Gå til innhold

FlinkeFreddy

Medlemmer
  • Innlegg

    2 456
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FlinkeFreddy

  1. Føler dette avsnittet opsummerer situasjonen ganske bra:

     

     

    Så til det store spørsmålet nå for tiden – fortjener Moyes å få fortsette?

    For meg er spørsmålet like mye – hvem skulle da overtatt? Hadde du gitt meg et alternativ med garantert suksess nå, så ville jeg vært interessert. Men hvem er det som er ledig og som kommer med suksessgaranti – samtidig som han kan ivareta tradisjonene våre? Jeg finner ingen gode kandidater. Du får ikke en som nå er i en annen toppjobb midt i sesongen. Sir Alex er det bare å glemme. Han kommer ikke tilbake. Så kan du nevne Mike Phelan, Ryan Giggs eller til og med Gary Neville; men helt ærlig – jeg har ingen tro på at det vil utgjøre en spesiell forskjell.

    Så David Moyes skal få fortsette.

     

    Kommer fra artikkelen "Mine tanker etter 2-2 kampen" av ansvarlig redaktør for United.no, Dag Langerød.

    http://www.united.no/nyhetsarkiv/mine-tanker-etter-2-2-kampen/

     

    Synes Dag Langerød ALLTID skriver fornuftig og bra. Dette er et godt eksempel på dette.

     

    Ja, vi kan bytte manager nå (eller til sommeren), men hva vil det bety? Kortsiktig gevinst? Hvordan? Skal Ryan Giggs debutere som manager og "lissom" tømme skipet for vann og hente vind til seilene? Hvordan skal han klare det?

     

    Jeg har hatt lyst til å skrive et innlegg til United.no. Jeg har noen poeng som jeg tror er gode, i korte trekk:

     

