Gå til innhold

anderfo

Medlemmer
  • Innlegg

    2 719
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anderfo

  1. Emile the rat skrev (På 26.11.2020 den 12:38 PM):

    Jepp, begge skjermene bruker panel fra Samsung. Svive 34 og Xiaomi 34 bruker restpanel som ikke har god hatt god nok kvalitet for Samsung sin C34J791. Deretter har Xiaomi og Svive overklokket skjermene til 144hz, som Prusk skriver over ser du resultatet.

    Skal du ha en 144hz skjerm kjøper du heller en 27" eller legger på ekstra for en skikkelig curved gaming skjerm.

    Verken denne fra Xiaomi eller Svive er gode gamingskjermen, men helt greie til kontorbruk og enkel gaming dersom man absolutt må ha en ultrawide til en rimelig penge. Skal du derimot ha en god gaming skjerm som er ultrawide må du nok legge på et par lapper. Man får det man betaler for ;)

    SIden du sitter/satt med litt info om denne skjermen (ser det er et gammelt innlegg...).
    Jeg er på utkikk etter en brukt (og stor) skjerm til kontorbruk + Zwift (rullesykling) og liknende. Skal brukes med 4060Ti. Driver ikke med "avansert gaming" men ønsker en større skjerm med bedre oppløsning og som vil fungere med denne GPU-en. Helst en ultrawide-skjerm.

    Da er det kanskje ikke så viktig å få innmari høy frekvens, men helst stabilt på 80fps eller noe sånt. Mange ser ut til å trives med å bruke en TV til dette, men jeg tror jeg bør gå for en PC-skjerm siden jeg også skal bruke den til kontorbruk (programmering, m.m.).

    Ser at jeg kan få en Svive Pyx 34C601 brukt til bare litt over tusenlappen...

    Da er spørsmålet: Er det noen grunn til å tro at den vil funke dårlig sammen med 4060Ti, eller vil det trolig fungere helt fint ifbm. Zwift o.l.? Alternativet er typisk brukte Samsung- eller Gigabyte-skjermer i samme størrelse, men disse koster 2-3 ganger mer på bruktmarkedet. Og jeg driver altså ikke med skytespill og annet som krever uendelig høy FPS ;)

  2. Er det sammenlignbare dekk på syklene?

     

    Dekktypen er verken listet opp, beskrevet eller omtalt i rapporten, og det sier jo litt om kvaliteten...

    Men to av syklene (damesykkelen og elsykkelen) kan ha hatt sammenliknbare dekk ettersom de begge var Yosemite-sykler (dvs. fra Biltema). De har oppgitt varenr for syklene, men Biltema lister ikke opp hva slags dekk syklene har. Mest sannsynlig er det tunge dekk med hard gummi som sklir godt på våt asfalt :)

  3. Hvis det er effekten av el-motorens vekt man vil teste, er det kanskje lurt å utføre testen med flere sykler med lik geometri, med og uten elmotor? Ellers kan det like gjerne være effekten av sykkelgeometrien man har testet... (f.eks. har styrevinkelen mye å si)

     

    At enkelte elsykler har mer "tilbakelent" geometri og oppreist sittestilling vil gjøre at de ikke stuper over framhjulet like lett. Men det finnes også mange elsykler med bratt styrevinkel og langt stem (som på en standard hybridsykkel) og framoverlent sittestilling, som vil stupe lett.

    Rapporten har overraskende lite fokus på sykkelgeometri, selv om de tildels er oppgitt i appendiks.

    • Liker 1
  4. Rettelse til artikkelen:

     

    Slik gjør du bilen klar for DAB

     

    1. Gå til denne nettsiden og søk opp din lokalradio: http://www.lokalradio.no/finn-din-lokalradio/

    2. Still in radioen på ønsket frekvens

    2. Bruk FM frem til minst 2022

    4. Profit

    Her i Trondheim har vi nå kun Nea Radio (som egentlig er fra Selbu og Tydal) på FM-nettet. Dvs. Radio Trondheim (fra oversikten du lenket til) finner vi ikke. Nea Radio har nok fått mangedoblet antall lyttere de siste par månedene... ;)

    I sommerferien blir det 100% lydbok i bilen vår.

  5. Jeg lurer på et par ting, ettersom jeg har en Sony Xperia Active som jeg har blitt ganske misfornøyd med etterhvert. Den blir verre og verre!

