Gå til innhold

Tronder84

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tronder84

  1. Jeg har en Volvo V40 (1998 modell). Regnr er PP 22269. Aldri hatt noen problemer...før nå...Skulle kjøre en tur på mandag. Merket med en gang at det var noe rart med clutchen. Jeg måtte trykke den inn flere ganger før jeg fikk bytte gir. Noen ganger gikk giringa greit. Først trodde jeg at det var gulvmatta som hadde hektet seg. Stoppet derfor motoren og tok gulvmatten ut og la den fint på plass. Når jeg skulle sette meg inn å starte opp bilen merket jeg at det ikke var noen motstand i det hele tatt i clutchpedalen, så nå får jeg ikke brukt bilen. Når jeg trykker inn pedalen går den liksom bare helt inn (uten motstand). Noen som har hatt lignende problem med samme modell?

  2. Hei! Var på en bruktbutikk. Kjøpte meg en gammel platespiller, nemlig en Phillips F7111 SYNCHRO BELT-DRIVE. De hadde kun platespilleren og ikke forsterker/høytalere. Jeg kan egentlig fint lite om sånne, men synes den ser fin ut, og synes det er stilig med en gammel platespiller. Har prøvd strømkontakten, og det ser ut som om det motoriske i denne spilleren virker. Det er kun to ledninger som stikker ut bak, og INGEN andre innganger. Den ene er strømledningen. Den andre er en 3-delt ledning. 2 av disse delene er til høytalerne (Left og right). Den tredje ser litt herja ut. Skal den inn på en forsterker? Eller er det slik at denne ikke trenger forsterker (alle gjør vel det så lenge det ikke er innebygd...?) Som dere skjønner er jeg litt blank. Legger ved et bilde av ledningen som jeg ikke skjønner så mye av. Hva er den "løse" ledningen?

     

    Takk for hjelpen.

    post-150314-0-48162900-1383245323_thumb.jpg

    post-150314-0-24040600-1383245360_thumb.jpg

  3. Først og fremst, trådstarter: Du er virkelig fullstendig nedsnødd!

     

    Man kjører IKKE med en bil der det er reduserte bremser, den finner man feilen på FØR man bruker den igjen!

     

    Må den på verksted bestiller man transport slik at man slipper å kjøre bilen.

     

    Har vært innom verksted, og de sa at bilen var kjørbar, men at jeg burde ha det i bakhodet når jeg kjørte, for så å fikse det snarest:)

     

     

    Har vært innom verksted, og de sa at bilen var kjørbar, men at jeg burde ha det i bakhodet når jeg kjørte, for så å fikse det snarest:)

  4. Takk for mange og kloke svar. Jeg har brukt bilen 2-3 mil daglig de siste dagene, da jeg kjører etter forholdene:) Bilen bremser bra når jeg trykker bremsepedalen LANGT inn. Har sjekket bremsevesken i dag, og det ser ut som om den holder seg stabil, dvs. ikke lekker.

     

    Jeg kjørte opp bilen på bukk i dag. Bremserørene ser hele og fine ut. Sjekket bremseslangene, og tre av de ser bra ut. Den fjerde (bak til venstre) ser ikke bra ut. Ene festet har løsnet (pga. rust), og derfor henger slangen og slenger litt (den er fortsatt tilkoblet altså).

    Det har derfor blitt en rift i den som dere kan se på bilene. Mulig dette er årsaken?

    post-150314-0-54741600-1374244215_thumb.jpg

    post-150314-0-96481300-1374244229_thumb.jpg

  5. Min trofaste V40 (1998mod) er det veldig få problemer med, men når jeg skulle ut å kjøre i dag tidlig merket jeg at jeg syntes at bremsene var litt dårlige. Pedalen måtte trykkes langt inn før bilen bremset. I tillegg kom det opp en rød varsellampe "bromskrets ur funktion". I instruksjonsboken står følgende forklaring under denne varselslampen: "Om denne lampen tennes under kjøring eller nedbremsing, er væskenivået i bremseveskebeholderen for lavt. Stopp umiddelbart og kontroller nivået i beholderen".

