Gå til innhold

hbje

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hbje

  1. Som archon sier.

     

    Hvordan er omstendighetene hvor valpen kommer fra? Han er vandt til mamma og søsken 24/7?

     

    Ta deg god tid til å venne ham til dette for å unngå traumer. En valp må tilvennes gradvis. Med mine hunder har jeg brukt en til to ferieuker på å venne hundene til nytt hjem og å være alene.

     

    Du får sikkert med deg et teppe fra oppdretter som lukter av mammaen og hvis ikke så insistér. Legg også igjen klær som du har brukt og som lukter av deg.

    Bruk åpent bur som seng først som sist.

    Sett buret hvor han kan se dørene så han har oversikt. Øk intervallene du er vekke. Ikke gjør noe nummer av at du kommer og går. Først går du ut og kommer rett inn igjen og jobber deg opp til 5 minutter, 10, 15, halvtime osv.

     

    Ikke kast deg ned på gulvet når du kommer tilbake. Gå litt rundt i huset og oppfør deg som om ingenting har hendt før du henvender deg til ham. Han vil fort plukke opp signalet om at det ikke er en big deal at du kommer og går.

     

    Valpen er vandt til å være sammen med både mor og søsken .. teppe fra oppdretter er med! 

  2. Hei! Til helga henter jeg valpen min, en liten cavalier king charles spaniel hannhund. Timingen er bra, da jeg har mye selvstudie fremover, og kan ta med meg hunden på skolen de få dagene jeg må det. Den kommer derfor ikke til å være alene hjemme. 

    MEN. Jeg går ett studie der jeg har eksamen i fysisk trening, og er dermed avhengig av å trene. helst 4-5 ganger i uken. Øktene trenger ikke å vare i mer enn 1 til maks 2 timer. Det er ikke lenge, men vet likevel det fort kan være lenge for en liten valp som i utgangspunktet ikke kan være alene hjemme i det hele tatt.

    Har dere noen tips til hvordan jeg kan få til dette? Få den til å kunne være alene hjemme i to timer? 

    Hvordan gjorde deres det med deres valper for eksempel? 

    Takk for innspill!

  3.  

     

    Veldig riktig. MÅ ha en hund som kan være rolig inne, og leke/trene meg med ute. Så da får kanskje kompromisse ligge i de andre egenskapene ..

     

     

    Det at hunden er rolig inne må trenes på. Det kalles ro-trening. Lek må også trenes inn fra hunden er liten.

     

    Ut i fra det første innlegget ditt vil jeg tro at en labrador av lettere type vil passe veldig godt! De er lettlærte, smarte og liker å leke/trene. Veldig allsidig hund! Holder du den tynn vil den henge med på alt du gjør (de har lett for å bli tykke!). :)

     

    Hannhundene kan være en god håndfull i puberteten, men ei tispe vil være mellomstor i størrelse og en fin førstegangshund! 

     

    labrador-retriever-08.jpg

     

     

    Har absolutt vært inne på tanken! Og har bestemt for at det er tispe jeg vil ha. 

     

  4. Jeg har hatt fire forskjellige raser og konkludert med at rasevalg alltid vil være et kompromiss, og for min del et valg om hvilke "negative" egenskaper jeg også kan leve med. En slags prioriteringsliste over hva som er ok i hverdagen og hva som virkelig suger. Da vi kjøpte hund sist ville vi ha en rolig hund inne, som går overens med det meste av andre hunder (lite samkjønnsaggressjon på rasen), ikke så stor, god helse, og kort pels. Vi endte på whippet og vet at hun blir sannsynligvis ikke superlydig - men det er der vi måtte gjøre et kompromiss for å få de andre egenskapene. 