    Misnøyen min med Xperia Active skyldes:

    1. Touchscreen/ som funker dårlig. Svært ofte, særlig hvis jeg har hatt telefonen i lomma, henger den seg opp og registrerer kontinuerlig trykking diverse steder på skjermen selv om jeg ikke er i nærheten av den. Det tar ofte flere minutter før telefonen kan brukes til noe - og selvsagt skjer det hovedsakelig hvis jeg har dårlig tid...
    2. Ekstremt dårlig batteri. Jeg lader telefonen hver natt og ofte 1-2 ganger i løpet av arbeidsdagen. Dersom jeg er hjemme - med kontinuerlig Wifi-dekning - holder det imidlertid å lade om natta. Er jeg på jobb, på hytta eller på tur, bruker den sjukt mye ekstra batteri. Fryktelig irriterende at jeg ikke engang kan kjøre bil fra Trondheim til Oppdal uten å ha ladekabelen klar... Batteriet har vært dårlig helt siden jeg fikk telefonen.
    3. Mikrofonen og høyttaleren sluttet å virke etter ca 1 år. Dette ble imidlertid rettet opp etter at jeg hadde sendt den til verkstedet et par ganger. De skiftet hovedkortet, og det hjalp tydeligvis.
    4. GPS-en sluttet å virke etter noen uker. Dette ble imidlertid rettet opp sist jeg sendte den til verksted (se ovenfor), antakelig fordi de da skiftet hovedkortet.
    5. Beskytteren over micro-USB-pluggen er veldig fiklete å åpne hvis man ikke har veldig lange og skarpe negler. Jeg trenger minst 4-5 forsøk på å få det til, og av og til har jeg måttet bruke skrujern, nøkler e.l. for å få opp luka. Etter et års tid opplevde jeg også at beskytteren ramlet av telefonen, så det ble litt stress å passe på den. Heldigvis løste dette seg da jeg måtte sende inn telefonen til verkstedet (se ovenfor), og jeg tror denne delen av telefonen ble byttet ut i samme slengen som at de skiftet hovedkortet.
    6. Lagringskapasiteten internt på telefonen er så liten at jeg stadig får beskjed om at det er fullt, og at enkelte apper har prøvd å oppdatere seg selv uten å klare det. Dette er selv om jeg har avinstallert mange apper, og selv om jeg har manuelt bedt alle apper om å lagre på minnekortet dersom de tillater det. Jeg har egentlig svært få apper installert. Jeg har også oppdaget at dersom minnet er nesten fullt og en app klager på at den ikke får oppdatert seg, kan jeg avinstallere og reinstallere denne appen og frigjøre masse plass. Inntrykket er at en mislykket oppdatering av en app faktisk tar latterlig mye plass (gjerne 10x størrelsen til appen), som om den gjør mange forsøk og lagrer alle forsøkene (f.eks. pakker ut en komprimert fil, gir opp, men ikke sletter den etterpå). Dette er veeeeeldig plagsomt! NB, jeg har ingen bilder eller videoer lagret på telefonen. Det er kun apper som tar opp plassen.

    Aight...ikke helt fornøyd med Sony her altså. Derfor er spørsmålene, før jeg vurderer å bestille ZR:

    • Kan jeg stole på at batteri og touchscreen på ZR vil funke bedre?
    • Hjelper "Stamina"-funksjonen mye på batteritiden?
    • Fører "ladekrybba" til at jeg slipper å slite med håpløse luker man må ha skrujern for å åpne?
    • Har ZR nok intern lagringskapasitet for meg? (ref. beskrivelsen av problem 6 ovenfor)
    • Er det noen andre skjulte problemer jeg bør gjøres oppmerksom på?
  6. På min (5 år gamle) laptop er nye Google Maps latterlig treigt; det gjør kartet bortimot ubrukelig.

     

    Jeg sliter også med å finne ut hvordan jeg kan få slått på "terreng"-laget (høydekurver m.m.), men det er jo mulig at dette rett og slett mangler i betaversjonen. Terrenglaget er imidlertid noe av det jeg bruker mest, så da får jeg enten holde meg til gamle Google Maps eller bruke Norgeskart.

  7. Søkefeltet er selvsagt tilpasset disse taggene, og du kan sette opp et eget kategoritre basert på taggene.Finder (utforskeren) har fått en skikkelig overhaling. Den har nå faner, slik du er vant med fra nettleseren din. Videre er det lagt stor vekt på tagging av filer, slik at du enkelt kan sortere dem på tvers av systemet – og enkelt finne de igjen.

    Hm. Ingen flere som reagerte på dette avsnittet?

    Vill tipping er at første setning egentlig skulle stå tilslutt – da gir den mer mening :)

  8. Du har ikke også på filter? Hvis så - prøv å ta det av.

    Ingen filter, nei. Jeg har forsåvidt vurdert å kjøpe et filter, ettersom jeg hater å fikle med plastdekselet når jeg er på tur, og det er jo heller ingen solblender som beskytter frontelementet her. Men jeg kan tenke meg at vignetteringen blir enda verre med filter, så hva skal man da gjøre?

