-
Innlegg
19 853 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
24
Innholdstype
Profiler
Forum
Hendelser
Blogger
Om forumet
Alt skrevet av krikkert
-
Statsministerens faktiske rettslige makt er ganske begrenset. Han er departementssjef for Statsministerens kontor, og han er først blant likemenn i statsrådet. Det er statsrådet - altså Kongen og regjeringen - som er det øverste maktorganet i Norge. Statsministeren er utelukket fra militær kommando. Grunnloven § 31 bestemmer at de egentlige militære kommandosaker går direkte fra forsvarsministeren til Kongen i statsråd. Kongens militære grad er reell i den forstand at han er utnevnt til general på samme måte som andre generaler er utnevnt, nemlig gjennom kongelig resolusjon. Kronprinsen ble utnevnt i 2013. Rettslig sett plikter man å følge Kongens ordre på lik linje med en annen generals ordre.
- 4 svar
-
- 2
-
Alle. Men epost bør bare brukes hvis det er en etablert kommunikasjonsmåte, altså at du har fått svar fra ham via epostadressen før.
-
Hvis boligen er hennes særeie og hun alene eier den, så vil det si at ved hans død kan hun overta både boligen og verdien av den uten å måtte dele med dødsboet/arvingene. Litt forenklet sagt kan man si at barna arver kun fars verdier når han dør. Det at boligen er tinglyst i hennes navn betyr ikke at det er hennes verdier alene - men det kan være opprettet en ektepakt med særeie, og da er det hennes verdier alene. At hun eier boligen alene har en viss praktisk betydning ved felleseie - dødsboet kan ikke gjennomtvinge et salg.
- 2 svar
-
- 2
-
Det er ingenting i veien for å smelle til med en advarsel likevel - kravene gjelder for å faktisk pålegge salg, ikke for å gi advarsel.
-
Arv, skifte av bo, gjenlevende ektefelle og særskullsbarn
krikkert svarte på Travellingman sitt emne i Juss
Gjenlevende ektefelle arver 1/4 av boet, men aldri mindre enn 4G. Antatt at din mors eneste eiendel av betydning er boligen vil han arve ca. 500k i verdier (1/4 av 2 mill - hvis boligen er verdt mindre vil han arve 4G, som er 480k) og dere to vil dele resten. Et offentlig skifte vil koste et sted mellom 30k og 60k, avhengig av hvor mye man krangler og hvor mye som må gjøres. Alle arvinger kan kreve offentlig skifte, men det blir ikke automatisk offentlig skifte, det må kreves av noen. For å skifte privat må noen av arvingene påta seg ansvaret for boets gjeld.- 1 svar
-
- 2
-
- arv
- skifte av bo
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Et pålegg om salg av seksjonen forutsetter vesentlig mislighold. Dette er ikke en lav terskel. Generelt sett vil vesentlig mislighold forutsette at det er helt nødvendig å avslutte personens forhold til sameiet. Man bør som regel ha forsøkt mindre inngripende midler først, og det er helt essensielt å dokumentere alle forhold så nøyaktig som mulig. "Bilen er ofte parkert til hinder på X område" er for eksempel dårligere dokumentasjon enn "Bilen ble parkert på X område mellom kl Y og kl Z, i denne perioden mottok styret Æ klager".
- 15 svar
-
- 1
-
Det er en del unntak fra innsynsretten som gjør at NAV ikke automatisk publiserer legedialog på Min side på nav.no. Se generelt sett forvaltningsloven § 19 om unntak fra partsinnsyn, særlig første ledd bokstav d (opplysninger om din egen helse som det er utilrådelig at du får kjennskap til), annet ledd bokstav a (opplysninger om andre personers helse), og annet ledd bokstav b (andre opplysninger du av særlige grunner ikke bør få). Du kan fortsatt kreve innsyn, men det skal gjennomleses av en saksbehandler før du får det.
-
Det stemmer ikke. Prikkforskriften § 4: "Beregning av perioden skjer fra tidspunktet da den tidligere overtredelse var rettskraftig avgjort til gjerningstidspunktet for siste overtredelse det blir ilagt straff for." Forskriften har tatt høyde for slike "smarte" løsninger. Haler du ut tiden på den første varer prikkbelastningen bare lengre for deg, haler du ut tiden på den siste får det ingenting å si.
