Gå til innhold

jonasbegood

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonasbegood

  1. Mye er godt forklart her allerede. Men kort og greit så bruker fjernkontrollen en gitt frekvens (i dag er det 433 eller 868 mhz) samt en kryptering/algorytme. Både frekvens og kryptering må stemme overens med din portåpner - og den må programmeres ved hjelp av eksisterende tilgang til garasjen (merkestyrt, enten klone en fjernkontroll som fungerer fra før - eller programmere rett på motoren). Før i tiden var det mer faste koder som forklart over.

     

    Enkleste for å få en portåpner smart er å koble inn en fjernstyrt relé på impulsinngangen til motoren. Det er samme inngang som man bruker for å koble på trykknapper til å åpne og lukke inne i garasjen. Her står man fritt til å feks velge en ferdig løsning, som feks ismartgate (https://www.portspesialisten.com/app) eller man kan legge opp sitt eget med feks Fibaro Smart implant (https://www.elektroimportoren.no/?Article=4512474). Sistnevnte gir deg vel ikke noe status med mindre du kobler på magnetkontakter og setter det opp i smarthjemmet. Førstnevnte fungerer veldig bra:)

     

     

  2. Hei!

    Jeg kjøpte en bolig sammen med min far for flere år tilbake. Denne har vært utleid, men det siste året har jeg bodd i boligen. Vi eier halvparten hver.

    Nå forleden fikk jeg tilbudet av min far og kjøpe ut hans del. Vi fikk en verdivurdering på leiligheten som da tilsier at den er verdt 1,8 mill. Verdivurderingen ble satt noe høyere, men dette var det megler kunne garantere å få igjen. Tilbudet fra min far lyder på 850k.

     

    Spørsmålet er nå. Økonomisk sett, bør jeg kjøpe denne leiligheten av han for 50k under "garantert salgssum" og sitte på den 1 år for så å selge? Jeg må da betale dokumentavgift for kjøpesum samt sitte på leiligheten 1 år til for å skattefritt selge den nye delen. Alternativet er å selge nå og dele fortjenesten. Min fortjeneste blir da skattefri.

     

    Lånet per i dag er på 10 år, så jeg har inget problem med å betjene den nye gjelden, men jeg vurderer også å selge og kjøpe meg noe større selv. Dette er ikke et behov og jeg kan strengt talt vente 1 år dersom dette er det mest økonomiske. Det må bemerkes at jeg ikke har betalt leie til min far.

    Hva synes dere?

     

     

  3. Takk Dag. Jeg skal til Nederland i Mai og ville helst utnytte en av butikkenes in-store tailor services, men da dette var den siste tilgjengelig i min størrelse måtte jeg bare bestille den nå. Den kommer ikke tilbake i butikkene. Sendte over bilder til Suitsupply og de var enige om størrelsevalget. 

     

    For å få den beste passformen samtidig som jeg beholder jakkens stil, så forstår jeg det slik at jeg bør oppsøke en skredder for denne justeringen. Det er fort gjort å dra til Oslo. Har du erfaringer med skreddere der? 

  4. Hei!

     

    Lagde en DayZ server i går.

     

    Fungerer bra med bra ping. Hatt den gående med v1.7.2.4 og vært mange spillere innom.

     

    Har akkurat oppdatert til v1.7.2.5 for å bli kvitt glitches så mangler litt norske spillere nå, derfor vil jeg invitere alle til å joine. Det er privat hive og veteran difficulty.

     

    Filter: Norway 40

     

     

    Til info:

     

    For å oppdatere til v1.7.2.5:

     

    Last ned denne:

     

    http://dayzmod.com/forum/index.php?/topic/67383-hotfix-build-1725-rolling-update/

     

    Ekstrakter i @Dayz i arma-mappen.

     

    Last ned og kjør nyeste beta-patchen:

     

    http://www.arma2.com/beta-patch.php

     

     

    Kjør spillet gjennom snarveien til beta patch i armaoa-mappen, om du vanligvis bruker SixLauncher så vent med å bruke den til alle servere har oppdatert seg, ellers vil den nedgradere Dayz til v1.7.2.4.

     

    PS: Ønsker du å ta backup av gammel versjon så ta en kopi av @Dayz-mappa.

     

    Velkommen til servern!

    • Liker 2
  5. Hvordan få DVD filmene inn i Media Center?

    Har du som meg mange DVD filmer lagret på pc’en i sine TS_video mapper? I Media Center 2005 kunne man finne disse under videoer, men det funker ikke i Vista Media Center. I stedet må du gjøre en endring i registret for å få frem DVD Gallery (bibliotek):

     

    Gå på start knappen og skriv regedit i Start søk feltet. Du får et par advarsler som du trykker fortsett på.

    Finn følgende innføring:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ MediaCenter\Settings\DvdSettings

    Bytt ut verdien Play med Gallery (NB!! Husk stor G)

    Restart Media Center (lurt å gjøre dette mens Media Center er avsluttet) og du vil nå finne dvd-bibliotek ved siden av tv-opptak.

    Trykk så på i knappen på fjernkontrollen (eller høyreklikk på musa) og velg legg til filmer.

    Legg til de mappene der du har lagret DVD filmene dine, og vips så har du et DVD-bibliotek i Vista Media Center

  6. Heisan!

     

    Har såvidt begynt å titte litt på vannkjøling, da jeg synes at det er for mye støy med nåværende luftsystem. Jeg har pcn midt i stuen så et så lydløst system som mulig hadde vært best.

     

    Jeg har lyst til å kjøle ned CPU og GPU, men også NB hvis det ikke fører til veldig mye ekstra kostnader.

     

    Dette er da mine kompenenter:

     

    Antec Sonata III, Svart Pianolakk ATX miditower m/500W PSU

    AMD Athlon 64 X2 6400+ 3,2 Ghz

    Club3D HD3870 512 MB GDDR4 PCIe 2.0 OC ATI RV670 XT, GS800 MHz, 2xDVI, HDTV Out

    Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 AMD790FX DDR2 AM2+ Phenom

     

    Er dette kabinettet og komponentene egnet til vannkjøling?

     

    Hvis det er, så vil jeg gjerne ha hjelp av noen erfarne til å sette opp et vannkjølingsystem.

     

    Jeg har ikke tenkt noe særlig på overklokking, så hovedkriteriet mitt vil være at det er så stillegående så mulig. At CPU og GPU blir kjølt ned er jo også et krav:)

    Jeg har regnet med et budsjett på rundt 2000kr, men føler dere at jeg går glipp av noe viktig for et par hundrelapper mer så bare før det på :)

     

    Jeg har sett på komplette og eksterne system, men jeg føler at jeg har fingerferdigheter nok til å montere enkeltkompenetene selv. Med mindre et komplett eller ekstern sett er bedre og til samme pris så er det ett fett. Jeg vil heslt handle fra Norge. Helst fra én nettbutikk.

     

    Håper noen med erfaring da kan hjelpe meg å sette opp et system med alt jeg trenger, dette vil jeg da sette stor pris på.

     

    Med vennlig hilsen

    Jebfx

×
×
  • Opprett ny...