    • Det virker som at Moyes har innført en fotball der bevegelser, pasninger, taktikk etc. skal gå fortere. Man skal bruke mindre tid, bruke mer en- touch, spille ballen fortere, løpe fortere og så videre. Spillerne er ikke med på dette. De er ikke raske nok. Ingen av spillerne våre, med unntak av Valencia og kanskje Rafael klarer å holde et høyt tempo over hele linja. Mata, tildels en glitrende spiller i Chelsea, tipper jeg ble ansett som for treg av jose mourinho, og derfor solgt. Giggs er treig, Rio er treig, Vidic er treig, Carrick er treig, Young er treig, Evra er treig (dette er diskuterbart, men han løper ikke forbi noen når han har ball), Fletcher er treig. Du skjønner tegninga. Spillerne er rett og slett ikke raske nok, og når spillet legger opp til at ting skal skje hurtig og spillerne ikke klarer dette, blir det fort stopp. Og når det sier stopp kommer pasninger som går bakover. Disse pasningene fører deretter til at man prøver å komme gjennom, enten på kant eller i midt, allerede når motstanderen har klart å etablere seg i forsvar. Det stopper rett og slett opp. Dermed blir det en krig innenfor sekstenmeteren hvor man skal score mot et etablert forsvar. Hva skjer da? Færre mål. Det har vi sett i denne sessongen. Dette var tydelig også mot Fulham. Vi la masse innlegg, men ble møtt av et forsvar som sto organisert. Fordi de fikk tid til å organisere seg. Jeg tror det var derfor Mata ikke fikk tillit hos Jose. Chelsea spiller hurtig fotball; når de har ballen går det FORT. Angrepene deres går fort, de har hurtige spillere offensivt, og dette funker bra når de vet hvor spillerne har hverandre.
    • Knekken. Etter Fergie. Dette taler egentlig i mot Moyes, for et stort navn ville kunne gitt spillergruppa et løft i Fergies fravær. Moyes hadde ikke dette "navnet", og han har sannsynligvis måtte bruke tiden på å overbevise spillerne at hans opplegg fungerer samtidig som den faktiske utførelsen. Dette tar lang tid, og det trengs gode resultater samtidig til å overbevise spillere. Dette har ikke gått, og man er i en ond sirkel. Et tap fører til usikkerhet, som igjen gjør at man taper kamper.
    • Spillergruppa. Spillergruppen fungerte for Fergie fordi man hadde et taktisk geni som spilte ut motstanderen basert på DERES spill. Nå er det motsatt. Det virker som at Moyes har vanskeligheter med å igangsette nye ting, nye opplegg, nye taktiske endringer. Det virker som at spillerne ikke hører etter, eller ikke får det til.
    • Skadde spillere: Ikke faen om at vi hadde vunnet uten vanPersie i fjor. Det var tre gode grunner. For det første var det målene som ble scoret. Dette er åpenbart. Hernandez hadde ikke klart å score så mange mål (nevner ikke Welbeck engang). Hvor mange avgjørende mål scorte ikke vanPersie i fjor? For det andre gjør det noe med motstanderen når man møter en så god spiller som vanPersie. Det krever ressurser (les: spillere) å "dekke ham opp". Og gjerne en støttespiller til å stå bak forsvareren når RvP har ballen. Dette frigjør våre egne spillere, og disse har større sjanse for å stå uhindret for en scoringsmulighet. Trusselen RvP utgjorde hjalp de andre spillerne, rett og slett. I år har han vært skadd, og vi har ikke fått til kontinuiteten vi hadde trengt. Når i tillegg Rooney har vært skada, ser man fort for seg den dårlige sirkelen jeg nevner til.
    • Spillere som underpresterer. Jeg er usikker på som spillere egentlig underpresterer. De tjener millioner per uke, har alle mulige ønsker om å vinne, og er topp trente. De løper ca. like langt som i fjor per kamp, og har ingen insentiver for å gjøre det dårligere. Allikevel ser man at de ikke har samme touchen som i fjor. Jeg tror dette handler om det taktiske opplegget til Moyes, som ikke har blitt godt nok praktisert av spillerne. De prøver, men klarer ikke. Igjen kan jeg nevne tempoet. Under Ferige visste spillerne hva de skulle gjøre, hvor ballen skulle, hvem de sendte ballen til. De virker mer usikkre på dette under Moyes, men jeg tror dette kommer til å løsne. Young har hatt mange greie kamper i det siste, og Valencia er en type spiller som gjør det han gjør uansett manager. Disse to gjør det bra. Forsvarrekka vår er preget av aldring, og har definitivt gått ut på dato. Rafael har hatt en meget sterk sessong. Bortsett fra det kan jeg helt ærlig si at jeg er litt skuffet over spillerne. Carrick, som har vært griseviktig, er kanskje en av de spillerne som sender fleste pasninger bakover (var blant en av de spillerne som sendte flest offensive pasninger i fjor). Jeg tror dette kommer av tempoet. Han er fremdeles en vital spiller. Spillere som Kagawa og Hernandez kunne vært spillere som ville vært vitale, men har fått altfor lite spilletid. Kagawa dominerte i Bundesliga, men ble benket på et synkende United- skip. Han takler kjapp fotball på små flater, og har en offensiv kreativitet som vi mangler. Hvorfor han blir benket går meg hus forbi, og er nok det klareste ankeret jeg har mot Moyes.
    • Andre lag. Disse har klart blitt bedre. Chelsea er "så gode det går ann å bli", ivhertfall etter det de har vist i 2014. City har begynt å slite litt grunnet skader på sentrale spillere, men spiller allikevel minst like god fotball som i fjor. Liverpool er en historie for seg selv, og Arsenal har tydeligvis "funnet en gullopskrift" i Özil. Alle disse lagene er bedre enn i fjor. Husk at vi møter disse fire lagene til sammen 8 ganger, og dette betyr en maks forskjell på 3x8=24 poeng hvis vi vinner eller taper alle. Poenget er at i møtene med disse lagene er det stor omsetning av poeng, og når disse er bedre enn i fjor går det ut over vår poengfangst. Noe som skremmer meg er at Everton gjør det så bra. Ikke det at de blir en utfordrer til 4- plassen, men fordi dette er gamleklubben til Moyes. De gjør det tilsynelatende bedre uten Moeys, enn med ham. Jeg aner ikke om de har fått noen nye spillere eller om det er en ballong som midlertidig har mye luft i seg, men det skremmer meg at Moyes ikke var "viktigere" for Everton. Tottenham går på mange måter gjennom det samme som United: plassering øverst på tabellen, men usikkerhet rundt managerbytte. Jeg snakket med Tottenhamsupportere etter sparkingen av VB, og de sier stort sett det samme; det var riktig. De så ingen fremgang i spillet, ingen plan, og en spillergruppe som har potensialet til så mye mer. Der de sparket manageren, har vi beholdt vår. To ulike tilnærminger, og det blir interessant å se hva som lønner seg.

    Så til det Dag Langerød skriver. Han sier at han ikke finner noen gode kanditater til å ta over hvis Moyes skulle gi seg/få sparken. Her stiller jeg meg bak "Langis".

     

    Det sagt; jeg tror av hele mitt hjerte at Moyes bør få sparken hvis Klopp er villig til å overta med sommeren. Jeg tror ikke Moyes er i stand til å snu dette, men allikevel at det ikke finnes noe godt, langsiktig alternativ. Jeg ser for meg minst 3 år før United kjemper i toppen igjen, og jeg er overrasket hvis Moyes er den som styrer skuta mot toppen, grunnet punktene nevnt over. Klopp kan komme inn med motivasjon, gode meritter og tiltrekke seg gode spillere, og snu situasjonen fordi han (som ny manager) er i stand til å snu trendene jeg nevner.

     

    Tapene er ikke Moyes sin skyld. Jeg tror vi hadde ligget langt under pari uansett hvilken manager vi hadde hatt. Vi trengte en nedtur før oppgangen igjen etter Fergie gav seg. Det MÅTTE komme, uansett hvem som hadde overtatt. Vi trenge en "reality check", både spillere og supportere. Bare så synd det var Moyes som måtte ta den nedturen. Jeg unner ingen det.

