Gå til innhold

Mr.Static

Medlemmer
  • Innlegg

    286
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr.Static

  1. Jeg bodde på hotell under en jobbreise i juni, og hadde plutselig tilgang til TV2 igjen. Men hjelpes.... TV2 er faktisk enda dårligere enn jeg husket og det gikk opp for meg hvor lite jeg faktisk hadde savnet kanalene deres.

    Repriser, reklame, repriser og reklame...

    At de kjører så hardt som de gjør er for meg en gåte. Jeg og mange andre har funnet våre erstatningskanaler forlengst og savner ikke TV2, og for hver uke som går er sjansene for at de får tilbake seerne mindre og mindre.

    Men for all del... La de styre på. Jeg er glad Altibox har baller til å stå imot.

    • Liker 2
  2. Helt enig... Når de presterer å godkjenne sammenslåing av de eneste to distributørene av satellittsendinger til ett selskap så viser Konkurransetilsynet at de overhodet ikke gjør jobben de er satt til. Like dumt som om de skulle godkjent at Telenor skulle kjøpt opp sin største konkurrent Telia.

    Det ser også ut til at de godkjenner DNB sitt oppkjøp av Sbanken... Helt utrolig...

    Så ja. .. legg ned hele Konkurransetilsynet.

    • Liker 1
  3. Sagt det før og sier det igjen... jeg har to ufravikelige krav når det gjelder elbil:

     

    1. En elbil skal ha like god rekkevidde som en bil med full dieseltank, og rekkevidden skal være like god sommer som vinter. Altså rundt 1000 km.

    2. Den skal være like kjapp til å lade som jeg fyller en klin full tank på bilen min. Altså en max 3-4 minutter.

     

    Punkt 1 kan kanskje komme en dag med bedre batterier. Punkt 2....tvilsomt.

     

    Og så lenge teknologien for dette ikke finnes, ja så kommer jeg til å kjøre fossilt og betaler med glede det det koster.

    Jeg skal søren ikke stå der som en sau og vente på en ledig lader mens man ser på at folk står og lader i en halvtime av gangen. Det skjer bare ikke. Lading om natten hjemme er også uinteressant. Jeg kjører ikke en brannbombe inn i garasjen som er en del av huset, og legger meg til å sove....

     

    Vi har alle våre interesser...jeg har mine, men elbil er ikke en del av dem....

  4. Er bilene som leveres Europa blitt rustbeskyttet eller risikerer vi å høre om flere rustproblemer med ett år gamle Tesla sommeren 2020 slik tilfelle er med ett år gamle TM3 i Canada?

    De har ihvertfall ikke nok rustbeskyttelse for norske veier, men dersom man setter den på f.eks. Tectylbehandling så mister man garantien hørte jeg i dag. Utrolig at disse bilene i det hele tatt blir solgt....

    • Liker 5
  5. Flott, da blir det lettere å få folk bort fra WhatsApp og over til Signal.

     

    Signal er jo bare sååååå genialt! Ihvertfall hvis du elsker spam og meldingsforespørsler fra russiske horer.

     

    Har brukt WhatsApp nesten siden det startet. Til dags dato aldri mottatt spam eller falske forespørsler.

     

    Signal måtte jeg slette etter 3-4 måneder etter å ha mottatt spam/porno minst en gang i uka.

     

    Etter min mening er WhatsApp markedets beste meldingstjeneste. Vil faktisk også påstå at den er flere lysår foran Messenger. Ikke bare i kvalitet men også i design. Så får vi se da hvor mye Zuckerberg skal ødelegge den....

  6. Åjo, det blir nok lenge til. Han har jo som ufravikelig krav at rekkevidden skal være identisk i +20 som i -20. Det lar seg rett og slett ikke gjøre, ihvertfall ikke uten å strupe rekkevidden kunstig i varmt vær (dvs. sette en maks-grense på rekkevidde selv om bilen klarer mer). 

