-
Innlegg
23 037 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
9
robertaas vant dagen sist 4. november 2023
robertaas hadde mest likt innhold!
Nylige profilbesøk
Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.
robertaas sine prestasjoner
7,5k
Nettsamfunnsomdømme
6
Hjelpsomme svar
-
Kom over noen biobilletter så det er visst ikke helt slutt, men antgelig avhengig av hvor de klarer få tak i biobrensel.
-
Det er en rekke måter man kan ta de 10 "trinnene" og bortsett fra videoen kan de andre trinnene brukes opptil 9 gagner. Man er altså ikke nødt til å gjøre alle varianter. Ekstra biofuel er det billigste som koster 100 kroner gangen. Pass på at opptjeningsperioden til conscious traveler er kalenderåret, mens de fleste har en annen periode for opptjening til eurobonusstatus. Om man ser at man vil få lite poeng i en opptjeningsperiode kan man time det slik at man innen den perioden får 10.000 statuspoeng fra conscious traveller. For SAS er conscious traveller grønnvasking. For mange reisende er det den billigste måten å få 5000 statuspoeng som de mangler. Det er nok få involverte som faktisk tenker miljø. SAS haddde inntil nylig også billettkategorier med innbygget biofuel som ga veldig god opptjening. Dette er fjernet nå og det er antagelig av flere grunner. Både at det er vanskelig å få tak i nok biofuel og at endel selskaper ikke var fornøyde med å betale uforholdsmessig dyre billetter for sine ansatte. Ja, mange selskaper har regler om hvilken kabinklasse man kan bestille flybiletter i, men de har ikke hatt regler mot å bestille en bio-bilett i økonomi som var dyrere enn en vanlig billett i Plus.
-
Jeg bruker betale mindre for hotell i Tokyo enn i Norge. -styr unna vestlige kjedehotell. Det er ukomplisert og alt er gjenkjennelig, men dyrt, ofte usentralt og kjedelig da de ser like ut i hele verden. -gå for "business hotell". De er kompakte og praktiske uten at du trenger bo i kapsel eller sovesal. De har alt du tenger og flere morsomme tekniske løsninger. Det er litt av opplevelsen for man er jo i Japan. Noen har ekstra måltider inkludert. De er gjerne praktisk lokalisert for kollektivreiser. Ikke bo nær de største stasjonene. De kan være overveldente, spesielt i rushtiden. De har gjerne flere kategorier tog og t-bane. Nesten 4 millioner går gjennom stasjonen i Shinjuku... hver dag. Jeg hadde problemer med å gjøre annet enn å følge strømmen... og det var ikke engang rushtid. Anbefale å bo nær en mindre stasjon med mindre kompleksistet og langt færre reisende. Har med hell bodd flere ganger i området rundt Kanda stasjon. Rolig område med spisesteder og hotell mindre rettet mot utlendinger. Man kommer seg raskt langt fra stasjonen, og det er så sentralt at mye kan nåes til fots.
- 6 svar
-
- 2
-
-
Standarden er at man kun får ta med sammenfoldede sykler.. om i det hele tatt. Enten sammenfoldet og i en passende bæreveske for lokale busser eller sammenfoldet i bagasjerommet for distansebusser. Men sjekk om de du skal reise med tillater det.
-
Dette er ikke nytt. Det har vært flere innstramminger. For status må du være mere på hugget og planlegge: -Kjøp reiser i Biz når det er billig. Sist sommer kunne man kjøpe billig til USA. Oppgradering til Biz for penger gir lite uttelling og oppgradering for poeng gir ikke lengere noe ekstra. Tenk at jeg engang klarte få full opptjening på Biz etter gratis oppgradering. -Statuspoeng fra betalte kredittkort -Vær med på kampanjer for ekstra opptjening for kredittkort og flighter. Akkurat nå er det dobbel opptjening på USA og Asia, men påmeldingen var i julekalenderen. -5000 statuspeng fra Conscious traveller. Koster minimum 900 NOK. Om du ikke har klippekort eller nøye følger listen over så kan du glemme status. Flyr du lite eller bare innenlands har status begrenset verdi.
-
Forklaringen er veldig enkel: Bortsett fra helt lokalt og langs noen få naturstier er det nesten ingen som sykler i Skottland.
