Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

Hedonism

Medlemmer
  • Innlegg

    4 525
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Hedonism

  1. Det er ikke noe å diskutere, du forstår ikke hvordan man tolker skjellig grunn til mistanke ut i fra en sannsylighetsovervekt. Limer igjen inn hvordan domstolen selv forklarer dette, legg merke til teksten i fet skrift: Skjellig grunn Skjellig grunn til mistanke i straffeprosessloven innebærer at det må være mer sannsynlig at mistenkte har gjort det som følger av siktelsen enn ikke. Det vil si krav til sannsynlighetsovervekt (mer enn 50 %). Kilden er fortsatt: https://www.domstol.no/no/straffesak/varetektsfengsling/ Om du har en kilde som sier noe annet så er det bare å dele men jeg tror domstolene i Norge selv kan dette bedre enn deg og meg.
  2. Domstol.no, som er Norges domstoler sin nettside forklarer vilkårene for varetektsfengsling på følgende måte: For å varetektsfengsle siktede, må det være skjellig grunn til å mistenke personen for en straffbar handling som kan gi fengsel i mer enn seks måneder. Domstolen skriver selv på nettsiden sin at det må være mer enn 50% sannsylighetsovervekt for å varetektsfengsle noen så alt du skriver er irrelevant da de selv opererer med en prosentsats for å beskrive hvordan dette foregår. Domstolen kan nok dette mye bedre enn synsingen din og du forstår åpenbart ingenting om hvordan jussen fungerer i en domstol.
  3. Yes, innlegget mitt ble postet før det var ferdig. Men har lagt det du skriver til i det 😊
  4. Du tar feil, nettstedet til Norges domstoler, domstol.no forklarer vilkårene for varetektsfengsling på følgende måte: For å varetektsfengsle siktede, må det være skjellig grunn til å mistenke personen for en straffbar handling som kan gi fengsel i mer enn seks måneder. De beskriver så at det er et krav til sannsynlighetsovervekt på mer enn 50%, se skjermskuddet under: I tillegg må minst én av disse grunnene være til stede: fare for at personen rømmer og ikke møter til rettssaken fare for at personen ødelegger bevis, for eksempel ved å kontakte og påvirke vitner, truer vitner eller tilpasser forklaringen sin til andres forklaringer sterk fare for gjentakelse av straffbare handlinger personen ber selv om å bli varetektsfengslet Kilden kan du se selv her. Så domstolene opererer med prosentsatsen mer enn 50% i sin vurdering og det er ikke noe noen har funnet på.
  5. På trådløst bredbånd har Telenor har public ip som du nevner, Telia kjører CGNAT og det samme gjør Brdy. Telia støtter ikke portåpning på trådløst bredbånd og du kan ikke kjøpe fast ip eller få tilgang til public ip fra dem på trådløst bredbånd. Brdy ordner public ip om du kontakter dem, men jeg har prøvd å hjelpe en nabo som har dem og det fungerer likevel ikke med portåpning selv om man tilsynelatende har public ip. Selv etter å ha vært i kontakt med kundeservice flere ganger så sier de bare det skal fungere og at det må være brukerfeil, men det er tydelig at noe blokkerer portåpning hos den enten i Nokia-antennen eller lengre inni nettverket.
  6. Jeg siterte deg ikke, jeg kom med det som en generell kommentar etter å ha lest flere innlegg pluss nyhetssaker om utnevnselen av Pete Hegseth til forsvarsminister. At media og enkelte brukere kritiserer utnevnelsen av for eksempel Pete Hegseth til forsvarsminister, en mann som blant annet har 20ish år i militæret på CV'en, mens Norges forsvarsminister for tiden, Bjørn Arild Gram, er siviløkonom med bakgrunn som fra førstegangstjenesten, som ordfører og Telenor-ansatt finner jeg egentlig noe latterlig. Det er visst ikke så farlig med faglig kunnskap for regjeringsmedlemmer i Norge som i USA.
  7. Er selv "brilleslange" og har tidligere hatt god erfaring med Sennheiser EPOS Adapt 660 og Bose 700 UC. Ser ut som om Bose er utgått når jeg sjekker nettet. Før jeg sluttet i jobb i fjor så begynte vi å ta i bruk Jabra Evolve2 85 men vår opplevelse var at mikrofonen ikke hadde så god lydkvalitet i møter som de to andre nevnte headsettene. Fordelen med Epos, Bose og Jabra er at alle har støykansellering, god batteritid og er komfortable å ha på i flere timer selv med briller etter min erfaring.
