Gå til innhold

chiefbast

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chiefbast

  1. Mye høyere? Hva vil det si?

     

    Det er ikke mulig å ta MA**** istedenfor siving-matten om jeg går for eksempel matematikk og fysikk?

    Jeg er litt på tynn is her siden jeg bare har tatt realfagsmatten, men mitt inntrykk er:

     

    Realfagsmatten er ikke mye mer avansert enn matte 1-4, men den er laget litt mer med tanke på "rene" matematikere. Dermed inneholder den en del småting som jeg *tror* ikke er i siv.ing matten. Eksempler er vel ting som kontinuitet, deriverbarhet, epsilon-delta, osv. Jeg mistenker at faget "lineære metoder" vil fylle stort sett alle hullene mellom siv.ing og frie fag.

    Husk også at siv.ing fagene til en viss grad er optimalisert for å unngå kollisjoner på timeplan/eksamen, man risikerer mye hodebry ved å bytte fag.

     

    Uansett: Forskjellen er såpass liten at det ikke er noen stor vits å prøve å ta realfagsmatten i stedet for siv.ing-matten med mindre man er fantastisk glad i matte, og i så fall bør man seriøst gå frie fag i stedet. :)

  2. Har tenkt å studere fysikk, men lurer på kva eg bør velge. Har fått dette svaret frå NTNU:

     

    Hadde vore kjekt om nokon som går, eller har gått på NTNU kunne gi ein kommentar. :)

     

    Jeg har gått realfagsstudiet ("frie fag") fysikk på NTNU, og jeg hadde det bra der. Valget mellom frie fag og siv.ing kan kanskje virke litt forvirrende, hva man bør velge er litt avhengig av hva man vil ha ut av studiet. Veldig forenklet er siv.ing litt mer "samlebånd"; mindre valgfrihet, men tettere oppfølging. Frie fag gir deg muligheten til å gå mye dypere inn på et tema (etter at du har lært de grunnleggende tingene alle må lære), men du er samtidig litt mer på egenhånd, og må lære å finne ut av ting selv.

     

    Hvis du bare er interessert i å komme deg ut i industrien, og ikke bryr deg om vitenskapen i det hele tatt, er siv.ing helt klart din ting. Det er mindre komplisert, og ting vil gå av seg selv. Hvis du derimot er mest interessert i vitenskapen fysikk, men samtidig vil ha en mulighet til å få jobb i industrien etterpå, er frie fag helt klart for deg.

    Hvis du befinner deg en sted mellom disse ytterpunktene blir valget mer komplisert... :)

     

    La meg tilslutt si at du antageligvis vil trives på begge linjene hvis du er interessert i fysikk&matte, og at jobbmulighetene er tilnærmet identiske.

     

    Lykke til!

  3. På NTNU bruker vi hovedsaklig "Calculus" (Edwards & Penney) til de første to mattefagene. Den er helt adekvat, synes jeg.

    7809440[/snapback]

    "Calculus" av Edwards og Penney, og "Advanced Engineering Mathematics" av Kreyszig burde holde de fleste underholdt i lang, lang tid.

     

    EDB: Fortell litt om hva du har tenkt å studere videre eventuelt, så kan vi lettere finne emner og ting du kan studere på fritida for å skaffe deg et forsprang.

    7809478[/snapback]

    Litt gammel tråd, men samme kan det være.

    Er disse bøkene mulige å "angripe" etter å være ferdig med 2- og 3mx? Eller må man ha noen andre kunnskaper?

     

    Huff. Bruk heller "Kalkulus" http://www2.universitetsforlaget.no/kalkulus/ , jeg tror den er et par hakk bedre. Denne boken går det fint an å lese med 3mx-bakgrunn, eller tilogmed litt mindre.

  4. Jeg har begynt på mitt siste år på videregående nå. Jeg har tenkt å studere til neste år, ikke noe militær eller tull.

    Jeg driver å lurer på noen forskjellige skoler og linjer.

     

    Jeg liker astrofysikk(darkenergy, romferger, stjerner)

    Jeg er også en interesse for data(programmering).

     

    Så det jeg lurer på er om noen har erfaringer med astro og partikkel fysikk studie på NTNU.

     

     

    Hei!

    Jeg gikk nettopp ut fra dette studiet, og det er bra greier! Det går fint an å spesialisere seg i astrofysikk, men det blir da rettet mot partikkelfysikk og ikke mot astronomi.

     

     

    PS: Jeg vurdere også Mattematikk og Fysikk ingeniør studie.

    9325266[/snapback]

     

    Du mener siv.ing Fysikk&Matte? Det er også bra, men da blir det nok litt mindre spesialisering og mer bredde. Jobb får du uansett.

     

    cb

×
×
  • Opprett ny...