Gå til innhold

Kowaguchi

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kowaguchi

  1.  

    Aner ikke hvordan det er med andre linjer på HiOA, men på ØKAD-linja kan du maksimalt ha stryk i ett fag for å gå videre til 2. året. 

     

    "For å begynne i 2. studieår kan studenten – etter ny/utsatt eksamen i august/september –

    maksimalt mangle ett emne fra 1. studieår. Tilsvarende kan man maksimalt mangle to emner
    fra de to første årene for å få begynne i 3. år."

     

    Hei, takk for svar!

    Vet du hva som skjer hvis man har strøket i mer enn ett fag? Mister man studieplassen, eller må man ta året om igjen for å fullføre de eksamene som mangler?

  2.  

    Men vil det da si at selv om man stryker i f.eks alle fagene første året, så får man fremdeles gå videre til å 2?

    Vet ikke hvordan det er på HiOA, men det er vanlig at fag har formelle krav til forkunnskaper, og at en ikke får tatt de om en ikke oppfyller disse kravene.

     

    Videre så ser jeg ikke helt hva du har å tjene på å fortsette på andreåret når du kun har stryk fra førsteåret. Det hadde vært greit nok om du hadde strøket i ett fag, da kunne du kontet det til sommeren, eller tatt 10 studiepoeng ekstra et semester. Men nå er det faktisk snakk om 60 studiepoeng du mangler.

     

    Ok, men det var et teoretisk spørsmål, egentlig.

  3. Dette er i realiteten to spørsmål - ett spørsmål om tap av studierett, og et spørsmål om når man kan nektes studieprogresjon.

     

    Etter HiOAs studieforskrift har man studierett til et studium i normert tid. Det vil si at du har studierett til en bachelorgrad i tre år. Det gis ett års tillegg hvis man er forsinket i studiene pga. stryk eller lignende. Når disse fire årene er brukt opp taper man studieretten, jfr. studieforskriften § 4-4 første ledd bokstav b. Det vil si at du kan nektes å studere videre hvis du bruker for lang tid.

     

    Du kan også miste studieretten ved å stryke på for mange eksamener. Her er bestemmelsen studieforskriften § 4-4 første ledd bokstav d, som sier at du kan tape studieretten hvis det går et helt år uten at du består en eksamen.

     

    Ut over dette er det ingen generelle regler for hele HiOA. Det kan gjelde spesielle regler for enkelte studieprogrammer, og det er en selvfølge at du ikke kan gå opp til eksamen i fag der du ikke har bestått forkunnskapskravene. Du kan derfor nektes studieprogresjon frem til du består emnene du må bestå for å fortsette.

    Takk for et utfyllende svar!

     

    Men vil det da si at selv om man stryker i f.eks alle fagene første året, så får man fremdeles gå videre til år 2?

  4. Kanskje jordingsfeil?

    Er høytaldrene koblet til strøm?  Hvis ja, er de koblet til en annen stikkontakt enn PC-en din?

    Er PC-en koblet til et jordet strømuttak?

    Høytalerne er koblet til strøm, ja. Men hvis det var jordingsfeil, ville jeg ikke ha merket det med en gang? Hvorfor ville det ta 2 uker før problemene oppsto?

     

    Veldig typisk problem med integrerte lydkort. De er dårlig skjerma og nesten hva som helst kan gi støy i lyden. Skjermkort, CPU, mus og whatever.

    Men har hovedkortet blitt skadet eller noe?

    En annen ting...burde jeg være mer beskymret for at 5 av 5 spill jeg har prøvd å spille har hatt problemer med kræsjing? På den ene siden har jeg googlet feilene for de forskjellige spillene, og kommet fram til at mange opplever det samme med de spillene, men å oppleve feil med alle spillene? Har f.eks aldri hatt problemer med å spille Medieval 2 på de andre laptoppene jeg har eid, men nå med min nye pc til nesten 20,000 er det uspillbart grunnet random kræsjing.

  5. Hei,

     

    Fikk hjelp av en venn til å bygge ny pc for et par uker siden. Den har fungert OK? Alle 5 av de litt eldre spillene jeg ville spille på Steam har jeg hatt problemer med (random crashes osv), men det er visst spillene det er noe galt med, og ikke pcn...

     

    Uansett, ellers har pcn fungert supert. Men i går begnyte jeg å merke noe veldig rart. Når jeg scroller på websider, kommer det en rar støylyd ut av eksternhøytalerne. En lav bzzzt lyd. Prøvde så å spille et spill, og merket en konstant bzzz lyd i bakgrunnen (ikke veldig høyt, men merkbart). Tidligere i dag skulle jeg spille GTA V, noe jeg har gjort de fleste dagene siden pcn ble bygd, uten spesielle problemer (utenom random crashes i gta Online, men igjen så vet jeg ikke om det er pcn, eller selve spillet som er veldig buggy). Single player har i hvertfall fungert feilfritt. MEN, nå er det en veldig høy og konstant bzzzzt lyd i bakgrunnen som ikke har vært der før. Det er utrolig irriterende. Merker også i dag at det kommer konstant litt støylyd ut av høytalerne bare jeg browser på nettet.

