Tror dere at jeg kan dra opp imot 200FPS stabilt hvis jeg oppgraderer med et av de korta? Eller er pc'en såpass dårlig at jeg må oppgradere andre komponenter også? På forhånd takk for hjelp :) 

  3. Hei,

     

    Jeg er på utkikk etter en ny laptop hovedsakelig for gaming. Jeg har ikke noe ekstreme krav til ytelse - gaming i 4K på max instillinger og 144 FPS++ og slikt er ikke nødvendig. For FPS gaming og slikt vil laptopen bli koblet til ekstern 144hz skjærm. Det er fint om den kan dra  f.eks CSGO i 1080p på 144hz skjerm.

     

    Grunnen til at jeg ønsker laptop og ikke stasjonær er for å kunne sitte i sofaen til tider å spille WoW classic. Tenker kanskje at beste løsning for meg er en bærbar med ganske kraftig innmat, men ikke en alt for påkostet skjerm da jeg kommer til å bruke ekstern monitor for seriøs gaming uansett.

     

    Har dere noe tips til en laptop med god byggekvaltitet som oppfyller disse kravene? Budsjettet er ganske løst men rundt 10-12000 +/- litt slingringsmonn er ok.

     

    På forhånd takk for all hjelp :) 

     

     

  4. Det kommer an på forsterkeren din og om du kjører lossless hi rez multikanal osv.

     

    Tven merker ikke at toslink er tilkoplet.

     

    Der må jeg si jeg er ganske blank altså Mr_Spock. Har en Peachtree Nova65SE forsterker som jeg tenkte å bruke. For mer info av oppsettet kan du se her https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1831210&do=findComment&comment=24690805

     

    Hva menes med lossless hi rez multikanal?

     

    Hvis tv'en ikke merker at toslink er tilkoblet, tror du at jeg kan gå inn på innstillinger og velge at tv'en skal bruke denne utgangen for lyd i stedet for de innebygde høytalerene, også husker tv'en det selv om jeg skrur den av? Eller må jeg velge det hver gang?

     

    Er det en annen inngang jeg bør bruke for lydoverføring fra tv'en til Nova65SE forsterkeren som er mer lettvint og bedre enn TOSLINK?

     

    Takk for hjelpa :) 

  5. Jeg lurer litt på hvordan det er best å overføre lyd fra TV'en til forsterkeren jeg har. Kan jeg koble f.eks Xbox one x, apple TV og PC til tv'en via HDMI også kobler jeg TV'en til forsterkeren via en optisk (TOSLINK) kabel? Vil dette være den beste muligheten? Eller må jeg kjøre TOSLINK direkte mellom f.eks xbox og forsterker for å få beste resultat? Noen som vet om Sony 55XF9005 oppdager automatisk at den skal spille lyden via forsterkeren og ikke sine innebygde høytalere også når TOSLINK kabel er tilkoblet?

  6. TV-knappen på min XE9005 er programmerbar - du kan velge hva du vil at denne skal gå til - min går rett til dette valget når jeg slår på tven (hdmi-1).

     

    Rense for apper og fjerne motiongimmicks gjør adroiden lynrask på min - som har dårligere prossessor.

     

    Cinema pro er stort sett det valget jeg bruker untatt gaming. Fant også en bra "oppskrift" på nettet for videre instillinger - justerte vel 30 parametere eller fler  :confused:

     

    Kan også bruke Action Menu på fjernkontrollen for bildeinstillinger - sjekke HDR.

    Kunne du gitt en link på hvor du fant den oppskriften til instillingene? Får en XF9005 snart i hus og prøver å finne ut hva jeg bør stille inn av instillinger og slikt.

  7. Hei, jeg la ut denne tråden (https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1831210&do=findComment&comment=24690813) på høytaler delen av formuet, men siden det ikke er så mye aktivitet der så linker jeg spørsmålet opp her.

     

    Handler i hovedsak om tilbudet til HiFi klubben på denne subwooferen: https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/subwoofer/argon-audio-bass-w8-tradlos-subwoofer/

     

    Og om jeg kan bruke denne på min forsterker (Peachtree Nova65SE), det er mer informasjon i tråden jeg opprettet. Er det noen som har peiling på slikt? Lurer også på om noen har erfaring med Argon W8 suben, er dette et godt kjøp til 1500,-?

