Gå til innhold

Cincera92

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cincera92

  1. Litt vanskeligere enn det var før ja. Er du der nede nå Cincera92? Vet du om man kommer inn i service etter når man kom, så lenge man har bestått prøvene?

    Eg er her nede no ja. Når ein kan og har tatt og bestått den skriftlege prøva så dømmer dei litt etter når du kom og korleis recordcardet ditt ser ut, er ikkje heilt sikker.

  2. Nytt system; etter ein har vore i seating i 30 dagar så får ein eit hefte på 40 sider om ting som man må kunne som servitør, bla; vin, frokost, lunsj, middag, drinkar osv osv osv... ein tar så ein skriftleg prøve, som ein må ha 85 % rett på for å bestå.

     

    Etter ein har bestått kan ein få culinary dato, dvs at du tilbringar ein dag på kjøkkenet og lærer korleis ein lagar dei forskjellige rettane. Same kvelden har du spiel, dvs; at du latar som ein manager er ein kunde og du forklarar hn om korleis ting i restauranten er sett opp, litt om maten osv osv osv...

    om du består spielet byrjar du i service training, dvs; at du får ein trainer og følgjer med han/ho når han/ho jobbar i restauranten, du får prøve å vere servitør.

     

    Etter training har du assesment, dvs; at du har fire bord i restauranten og du skal være servitøren deiers. På eitt av dei borda sit det ein manager, ein koordinator (nesten manager) og traineren din. Klarar du assesmenten din så er du i service.

     

    Trur eg.

  3. Ja, har lest den og er medlem der, men skjønte ikke helt..

     

    Eg trur det berre er å vente til ein kjem ned, også får ein info om det i byrjinga av programmet, eller så kan ein berre spørre dei andre som er der...

     

    Er det forresten nokon som veit om ein berre kan slutte programmet når ein vil, lat oss sei, 5-6 månadar etter ein har komme dit? Har nemleg fått ein finfin studieplass som startar 26. jan og vurderar sterkt å slutte jobben for å studere då. Nokon som har peil? :dontgetit:

  4. Ja, sant, frister i grunn å jobbe i F&B i stedet, med tanke på hvor mye man faktisk tjener. Men hvordan er det med skatt? Må man betale til Norge eller noe?

     

    Hvor mye koster f.eks en college genser i USA sammenlignet med Norge?

     

    Må nesten bare jobbe med engelsken min, for den skal i allefall ikke ødelegge dette! Hvordan er det med språket der borte egentlig? blir det 50/50 på nork/engelsk?

     

    Når det gjeld skatt så er eg faktisk ikkje sikker, men om du går på Facebook så er det ein gruppe som heiter "Norgespaviljongen" og der har dei ein liten diskusjon på akkurat det temaet som kan vere opplysande å lese...

     

    Når du jobbar så er det med andre nordmenn, men du må nesten rekne med at du må snakke engelsk heile tida når du er på jobb... eg veit ikkje heilt, ettersom eg ikkje har vore der ennå :p

  5. Hei! :)

     

    Nå har jeg igjen bare et år på VGS og tenker å søke til neste sommer. Når er det intervjuene er i mars da? (ikke at dette haster men er jo nysgjerrig!)

     

    Dessuten har jeg nøye tenk om hvor jeg vil jobbe (siden jeg har vurdert dette i kanskje 1 år nå) Selvsagt frister det utrolig å jobbe i food, men er ikke sikker på at jeg greier det. sliter også med vonde føtter etter mye gåing, klart vil jeg få dette ved å jobbe i merch også, men det virker som det er mer aktuelt. Det er da jeg begynner å lure på:

     

    - Hvordan er arbeidstidene (når starter man/når slutter man/hvilke vakter er det)

    - Hvordan er det å jobbe i merch?

    - Tjener man ca 200 dollar i uka?

    - Siden jeg vet det såpass tidlig har jeg nå et år på å spare penger, hvor mye penger vil dere anbefale? (vil gjerne en tur til miami, NY, kanskje til karibbean, og jeg sier ikke neitakk til endel shopping)

    - Hva er prisen på Iphone 4 der?