     

    Freddy

    • Liker 4
  2. Det var et veldig dårlig formulert spørsmål. Skrev du det ordrett?

     

    Uansett; du kan nevne flagget, nasjonaldagen bunaden. Det er det enkle. Skal du gjøre en GOD oppgave kan du vinkle oppgaven inn på f.eks vikingtiden, og eventuelt finne variabler i samfunnet som henger igjen fra denne tiden. For eksempel julaften. Julaften er et symbol på familie, sammarbeid etc, som du kan bruke til å trekke paraleller fra vikingtiden til i dag.

     

    Freddy

  3. Escape Plan (2013)

    http://www.imdb.com/title/tt1211956/

    "When a structural-security authority finds himself set up and incarcerated in the world's most secret and secure prison, he has to use his skills to escape with help from the inside."

     

    Rollelisten var interessant: Sylvester Stallone, Arnorld Schwarzenegger, Jim Cazievel, Vinnie Jones, Sam Neil, 50 Cent, Faran Tahir. Hemmeligheter, skyting, eksplosjoner, konspirasjoner, fikk litt Expendables følelse her. Gøy å se Jim Cazievel ifra Person of Interest som badguy. Spiller som vanlig en mann i dress. Fett å høre Arnold bable på østerriksk-tysk også. Han får nesten prøvd seg som skuespiller.

    Jeg så den i dag :)

     

    Er enig med deg.

     

    Jeg vil også legge til at jeg ble overrasket over hvor spennende den var, hvor bra plottet var og hvor lite klisjeer filmen inneholdt. En kvalitetsfilm, litt utypisk Arnold og Sylvester.

     

    8/10 faktisk :)

    • Liker 1
  4. Fra forbrukerns

    hvorfor det? når folk har venta i fler euker og måner på kortet?

     

    Ser den ;) Fra forbrukerens side så spiller det jo ingen trille. Tenkte mer på for nVidias del. Sommeren er jo off- season når det gjelder spill (vil jeg anta). Men det kan hende det ikke har så mye å si for entusiastene, som jeg antar er i målgruppen for dette kortet.

  5. Ville heller brukt pengane på merkevarebygging, men eg er jo ikkje CEO av nokon ting, so kva veit eg.

     

    På en måte det de gjør nå. Prøver å gjøre merkevaren Yahoo "kulere blant kidsa".

     

    Men faen da, må finnes billigere måter å gjøre det på enn å kjøpe opp nettsider -og tjenester? De koster jo milliarder, og jeg skjønner ikke at Yahoo tjener penger i utgangspunktet. Hvordan får de råd til det?

  6. Et strategisk trekk kan være å oppholde deg med vennene dine i en omkrets på 3-6meter fra henne. For eksempel kan dere velge å sette dere på et bord i kantina, biblioteket etc. innen for den omkretsen, og da sørge for å være center-of-attention på det bordet(lede samtalen, komme med ville historier osv) og på den måten få henne til å sjønne at du er veldig oppegående sosialt, og at du er veldig likt av de rundt deg.

    Litt kunstig. men men! playa gotta play!

    lykke til;)

     

    Denne var smart!

  7. Det som gir mening er at regjeringen slutter å låne penger av sentralbankene og i stedet trykker dem etter behov for å finansiere større byggeprosjekter eller at pengene er backet av faktisk gods. På det viset spises ikke folkets sparepenger opp slik det nå er i ferd med å bli i kongeriket..

     

    Når Autobahn en gang i tiden ble finansiert så var det helt uten gjeld.. tenk på det. Hvor mange bomstasjoner hadde vel ikke norske sosialister måtte sette opp for å finansiere det samme i dag?

     

    Det som står i kjukk: SAY WHAAAT???

  8. JJ ? Er det en størrelse ?

     

    Uansett, til de som sier at "man slutter å like pupper når man er over 16" bør ta seg sammen.

     

    Pupper er det viktigste i verden. Det får kloden til å snurre. Det får sola til å skinne. Det er viktigere enn snus, store motorer og biff.

     

    Hadde alle menn vært bevisste på at pupper eksisterer, hadde det ikke vært krig i verden.

     

    OT: Jeg stiller meg bak de som nevner Sandra Lyng Haugen, selv om resten av jenta ikke er det helt store. Jeg må også nevne ho snuppa som var dommer i The Voice. Hadde ikke hun greie hyller?

    • Liker 1
  9. Har det noen gang eksistert et pre-kolonialt Afrikanskt rike (sub sahara), der de kan bli sett på som avansert, iforhold til Europa og Asia, eller har Afrika alltid vært simple stammer? Tenker selvfølgelig ikke på Egypterne men som sagt sub/sør for sahara.

     

    Med avansert så mener jeg oppfunnet teknologier, et sterkt militære, sterk økonomi, etc.

     

    dagens sør- afrika?

×
×
  • Opprett ny...