Gå til innhold

Sisyphus

Medlemmer
  • Innlegg

    1 322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sisyphus

  1. Jeg har hatt Momentum et par måneder. Putene er relativt små (står i stil til hodetelefonene) men dekker mine ører fint og jeg har over gjennomsnittlig store ører (ikke empirisk utredet).

    Byggekvaliteten er absolutt veldig veldig bra, og de er ganske lette. Putene er og herlig myke og trykket på hodet er generelt minimalt.

    Lyden er også bra med et fokus på mids vil jeg si. De er kjent for å være litt "recessed" så vokaler er litt mer i bakgrunnen enn andre hodetelefoner. Egentlig er de litt i samme båt som HD650.

  2. Hei.

     

    Jeg leier en leilighet og i den leiligheten var det en klassisk gitar (Yamaha CG130A) med 3 stk stålstrenger og 3 stk nylonstrenger. De som eier leiligheten hadde ikke spilt på den en stund, og de sa jeg kunne bruke den (er ingen mester men har spilt noen år). Jeg trodde en slik set-up var for en spesiell sound, og at du kunne bruke alle slags acoustic strenger. Jeg byttet da disse strengene, og tenkte ikke mer over det. De som jeg satt inn var 6 vanlige acoustic stålstrenger og brukte disse.

     

    Senere fant jeg ut at denne gitaren ikke var designet for 6 stålstrenger, og at presset disse ga kunne få hele bridgen til å fyke av. Dette skjedde heldigvis ikke, men når jeg tok av strengene igjen så løsnet nut'en. Saddle'en var også løs, men skal vel være slik?

     

    Er det noen stor krise å bruke superlim eller trelim for å lime nut'en tilbake, eller bør jeg ta den med til en workshop (bor i Geneve, så vil helst slippe å ordne dette på fransk)? Og, er det noen som vet hva slags strenger en slik klassisk gitar trenger? Jeg kastet de som var på..

  3. SPPPPOOOIIIILLLLLEEERRRR!!!!!!

     

    Er det så helvetes vanskelig å bruke spoilertag!!!!

     

    At Diablo er med i spillet kan neppe kalles for en spoiler. Regner med at det var den posten du reagerte på.

     

    Rettelse, det ER en spoiler. Ikke alle har nerda så mye at de har fått med seg slike detaljer før spillet startet. I don't want to live on this planet anymore...

    • Liker 2
  4. jeg gir deg et tips ( det er så lenge siden jeg drev på med slikt ).

     

    - hva om du tenker ( gjør om) 2 parallelle resistanser til en som i oppgave a

    - spenningen over 2 parallelle motstander vil være lik for begge

     

    Bare hvis de er like store. Det du i praksis har når du har en parallellkobling er en spenningsdeler. Strømmen er relativ etter hvor store motstandene er i forhold til hverandre. Formelen for en spenningsdeler er (R2/(R1+R2))*U

     

    Det blir (12/(4+12))*12 = 9V.

    og (4/(4+12))*12 = 3V.

     

    Det blir summert opp 12V. Check.

     

    Så bruker du ohm's lov til å finne strømmen.

  5. UiA er eneste plassen i Norge med mekatronikk (iallefall på master og doktorgrad) såvidt jeg vet. Det er vel ikke nødvendigvis så veldig relevant til oljevirksomheten da sett opp i mot petroleumsfag, men det finnes en del jobber uansett. UiS tjener godt på lokalitet, og NTNU er NTNU, men begge skolene har høye snitt for å komme inn på petroleum, og jeg tror nok du får tilsvarende gode jobber uansett hvilken skole du går på. Avhengig av prestasjon selvfølgelig.

  6. Jeg fikk 20.000 i stipend og lån fra lånekassen for 10 sp sommerkurs (dette skulle visstnok kun være 75% belastning av 2 måneder). Dette inkluderer da masse lån (tror jeg fikk litt over 8000 ekstra i lån) så det meste må betales tilbake. Veldig greit å ha de pengene videre da, i tillegg til de 18000 en får i August.

  7. Har bare prøvd med Android gjennom Eclipse (Java + XML) med egen Android plug-in. Det er i utgangspunktet veldig greit å lære seg, spesielt siden det finnes så utrolig mange ressurser på internett. Vi hadde dette gjennom et introduksjonskurs i Java på universitet da, så vi fikk litt hjelp men det går veldig greit å lære seg alene, et steg om gangen.

  8. Ingeniør er ikke beskyttet (uheldigvis) men høgskoleingeniør er beskyttet og betyr implisitt at man har en typisk ingeniørutdannelse (f.eks. b.sc). Sivilingeniør er også beskyttet. Er mye rusk som tar teknisk fagskole og som prakker på seg å være ingeniør selv om de er milevis borte fra kompetansenivået (selv om det selvfølgelig finnes noen som har mye kunnskap med teknisk fagskole som bakgrunn). Problemet er heller at bedrifter har masse "småjobber" som man sånn halvveis trenger en teknisk spesialist på, men som man ikke har behov for så stor dybdekompetanse for, og da er man ikke så selektiv på hva man plukker opp fra bakken. I mer seriøse bedrifter/stillinger har man krav om kompetansebevis for å få jobb som "ekte" ingeniør og det er her man ønsker å havne.

    • Liker 1
  9. Aha, ok. Hva mener du med at det ikke var til noen hjelp? Endte du med samme karakter? Bare tenkte på at det var like greit om karakteren sto som den gjør nå. Er litt redd for å gå ned :p

     

    Hvis du klagde bare for moroskyld så har du ikke mye sympati å hente hvis du går ned en karakter. I praksis, hvis det er mulig å "objektivt" validere svar, så burde det være umulig å gå ned i karakter hvis du klarer på rett grunnlag.

    • Liker 1
  10. Forskerutdanning er som regel en del av ph.d utdanningen. Skal du ta det må du jobbe ganske hardt, kravet er at du må ha B i snitt og minst B på hovedoppgaven for å få lovt å begynne. Så hvis hovedmålet ditt er å bli forsker så bør du kanskje føle litt på hva du syntes er interessant nok til å investere såpass mye tid at du klarer kvalifikasjonene.

  11. Jeg er litt der jeg og, om jeg vil ta Ind.øk master (ikke NTNU) eller om jeg vil ta en master (på NTNU) så jobbe litt og så ta en MBA ved f.eks. Handelshøyskolen i Bodø (Universitetet i Nordland) på deltid etter jeg har jobbet noen år. Der koster det ingenting utover semesteravgift og selv om man kan diskutere hvorvidt BI eller andre har bedre kvalitet så er forskjellen gjerne på noen hundre tusen kroner.

  12. Det kommer vel litt an på hvor du studerer. Vi på UiA har mobilkommunikasjon, elektronikk og mikroprosessorer som hovedfokus. Ved UiS har de mer kombi av digitalteknikk og elkraft osv. Det er ganske krevende å gå elektro siden man har mange mengdetreningsfag slik som programmering og svært mye matematikk innad i linjefagene, også på forståelsesfroten.

×
×
  • Opprett ny...