Gå til innhold

Corlan

Medlemmer
  • Innlegg

    1 877
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Corlan

  1. trrunde skrev (47 minutter siden):

    har du testa forskjellen i responstid mellom Altibox dns og google/cloudflare/opendns osv? Jeg vil tro du ser en ganske stor forskjell, spesielt folk som bor nordover og ikke trenger å sende all dns trafikken til Oslo og potensiellt enda lengre dersom de ikke har en lokal instans i Oslo.

     

    Ja det har du helt sikkert rett i.

  2. trrunde skrev (50 minutter siden):

    Dersom du fjerner hjemmesentral er du avhengig av å kjøre vlan 102 tagget på interface mot Altibox jo, dersom du har hjemmesentral i bridge trenger du ikke bry deg med vlan 102, da vil hjemmesentralen ha tagget vlan 102 på WAN og native vlan 102 på lan siden.

    Ja, det var det jeg trodde også.

  3. AndrèFronDrei skrev (5 minutter siden):

    Kan bekrefte at Tv via Model A funker uten tagget VLAN. Kjørte via WIFI, men mistenker at det stjeler av tilgjengelig båndbredde om en kjører utagget. Flott om noen som har tagget VLAN102 kan undersøke om speedtest påvirkes av kjøre tagget vs untagget. Kan og være at eldre versjoner av dekodere krever 102.

    Betyr det at vlan 102 ikke kreves på kun internett og?

  4. NULL skrev (41 minutter siden):

    Hm. Trodde reguleringene var slik at man ikke skulle kunne gjøre innstillinger som gjorde at løsninger ikke var i samsvar med det regulatoriske. Er dette varianter av utstyret kjøpt hos forhandler i Norge? I praksis er jo utstyret også ulovlig å bruke med en slik innstilling.

    Går man 15 år tilbake, var det vanlig at det var slike innstillinger. Men jeg mener det kom regler under en rekke regulatoriske myndigheter verden rundt der dette ikke skulle være mulig....

    Det går fint å sette alternativ lokasjon og dermed bruke ulovlige frekvenser. Når det er sagt så tok jeg et skikkelig dypdykk i materien og fant en løsning for de av dere som møter samme problem:

    1. Skru av automatiske oppdatering i Network av enheter

    2. Meld deg inn i Early Access-programmet eller oppdater Enterprise APen manuelt

    3. Jeg installerte da 6.6.55 og endret tilbake til Norge

    4. Da endelig dukket 6ghz opp som valg, også med lokasjon Norway

    5. 6ghz krever minst AP versjon 6.6.26 og Network 7.5.172

  5. Noen som kjører Unifi 6 Enterprise her? 6ghz båndet er vel delvis godkjent for bruk i Norge, men om jeg setter location ti Norge så får jeg "not allowed in your country". Jeg sjekket og både AP og Network er på siste FW versjon.

     

    Funker fint om jeg setter location til USA.

  6. bmork skrev (19 timer siden):

    En "VMG" hjemmesentral gjør det jo enklere på den måten at du får med en SFP som du kan gjenbruke i annet utstyr:
    https://www.altibox.no/privat/kundeservice/hjelp-til-internett/hjemmesentral/vmg-2/

    Vet ikke om det er nødvendig eller noe poeng å etterspørre.  Har vel vært default de siste årene der de ikke har grunn (pon elns) til noe annet.

    Så bra, så lenge standard kommer med en SFP, så satser vi på å sitte stille i båten

  7. Hei!

    Vi får innen et par måneder altibox. Jeg har allerede en infrastuktur bestående av UDM PRO, 24p switch og AP-Prox3. Jeg har forstått at for å slippe altibox hjemmesentral så setter jeg vlan til 102, og det er grei skuring. Spørsmålet mitt er mer som følgende, hvilken SFP bør jeg kjøpe som er kompatibel med både UDM Pro og utstyret som altibox kommer til å levere. Ser det er en del tips i tråden, men en del av det er jo noen år gammelt.

×
×
  • Opprett ny...