    Dessuten vil han lade noe ala 150kWh på maks 3 minutter, noe som vil kreve 3MW med energi. Også umulig i praksis. 

    Stasjonsvogner er dessuten en biltype som blir mindre og mindre populær, det selges jo snart like få stasjonsvogner som sedaner (på våre breddegrader, i mye av resten av verden selges knapt stasjonsvogner i det hele tatt). Så at en slik "super-elbil" skal komme i stasjonsvognsutgave istedenfor SUV-utgave er også uhyre lite sannsynlig.

     

    Jepp, helt riktig. Og dermed fikk vi bevist det jeg har sagt lenge, at elbilene ikke når de såkalte fossilbilene til knærne engang.

     

    Da jeg var liten så syklet jeg, da jeg ble 16 kjøpte jeg moped,og da jeg ble 18 fikk jeg lappen og min første bil.

    Siden den gang har jeg hatt mange biler som stadig har blitt bedre enn den forrige. Nyere, mer utstyr, sprekere motor, and so on. Med nyere biler og mer motor kunne jeg dra stadig tyngre hengere eller campingvogn,

     

    Men så kom liksom elbilene, og plutselig kom begrensningene på rekke og rad...

     

    Hengerfeste sier du? Neida, ikke på alle elbiler og hvis den har hengerfeste så klarer den knapt å feste et sykkelfeste. Altså begrensning.

     

    Stasjonsvogn sier du? Neida, omtrent ikke. Med mindre man kjøper en svindyr X da. Som i mine øyne er en av de styggeste bilene det siste tiåret. Beklager, men jeg får ikke en X til å bli en pen bil. Og for ikke å snakke om prisen man må ut med for en X.

     

    4x4 sier du? På en fossilbil kan du velge 4x4 på en bråte modeller. Men blant elbiler så sitter man kun igjen med noen svinedyre Teslaer eller kanskje en Audi E-tron. Uansett.... du må ut med MYE penger for å få deg en elbil med 4x4!

     

    Rekkevidde sier du? Vel, selv om man tilsynelatende kommer et godt stykke med de nyeste elbilene, så kan ikke si annet enn at det suger balle at på vinteren så skreller batteriene elegant av en bråte med mil på rekkevidden.

     

    Tiden det tar å fylle «tanken» sier du? Sånn i forhold til en fossilbil altså.... vel, det er et kapittel for seg. Joda, man kan godt si at det kan føles «artig» å starte med «full tank» hjemme hver dag. Men i altfor mange tilfeller så får man ikke ladet hjemme. Man må faktisk lade langs veien et sted. Og skal man lade langs veien et sted, så må man finne et sted å lade. Og når man har funnet det, så får man håpe ikke mange har tenkt det samme som deg, for ellers så står man der da. I minst en halvtime og lader, kanskje mange ganger lenger enn det.

     

    Nei, jeg synes faktisk ikke elbiler er et fremskritt. I mine øyne er elbilen et laaaangt steg tilbake i gal retning, Fra å ha stadig bedre fossilkjøretøy med stadig bedre prestasjoner og utstyr, så skal man plutselig ende opp med et kjøretøy som er fullt av begrensinger, for det er nettopp det det er.

     

    Det eneste elbilen er bedre til i mine øyne er akselerasjon. Det er ingen tvil om at elbiler har rå akselerasjon. Min bensinbil presterer 0 til 100 på 7,6 sek. Hvilket er meeeer enn bra nok for meg. Det vil si at når det har gått sånn ca 10 sekunder så har jeg mest sannsynlig mistet lappen.

    Setter jeg meg derimot inn i en Tesla Roadster, eller Model S med den råeste ytelsen, så er man vel oppe i 100 før man rekker å blunke. Jeg husker ikke hvor kort tid det er de bruker....men en ting er sikkert!

    Jeg trenger for f... ikke en bil hvor jeg mister lappen på halvparten av tiden jeg har på min nåværende bensinbil! Joda, akselerasjon er gøy, men ikke gøy nok....ihvertfall ikke for meg.