     

    Dersom det er viktig for deg at hunden kan gå mye løs bør du velge en rase som i ganske stor grad er førerorientert. Med førerorientert kommer også gjerne høyere aktivitetsnivå (f. eks australian shepherd er jo veldig trenbar og som regel førerorientert rase, men også veldig "på" og krever mer aktivisering av kropp og hode enn f. eks de fleste selskapshundraser). Så da må du gjøre en vurdering på hvor mye av det du ønsker. 

    Jeg hadde en australian shepherd i ca ett år, så jeg hadde henne ikke til hun ble voksen. Men ja, det var en ganske krevende hund med en del lyd :p . Ville ikke hatt det igjen, men vet jo at mange elsker rasen :) . Det er en del voktegenskaper i dem da, og enkelte har en del ressursforsvar - de vil f. eks vokte sekken din om du er på stevner eller bestemme over "dine" ting for andre. Noe å ha i bakhodet dersom du omgås andre dyr og folk mye og i hvilke situasjoner du evt gjør det. Når det er sagt så har de fleste god arbeidskapasitet og du kan fint trene lydighet og spor med dem, jeg ville også lagt innsats i ro-trening fra den er liten da jeg har inntrykk av at mange av dem har litt dårlig av-knapp. 

     

    Breton er jo en fuglehund med mye driv og vil ha større radius på tur enn en gjeterhund (løpe mer ut av stien og "søke" etter fugl). Selv om den blir lydig vil de instinktene alltid være der, og en aussie vil alltid ha gjeteinstinkter. 

     

    Veldig riktig. MÅ ha en hund som kan være rolig inne, og leke/trene meg med ute. Så da får kanskje kompromisse ligge i de andre egenskapene ..

  5. Hei! Jeg skal kjøpe meg en hund om ett års tid. Spørsmålet er bare hvilken rase. Jeg har vokst opp med settere i hus, da jeg har en far som tidligere var aktivt på jakt. Jeg jakter ikke selv. Ønsker meg en hund som er sprek, men ikke oser over av energi dersom den ikke får fjelltur hver dag. Jeg ønsker at den skal være middels i størrelse - mindre enn en storhund, større enn de minste. Jeg kommer til å ønske å trene lydighet, og kanskje spor. Ha den med på løpetur. Den må kunne være alene hjemme. Hadde også vært en fordel om den kunne læres opp til å gå uten bånd (da når vi er på tur i skog og div.) 
    Har sett på breton og australian sheperd, og vurdert det dit at dette er to raser jeg heller veldig mot.
    Ser etter en turpartner ute - og en sofagris inne. 

    Er det noen som har noen andre forslag? Eller kan si noe som de rasene jeg ser på ? 

     

  6. Har et spørsmål til dere på B1, har dere høstfeire, vinterferie ol.? Jeg går på høgskolen i Vestfold nå, og ble veldig overrasket over at vi har høstferie og vinterferie. Trodde ikke det fantes på høgskolenivå! Men om vi har det tar jeg det gjerne :D

    Det er ikke lagt opp til noen høst eller vinterferie, nei. Men nå i februar i vinterferieuka var timeplanen slik av vi fikk nesten en uke forelesningsfri. kanskje tilfeldig, men uansett en god vinterferie :)

  7. Hei!

    Var i dag inn på privatistweb å sjekket eksamenskarakterene fra eksamen i november, og fikk da en gledelig overraskelse. Bestod på matematikken, noe jeg absolutt ikke hadde forventet. Så nå er studiekompetansen i boks. Ergo jeg kan søke PHS i år likevel.

    Men tiden er begynt å bli knapp. Hvordan er det med Helseerklæringen, må det være fastlegen som fyller ut denne? Bor 40mil unna fastlegen min.

    Og angående synskirurgi, vet ikke ennå om jeg tilfredstiller kravene for syn. Bruker linsestyrke -1.25 på begge øyner og har ikke skjeve hornhinner. Noen som har peiling på om dette er bra nok for å bli godkjent? Evnt om jeg må ha laser operasjon er jeg for sent ute nå?