    • Liker 1
  8. Hei,

     

    Jeg har følgende anlegg:
    Forsterker: Peachtree Nova65SE https://www.peachtreeaudio.com/media/support/novaSE_Manual.pdf
    Høytalere: EBTB Venus F http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0313/ebtb_venus_f.htm

     

    Jeg bruker dette i stua for musikk, men det skal også kobles opp mot en flatskjerm jeg har kjøpt meg og brukes som 2.1 anlegg til TV'en. Men, jeg trenger litt mer bass - så har lyst på en subwoofer. Har lite peiling på dette og som jeg har forstått så har ikke min forsterker en SUB-out? Betyr det at jeg må lete etter subwoofer som har innebygd forsterker? Hvilken utgang skal jeg da bruke på min Nova65SE forsterker? Har lagt ved et bilde under som viser baksiden av forsterkeren.

     

    Ser soundgarden har https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/subwoofer/argon-audio-bass-w8-tradlos-subwoofer/ på tilbud (Argon W8 bass), vil denne funke med forsterkeren jeg har? Bor i leilighet kan ikke dundre på med det største mtp naboer. At den ikke koster mye mer enn 1500 og ikke er veldig stor fysisk er også en fordel. Takk på forhånd for svar :)

     

    1754248-peachtree-audio-nova65se-integrated-ampdac-wtube-buffer-remote.jpg

     


    Tilleggsspørsmål,

     

    Hvordan bør jeg på best mulig måte koble forsterkeren min til den nye TV'en min? Jeg har kjøpt en Sony Bravia KD-55XF9005 https://prisguiden.no/produkt/sony-bravia-kd-55xf9005-316332
    Hva slags kabler og hvilken utgang bør jeg velge?

     


    Lurer også på om det er mulig å koble forsterkeren slik at den skrur seg på samtidig som man skrur på tv'en. Og om man kan slippe å benytte seg av begge fjernkontrollene.

     


    ## trippelpost slått samen av ilpostino ##

  9. Jeg gikk for en SONY 55XF9005 til 9990 som var på tilbud nå. Hadde egentlig lyst på QE55Q8DN men den ligger fortsatt på 13990. Skal bruke tv'en til både gaming, film og streaming (innimellom også som dataskjærm - derfor jeg ikke har turt å gå for OLED denne gang). Grunnen til at jeg hadde mest lyst på Q8DN var pga av lavere input lag og freesync. Men Sony tv'en virker å har okay input lag ved gaming i 4k. Det er bare ved 1080p gaming at input lag er en del høyere på Sony enn på Samsung (ca. 40ms mot 20ms). Tror dere jeg kommer til å merke stor forskjell? Har også kjøpt meg en XBOX ONE X som kommer til å bli brukt på dette. Har lite erfaring med gaming på konsoll så vet liksom ikke hva jeg skal forvente. 

    Det at SONY også ikke har freesync som Samsung har vet jeg heller ikke så mye om. Vil dette utgjøre stor forskjell siden jeg skal bruke ONE X? 

     

    Hva tror dere? Er Samsungen 4000kr bedre enn SONY? Bør jeg heller kansellere ordren og gå for Samsung istedet?

  10. Mulig dette er et idiotisk spørsmål, men hvordan reserverer dere den XF9005 tven? Jeg sitter egentlig å håper Q8DN versjonen kommer på tilbud da jeg er fristet av freesync og lavere input lag som den har kontra XF9005. Men hvis den ikke kommer på tilbud så kunne jeg godt tenkt med XF9005 til den prisen den går for nå. Jeg vet om jeg kjøper på nett at jeg kan benytte angreretten men det beste hadde vært å reservere en for så å kansellere ordren i tilfelle Q8DN kommer på tilbud, uten å må drive å styre med å shippe TVen tilbake og slikt. Noen som har tips?

  11. Noen som vet forskjellen på QE55Q8FNAT OG QE55Q7FNAT da? Slik jeg har forstått det så er begge disse edge-LED tv'er. Begge har One connect box, begge har støtte for no-gap wallmount, begge har Q HDR 1500, begge har 1500 nits. 

     

    Altså, er det noen forskjell på disse to i det hele tatt med unntak av små endringer i design - og pris da selvfølgelig?