     

    Så nei....elbil blir det ikke med det første. Ikke om de så lover gull og grønne skoger av ytelser og stor «iPad» på dashen. Samlet sett er elbil totalt ubrukelig i mine øyne og sånn blir det sannsynligvis i overskuelig fremtid. Det kommer for pokker ikke på tale å kjøpe en bil som samlet sett gir meg så mye begrensninger som det en elbil gjør.

     

    Jeg vil heller si at dersom det ikke blir tillatt å selge fossilbiler fra 2025, (hvilket jeg ikke tror eller håper) så kommer jeg til å bestille meg en splitter ny bensinbil rett før fristen går ut. For er det en ting jeg ikke finner meg i, så er det faktisk å gå baklengs i utvikling. Dersom det eneste en elbil er bedre i er at den akselerer bedre, så kan det være det samme for meg. Og så j.... enkelt er det!

    • Liker 4
  7. Godt, gammelt og oppkonstruert scenarie som for svært mange nesten aldri inntreffer. Med elbil kan man starte hver dag med full tank. Og har man en elbil med dugelig rekkevidde trenger man _aldri_ å stoppe for å fylle med mindre en skal kjøre så langt at det uansett gir mening å ta en tjue minutters pause halvveis.

    Og så koster "bensinen" nesten ingenting. Tullete å betale søtten kroner hvis en kan betale fire. Men heldigvis kan folk velge selv.

    Jepp, sikkert veldig oppkonstruert for de som stod i ladekø med teslaene sine i helgen over til Vestlandet.

     

    Enig, heldigvis kan vi velge selv. Jeg velger å kjøre, mens du står og venter på å lade. Hver sin lyst.

    • Liker 3
  8. At du gidder å stikke innom bensinstasjon og bruke tusenvis av kroner (om ikke titusenvis) på å forbrenne drivstoff er for meg utenkelig igjen. I hverdagen (cirka 98% av all bilkjøringen vi gjør) har vi rekkevidde nok til all kjøring hvorpå bilen kobles til lader i garasjen når den parkeres om kvelden (om det har vært lite kjøring den dagen så plugges den ikke i da vi har nok rekkevidde for neste dag). Bruker kanskje 7-10 kroner for dette (noen ganger opp mot 20-25 hvis det har vært mye kjøring). Januar 2019 (rekorddyr strøm) brukte vi i underkant av kr. 800,- på strøm til bilen, det inkluderte da to lengre turer i vinterferien og all hverdagspendling + småkjøring (barneaktiviteter, byturer, butikkturer etc.). Men, hver sin lyst....

     

    Jeg og var litt negativ og skeptisk til dette. Men etter å ha brukt dette i praksis så er det fullstendig utenkelig og uaktuelt å gå tilbake til en bil med diesel/bensin.

     

    På langkjøring bruker vi Tesla sitt ladenett som går lynkjapt hvis man vet når man bør lade. Ofte rekker vi en tissepause (som vi må uansett) før vi kan kjøre videre. Og det er tydelig at flere begynner å merke dette: https://www.motor.no/artikler/elbil-pa-langtur-med-tesla-model-3/?fbclid=IwAR12Hb9OqVIq-ml37olWCbNPKeBrYFjMt7QggBejR_CfjjC2HIXvhJm-9d0

    Jeg kjøper ikke elbil før den dagen jeg må og jeg overhodet ikke ser noe annet valg. Økonomi er ingen hindring og jeg betaler mer enn gjerne drivstoff så lenge jeg får den friheten jeg har med å fylle skikkelig fuel. Det å stå og blomstre på en ladestasjon over til f.eks Vestlandet ser jeg på som latterlig. Jeg kjører innom, fyller full tank, rekker en tur på do og spiser en pølse i bilen om jeg er ekstremt sulten. Når jeg drar avgårde etter 5 minutter så ser jeg folk står og venter på lading. Beklager, men det skjer bare ikke at du ser meg i ladekø for lade elbilen min.