  8. Morsomt å lese alle som skriver om at Trump som fyller kabinettet sitt med uerfarne personer når nordmenn skryter av den norske modellen hvor hvem som helst kan bli statsråd for et felt de har null innsikt i fra før, og ikke behøver relevant utdanning eller arbeidserfaring. 🙂
  9. Louisiana ble styrt av Demokratene når det du lenker til pågikk i 1950 og 60-tallet, ikke Republikanere. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_governors_of_Louisiana
  10. Jeg kjøpte Samsung Tab S9+ Wifi 256GB denne uken som lå ute til billige 6190 kroner hos Computersalg.no og det blir mitt første Android nettbrett siden en av de første Samsung nettbrettene for 8-9ish år siden. Bestilte også et Samsung slim tastatur til den for rett under 1000-lappen, demovare hos Dustin Home så sparte noen kroner der også uten å måtte gå på Finn.no eller betale 2000 kroner for ett nytt tastatur. Jeg har en iPad 11 Pro som straks er 6 år gammel som fortsatt fungerer greit ytelsesmessig selv med iOs 18.1 men hvor batteriet tømmer seg i løpet av ett døgn selv når den ligger ubrukt, noe om er litt dumt når man tross alt ikke bruker nettbrettet hver dag eller når man tar det med på tur og det må lades først hver gang. Kikket først på iPad 11 Pro M2 256GB (2022) til 12k eller iPad Air 11 M2 256GB (2024) til rett under 10k, men da jeg kom over tilbudet på Tab S9+ så følte jeg at jeg fikk mye mer for pengene enn iPadene jeg vurderte. Bruken min med nettbrett er hovedsakelig surfing på nett, sosiale medier, streaming og en sjelden gang kanskje litt spill. Til det virker Tab S9+´en å være et godt valg og jeg liker den større skjermen enn 11-tommeren jeg har i dag. Om noen her inne som har Tab S9+´en vil dele noen erfaringer, tips eller triks med den så er det bare å kjøre på. 🙂
  11. Tidspunkt for Tweet´ene var 2:24-3:13PM som var da ting begynte å eskalere, tidspunktet står i feeden jeg lenket til hos X. Så jo, han Tweet´et mens det pågikk men fikk meldingene flagget av Twitter for å kunne være oppfordring til vold osv så de fikk mindre synlighet, kunne ikke deles videre o.l.
  12. Det gjorde han da, du har åpenbart ikke satt deg inn i saken. Du finner en full tidslinje her: Som du er over så sendte han både tweets og publiserte en video mens det pågikk, han holdt også en tale mellom klokken 12-13 før han begynte å tweet´e igjen i 14-tiden og så publiserte en video i 16-tiden som ble tatt ned av Twitter etter kort tid.
  13. Siden du nevner Unifon så regner jeg med du er bedriftskunde hos dem. Regelverket sier at de kan ta opptil 460 kroner ved forsinket betaling, så det er ikke mulig å ta 10.000 kroner i purregebyr om man så har lyst til dette. https://info.altinn.no/starte-og-drive/regnskap-og-revisjon/purring-og-inkasso/ For næringsdrivende kunder eller offentlige myndigheter kan du kreve opptil 460 kroner i kompensasjon for inndrivelseskostnader dagen etter betalingsfristen.
  14. Hos Telenor er det låst mot en eller to basestasjoner ut i fra hvor disse er plassert i forhold til antennen. En nabo av oss bor akkurat utenfor det Telenor setter som grense for å tilby 5G-hastighet på trådløst bredbånd, dvs han får tilbud om maks 30 mbits-linje over 4G. Så han bestilte trådløst bredbånd fra Brdy.no som leverer via Telenor sitt mobilnett med installasjonadresse hos en nabo som bor et par hundre meter unna med tilgang på 100 mbits-linje over 5G. Siden Brdy lar kundene installere antennen selv så han hang den opp hjemme hos seg i retning mobilmasten naboen også ville mottatt signal fra og han mottar fint 100/100 mbits uten problemer. Det har fungert i litt over to måneder så langt og jeg er helt overbevist om at abonnementet kun er låst til basestasjon, ikke via noe GPS. Telia sier de gjør det samme med sitt trådløst bredbånd, altså har en geo-lås, men jeg kjenner personer som har tatt med seg antennen fra dem til hytten og det har fungert uten problemer. Så mulig låsen deres mot basestasjon ikke alltid er aktiv, men jeg tipper det også her ikke er snakk om GPS-lås.