-
Kommuneloven er en særregulering for folkevalgte kommunale organer. Løsninger valgt for disse organene har sjelden overføringsverdi til private.
- 38 svar
-
- 1
-
Utgangspunktet er at det å ta lydopptak er innenfor den alminnelige handlefrihet. Det er tillatt med mindre det er en regel som forbyr det. Det er altså styret som må kunne begrunne hvorfor det er forbudt. Det er ikke nok å bare si at det er det. Det er ingen generell regel som forbyr det, og styret har ikke noe grunnlag for å kunne bestemme det selv.
-
Du har ikke gjort noe ulovlig.
- 38 svar
-
- 1
-
Jo, man betaler også dobbelt så mye for internett, TV, og brannsystemet - med mindre vedtektene sier noe annet. Det er veldig vanlig at vedtektene gjør det i praktisk talt alle nyere sameier, men det er ikke lovens hovedregel.
- 16 svar
-
- 1
-
Det er mulig å søke jobber. "Reell arbeidssøker" er et internbegrep i NAV som ikke har noe med om man får lov til å søke jobber eller ikke.
- 25 svar
-
- 1
-
Tilsnakk eller bortvisning. Retten til å delta på GF/i styremøter er ikke ubegrenset. Jeg vil anta at grensen lagt opp til i Stortingets forretningsorden § 58 ("Hvis representanten ikke retter seg etter forretningsordenen, avgjør presidenten om vedkommende skal fratas ordet eller i særlig tilfeller vises bort fra forhandlingene for dagen.") i alle fall ikke er for streng, med tanke på at stortingsrepresentanter vel har det sterkeste og beste argumentet for å ha en møterett i organet de er en del av.
- 38 svar
-
- 2
-
Dette er riktig fra et rent helseytelsesperspektiv, men ikke fra et arbeidssøker- og dagpengeperspektiv.
-
Alminnelige organisasjonsrettslige prinsipper gjelder for alle organisasjoner.
- 38 svar
-
- 1
-
Da er man yrkesufør, ikke arbeidsufør.
- 25 svar
-
- 3
-
Enten er du syk, og da er du ikke i stand til å arbeide, ellers er du i stand til å arbeide, og da er du ikke syk.
- 25 svar
-
- 4
-
At bevegelser blir logget er problematisk i seg selv, fordi det er behandling av personopplysninger for ikke-private formål etter GDPR. Som et minimum må du informere, men du må også sjekke om du har et lovlig behandlingsgrunnlag.
- 3 svar
-
- 2
-
Utgangspunktet er at styret kan fastsette nivået på felleskostnadene - det er ikke nødvendig at årsmøtet gjør dette. Årsmøtet kan gjøre det, men det er vanligvis best å overlate det til styret. Men det er vanligvis ikke lovlig å utmåle felleskostnadene likt på hver enkelt enhet. Det krever vedtektsendring og samtykke fra de som blir belastet mer enn de ville ha blitt dersom beløpet hadde blitt utmålt etter eierbrøk.
- 16 svar
-
- 2
-
Når du er sykemeldt er du ikke reell arbeidssøker, fordi du ikke er i stand til å arbeide. Hadde du vært i stand til å arbeide hadde du ikke vært sykemeldt.
- 25 svar
-
- 5
-
Det er et alminnelig organisasjonsrettslig prinsipp at et organ (som et styre, eller for så vidt en generalforsamling) kan vedta regler for gjennomføringen av organets møter (kalles gjerne en (styre)instruks etter begrepet brukt i aksjeloven § 6-23). Slike regler kan blant annet gå ut på å forby lydopptak.
-
Styret kan forby lydopptak av et styremøte. Dette følger av styrets rett til å fastsette regler om hvordan styremøter skal foregå. Styret kan imidlertid ikke forby lydopptak av andre møter. Hvis det er et møte i et annet organ, for eksempel årsmøte eller generalforsamling, kan organet selv forby lydopptak. Lydopptak for seg selv for å huske hva som ble sagt i et møte man deltar i som privatperson regnes som et personlig formål etter personopplysningslovgivningen.
- 38 svar
-
- 2