     

    Jeg har noen ufravikelige krav når det gjelder bil, og jeg kjøper ikke elbil før jeg får samme muligheter som i bensinbilen min.

     

    Kravene er:

    - stasjonsvogn

    - 4x4

    - hengerfeste med minst to tonns hengervekt

    - rekkevidde på minst det samme som jeg har i dag, nemlig 740 km.

    - samme rekkevidde enten det er 20 blå eller 20 rød

     

    Og sist, men viktigst av alt:

    Jeg skal heller ikke bruke mer tid på hurtiglading enn jeg bruker å fylle tanken på min nåværende bil. Altså max 2 til 3 minutter.

     

    Alt dette får man i en flere bensin og dieselbiler til 400.000 til 500.000 men det finnes ingen mulighet til å kjøpe en elbil med dette til samme pris eller som har teknologien til å lade så raskt eller kjøre så langt uansett temperatur.

     

    Tesla er totalt uaktuelt med det man hører i dag. Kvaliteten på bilene er ræva og serviceapparatet stinker. På toppen av det hele så nekter de å uttale seg i media angående negative saker som kommer frem. Og den type firma ønsker jeg ikke å støtte.

    Det er meg en gåte at noen i det hele tatt et stupide nok til å kjøpe biler fra dette firmaet.

    • Liker 6
  9. Flir som det blei vist fra Cat S61 til slutt finner jeg både nyttig og underholdende fordi IR oppfører seg litt annerledes en vanlig lys.

    For eksempel fint til å finne luftlekkasjer på vinteren for eksempel eller lete etter dyr utendørs i mørke.

    Etter å ha hatt Cat S60 som også har Flir innebygget vil jeg ikke ha en telefon uten dette.

    Har funnet varmekabler, rørene til varmepumpe inni veggen, folk i mørke, kuldebroer i vegg og annet med denne kjekke funksjonen.

     

    Enig, har testet det selv hos en kompis. Han jobber på et mobilt pukkverk og bruker Flir på sin Cat til å følge med og finne varmgang i reimer og slikt på maskinene. Han avdekket også kuldebroer i boligen sin. Utrolig kjekk sak det der med Flir, og flere yrkesgrupper kunne med fordel brukt disse telefonene. Både elektrikere og rørleggere har nytte av Flir.
  10. Det er såre enkelt. Selv med alle problemene og feilene er de uendelig mye bedre enn forhistoriske prompebiler og veldig mye bedre enn alle konkurrentene.

    Prompebiler faktisk.... jaja, bedre med promp enn en dårlig dildobil.

     

    Jeg kjører inn på en bensinstasjon og fyller tanken på 2 minutter og stikker igjen, mens tullinger som deg står i kø for å lade.

    Jeg vil heller kjøre videre men du synes tydeligvis det er bedre å stå og blomstre i en times tid mens du venter på at dildoen din skal få strøm.... men men, hver sin lyst.

    • Liker 5
  11. To abonnement her i huset på Komplett. Vært hos ice før, men det gidder jeg virkelig ikke flere ganger. Man hopper mellom ice sitt mobilnett og Telia sitt mobilnett i ett kjør, og det sliter de fleste telefoner med å takle. Tror aldri vi har restartet telefonene så mye som den gangen vi hadde ice. Kundeservicen var også under pari og var heller ikke spesielt hjelpsomme.

    Så da blir det heller noe annet, for dette gidder jeg ikke å utsette oss for enda en gang!

    • Liker 1
  12. Må si jeg er skeptisk til å oppdatere min Note 8 når oppdateringen er klar etterhvert.

    Av mine tidligere erfaringer med hovedoppdateringer av telefoner og nettbrett er at ting blir sirup etterpå....og vips så må jeg bytte mobil. Kjøpe noe nytt, noe sprekere, noe bedre, for nå går plutselig mobilen eller nettbrettet utrolig tregt.

    Hvilket også var hele poenget med oppdateringen føler jeg...