- 16 svar
-
- 3
-
-
-
De fleste reisende er vant til å bruke de gamle scannerne og vet hva de skal ta ut og legge hvor. Hvordan legge bagasjen for de nye scannerne er praktisert veldig forskjellig fra flyplass til flyplass og ingen klarer informere klart før man står ved samlebåndet og en betjent ber samtilge reisende flytte ting rundt. Noen steder skal alt i en stor haug i en eneste balje fordi man får kun lov å bruke en eneste balje. Det er antagelig fordi scanneren er tregere. Og noen flyplasser har en miks av nye og gamle scannere for å gi litt mer forvirring.
-
Joda, det er noen få sykkelstier i Skottland, men det er bare bruddstykker som ikke tar deg helt fra A til B. Ser man på det linkede kartet så er det veldig store områder man ikke kommer seg til og nesten alle anbefalte ruter har bruddstykker som ikke passer til sykkel. Sjekker man på Google Streetview så ser man at mange av disse er smale kronglete veier uten fortau eller sykkelsti. Det er det som er standarden i Skotland. Har reist litt rundt i Skotland og de som jeg ser prøver sykle det hvor jeg tar buss synes jeg virkelig synd på. Skjønner ikke at de tør. Dette bør være hovedgrunnen til å ikke sykle i Skottland. For venstrekjøning er det mulig å skjerpe og tilpasse seg, men det ødelegger refleksene dine. Jeg tok derfor det strategiske valget å aldri sykle eller kjøre der hvor de har venstrekjøring. Folk er forskjellige og mange har valgt forskjellig fra meg.
-
Mange vandrer, fx til Santiago de Compostela. Det er også selskaper som har spesialisert seg på små grupper som sykler eller går og så transporterer de bagasjen til neste herberge. I Frankrige har flere tilbudt dette.
- 23 svar
-
- 1
-
-
Ikke helt sommer der i mai og kjølig i vannet. Skal du har det kort og enkelt så har man "Tropical islands" som ligger en buss- eller taxi-tur fra flyplassen i Berlin. Der kan du bo i hytte eller telt i jungelen.
-
Du sier ikke noe om når du skal reise. Ved Middelhavet er det mange destinasjoner hvor det er for mye trykk på i sommerferien, mens slutten av september/begynnelsen av oktober er langt bedre. Hav og lite turister ved havet i høysesong kan du glemme i Italia. Fortsatt mye turister, men ikke industrielt får du på Formentera. Fly til Ibiza og ta båt over dit. Middelhavets stillehavsøy har noen kalt den. Om du vil ha noe rolig og eksotisk uten masseturisme, men med masse naturopplevelse bør du burdere Azorene. Bodde nede i et digert vulkankrater med varme kilder.
-
Denne måneden går turen til Ashford med shopping og litt slott i nærheten hvor de hadde en spesiell løsning for avkjøling. Det blir også en tur innom Margate. Turen går så til Tivoli for å se hvor og hvordan romerne ferierte. Skal også prøve deres spakilde. Etter dette er 13 andre turer allerede booket.
-
..feilposting.
-
Området jeg bodde i (valgt av selskapet som stod for ypperlig Safari i Serengeti) hadde: Litt slitte 1-2 stjerners hotell med for mye folk og bare ett av dem hadde et lite basseng Strender som ikke passet til bading og i alle fall ikke snorkling Lite å se og gjøre i området, ikke engang en restaurant utenfor hotellene Ikkeno spennende landskap, flora eller fauna Ikkeno pent å ta bilde av Eneste severdighet var å dra inn til hovedstaden hvor det var en plass med to skulpturer og et skilt om at de engang solgte slaver der Ikkeno lokal kunst eller kultur Null sjarm Skjønner at det var bedre i andre deler av øya, men angret på at jeg tok dette som tillegg til en safari.
-
Det er gjerne vanskelig å finne kombinasjonen av gode flyforbindelser og lite turisme. Alle de øyene jeg foreslo er det ikke direkte fly til og litt kronglete å komme dit, men mener at det er verdt innsatsen. Jeg var veldig skuffet over Zanzibar og har også hørt bra ting om Pemba, men ikke vært der. De elefantsikre dørene i hovedstaden var interessante, men ellers var det lite som tiltalte meg. Om man først er i det Indiske hav vil jeg anbefale La Reunion og er en liten spennende øy med veldig variert natur. Bare ikke finn på å dra dit nær regntid. SkyTeam flyr dit og engelskkunnskap er det lite av der.
- 23 svar
-
- 1
-