    Jeg kjørte straks hjem. Jeg sjekket beholderen og bremsevæsken var akkurat på minimumsstreket. Jeg tenkte at det derfor var det som var årsaken, og fikk tak i bremsevæske som jeg fylte helt opp til maksimum. Kjørte meg en liten testtur, men pedalen var fortsatt lik, og jeg måtte trykke den veldig langt inn før nedbremsingen startet. Stoppet og sjekket beholderen igjen, og den er fortsatt på maksimum.

    Noen som vet hva som kan være feil?

  6. Min Volvo V40 begynner å få litt overflaterust nå, og jeg ønsker å ta rusten da den ikke er særlig pen:) Hehe!

     

    Det er litt rust i hjulbuene og litt noen andre steder (ikke mye).

    Jeg tenker å pusse bort rusten med sandpapir (grovt først, så fint), for så å ha på noe middel (rustmiddel) og lakk. Bilen er svart, så finner nok en lakk som passer greit. Er ikke så veldig nøye om det blir litt fargeforskjell, bare det blir finere enn rusten. Noen som har gjort dette og som har noen synspunkter på hva jeg bør gjøre. Noen tips til rustmiddel?

     

    I hjulbuen bør jeg kanskje legge en list eller noe? Blir det fint?

  7. Hei folkens! Trenger litt tips. Fra før er jeg vant til jobbmail (outlook), og var veldig fornøyd med den. Nå er jeg selvstendig og har en e-post (fra domeneshop), og jeg trenger en god app/program på min Mac.

     

    Ønsker et program som er oversiktelig (lik Outlook). Noen som har noen erfaringer. Kan godt koste en hundrings eller to, bare den er bra.

     

    Takk på forhånd.

  8. Jeg har startet firma og skal starte med nettbutikk. Tenker å drive denne på hobbybasis, så blir nok ikke kjempeomsetning, men det skal blir lærerikt og morsomt. Har vært innom en del leverandører som leverer/selger program hvor man lager hjemmeside og opprettet nettbutikk. Jeg trenger en enkel måte å lage siden min på. I tillegg ønsker jeg og høre hvilke betalingsmetoder dere andre bruker. Kortbetaling ønsker jeg helst, men det er kanskje dyrt?

     

    Fint med tips på hvor jeg kan lage min nettbutikk. Billigst mulig:

    Takk!

  9. Vel, det er litt vanskelig å si, bl.a. ettersom modellen i seg selv er nesten tre år gammel (MC516*/A). Hardwaren er dermed også flere generasjoner gammel, og produktserien "Macbook" (uten pro-ending) er for lengst utgått.

    Likevel, en slik maskin vil jo være fullt brukbar den dag i dag, og Apple-produkter er vel kjent for langt tregere verdiavskrivning enn det meste annet. Jeg vil tro smertegrensen for hva jeg selv hadde betalt for en pent brukt variant ligger rundt 6000-6500. Over det, og en butikkny 13" Macbook Air til 9300,- blir mer appellerende.

     

    Sleeve

     

    Takk for flott svar. Får den for 2500kr da jeg kjøper av en som jobber som it-ansvarlig i en bedrift, og de har en ansatt som har sluttet:)

    Takk for god hjelp.

  10. Har akkurat fått kjøpt meg en MacBook 13". Jeg ønsker å kjøpe en ganske billig skinn/jukseskinn etui/sleeve/veske til denne. Helst svart eller brun. Har sjekket www.dx.com og andre nettbutikker, men finner ingen liksom. Vet du om noen?

     

    Kjøpte maskinen brukt, og den er 1 1/2 år. Spesifikasjoner:

    Prossessor 2,4 GHz Intel Core Duo

    Ram: 4 GB 1067 MHz DDR3

    Skjermkort: NVIDIA Geforce 320m 256mb

    Skjerm: 13 Tommers

    Hardisk 250 gb

     

    Hva mener du er en god pris? Den er i perfekt stand. Ser ny ut.

