Gå til innhold

royern78

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av royern78

  1. Jeg bruker endel stativ, og når jeg skal ta bilde må jeg bruke selvutløser for å ikke skape vibrasjoner i stativet...

    Dette blir jeg lei av, så derfor begynte jeg å tenke på fjernkontroll...

     

    Tenkte på denne: http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=8529

     

    Regner med den er grei til mitt bruk. 10 meter rekkevidde skulle holde for meg :)

     

    Er det noen som vet om den funker på seriebilde-funksjonen? Sånn at det bare er å holde inn knappen på fjernkontrollen, så tar kameraet bilder helt til du slipper....?

  2. Jeg ville heller gått for et gradert gråtonefilter (2 "stops" forskjell mellom det mørkeste og lyseste partiet i filteret) enn HDR. HDR er ikke bare bare, og vil ta deg lang tid i redigeringsprogram i ettertid for å få det til skikkelig, kontra et filter. Bestiller du på eBay er filtrene en god del rimeligere enn her hjemme forresten.

     

    Har begynt å sett litt på forskjellige filter nå... Hmmmm.

    Vurderer å bestille en Cokin filterholder bare for å begynne et sted. Har en kompis som har mange filtre (i rett størrelse faktisk. P-systemet) liggende som jeg kunne få...! De fleste med farger og figurer på, men okei.... :) Det han mangler er da både UV-filter og Polariseringsfilter..?! Hva er forskjellen på disse? Evt. når bruker jeg hva?

     

    Sånn gradert gråtonefilter som du skriver om også,- finnes det firkantede slike til Cokin? Evt. hvor mange stop's finnes de med? Og er "2 stop's" mye eller lite.....?

     

    Det er stort sett landskap m/himmel jeg fotograferer, sånn at du vet det. Og linsa mi er en Nikkor 70-300 (4,5-5,6).

     

    Hadde du kunnet sendt meg en link eller to hvis du vet om noen som selger slike, hadde jeg blitt meget fornøyd...!? :) Har sett MANGE plasser, men på mange av disse plassene mangler bilde og da skjønner jeg ingenting..

     

    På forhånd takk

    Mvh Roy :)

  3. Dette med bracketing har jeg nå prøvd ut på kameraet mitt. Skjønte det etterhvert, men måtte hente frem bruksanvisningen! Trodde en stund at kameraet kunne ta 3 bilder automatisk med "AE-Only" valgt på "auto BKT-set", men det kan det visst ikke...?! Her må jeg fyre av 3 bilder selv, men det er jo greit ettersom kameraet justerer eksp.komp. ( + & - ) selv! :)

     

    Forsøk å sette kamerat til å ta bilder "kontinuerlig", på D300 heter det CH eller CL. Vet ikke hva det heter på D80.

     

    Men når BKT er valgt, så vil kameraet ta det antall bilder du har satt opp, så lenge holder utløser nede lenge nok.

     

    /Jan

     

    Aha! Fikk testet det nå, og det funket ja :)

     

    Thnx!

  4. Hei å takk for svar :)

     

    Flott me link til Cokin! Har sett slike "filterholdere", men aldri visst navnet ;) Dette skal jeg kikke litt nærmere på.

     

    Dette med bracketing har jeg nå prøvd ut på kameraet mitt. Skjønte det etterhvert, men måtte hente frem bruksanvisningen! Trodde en stund at kameraet kunne ta 3 bilder automatisk med "AE-Only" valgt på "auto BKT-set", men det kan det visst ikke...?! Her må jeg fyre av 3 bilder selv, men det er jo greit ettersom kameraet justerer eksp.komp. ( + & - ) selv! :)

     

    Ser ut som "Auto BKT set" må være valgt til "WB bracketing", hvis disse 3, (el. evt. 2) bildene skal fyres av automatisk...

     

    Videre har jeg begynt å prøve meg på "Merge to HDR" i Photoshop uten videre hell, men mulig det blir litt bedre etterhvert... :)

  5. Hei

     

    Jeg har prøvd meg som landskapsfotograf noen ganger i det siste. Noen ganger i dagslys og noen ganger i soloppganger og solnedganger.... Det jeg synes er vanskelig er at BÅDE himmelen (og evt. sola) OG landskapet får "riktig fordelt" med lys...

    Er det nå jeg skulle bruke et filter :) ? Eller...? Har hørt/lest litt om UV-filter.... Regner med det er det samme som solfilter...? Har også blitt anbefalt et gradert gråtonefilter. Hva tror dere om det til dette formålet...? Hva er det, og hvor får jeg kjøpt det?

    Har også lett litt på Japan Photo etter filter, men lurer på hvilken gradering jeg skal prøve meg på ? De koster jo såpass mye at jeg kan ikke kjøpe alle....?!?

     

    Håper på moen svar her, så bildene mine snart blir bedre...

     

    thnx :)

  6. Hei :)

     

    Jeg har tenkt å kjøpe meg et tele-zoom objektiv til D80'n min å har sett på Nikon 70-300.

    Har oppdaget at det finnes (minst) to typer som jeg har sett på. Det er:

     

    * 70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR Zoom-Nikkor til ca. kr. 4000,- og ett som heter:

    * Nikon Nikkor AF-S 70-300mm f/4-5.6D IF ED VR til ca. 6000,-

     

    Jeg vet forskjellen på disse to bortsett fra "ED"-merkingen...? Hva betyr det, og har jeg "bruk for" det ?

    Og hva er forskjellen på intern fokus (IF) og autofokus (AF)?

     

    Jeg er en helt fersk nybegynner som har lyst på en zoom-linse. Har tenkt å bruke den i naturen, byen, bygninger osv... o.l. ;)

     

    Håper på noen tilbakemeldinger på dette, å bare spør hvis noe er uklart...

×
×
  • Opprett ny...