  15. Om "en stor andel" var så i mot dette så ville ikke borettslag og sameier hatt mandat til å inngå slike fellesavtaler. Så tallene er nok korrekte med gjerne et lite mindretall som ikke er helt fornøyde. At noen av avtalene til borettslag og sameie kan være dårlig håndverk stemmer sikkert i noen tilfeller, men avtalene hadde aldri blitt værende om flertallet følte seg påtvunget disse abonnementene. 🙂
  16. Vel, når over 2,3 millioner privatkunder har bredbånd per 2023 ifølge NKOM i et land med 2,5 millioner husholdninger så tror jeg at veldig mange har forventninger til bredbåndet utover det man finner i et mobilabonnement.
  17. Jeg skjønner fortsatt ikke helt hvem som er så veldig mye billgere på bredbånd. Trådløst bredbånd fra Telenor, Telia, Brdy og Allente med tilsvarende hastighet som fiber er i samme prisleie per måned. Ice sitt tilbud med data frihet er for spesielt interesserte da 99% av befolkningen ikke handler mobilabonnement når de skal ha bredbånd til huset sitt, og ikke minst at det er et alternativ med lav hastighet. Så hvem er det som er så mye billigere?
  18. Her skjedde det du beskriver for ca 12 år siden, det lokale kraftlaget kontaktet husstander og bedrifter i bygden hvor gården vår ligger og sjekket interessen for fiber. De fikk nesten ingen som skrev seg opp som interessenter, tror tallet jeg hørte var under totalt 10 signaturer fra bedrifter og privatpersoner, da folk ikke så (forstod) verdien i fiber sammenlignet med ADSL og WISP-løsningene folk brukte den gangen. I dag sitter vi fortsatt uten fiber med en kabel uti fjorden som går rett forbi til neste bygd.
  19. Absolutt, på gården vår på landsbygden finnes det ikke i fiber i mils omkrets og først for en måneds tid siden kunne vi få trådløst bredbånd over 5G med hastighet opptil 100/100 mbits og der det er lite konkurranse å spore. Starlink har vi på ene hytten der det ikke finnes verken mobil eller bredbånds-dekning, det fungerer overraskende bra til å surfe med og 95% av tiden er det levelig til det jeg vil kalle sanntidstjenester (digitale møter, spill o.l.) men så har du de stundene det kommer ping-spikes eller signal som forsvinner i et sekund eller to og ikke minst en uthastighet som er mye lavere enn inn-hastigheten. Før vi koblet det opp på hytten så hadde jeg Starlink-antennen midlertidig plassert på terrassen for å teste og som hovedlinje til den boligen var det nesten ingen klager i forhold til nettet som normalt er i bruk der. Min samboer mistet forbindelsen i to lengre Teams-møter grunnet at satellitt-signalet forsvant i noen få sekunder og min backup av et par 100 GB data til Jottacloud måtte restarte flere ganger da forbindelsen falt ut her og der med stor variasjon i ut-hastigheten (fra 5-25 mbits). Dette er uansett ikke noe vi har bruk for på hytten, der er Starlink mer et sikkerhetstiltak å kunne kontakte omverdenen uten satellitt-telefon og få med seg om det skjer noe store nyheter mens vi er "off the grid".
  20. Det man kan med sameie og borettslag er å legge på bindingstid i opptil 5 år, og ikke minst så blir det jo bedre priser av å ha mange kunder samlet. Vi eier et hus i Bergen sentrum og hadde først privatabonnement hos Bergen Fiber som eneste fiberleverandør i gaten med 150/150 mbits til 749 kroner måneden. Vi eier naboboligen også som er del av et sameie med noen naboer i forhold til uteareal++ som er felles mellom flere hus. En selger fra Bergen Fiber tok kontakt og foreslo at vi kunne inngå kollektiv avtale i sameiet, selv om det er snakk om fem eneboliger og ikke et større borettslag, og vi kunne inkludere boligen vår som ikke var direkte del av sameiet. Så nå har vi siden i fjor inngått en kollektiv avtale med bindingstid i 5 år. For 649 kr måneden så kan vi velge mellom tre pakker: 100/100 mbits + en nok poeng til å veksle inn i mye TV og/eller streaming fra Netflix, Max og TV2 Play++ 250/250 mbits + litt færre poeng å veksle inn i TV og/eller streaming 1000/1000 mbits uten TV Så vi fikk ved å inngå denne avtalen sammen med naboene våre en bedre deal enn vi hadde fra før, for 100 kroner mindre i måneden enn vi betalte for kun fiberbredbånd så har vi fått en mye bedre pakke enn om vi alle skulle bestilt dette hver for oss. Det kjedelige er selvsagt at man i disse fem boligene nå er forpliktet til å ha en tjeneste fra Bergen Fiber 5 år fremover men alle som ble med så på dette som såpass attraktivt at vi valgte å inngå avtalen. Tok bare med denne historien for å vise at det finnes en mellomting mellom fulle borettslagsavtaler hvor det koster 300-400 kroner måneden for brukerne og å ha et helt eget abonnement til fullpris.