     

    Har fått høre av noen andre at det kan være hovedkortet det er noe galt med, men noen andre mente også at det kan være noe feil med måten kabelne inni pcn er lagt? Lurte på om noen her kanskje hadde litt mer info å komme med.

     

    Takk på forhånd for hjelpen :)

  6. Den er ikke overkill. Må minimum ha i5 for å dra 980. Men noen ting vil jeg klage på:

    1. rM serien fra corsair er dårlige. Her har d en bedre en: https://www.komplett.no/xfx-proseries-black-edition-750w-psu/780494

     

    2. Skal du clocke gjør ikke den kjøleren det så bra. Hvirfor ikke real deal? https://www.komplett.no/corsair-hydro-h100i-gtx-cpu-kylare/836433

     

    3. Du har atx case men matx board? Gå heller for denne: https://www.komplett.no/gigabyte-ga-z97x-gaming-5-socket-1150/815517

    Ok, byttet viftene og psu'n. Med tanke på motherboarden, du mener at atx er best? Og forresten så leste jeg at med gtx 980 classified at man må sørge for at man har nok plass, fordi den er visst veldig stor. Vet du om jeg har nok plass? :p

     

    Takk for hjelpen :)

  7. X99 er iallfall mer fremtidsrettet med tanke på at entustiast plattformen varer litt lengere.

    6 kjerner istendenfor 4

    DDR4 er også hjertelig velkommen.

    Det oppsettet bjonnes406 ser bra ut innafor budsjettet ditt,mye glede for penga

    Oops...så litt mer på det nå.

    Totalt blir de delene ca 14000...med kortet blir det 19000, og med skjerm og tastatur, ender jeg opp på 24000 eller noe.

     

    Er ikke det ganske dyrt egentlig for en gaming pc? Det var ikke helt meningen :p Tenkte egentlig at total budsjett skulle ligge på 17-19k..

  8. Hvis du skal ha socket 1150 så ser det bra ut :) Men hvorfor ikke gå for R5 istedenfor R4? Ville også anbefalt deg å gå opp til 500GB sdd og skifte strømforsyningen til Evga 850W G2 

    Hvis du vil gå for 2011-3 så anbefaler jeg deg noe som dette (kan evt gå litt ned på hovedkort om ønskelig)

    Hei! Takk for svar.

    Prater med folk på et annet forum som sier at det ikke er noe vits med x99?

  9. Hei,

    Kjøpte en GTX 980 Classified til en grei pris forrige uke, og er nå klar til å bestille resten av komponentene, men trenger litt hjelp.

     

    Pcn skal brukes til gaming og koding, og jeg vil helst at den er litt framtidsrettet (ingen åpenbare flaskehalser). Skal bruke 1080p 144hz skjerm, og har en budsjett på rundt 14-15000, ikke inkludert skjerm og tastatur/mus. Hvis dette blir overkill, går jeg gjerne langt under :)

     

    Her er ambefalingen jeg fikk på reddit, men noen av delene får man ikke kjøpt i Norge, og jeg tenkte uansett det var greit å sjekke med dere her.

     

     
    CPU: Intel Core i5-4690K 3.5GHz Quad-Core Processor  ($226.99 @ SuperBiiz) 
    CPU Cooler: Thermaltake Frio Silent 14 71.2 CFM CPU Cooler  ($39.99 @ Newegg) 
    Motherboard: MSI Z97-GAMING 5 ATX LGA1150 Motherboard  ($139.89 @ OutletPC) 
    Case Fan: Fractal Design GP14-BK 68.4 CFM 140mm  Fan  ($14.99 @ Newegg) 
    Case Fan: Fractal Design GP14-BK 68.4 CFM 140mm  Fan  ($14.99 @ Newegg) 
    Total: $841.08
    Prices include shipping, taxes, and discounts when available
    Generated by PCPartPicker 2015-04-10 03:34 EDT-0400
     
    Takker for all hjelp på forhånd :)
  10. Heisann!

    Jeg kjøpte ny 46" Sony Bravia LED tv for noen måneder siden, og nå skjer det noen rare ting som får meg til å lure på om tvn er ødelagt.

     

    Det er 2 hovedproblemer:

     

    1. Når jeg skrur på tvn får jeg sånn statiskskjerm + whitenoise i 2 sekunder før skjermen blir svart i noen sekunder, og den finner endelig fram til tv kanalen. Det er helt utrolig irriterende med white noise greia, spessielt siden volumet er alltid kjempehøyt.