     

    Link til begge følger:

    QE55Q8FNAT: https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/QE55Q8FNATXXC/samsung-55-q8f-4k-uhd-qled-tv-qe55q8fnat?scid=Pricecomparison2988

     

    QE55Q7FNAT: https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/QE55Q7FNATXXC/samsung-55-q7f-qled-4k-uhd-smart-tv-qe55q7fnat?scid=Pricecomparison2988

  12. Hei,

     

    Jeg tenkte å bygge meg en ny pc som hovedsaklig skal brukes til CAD/CFD/rendering i SolidWorks, i tillegg til at jeg ønsker en pc som kan dra dagens spill og kommende spill på en god måte. Tenker også å kjøpe meg en litt skikkelig monitor, 24-27" og iallefall 1440p. Tror ikke jeg trenger 4K egentlig. 

     

    Ser på LGA2011-3 plattformen som en god plass å starte. Tenker kanskje å gå for en 6800k prosessor, dette er vel den helt nye 14 nm teknologien som intel slapp nettopp ikke sant? Ellers så er jeg litt på gjerdet når det kommer til grafikkort. Tenker enten 1070 eller 1080, eventuelt å vente til 1080 Ti? Spørsmålet her er vel rett og slett om prisforskjellen vil være verdt det til mitt bruk? Noen som vet ca. dato på slipp av 1080 Ti? Og hva prisen på dette vil være? Fra før har jeg en ganske ny Samsung 850 EVO 500 gb SSD som burde være nok i første omgang iallefall. 16-32 GB DDR4 RAM er vel der jeg bør ligge på et slikt bygg. Noen spesifikke forslag til type ram? Hovedkort er jeg litt blank på, men ser ikke for meg å gjøre SLI, iallefall ikke med det første, så tenker kanskje å gå for et litt rimelig hovedkort om det ikke er veldig dumt å gjøre?

     

    Noen som har innspill på dette?

     

     

  13. Ja selvfølgelig! Beklager, har 100 mbit linje ja! På gaming stasjonæren er det kabel, men på resten av utstyret som skal streame i full HD blir det trådløst det går i. Tenkte på 66U men gikk bort ifra den da den ikke har USB 3.0. Er fint å kunne ha muligheten for å sette opp litt rask fildeling i hjemmet om ønskelig. Du sier de ikke er best - mener du da i forhold til sin prisklasse (opp til 1500) eller i forhold til alle rutere som finnes. Om du mener de ikke er best i sin prisklasse, hvilken/hvilke er det du mener er bedre, og hvorfor? Takk for hjelp forresten :)

  14. Hei,

     

    Min gamle DIR-655 ruter begynner å bukke under og faller ut støtt og stadig. Har prøvd å re-installert den men det gjorde ikke saken noe bedre. Så derfor har jeg bestemt meg for å kjøpe meg en ny ruter.

    Tenkte å sette en maks grense på ca. 1500 kr. Den vil bli brukt til gaming og streaming så ytelse bør være deretter. I det siste har det blitt en del forskjellige dingser i huset som bruker kapasitet. Mobiltelefoner, bærbare datamaskiner, apple-tv og smarte bokser av ymse slag. Dette er vel kanskje grunnen til at min gamle ruter ikke lengre klarer å holde følge? Avstanden fra boksen vil variere fra 3-10 meter sånn ca.

    Så langt har jeg sett meg ut to mulig kandidater; Asus RT-AC68U og Netgear Nighthawk R7000. Hvilken av disse, eventuelt andre kandidater, bør jeg gå for? Er det noe mer informasjon dere trenger for å hjelpe så er det bare å spørre.

     

    På forhånd takk for all hjelp :)

  15. Hei! Jeg er på utkikk etter soundbar på tilbud. Har satt meg et tak på 3000,- og lurer på om dere har noen tips. Av det jeg har funnet til nå så er det:

     

    Philips Fidelio HTL9100:
    https://prisguiden.no/produkt/philips-fidelio-htl9100-180630

    Denne har jo fått en del gode reviews men begynner vel å dra på åra? Ser også at den har vært på tilbud til lik pris som nå flere ganger før.

     

    LG LAS550H:

    https://prisguiden.no/produkt/lg-las550h-241584

    Denne er vel litt nyere og ganske mye på avslag, men finner ikke noe spesielt reviews og kundeerfaringer om den. 

    Hvilken av disse to plankene ville dere ha gått for? Evt. andre lydplanker som kan anbefales under 3000,-

     

    På forhånd takk for hjelp! 

×
×
  • Opprett ny...