Gå til innhold

lømmel

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lømmel

  1. Jeg har et svakt tegn til innbrenning på midten av skjermen, en svak lysere strek fra topp til bunn når jeg har mørk ensfarget skjerm. Legger ikke merke til det ved vanlig bruk. Passer med at jeg stort sett deler skjermen med bruk av to apper samtidig. Innbrenningen er akkurat i skillet mellom appene. Har en Samsung G8 kjøpt i januar 23.

  2. Det er mange bra mennesker der ute, og mange kjipe. Du må bare finne de som passer for deg. Det betyr at du må ut å lete, for det er sjelden de dukker opp på døren din helt av seg selv.

     

    MEN...

    Når du allerede har gitt opp muligheten for at det finnes ok menn i Norge, så blir det vanskelig. Hvis man legger til ditt eget syn på deg selv, så vil jeg tro at du må jobbe mer med deg selv og tankegangen din før du kan finne deg en kjæreste.

     

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  3. Nei, det er ikke bare deg. Det er mange som har det sånn, og det er mange som ikke har det sånn. Folk er like og folk er forskjellige. Det er helt vanlig å være unik. Jeg annbefaler deg å være unik som deg selv, ikke som en annen du tror andre liker. 

    Noen menn du møter vil kunne folate deg for noe de opplever som en oppgradering, andre vil elske deg for den du er så lenge du behandler de bra. Det er ingen garantier for noe som helst, du må bare ta noen sjangser. Lær deg å like deg selv, legg gjerne litt energi i å være den beste versjonen av deg selv, men ikke bruk tid på å prøve å være noen du tror andre liker. Det er ikke deg.

    • Liker 1
  4. mronym skrev (3 timer siden):

    Samtidig så forstår hun ikke at mye av det hun skriver legitimerer transhat.

    Som hva?  

    mronym skrev (3 timer siden):

    For min del skal alle få lov til tenke inni seg at "er du født gutt så er du gutt for alltid, for kjønn kan ikke forandre seg". Det er lov å tenke sånt.

    Men betyr det at det skal være lov å agere basert på denne overbevisningen?
    Hvis jeg tenker at kjønn er fast og at det er min rett å forsvare dette aktiv i hverdagen, hva fører det til?

    Er det greit at jeg fortsette å kalle min kollega Knut, selv om på passet står det at hun heter Elizabeth?

    Har hun sagt dette? 

    mronym skrev (3 timer siden):

    Hun har kommet med vel mye mer som er direkte misvisende fakta, hun har pekt på deler av en vitenskapelig debatt og presentert som en sannhet, og hun har brukt hele pakken av  retoriske teknikker som mer eller mindre faller i kategori sjikanering.

    Har du noen eksempler å vise til?

     

    mronym skrev (3 timer siden):

    Jeg har forståelse for at dette er både en betent og viktig tema, og at det er lov å ha bekymringer og ønske seg gode diskusjoner rundt det. Men det krever omhu, og det krever at de partene som sitter på mer makt, slik hun gjør, tar ting rolig uten å øyeblikkelig gå i kampmodus og spille offer. Ellers så er det faktisk ikke noe annet å si om hun en "typisk boomer"

    Vel og merke, vi kan og fortsatt bør diskutere om mange av disse tema.
    Det er mange som ønsker for eksempel endringer rundt deltakelse i profesjonell idrett, men det forutsetter at man har såpass is i magen og omhu til å kunne ta gode diskusjoner, basert på et vitenskapelig grunnlag,  for å sikre at det settes kriterier som både respekterer individet og felleskapet.

    Har du lest det hun har sagt selv?

    • Liker 5
  5. Red Frostraven skrev (5 minutter siden):

    Tranfob, ikke hater, per se.

    Hun ønsker å hindre transpersoner fra å få rettigheter, og anser ikke deres identitet som legitimt kvinnelig.

     

    Hvilke rettigheter snakker vi om?

    Er det at hun ikke vil at personer med penis skal få gå inn i kvinnegarderober, uansett hvilket kjønn de ønsker å være, eller vil hun ikke engang at kjønnsopererte skal få tilgang? 

    • Liker 3
  6. Nei, tviler på at en sånn kontrakt er spesielt bindende. Men jeg støtter eksen i at dette nok blir utmattende. Nå er tilfellet jeg kjenner til med eldre barn, men avstand i kjøretid ser lik ut. Barna hater det. De bor halve tiden i en annen kommune, langt fra venner og fritidsaktiviteter. Hver andre uke er de utelatt fra det meste av sosiale aktiviteter. 30 min er lang tid for et barn, og det å ta en tur til venner i den uken blir en time i bil frem og tilbake. Det er mye.  