    - Hvordan er prisene i USA sammenlignet med norske priser (alt fra mat - sminke)

    - Jeg suger i engelsk. jeg sliter med å finne ord, men fikk en 3 i standpunkt, hvor stor sjans er det for at jeg da ikke blir med? (liker å prate engelsk i utlandet)

     

    Er det flere enn meg som vil reise neste sommer? :D

     

    Takk på forhånd! :)

     

    Veit ikkje korleis arbeidstidene er, men kan i alle fall seie at i F&B så er timelønna 8.05 dollar før ein blir servitør og ein må jobbe min 30 timar i veka, så då er det min 240 dollar i veka. Når ein blir servitør så får ein dårlegare timelønn, men då også tips, slik at du tener ein del meir.

    I USA så er det utruleg mykje billigare enn det er i Noreg, så det er heilt fantastisk å handle der. Mat er billig også, så det er nesten mogeleg å ete ute kvar dag utan å bli konk!

    Engelsken skal du ikkje vere så bekymra for eigentleg; berre du klarar å halde ein samtale gåande og skjønnar kva som blir sagt så trur eg at du skal klare deg. Eg vil sjølvsagt anbefale at du jobbar så mykje med engelsken som mogeleg likevel, slik at du er på trygg grunn under intervjuet :)

  6. takk!

     

    Er det seriøst ikke mulighet til å komme dit før i 2012? Er ikke mulig å presse seg inn til høsten en gang a?

     

    Du kan jau sjølvsagt spørje dei om det er mogleg, men eg trur at dei som reiste på Mars intervjuet fekk avreisedato juni-desember. Det kan hende eg tar feil då, så eg ville anbefale å reise på intervjuet i okt. og spørre :)

  7. 1. Kan jeg bare dukke opp på intervju, eller må jeg sende mail først?

    2. Hvor står info om mailadresse, sted å møte osv?

    3. Når er siste frist for å komme dit tidligst mulig? (høsten)

    4. Må jeg være der i en eksakt tid, eller kan jeg dra hjem når jeg vil?

     

    Takk så meget! :)

     

    1) Du må vel helst sende dei ein mail først, slik at du går gjennom ein tlf intervju og får ein invitasjon til intervjuet i Oslo... eg trur faktisk at du ikkje kjem inn dersom du ikkje gjer det.

    2) [email protected], du kan sende CV med bilde til den adressa der, eller så kan du søke direkte på deiers heimeside (det gjorde eg, for det verka greiast) som er her

    3. Dei neste intervju rundane er i Oktober ein plass trur eg, og då er det vel for folk som skal reise dit januar-juni 2012, men eg er ikkje heilt sikker på det :)

    4. Dei vil helst at du skal vere der den tida som dei har ansett deg for, feks; 12 månadar, men det er fullt mogeleg å slutte før, så slik sett så kan du reise heim når du vil, men du vil då ikkje få "sluttbonusen" som er på ca 1000 dollar om eg hugsar rett.

     

    Håper det svarar på spørsmåla dine!

  8. JEG FIKK SVAR I DAG!! 21 JUNI !!!!!!! :D Dårlig tid? å ja !!

    Gratulerer! Digg med tidleg avreisedato då, så slepp du å glede deg så lenge :) Reiser sjølv ikkje før 16. august og kunne godt tenkt meg å reist i juni :p

     

     

    Hehe, jeg vet, er veldig glad for det egentlig :D hvor lenge blir du og hvor skal du jobbbe? :)

     

    Skal prøve å bli full tid ut, altså 12 månadar, men det kan hende at eg må reise heim tidlegare pga skule og slikt :) Skal jobbe i F&B, kor skal du jobbe?

  9. Tipper i grunnen bare, men kan tenke meg at den til dels negative mediedekningen får de med høye karakterer til å tenke seg om både én og to ganger før de velger medisin.