  11.  

    Det virker på TS som at dette er hennes eget valg og ikke noe han har "tvunget gjennom" (det kan være det ikke var sånn du mente det, men det var nå engang inntrykket jeg fikk ;-) )

     

    Hennes valg,ja... Hun er veldig glad hun slipper regningsbetalinger osv. Kunne gjerne hatt sin egen pålogging for meg, men jeg liker økonomi, så jeg tror dette funker bra for oss:)

     

     

    Tronder84: Har ikke din kone noen form for inntekt (jeg gjetter nei, siden hun har avsluttet sine konti, men det er kjekt å få det på det rene)? Jeg er ikke helt stø på hvordan det blir når man lignes sammen, men om jeg husker pensum rett betaler dere jo evt. skatt hver for dere og hvis f. eks det er slik at hun har oppført felleskontoen deres som sin lønnskonto så vil du lignes med høyere formue rett og slett fordi du har mer penger (og hun "ikke har noe"). Når dere blir kvitt evt. lån kan jo du sitte igjen med en liten formuesskatt å betale.

     

     

    Og ett råtips helt på slutten: Opprett en ekstra brukskonto utelukkende til regninger. Når du/dere får lønn overfører du en sum som dekker alle regningene for den måneden. Da vet du nøyaktig hvor mye du har til mat og generelt forbruk og slipper den ubehagelige følelsen av at en regning du ikke har penger til forfaller en uke før lønn. Anbefales på det varmeste. Jeg har aldri hatt så god kontroll på økonomien sin som siden jeg begynte med det.

  12. Du må også tenke på reklamasjon/garanti... slike kinavarer til under 200 kr får du sikkert klager på i 1000-tall og dette må beregnes inn i prisen og da blir det kanskje ikke så lønnsomt like vel.

     

    Ganske billige varer jeg skal selge, så fortjenesten pr. enhet blir ikke så mye, men satser på å selge en del:) Kommer til og ha en slik garanti på hjemmesiden (varene) der jeg skriver at hvis man ikke er fornøyd kan man sende varen tilbake, så får man tilbake pengene. Er som sagt ikke store summene det er snakk om, så en og annen tilbakebetalingen må jeg bare regne med.

  13. Dette har vi snakket om. Vi kommer begge fra store familier, og skulle dette skje (forhåpentlig om 50-60 år) får hun nok hjelp til det blir åpnet:) Takk for svar

     

    Har dere verkeleg bankkort til sparekontoen og ikkje på brukskontoen?

     

    Du er våken:) Har bankkortene på brukskontoen...:)

     

    • Liker 1
  14. Vi giftet oss sist høst. Min kone ønsker ikke å ha noe med familiens økonomi å gjøre. Hun vil jeg skal betale regninger osv. Jeg syntes derfor det ble litt stress å logge inn i hennes nettbank og i min. Vi fant derfor ut at vi kun ville ha konto i den enes navn slik at det ble mer oversiktelig. Siden jeg har flest avtalegiroer osv bestemte vi oss for å bruke mine kontoer i Skandiabanken. Vi har nå kun en sparekonto og en bruktskonto i mitt navn hos Skandiabanken. Min kones kontoer osv er avsluttet hos hennes bank. I nettbanken bestilte jeg et kort "bestill kort til andre i husstanden" og hun og jeg har nå hvert vårt kort tilknyttet samme konto (sparekontoen i mitt navn). På hennes kort står det hennes navn, og på mitt kort mitt navn. Så dette ble mer oversiktelig:) Men har dette noen bakdeler? Noen som har erfaringer med det samme? Vi har jo felles økonomi og blir vel lignet sammen, så er vel ikke så nøye hvem pengene står på?

×
×
  • Opprett ny...