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  7. Iki skrev (3 timer siden):

    I dette tilfellet snakkes det om tre personer som alle er asiatiske.

    Han nevner fortsatt ikke rase.

    Iki skrev (3 timer siden):

    Nøyaktig det han gjør, han "disser" dem for å ikke klare noe teknologisk selv om de er asiatiske.

    Han disser dem. De er asiatiske. Det trenger ikke være ment rasistisk. Tviler på at det er det, sånn jeg oppfatter konteksten i videoen.

  8. Iki skrev (13 minutter siden):

    Fordi han anklaget dem for å være stygge, ikke for å være på rommet.

    Han påstår de har et stygt fjes, ikke at de er stygge.

    Han påstår språket deres er stygt.

    Han påstår at de, den rasen mennesker, burde være teknologisk avanserte.

    Alt dette gjør han i samme slengen, ikke i enkelte tilfeller.

    Da blir det om rase, ikke om en person som er irritert på at 3 personer er inne på et større rom.

     Har hørt mange si at de misliker det stygge trynet til folk uten at det handler om rase, eller om utseende i det hele tatt. Det handler mer om at man misliker noen.  Det er en måte å utrykke misnøye på. At man ikke liker et språk er vel ikke rasistisk? Han sier heller ikke at den rasen mennesker burde være teknologisk avanserte. Det er noe som blir lagt til av de som tolker det i verste mening. Han sier riktignok teknologisk avansert land, men er ikke det noe de fleste mener om Japan? Han disser de som sikkert har stått der en stund uten å løse problemet, ikke rasen de tilhører.

    Igjen, det er veldig usympatisk og kjipt nok i seg selv, men jeg synes det blir for mye å kalle det rasistisk. 

     

  9. Iki skrev (3 timer siden):

    Hva ellers skulle det handle om?

    At det er folk han ikke vil ha der, og bruker negative adjektiver for å understreke det. Han nevner ikke rase, så hvorfor skal du tolke det sånn.

    Iki skrev (3 timer siden):

    Stereotypiske anklagelser når det kommer til asiatiske personer.

    Stereotypisk anklagelse om språk? Jeg synes også det er et vanskelig språk å forstå seg på, kult, men veldig forskjellig fra vestlig språk. Er det virkelig en negativ stereotyp at japanere er teknologiske? Tre menn som ikke klarer å koble til en konsoll er vel lov å være litt frustrert over. Som jeg skrev over, han er usympatisk, men klarer ikke se noe rasistisk i dette.

    Iki skrev (3 timer siden):

    Om du tar hver del for seg, så kanskje du kunne komme unna med dette, men her er det altså en helhet.

    Alt dette må sees i en sammenheng, ikke som individuelle hendelser slik du prøver.

    Og sammenhengen er at han er frustrert over mye folk på rommet. Ikke at de er asiatiske. 

  10. Folk liker å tolke i verste mening. Han er usympatisk, ikke rasist sånn jeg tolker videoen.

     

    Blir selvfølgelig vanskelig å være sikker når man ikke kan fransk, men bare leser den engelske oversettelsen. Jeg toker det slik:

     

    Han som filmer utrykker frustrasjon over at det er så mange mennesker inne på rommet hans for at romkompisen skal spille PES. Han sier visstnok stygge ansikter, men tviler på at det handler om rase.

    Han sier at han synes språket er .... noe som vel heller ikke er rasistisk. De fleste kan vel være enig i at andre språk man ikke kan, høres sært ut. Det blir nok enda verre når de har så mye fonetiske lyder vi ikke har i vår del av verden.

    Den siste kommentaren er vel heller ikke rasistisk, men heller en frustrasjon over at det er minst tre mennesker inne på et rommet ditt bare for å koble til en jævla konsoll.

     

    Synes heller ikke det ser ut som Griezmann ser så veldig komfortabel ut med kommentarene hans, men heller smiler litt avvæpnende for at han har dratt så mange inn på rommet de deler. 

     

    Så kan være enig i usympatisk, men tviler sterkt på rasistisk.