     

    Ja, det er sant; måten medisinstudia blir framstilt i media får medisinstudentar til å verke som masse små Albert Einsteinarar med topp karakter i alle fag :(

  10. I fjor gikk poenggrensen litt ned i forhold til 2009. Jeg tror opptak i år kommer til å holde seg på nivå 2010 og maksimalt nivå 2009.

     

    Dvs at ein må ha ca 56.9 studiepoeng for å komme inn i Bergen i år også; passa meg ypperleg :D Kvifor trur du forresten at poenggrensene ikkje kjem til å stige?

  11. Hvorfor dra helt til Disney World når du kan jobbe i fornøyelesesparker her i Norge?

    Fikk selv sommerjobb i Kongeparken :D

     

     

    Gratulerer! MEN; ein får då ikkje sjansen til å bu i eit anna land og oppleve ein anna kultur, lære engelsk endå betre enn du evt. kan frå før av, bu og møte med masse menneske frå andre kulturar, reise på road trip i USA når.du.vil, osv osv osv :)

     

    I tillegg så er sommarane i Flordia litt meir fargerike enn dei i Noreg OG det er varmare i Florida året rundt.

    Så er det likebra å jobbe i Noreg som i Florida? Det kjem jau an på den som ser :)

  12. I dag så går fristen ut for å betale det pengebeløpet som kreves for at avreisedatoen din skal godkjennes (for dei som kom inn på "førsteinntaket"). Om du ikkje har betala innan no, så tek dei det som eit "nei" til at du vil ha jobben. Det er antakeleg nokon som seier nei til jobben og dvs; at folk som ikkje har fått ein avreise dato burde bli kontakta snart slik at dei får "erstatta" dei som ikkje ville ha jobben, om Disney følger min logikk :) Tenkte at folk ville vite det ;)

    • Liker 1
  13. Danmark kunne kanskje vært av interesse:) men jeg ser under opptakskravene at de krever internasjonal engelsk fra 2.klasse?? vg2?

    Om jeg ikke tar helt feil da

    Er det virkelig mange utenlandske studier som krever dette?

    Nå fikk jeg plutselig lyst til å ta internasjonal engelsk, for å si det sånn. Med mindre jeg har feil, noe jeg håper:P

    Trodde ingen studier krevde å ta dette faget jeg, men at det bare er et fordelsfag for engelsken og interessefag da på en måte

     

    Tror nok jeg blir avhengig av stipend (hvis jeg studerer et sted der det koster endel). Hvis de påstår at stipendet man får for studie i Storbritannia vil dekke så mye at det ikke blir dyrere ca å studere der enn Norge, så er jo det utrolig bra. Er jo ganske dyrt å bo i Oslo.

     

    Kontakte dem (og få en rådgiver) er en god idé, takk for tips!

     

    De krever at man har engelsk fra andre klasse, men det er et veldig greit fag. Ettersom studiene er på engelsk så vil de være sikre på at du kan godt nok engelsk til å klare deg gjennom studiene, så jeg regner med at det er et fast krav fra de fleste engelsk språklige medisin skolene. Du tenker nok på engelsk VG3, det er det ingen skoler som krever for medisin, men de skal helst se at du har engelsk VG2 :)

  14. Takker :D kommer til å ta veldig i bruk denne sida!

     

    Noen som vet kostnader for å studere utlandet? Sammenlignet med et medisinstudie i Norge? (Oslo)

     

    Ser at Canada og Australia er ganske dyrt, blir nok tøft. I Frankrike og Nederland foregår undervisningen på fransk og nederlandsk, så det er helt uaktuelt hehe.

     

     

    Undervisningen i Danmark er gratis (visstnok, Sverige er vel det samme som Norge.

     

    I Latvia koster det ca 50 000 NOK årlig, i Polen ligger det mellom 45 000 - 90 000 NOK årlig og i Slovakia er det ca 70 000 NOK årlig. Alle disse landene tilbyr medisinutdanning på engelsk. Selv om utdanningen er på engelsk, så må man nok lære seg det språket vis land man er i, ettersom man blir utplassert på sykehis, er i kontakt med pasienter osv... men det går automatisk når man bor i et land der man blir tvunget til å forstå og prate ett annet språk :)

     

    Tenkte selv på USA og Storbritannia men i USA er studiet lenger fordi det har en obligatorisk preklinisk del (premedical school) så det blir vel ca 8 år for å få fullføre studiet, etter det jeg har lest. Relativt dyrt er det også som regel, ca 30 000- 45 000 DOLLAR årlig.