     

    Ble litt stresset nå siden jeg hadde tenkt å utsette søknaden til neste år, siden jeg trodde jeg ikke bestod på matten.

     

    Regner med at synet ikke holder mål desverre. Tok selv laseroperasjon februar samme året som jeg søkte, og alt gikk fint. Det er med andre ord ikke for sent :)

  8. jeg er i gang med treningen og har inne minstekrav på alt utenom løping som jeg ikke har fått testet enda.

    Vil jeg få et godt nok inntrykk av løpetesten ved å måle opp 22 meter og løpe frem og tilbake og legge meg på mage/rygg på hver side?

     

    Må man holde på sportstape i bom eller kan man holde smalere/skulderbredde?

     

    PS: Tusen takk til dere som svarer oss!!!

     

     

     

    Mest sannsnylig vil det være ok.. men det beste vil jo selvsagt være å løpe selve testen. :)

     

    Teipen på bomen er ca skulderbredde, så det skal ikke være noe problem. Teipen er det sånn at du ikke glipper taket, så det kan jo være en fordel å holde der? :)

  9. Jeg lurer på en ting i forhold til praksisåret. Jeg har forstått det slik at man setter opp 3 ønsker. Er det fritt valg blant hele landets politistasjoner og lennsmannskontor? Eller må man velge fra en liste? Og er det begrensninger i forhold til hvor mange som kan være innen samme fylke/kommune? Kan man feks sette opp Grønland politistasjon, Majorstua politistasjon og Sentrum politistasjon?

    Nå vet ikke jeg hvordan det fungerer fra år til år, men vi har iallefall fått en liste med plasser vi kan velge fra. Dette er plasser fordelt over hele landet. Hver politistasjon/lensmannskontor har x antall plasser. Hvor mange plasser de ulike har har vi ikke fått vite enda, det varierer fra år til år.

     

    Det er riktig at vi kan sette opp tre ønsker. For oss fungerer det slik at hvis du vil i oslo politidistrikt, så kan ett av ønskene være oslo. Dette er fordi det er så mange som ønsker seg dit. Så ønskene kan se slik ut: 1 Oslo, 2 Bergen politistasjon 3. Harstad lensmannskontor . osv.. :)

  10.  

     

    Jeg tror personlig at jeg har funnet ut at Politihøgskolen ikke blir aktuelt til neste år. Tror rett og slett ikke jeg har mulighet til å komme inn så fort.

    Tror det må bli aktuelt 2016... :hm:

     

    Har to ting som virkelig gjør det vanskelig å klare på et år.

    -Jeg må få nok studiepoeng, fikk ikke alle fagene som privatist til jul. De resterende må jeg ta til våren (Noen som vet om jeg fortsatt rekker det? Mangler to fag for GENS. Ifølge politihøgskolen sine sider, må søker ha GENS før fristen 1. Mars. Noe som da ikke er mulig i mitt tilfelle.

    -Jeg må ha laseroperasjon

     

    Tror rett og slett jeg må innse at det ikke lar seg gjøre på et år. Slik er det. Da får det bli et årstudie i mellomtiden :hmm:

     

    På den positive siden har vi nå fått bestemt oss for å gå for Stavern / Vestfold :w00t:

    Jeg tok laseroperasjon i februar, og kom inn i år. Så det er absolutt ikke for sent :)

     

     

    Det var jo lovende! Hvor mye betalte du? Og hva hadde du i styrke før laseroperasjonen?

     

    Beklager sent svar!

     

    Jeg betalte 38 000 , og hadde -3,75 og -4,00

     

    De ville egentlig ikke gjøre det , i og med at synet vanligvis ikke stabiliserer seg før man er godt inn i tyveårene, men siden jeg skulle søke phs, så gjorde de unntak. De sa at jeg mest sannsynlig måtte bruke linser/briller til lesing, og kanskje om noen år (2-5) begynne med det fast igjen. Det var visst ulempen med å ta laseroperasjon så tidlig. men da er du jo forhåpentligvis allerede inne i systemet :)

  11. Jeg tror personlig at jeg har funnet ut at Politihøgskolen ikke blir aktuelt til neste år. Tror rett og slett ikke jeg har mulighet til å komme inn så fort.