     

    Eksempel (fra gårsdagens tur): Konvertert RAW-bilde og Ferdig JPEG fra kameraet.

     

    Det hørtes veldig rart ut egentlig, har ikke lagt merke til det på RAW-bildene jeg har tatt. Vet at det finnes en effekt som skaper en kraftig vignettering direkte i kameraet, du har sjekket at ikke noe sånt står på?

    Når man tar RAW-bilder, også i kombinasjon med JPEG, tillater ikke kameraet å bruke "effekter". De får man kun hvis man kjører kun JPEG. Akkurat det gjør meg ingenting; effektene lager jeg selv ;)

     

    Hvis det er den kompakte 16-50mm zoomen, så stemmer det at den egentlig vignetterer noe vanvittig på 16mm. Dette ser man kun i RAW, da kameraet korrigerer dette på JPEG filene.

    Hvis du har siste versjon av Lightroom (4.4), så er det bare å slå på Lens Correction, og vignettering og forvrengning vil bli rettet opp.

    Jepp, det er den kompakte kit-zoomen på 16-50 mm. Det stemmer nok at vignetteringen hovedsakelig skjer på 16 mm; forsåvidt ikke så rart. Men dette var mye mer enn forventet!

     

    Jeg har dessverre ikke noe nyere enn Photoshop CS4 (og Lightroom 2.7, som jeg knapt har prøvd), men det spørs om jeg bør oppgradere nå. Må jo kjøre DNG converter for å få åpna RAW-bildene også...

    Jeg åpner bildene i RAW-converteren til CS4, og da er det ekstrem vignettering. Det finnes en funksjon der for å fjerne vignettering, men den ser ut til å funke dårlig. Må beskjære mye for å få det pent.

  9. Jeg brukte 3N med kitobjektivet i helga og la merke til en ganske ekstrem vignettering. Hjørnene er nesten svarte. Har ikke satt på noen filtre, solblender e.l.

    Litt rart at dette ikke er nevnt i testen.

     

    (Nå ser jeg imidlertid at vignetteringen kun er synlig på raw-bildene, ikke de ferdige jpeg-bildene fra kameraet. Så jeg antar det kan "jobbes med" og at kameraet tildels allerede har gjort det).

  10. "Sleep As Android" er en brukervennlig app jeg synes slår Alarm Clock Plus.

    Enig!

    Sleep as Android redder meg hver morgen. Jeg må helt ut på kjøkkenet for å scanne QR-koden som slår av alarmen - og da har jeg allerede snappet opp lukta av nybakt brød fra brødmaskinen og litt kaffelukt fra ei kvern som står der...

     

    Til pakkesporing anbefaler jeg TrackChecker. Gratis, enkelt, har "alle" speditører i verden og funker uten problemer på ICS.

    Jeg bruker PackageBuddy, den gjør omtrent det samme. Får oppdateringer når f.eks. pakka har kommet fram, så jeg kan stikke på Posten og hente den.

    Bare litt synd at jeg også må ha Postens egen app for å få opp strekkoden som jeg skal vise fram på postkontoret....kan TrackChecker få opp den?

  11. Nå funka det endelig hos meg!

    Telefonen er ferdig oppdatert, nå jobber den bare med å oppdatere appene... ;)

     

    PS. Når det gjelder GPS'en, så hjalp ikke oppdateringen. Så langt funker alt annet flott i ICS, men GPS'en som slutta å virke for en måneds tid siden funker ennå ikke. Da lå vel problemet et annet sted kanskje.

  12. Flere av dere som også har trøbbel med GPS'en? Jeg har lest at man må ha datatrafikk påskrudd for at den skal funke. Dro på 3-timers sykkeltur med både datatrafikk og GPS påskrudd, men det sto fortsatt at GPS'en søkte etter dekning...

    Har prøvd mange apper og ingen av dem får GPS-dekning, så det må ligge sentralt i systemet (det kan ikke skyldes kun Maps-appen).

     

    Jeg håper virkelig at dette ordner seg når systemet oppgraderes til ICS!

  13. takk for gode kommentarer!

     

    jeg vurderte et smalere utsnitt, men da følte jeg at "det svære fjellet" og de fine lys-/skyggepartiene forsvant og reduserte bildet til et vanlig skispor...

     

    bildet er bevisst beholdt mørkt, ellers blir det for grått og blast. skal sjekke om en mer gulaktig hvitbalanse funker (det var påskesol).

×
×
  • Opprett ny...