     

    2. For noen uker siden merket jeg plutselig at skjermen var veldig mørk. Jeg sjekket innstillingene og greide ikke å fikse på det (har customized). Så prøvde jeg å skru tvn av og på, og da så jeg at i de 10 første sekundene var fargene kjempefine igjen, men så ville de gradvis i løpet av 5 sekunder eller noe bli ganske mørke igjen. Jeg fant ut at den eneste måten jeg kunne ha sterke fine farger var å ha på "Bloom" ferdiginstillingen eller noe sånt?

     

     

    Hvis det er neon som kan noe om tvr hadde det vært kjempefint med svar!

    Takk

  11. fordi da kan han IKKE utvide senere og det er ikke mange av dagens spill som støtter CF så da blir det som 1 kort....

    mange av fremtidens spill vil støtte CF, så da kan han eventuelt utvide senere

    selv om 1 6870 vil klare seg ganske bra så er det litt surt å ikke ha det "beste" når du bruker 15.000

     

    AndyK47: du sa dette ser bra ut til en som anbefaler deg å fylle opp alle ram plassene med 1GB brikker.... han kom også med et "utdatert" skjermkort som kommer til å bli ekstremt mye billigere om noen uker

    AMD har planer om at IKKE ET ENESTE 5700+ skal være igjen på et lager etter jul!!!!

     

    http://www.hardware.no/artikler/guide_bygg_pc-en_selv/45552

    se på den... da får du nok en annen tanke om hvor "vanskelig" det er å sette sammen pcen (mange tror det er vanskelig fordi folk sier bygge)

    husk du trenger ikke å ta fronten på alle kabinetter

     

    Hei, takk for linken! Det hjalp veldig, og jeg tror faktisk nå at jeg ikke trenger alt fra komplett, og kan selv sette sammen pc'n :)!

    Hadde du orket å satt sammen listen du syntes var best? Ble litt usikker når jeg skulle bytte/fjerne ting fra den listen du sa var bra. Hadde vært veldig fint :p

     

    takk til alle som har hjulpet!

  12. Satt sammen denne som du kan ta utgangspunkt i:

     

    http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=849996&su=5545C024-76B1-4185-87B7-D21E7ED0443F

     

     

    EDIT:

    Om du vil ha

    nr1: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=584721

    eller nr2: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=592983

     

    Som skjermkort må du selv velge. Forskjellen er 1 GB ram på skjermkortene samt litt i pris men selv med det dyreste holdet du budsjett.

    Nå sier de som har det med 1 GB at det lett kjører de tyngste spillene som finnes nå.

    Dette så bra ut, men det er litt under budsjettet da? Kan den kjøre alle spill på max, og er den lett å oppgradere senere?

     

    https://prisguiden.no/profil/lister/119533

    9554,-

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=599984&cks=ASS&assoc=20ACC316-0E63-43E2-9BBE-D2583A1CB52E

    Kabinettet. CM HAF X.

     

    Har ikke tatt med SSD, siden Intel kommer med sin 3. gen. senere i år. Det er verdt å vente på det, og bruke ca. 2000 på en SSD for å nok lagringsplass til Operativsystemet og programmer og drivere. Kan også kjøpe enda ett HD 6870 med en gang og kanskje ett tredje i fremtiden, hvis du føler for det(Helt ærlig så skal det veldig mye til for at man trenger 3 stk.). Strømforsyningen er noe av det beste man kan få, og har fått toppkarakterer fra forskjellige nettsider og forum. Samme med kabinettet.

     

    9.554 + 1.165 kroner = 10.719 kroner. Også tar du med enda ett skjermkort og SSD som ca. blir 4000 kroner. Da er du rundt 15k og det med noe av det beste som du kan få i disse dager.

     

    Det går helt fint å bygge selv. Er ikke spesielt vanskelig.

    Lykke til med kjøpet.

     

    Jeg er redd for å prøve å bygge pc selv...suger hardt hvis jeg sitter fast på noe eller gjør noe galt som gjør at pc'n ikke fungerer.

     

    Her er et forslag: gamer 13100,-

    Med dette opsettet har du bra grafikkort og ikke minst en superrask ssd.

     

    Samme spørsmål som til han første :) Burde jeg ikke heller prøve å komme nærmere (eller litt over) 15k, eller er dette bra nok til å kjøre alle spill i max + lett å oppgradere?

     

    Takk til alle som har svart hittil :)

  13. Hei,

     

    Jeg trenger ny pc og lurte på om noen kunne hjelpe meg med oppsettet?

    Jeg har mus, tastatur og skjerm fra før, så jeg trenger kun selve pc'n.

     

    Jeg kommer ikke til å greie å bygge den selv så det hadde vært fint om alle delene kom fra komplett, siden de kan bygge den for meg eller noe?

     

    Budsjett er på ca 15000 men kan gå over hvis det vil gi stor forskjell i ytsele.

    Pc'n skal kun brukes til gaming, og jeg tror jeg kan overklokke selv.

     

    Hadde vært kjempefint om noen kunne satt sammen en komplett.no liste av bra pc deler for meg :)

×
×
  • Opprett ny...