  21. Det stemmer ikke, Telia har satt 50 mbps opp på sine trådløse bredbåndsabonnement men det er et teknisk valg hos dem og ikke grunnet teknologien. Telenor tilbyr synkrone hastigheter på 5G over 50 mbits. Jeg har 100 mbits fra dem og får rett over 100 mbits både opp og ned.
  22. Og det er topp om det dekker dine behov, de 45%´ene gir en mye lavere hastighet enn fiberen men det trenger ikke være noe du merker så mye til mens for min del er 25 mbits ikke noe jeg kunne levd med. 🙂 Ice Data frihet er eneste rimelige bredbåndsalternativet som finnes og det er nok ikke like kjent hos folk som fast bredbånd. Håper de ikke begynner å følge vilkårene sine og slutter å støtte Data frihet på datasim.
  23. Fiber er ikke en flopp, det er overlegent best av alle bredbånds-teknologier som selges til forbrukere i dag og det bygges ut i stor skala over hele landet. Det er derimot dyrt å bygge ut og kommer normalt med høy abonnements-kostnad men det er ikke en dårlig tjeneste bare fordi det er en av de dyrere alternativene. Bredbånd over 5G/4G vil fungere fint for størstedelen av landet men det er strengt tatt ikke særlig mye billigere enn fiber per i dag. Å bruke mobilabonnementet som bredbånd via deling fra telefon fungerer sikkert bra for de som har moderate behov men det virker tungvindt om man ikke kjøper en ruter i tillegg pluss datasim, som da kommer med ekstra kostnad både for simkortet og ruteren. Alle kan komme med anekdoter og historier fra hverdagen sin for å si at alternativ X er "best", men det er ingenting som tilsier at "Ola Normann" er på vei bort fra å kjøpe fastmontert bredbånd til boligen sin enten det er over fiber/hybridfiber, 5G/WISP eller Starlink. Det er selvfølgelig bra at man bruker forbrukermakten sin ved å velge billigere alternativ der de passer for behovene, men om man ser bort i fra Ice sitt "Data frihet" så er det vel ingen fastmonterte bredbåndsabonnement som er billige i dag, verken i månedspris eller etablering. Der jeg syntes 5G som konsept selges inn på en tullete måte er mobilabonnement som reklamerer med hundrevis av mbps i hastighet og så en datapakke på 100 GB, på mobilen kan jeg fint leve med lavere hastighet enn hjemme mot større datapakke.
  24. Jeg tipper 3 mbits er for lite hastighet for en stor del av befolkningen, å laste ned et spill på 50 GB vil da ta nesten to døgn om du bruker all båndbredde så du får ikke gjort noe annet på linjen. For svært enkel bruk, lese nyheter, litt skrolling på sosiale medier og YouTube på en, kanskje to enheter så har du fort makset ut linjen. Så jeg ville ikke anbefalt noen å leve med 3 mbits og tror det er svært få som ville vært fornøyd med det over tid om det var hovedlinjen i huset, og da særlig om det er mer enn en bruker av nettet. Men som sagt, flott om noen kan leve med en slik hastighet i 2024 men med dagens mobiler, apper, tjenester på nettet og streaming som liker å dra data så vil jeg si minimum man bør ha er 10 mbits ned for en person. TV hadde jeg ikke giddet å betale for, det har ikke vi hatt i boligene våre siden 2015ish utenom da det var med i bundle fra Get før du fikk lov å velge bort TV-delen og kun ha bredbånd. Lineært TV er vel døende med de yngre generasjonene uansett. Så det er et sted å spare litt penger om du ikke ser så mye TV. Jobben jeg hadde før jeg førtidspensjonerte meg tilbød ekte fri data fra Telenor med 200 GB datapakker som ble reloadet med nye 200 GB når dataen var oppbrukt. Da hadde jeg faktisk det som hoved-bredbånd på ene hytten og som backup-linje i ene huset vårt og det fungerte bra siden man fikk grei hastighet og ikke trengte tenke på datamengde.
  25. På vår 100-mbits linje over 5G fra Telenor mottar vi 126ish ned og 105 opp. Men tror ikke de av tekniske årsaker kan levere 250 eller 500 opp på de raskere 5G-linjene, men de har ikke en begrensning på 50 mbps opp som Telia.
×
×
  • Opprett ny...