    Tror det må bli aktuelt 2016... :hm:

     

    Har to ting som virkelig gjør det vanskelig å klare på et år.

    -Jeg må få nok studiepoeng, fikk ikke alle fagene som privatist til jul. De resterende må jeg ta til våren (Noen som vet om jeg fortsatt rekker det? Mangler to fag for GENS. Ifølge politihøgskolen sine sider, må søker ha GENS før fristen 1. Mars. Noe som da ikke er mulig i mitt tilfelle.

    -Jeg må ha laseroperasjon

     

    Tror rett og slett jeg må innse at det ikke lar seg gjøre på et år. Slik er det. Da får det bli et årstudie i mellomtiden :hmm:

     

    På den positive siden har vi nå fått bestemt oss for å gå for Stavern / Vestfold :w00t:

    Jeg tok laseroperasjon i februar, og kom inn i år. Så det er absolutt ikke for sent :)

  12. Intervalltrening er nok det som vil gi deg raskest fremgang. Jeg tror jeg ville satset på å starte med 2 intervalløkter i uken, med minst to dager mellom hver intervalløkt. Du kan gjerne spe på med en eller to roligere treninger i tillegg.

     

    Det er ikke én type intervaller som er best. Faktisk vil jeg anbefale å variere mest mulig, og helst kombinere slik at du hver uke får en økt med korte intervaller og en økt med lengre intervaller. Eksempler på økter du kan bruke:

    • 10-12 x 200 m, 1 min pause
    • 6-8 x 400 m, 2 min pause
    • 1 min - 2 min - 3 min - 3 min - 2 min - 1min, halvparten pause
    • 4 x 4
    • Fartslek
    • Bakkeintervaller

    Etter hvert som du får fremgang kan du gjerne øke antallet intervaller i seriene.

    Dette skal jeg nok prøve ut, takk for svar !

  13. Heisann!
    Pr. dags dato løper jeg 3000m på 17 minutter, noe jeg ikke er serlig fornøyd med. Løper som regel på tredemølle, da jeg ikke er kjent nok i Oslo til å finne med en løype ute.

    Prøver å holde meg på fart 12 på tredemølla, men må gi sakke ned etter 5-6 minutter, for så å heller øke tempoet etter 1-2 minutter "pause".

     

    Kan noen hjelpe meg med med hvordan jeg bør trene for å forbedre meg mest mulig i dette ? :)

    Takk for hjelp !

  14.  

     

    Opptreningen min har akkurat begynt og har jeg et godt stykke å gå for å nå toppscore, som er målet. Personlig trener 2 økter i uken, 2 økter svømming og 2 økter løping. PT har fokus på kroppshev og benkpress.

     

    Jeg kan ikke crawle... Det kan være et problem. Men jeg tror jeg skal lære meg skikkelig teknikk i brystsvømming og klare kravet allikevel.

     

    Med samboer og ei lita jente på 3 mnd, og 100% jobb er det ikke nok timer i døgnet til å trene, men det må bare gjøres.

     

     

    Siden du er så tidlig ute, vil jeg sterkt anbefale deg å lære deg crawl. Dette fordi det går fortere og krever mindre energi når du får inn teknikken skikkelig. Tar ikke så lang tid å lære seg heller! Ligger endel videoer av hvordan man gjør det på Youtube.

     

    Lest litt rundt på nettet, og du har helt rett. jeg vil tjene mye på å lære meg crawl. Har nå meldt meg på 12-dagers kurs.

     

     

    Dere bør absolutt lære dere crawl ! Selv sparte jeg nesten 20 sekunder på det ..

×
×
  • Opprett ny...