  13. Utifra din kommentar så tror jeg at jeg skal det..

    Men du nevner hele tiden Telenor.. Akkurat som om de er de eneste i norge. Om det det faktisk var mulig pr dags dato uten enorme konsekvenser og tap ville det blitt gjort. Men det kommer etterhvert.

    https://www.nettavisen.no/na24/norske-telenor-kunder-betaler-dobbelt-sa-mye-som-danske/3423587391.html

     

    «Norske Telenor-kunder betaler mye mer enn både dansker og svensker. - Går ikke an å sammenlikne, sier Telenor-sjefen. Det gjør det absolutt, mener ekspert.»

     

    Jøss, akkurat det jeg sa jo....

    • Liker 1
  14. Kjøper bortforklaringen? Du har null peiling på geografiske utfordringer altså? Vi uar masse fjell i norge.. Danmark er en pannekake.. Ren logikk sier at det er mye dyrere å sette opp f.eks 1000 sendere enn bare 10... Bruk hodet.

    Telenor har mye mer enn bare mobilnett. Og skal ett selskap videreutvikle seg og satse krever det penger. Men akkurat Telenor er drøye på å melke penger uansett.

    Tror ikke du skal uttale deg om hva jeg har peiling på eller ikke... Til tross for geografiske forskjeller så kunne lett Telenor kjørt akkurat de samme prisene her i landet. De har utstyr til det, de har midler til det, og de har kunnskapen til det. Det eneste de mangler er viljen.

    Med et titalls milliarder på bunnlinjen hvert år, så er alt dette mulig om de bare gadd. Det er bare det at de ikke vil gjøre det, nettopp fordi de ser at de kan melke sitt eget marked så til de grader.

    Bruk hodet selv...

    • Liker 4
  15. Elsker når folk sammenligner Norge med Danmark

    Det er vesentlig dyrere å bygge og drifte mobilnett i Norge enn på en pannekake som Danmark... Kan ikke sammenlignes.

     

    Men ang Telenor så er de jo Norges dyreste operatør og prøver å klore seg fast til prisingen sin med tåpelige unnskyldninger.

     

    Elsker når folk har kjøpt bortforklaringen fra Telenor om at Norge og Danmark ikke kan sammenlignes....

     

    Forøvrig bør du sjekke de latterlige høye resultatene til Telenor, så hadde du oppdaget at noen vet å melke kua...

    • Liker 5
  16. – Hos oss i Telenor er vi opptatt av å tilby hva kundene har behov for og etterspør. Våre kundeundersøkelser viser at det er begrenset etterspørsel etter abonnement med flere begrensninger til en relativt høy månedspris skriver Anders Krokan.

     

    Eh nei, hva trodde du kundene ville svare Krokan?

    Trodde du noen ville svare unisont JA til dyre abonnement med masse begrensninger?

     

    Hva med å se til Telenor Danmark hvor dere med letthet klarer ubegrenset data for 300 kroner måneden?

    https://www.telenor.dk/shop/abonnementer/

    • Liker 5
  17. For min del blir sånne talegreier kun en ubrukelig funksjon og leketøy. Har til gode å teste noe som fungerer i 100% av forsøkene.

    Jeg ble plukket ut til å teste Google Assistant under beta-perioden, men herregud og jøssenam så utrolig dårlig. Av alle forsøkene jeg testet så endte det stort sett opp med tullesvar, eller så presenterte den det jeg søkte etter i et vanlig Google søk rett i appen.

    Prøvde også å be den ringe en rekke forskjellige personer, men den bommet stort sett på samtlige, ellers så klarte den ikke å tyde det jeg sa.

    Jeg har østlandsk dialekt og snakker rent og tydelig, men dette er uansett ikke godt nok for denne assistenten.

    Så for min del så ender Google Assistant opp i samme kategori som Bixby... fullstendig deaktivert.

    Blir jeg så lat at jeg ikke gidder å taste inn det jeg er ute etter selv, så burde jeg strengt tatt ikke ha en telefon.

×
×
  • Opprett ny...