  11. TorHansen skrev (13 minutter siden):

    En hindrer ikke smittespredning med tiltak som ikke påvirker hovedårsakene til at smitten sprer seg, samme hvor mange som følger tiltakene :) Tiltakspakker med store og særdeles vesentlige hull blir ikke gode bare om mange nok følger de. 

    Jo, alle tiltak som begrenser smitte har en effekt, selv om et finnes bedre tiltak. De virker bedre jo flere som følger dem.

     

    Du derimot velger å ikke følge de tiltakene, fordi du vil bare følge de tiltakene du mener er bra nok.

    • Liker 2
  12. TorHansen skrev (4 minutter siden):

    Tiltakene har liten effekt fordi de ikke påvirker hovedarenaene for smittespredning mellom husholdninger / familier. Regjeringen har fått berøringsangst til tiltak som begrenser reise og påvirker skole, jobb og barnehager. En kan godt gjøre mye, men det hjelper fint lite så lenge en lukker øynene for det mest sentrale.

    Tiltak virker bedre jo flere som følger dem. Du sier du ikke velger å ikke følge dem fordi du mener de ikke går langt nok. 

    Tiltak virker fint lite så lenge folk kun velger de tiltak de finner bra nok.

    • Liker 1
  13. ScandiFlick skrev (8 timer siden):
    tigerdyr skrev (9 timer siden):

    Så barnslig.  Hva med hellere å oppfordre folk til å opptre voksent?

    Løsningen er utrolig enkel:  Om ikke folk kjøper til disse tåpelige priser, forsvinner problemet helt av seg selv!  Dette er en av få problemer i livet som løses av å gjøre ingen verdens ting.  Hva kan være bedre enn det?

    Først en frekk liten kommentar, som du kunne ha spart deg for.

    men dette er greit? 

     

    ScandiFlick skrev (10 timer siden):
    Comma Chameleon skrev (10 timer siden):

    Dette har da ingenting med skatt å gjøre. Det har å gjøre med at folk er sure fordi noen prøver å tjene penger på å selge noe de selv ønsker å kjøpe og det er mangel på varer.

    Og slike avtaler jo som kjent bindende, så der kan det hende at du sitter med skjegget i postkassa etterpå.

    Angrerett gjelder også private kjøp.. Og jo det er skattbart å bedrive denne typen virksomhet. 

     

     

  14. Emile the rat skrev (1 time siden):

    Var Proshop som informerte meg om at Watch Dogs gikk ut på kjøp etter 21., hvordan status er i forhold til andre butikker vet jeg ikke, men Proshop hadde fått svar fra nvidia, så regner med det er likt for alle butikker.

    Jeg fikk kode med mitt 3090 levert 02/10 dagen etter, og i dag fikk jeg for 3080 levert forrige torsdag. Begge fra komplett.

  15. CommanderKeen skrev (På 23.9.2020 den 21.39):

    For en ekkel måte å diskutere på og være på. Trenger jo ikke alltid være verdens mest aggressive fyr.Anno 2016 hadde Fallout 4 solgt rett over 3 millioner eksemplarer på Steam. Vi vet at Fallout 4 solgte over 12.000.000 eksemplarer på dag én. Med andre ord var det i 2016 minst 6 millioner flere som foretrakk å spille Fallout på konsoll fremfor PC.

    Konkluderer det noe for flertallet?

    Nå er vel ikke Steam den eneste butikken man kjøper spill på pc...

  16. MariusJS skrev (1 time siden):

    Hjelper ikke så mye om man ikke kan bevise at den var skadefri når man sendte den inn ?

    Nei, men h*n får i hvert fall vite om h*n har en grunn til å krangle eller ikke. Hvis det er en stor skade som TS vet har skjedd etter h*n sendte den, så har h*n en grunn til å ta saken videre. 

  17. Nå er ikke jeg helt oppdatert på denne saken, men ingenting av det jeg har lest om Giskes oppførsel virker som trakassering. Slibrig mann, ja, men ut i fra de sakene jeg har lest, så virker det som han har gitt seg før det har gått så langt at man kan kalle det trakassering.

    Det er stor forskjell på å stå foran noen i døra når du vil snakke med dem, og bevisst hindre dem i å gå. Vanskelig å bevise Giskes intensjon. At hun som varslet opplevde det på en måte betyr ikke automatisk at det er sånn han har ment det. 

    Ser mange her skriver at han har tafset på unge jenter, men kan ikke huske at jeg har lest det i noen av sakene jeg har sett.

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...