Gå til innhold

elgoxe

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elgoxe

  1. Det hadde vært interessant å høre litt om hvordan denne telefonen oppfører seg på steder med dårlig dekning. Akkurat der jeg bor er signalene svake, så min HTC Desire er ubrukelig. Min gamle Nokia E51 derimot har tydeligvis sterkere radio, og gir mye bedre signal. Så dette er viktig for meg når jeg skal kjøpe ny telefon!

  2. Gled deg. :)

     

    Gleder meg veldig!

     

    Det første du skal gjøre med din D90 er å sette den opp slik at tommelhjulet styrer ISO når du er i blenderprioritet og pekefingerhjulet styrer ISO når du er på lukkerprioritet. Nå trenger du ikke lengre holde ISO-knappen nede (med mindre du skyter i manuell).

     

    Husker ikke akkurat hvor du setter dette, men ett sted i menyen :p

     

    Ellers kan jeg nevne at du kan lage din egen tilpassede meny hvor du legger de tingene du benytter deg av mest, slik at du lett når disse. Jeg bruker denne MYE.

     

    Takk for tips!

  3. Når jeg leser denne tråden slår det meg at hvis jeg hadde stolt på magefølelsen min og kjøpt Nikon D50 sommeren 2006, hadde jeg kanskje hatt det kameraet enda (og spart meg for masse trøbbel og kostbart systemskift). D50 tar jo akkurat like gode bilder i dag som for fire år siden, hadde etter min mening en fin kombinasjon av størrelse og funksjoner. Jaja, man lærer så lenge man lever.

  4. Takk for alle svar! Tanken min er at D90 er omtrent et så godt kamera som jeg trenger, og vil være det i overskuelig framtid (dvs. et par-tre år). En nyere modell vil bli dyrere og som siste taler er inne på er forbedringene ikke allverdens (i følge ryktene). Jeg tror jeg sitter på gjerdet noen dager til, og så bli det vel å trekke lodd... ;)

     

    Forøvrig synes D90 å være nesten umulig å oppdrive brukt...kan vel tyde på at folk er fornøyde :)

  5. Hei! Jeg håper på noen velmente innspill fra dere, jeg klarer rett og slett ikke bestemme meg for hva jeg skal gjøre..

    Situasjonen er som følger:

    Jeg har Nikon D60 som jeg er veldig glad i, men det er ikke helt perfekt. Det jeg savner mest er nedblendingsknapp, å se ISO-instilling uten å se på displayet og fokusmotor. Jeg bruker mest 50mm f/1,8 med manuell fokus og 35mm f1,8 med autofokus. Skulle gjerne hatt autofokus på 50mm'en (jeg tar mye bilder av folk som ikke står stille, hehe). Jeg kan selvsagt kjøpe AFS 50mm f/1,4, men det koster tre lapper og løser bare ett av problemene. Så alternativet er å kjøpe D90, som jeg har siklet på lenge. Ryktene går jo på at D90 blir erstattet i nær framtid, og i følge prisguiden er det tomt på lager hos flere og flere forhandlere, og det kan jo ha en sammenheng. Så det ser ut som det haster om jeg skal ha en ny D90. Men så kommer tvilen sigende..er det "lurt" å kjøpe et så gammel kamera? Bortsett fra å løse problemene mine, vil jeg merke noe særlig forskjell på bildekvalitet? Alternativet er egentlig å vente til det kommer D90 med fornuftig pris på bruktmarkedet, eller erstatteren kommer ned på prisnivået som D90 er nå, og jeg mistenker at begge deler kommer til å ta tid.

     

    Alle innspill mottas med stor takk!!

     

    Hilsen

    Gunnar

     

    PS: Video er ikke viktig for meg.

  6. Hei!

     

    Skal sette opp Mail For Exchange på en Nokia e51, men programmet finnes ikke på selve telefonen. Spørsmålet blir da: Hvordan installerer jeg MfE når det ikke ligger inne på telefonen? Har sjekket litt i PC Suite programmet, men fant ingen løsning. Oppdaterte også programvaren på moben.

     

    Noen triks?

     

    Du må laste ned programmet og installere det på telefonen:

    http://store.ovi.com/content/5919

  7. Når vi snakker om D3000, må jeg linke til denne: http://www.elkjop.no/product/foto-video/sp...00-18-105mm-kit

     

    Hva bør jeg velge? 450D'n jeg posta lenger opp, eller D3000 med 18-105mm?

     

     

    Hvis du er nybegynner og ikke har noe utstyr fra før (eller i familien) står du egentlig fritt til å velge merke. Både Canon og Nikon lager glimrende kameraer, og det er ikke lett å anbefale det ene framfor det andre (jeg bruker Nikon selv).

     

    Begge kameraene er gode, og kapable til å ta gode bilder. Jeg har veldig sans for EOS450D, men Nikon D3000 er veldig nybegynervennlig med bl.a. en guide-funksjon. Sammen med 18-105mm objektivet har du en kombinasjon som er veldig allsidig.

×
×
  • Opprett ny...