    Å komme inn på medisin i Storbritannia er kompliserte saker, og man må gjennom en del tester og tull, dessuten koster det mellom 170 000 og 300 000 NOK årlig. Søker man gjennom http://www.studyacrossthepond.com/ så hjelper de deg med å søke stipend, slik at det ikke blir mye dyrere å studere medisin i Storbritannia enn i Norge (påstår de i Across the Pond). Kontakter du dem så får du en personlig rådgiver som kan forklare mer (og bedre) enn jeg helt gratis :) Anbefales!

     

    Husk at lånekassen tilbyr støtte ved studier i alle disse landene; hvor mye de gir kommer an på, men det er vel et beløp som gjør at man klarer seg og mer til!

  15.  

    Dette ga jo ganske mening! Tusen takk for at du tar deg tid! Setter utrolig pris på

     

    Men ut ifra dette, vil det si at det er best å gå for R-matten?

     

    Har du en oversikt over hvilken karakterer og poeng, eksamener osv som kommer til å telle på denne poengberegningen når man skal søke videre?

     

    Jeg tror jeg mest sannsynlig går for:

    Fysikk1

    Kjemi1

    Trykk og Foto

    Matte-S

     

    Men ikveld kan det hende jeg går for noe annet, haha.. er helt sykt ubesluttsom:P

     

    Tenker du på de fagene som kommer til å telle på vitnemålet du får i tredjeklasse? Skulle mene det var følgende;

    Fra VG1

    - Naturfag

    - Engelsk

    - Samfunnsfag

    - Geografi

    - Matte T

    Evt. andre fag som du ikke har i andre klasse, hadde selv Idrett som fag første året, så det var avsluttende for meg :)

     

    Fra VG2

    - Historie (oldtids)

    - KJ1

    - FY1

    - Matte S1/R1

    Evt språkfag som

    - Tysk

    - Engelsk (munnlig og skriftlig)

    dersom du ikke tar de i tredjeklasse

     

    Fra VG3

    - Gym

    - Norsk muntlig

    - Norsk skriftlig sidemål

    - Norsk skriftlig hovedmål

    - Religion

    - Historie (nyere)

    - KJ2

    - FY2

    - Matte S2/R2

    Evt. andre fag som du har, men som ikke jeg har hatt :)

     

    Jeg har ikke så mye peiling på Trykk&Foto, om karakteren fra VG2 og VG3 teller like mye, det må du spørre noen andre om :)

     

    Merk at også eksamens karakterene vil stå på vitnemålet og de vil også telle like mye som standpunkt karakterer i andre fag. Kom du feks; opp i R1 munnlig (som jeg var så heldig og gjorde) så vil denne karakteren stå på vitnemålet ditt også, det er jeg ganske sikker på. Alle eksamenene som man kommer opp i i VG1, VG2 og VG3 vil stå på vitnemålet og påvirke snittet.

     

    Om du vil gå for R matte eller S matte er opp til deg selv. Jeg hadde en lærer som ikke var så flink til å lære bort i T og R1, men har nå en kjempeflink lærer i R2 som gjør at jeg får gode karakterer. Angrer ikke på at jeg tok R matte, selv om det til tider kan være litt vanskelig; realfagspoengene er ganske motiverende for meg. Om du ikke er motivert for å ta R matte så kan det være ganske tungt å komme seg gjennom, så tenk litt på hva du vil velge og hvor mye tid det kommer til å ta for å holde en god karakter i matte; om det går utover andre fag så kan det være lurt å ta S matte, men du vet selv bedre hva du kan og ikke kan enn det jeg gjør :)

     

    Synes at det er ganske artig og hjelpe deg; bare spør så mye du vil :)

×
×
  • Opprett ny...