Gå til innhold

Nuntun

Medlemmer
  • Innlegg

    445
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nuntun

  1. Mange gode råd her! Takk skal dere ha.

     

    Jeg var innom 4 butikken som selger speilreflekskamera idag, å fikk enda med informasjon. I morgen blir det japanfoto å fotoknutsen som står for tur i min utspørringsrunde.

     

    Jeg er litt redd for at 40D/50D kan bli litt for "avansert" for meg. Med det mener jeg at det blir så mange muligheter at det blir til at jeg går for auto instillingene på alt jeg gjør. Er bedre å ha noen knapper jeg bruker enn mange som ikke blir brukt..

     

    Ganske sikker på at det blir ett Canon 450D hus, med 17-55mm + 18-200mm objektiver.

     

     

    Min far har et gammelt Nikon speilreflekskamera. Det er ikke digitalt eller noe. Men det jeg lurte på var om det er mulig å bruke ca 20 år gamle objektiver på Nikon kameraer som blir kjøpt nå? Kamerahuset er jo ubrukelig, men det er MANGE objektiver som jeg ser har en relativt høy markedspris nå. Kan komme tilbake til navn/serie osv på kamera i morgen.

  2. Ganske sikker på at det blir Canon 450d eller 40d. Begge virker veldig greie, men jeg skal bestemme meg når jeg har fått holdt i begge 2. Hva mener dere om forsikring? Er det verdt pengene å få en forsikring fra forhandleren i forhold til å ta den gjennom ett forsikringsselskap?

    Jeg ser at f.eks www.ps.no har 2 forskjellige priser på samme kamera. Er det grunnet det finnes ett norsk, å et hentet fra utlandet?

  3. Takk for gode svar!

     

    Jeg ser at de fleste har problemer med temperaturer under 0 grader. Finnes det et kamera/beskyttelse som gjør at jeg kan bruke kamera når det er kaldere? Om vinteren er det veldig fint oppe på fjellet, men gradene synker ofte ned i mongfoldige minusgrader.

     

    Nautica.

    400mm for å ta dyrebilder på hvilken avstand? Jeg er ikke akkurat så veldig inne på dette, så 10mm i forhold til 400mm sier meg egentlig ingenting. Vidvinkel er vel relativt selvforklarende, men foruten dette trenger jeg en litt dypere forklaring :p

     

    Er det enkelte merker som er generelt bedre enn de andre på det norske markedet idag? Å er det stor forskjell i priser og utvalg på objektiv til de forskjellige merkene?

    Noe jeg bør holde meg unna/se etter?

  4. Hmm okei..

     

    Jeg ser at f.eks Canon EOS 1000D er en god del rimeligere enn Canon EOS 450D. Men hva betyr det for meg i bruk? Er kamerahusene relativt like da? Hva mister jeg ved å gå på et billig hus i forhold til et dyrt?

     

    Er det stor forskjell i hvilke objektiver som passer til de forskjellige husene? Og hvilket merke har rimeligeste kvalitets-objekter? Er ingen mening å kjøpe et billig hus om objektivene koster desto mer.

  5. Hei

     

    Jeg ønsker å kjøpe meg et speilrefleks kamera, men er usikker på hvilket så passer best for meg. Jeg ønsker et raskt kamera. Altså at når jeg skrur det på tar det ikke halve dagen før bilde kan tas. Også at det er raskt mellom hvert bilde tatt er viktig.

    Jeg kommer til å ta flest natur bilder. Både muligheten til å ta bilder på veldig nær avstand, å bilder utover f.eks byen fra et fjell hadde vært bra.

    Jeg er også veldig glad i å være ute i snøen. Et kamera som tar gode bilder under "hvite" forhold er da også essensielt. Kveld/skumringsbilder hadde også vært kult.

     

    Jeg ser for meg å bruke ca 5000 på kamera. Enkelte linser osv må sikkert komme utenom. Men ønsker selvfølgelig en så lav pris som mulig.

     

    Canon EOS 450D har jeg sett litt på. Er dette et kamera som duger?

     

     

    Takk for svar :)

  6. Ser ingenting gale med å gi en 7 åring en mobiltelefon egentlig. Bare ha ett kontantkort å opprett en fri/tråløs familie. Da kan en kontrollere akkurat hvem som hun kan ringe til.

     

    Hun har bursdag i slutten av september. Den skal være enkel, billig (det går hardt for seg i skolegården), lett å ringe & skrive på og gjerne være tilgjengelig i rosa ;)

     

    Var innom den lokale Telebutikken i går, men ekspeditøren bare sa "huh? Detta er det vi har." og pekte ned mot glassdisken sin. Ikke mye hjelp å få der.

     

    Tips? Det begynner å haste...

     

    Hvilken telebutikk var dette? Så kan jeg kjefte litt på dem :p

  7. 5800 ER verdt prisen. Foruten den er jo SE w705 i din prisklasse nå. Nokia 5630 er også noe å tenke på ;)

     

    5800 er en telefon jeg helt klart ville styrt unna. Den er treg, har for lite minne og mangler jo tastatur. En bruker rapporterer om at den ikke en gang klarer å kjøre Opera mini. Og hvorfor skulle man ønske seg en treg symbiantelefon hvis man ikke har tenkt å utnytte symbina?

     

    Har du sett på Se T715? Ikke en dedikert musikktelefon, men mediaspiller er jo selvfølgelig til stedet, og i den prisklassen har den mange funksjoner. Blant annet GPS. Vil tro den oppfyller dine krav, og vel så det.

     

    Du kan velge å få frem qwerty tastatur pp 5800. Det fungerer utmerket å det går veldig raskt å skrive f.eks meldinger med den. Direkte treg er den heller ikke. Opera fungerer perfekt på den. Bare last ned den som er beregnt på touchscreens.

     

    Enn kan spare mye penger på å gå for w705 istedenfor w715 om enn ikke trenger GPS funksjonen.

  8. 100% mulig i Powerpoint, ja. Aner desverre ikke hvordan.

     

    Går ann å lage masse firkanter du kan få til å forsvinne ved å klikke på dem.

     

    Jeps, meget nemt i powerpoint.

    1) Sæt billederne som baggrund på tomme slides.

    2) Tegn et net af linier, som angiver de felter du vil skjule.

    3) Tegn en tekstboks som dækker første felt af dit net. Vælg fill color + line color ens (f.eks. hvid), og skriv "1", centreret, stor font.

    4) Marker tekstboksen. Vælg animation -> custom animation, "fade on click" (oversæt til norsk, hvis du har norsk powerpoint! :-))

    5) Vælg copy + paste, og træk firkanten hen i anden celle. Slet "1" og skriv "2" istedet. Du kopierer automatisk din animation samtidigt.

    6) Gentag ovenstående for resten af felterne.

    7) Slet de linier, som du brugte til at angive felterne i punkt 2).

    8) ctrl+a for at vælge alle tekstboksene, copy, gå til de øvrige slides et for et og paste.

     

    Voila - færdig.

     

    Tusen takk skal du ha! :) Fungerte utmerket til mitt formål!

  9. Hei!

     

    Jeg prøver å lage et bilde "spill" som skal brukes i festlig lag.

    Poenget er at jeg viser et bilde av en gjennstand (på videokanon, der bilde er dekket til med et rutenett (3X3, eller 4X4 etc)med tall. Så forsvinner 1 og 1 rute, så gjelder det å jette motivet.

     

    Finnes det en måte å lage dette på? Enten i Flash eller i et annet program? Om så, hvordan?

×
×
  • Opprett ny...