Gå til innhold

Shirack

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shirack

  1. Har problemer med at jeg ikke får signal på den nyinnkjøpte pc-skjermen min(Benq V2420).

    Benq-skjermen har bare DVI-D og VGA-inngang. Laptopen har kun HDMI ut.

     

    Når jeg kobler laptopen på f.eks TVn får jeg signal med en gang, og alt er helt perfekt. (tv har hdmi inn). Men når jeg skal koble til Benq-skjermen får jeg ikke signal.

     

    Som nevnt har den Benq-skjermen bare DVI-D-inngang, jeg har derfor gått til innkjøp av en HDMI/DVI Adapter. Men når jeg skal koble laptop til ekstern pc-skjerm får jeg opp meldingen "No signal detected!". (Hvis jeg tar ut kabeln får jeg opp "No cable deteced").

    Så det er tydeligvis et eller annet som skjer mellom laptop og pc-skjerm, bare ikke nok til at jeg får bilde. Når jeg trykker "windowstast +p" så finner den heller ikke den eksterne skjermen.

     

    Noen som har peiling på hva som kan være galt?

  2. Kjører Dandiests Android-versjon ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=881937 ) fra SD-kortet, men sliter litt med å skjønne hvordan jeg skal partisjonere minnekortet. Android fungerer utmerket når jeg formater minnekortet i fat 32 og bare legger mappa inn på minnekortet.

     

    Men hvordan bør jeg formatere minnekortet for å få best mulig hastighet? Nå har jeg en fat32 partisjon, en ext3 og en linux swap, men synes det hele er treigt..

    Har et 8gb minnekort, så ønsker å benytte ca. 1GB til android, og resten til 'generell lagring'. Ser noen prater om ext4 og bla bla, men skjønner ikke helt hva jeg bør bruke.

     

    Noen tips? :- )

  3. Knota rundt i msconfig først ja, funka bedre med services.msc. thanks!

    Kom likevel ingen vei videre etter å ha deaktivert diverse.

     

    Maskinen låser seg tvert når jeg setter i ledninga når jeg kjører i vanlig modus(først kun på batteri, deretter plugger jeg i kabelen).

     

    Nei nå begynner jeg å bli sånn passe rådvill, kjipt å leve i sikkermodus til jeg føler at jeg har tid å sende inn pcen på reparasjon! :-)

     

    Takk for all hjelp så langt, men om det er noen som føler at det noe annet som kan være verdt å prøve tar jeg gjerne imot den hjelpen og.

  4. Har clean innstall av både Windows 7 og Vista, så med mindre det lurer noe fujitsu-programvare i kjernen en plass tror jeg ikke det skal være spor igjen av det.

     

    I bios fant jeg tre valg for cpu settings "Silent, Normal og Performance". Forsøkt alle tre uten at det forandret på noe. (Silent=Operate CPU under lowest speed at AC/DC)

     

    Boota med windows 7 platen i, kom til et visst punkt med booting før den restartet nok engang. Fikk først valg om jeg ville boote med cd, etter det kommer det opp et vindu at den jobber, før den restarter.

     

    Som sagt, den fungeret helt fint med lader plugget i, helt til windows er nesten ferdig lastet og windowslogoen forsvinner, da restarter den.

    Forøvrig lades batteriet når jeg har pluggen i og kjører i sikkermodus, så akkurat nå sitter jeg i normal modus, kun på batteriet.

     

    Med tanke på det å deaktivere tjenester, kan du peke meg litt i riktig retning så hadde jeg satt umåtelig stor pris på å gi det et forsøk! Er bare litt usikker på hva du mener/hvordan jeg skal gå frem. Er det type, kjør-msconfig-tjenester, og så huke av der for så å forsøke å restarte ?

  5. I og med at den starter ok i sikkerhetsmodus så må det være problemer med programvare, virus eller tjenester som aktiveres ved normal start. Prøv å gå systematisk til verks ved å starte en og en service. Et ekstra spørsmål, starter den ok i Vista?

     

    Prøvd en repair installasjon?

     

    Starter ikke i Vista heller, samme greia der. Så tyder jo på at det er en eller annen driver/tjeneste som forårsaker problemet ja. Bare rart det skjedde etter at jeg fysisk bevegde på maskinen slik at den restartet av seg selv.

     

    Skal forsøke med repair innstalasjon nå, se hvor det tar meg :)

  6. Har oppdatert BIOS uten hell og deaktivert bluetooth. Har ingen Fujitsu Siemens-programvare innstalert, men prøvde å deaktivere "Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery", også dette uten hell.

    Har desverre ingen annen lader som passer. Har også slått av automatisk restart-funksjonen.

     

    Jeg har snublet i laderledninga noen ganger, men aldri skjedd noe da såvidt jeg kan se. Problemet startet etter at jeg løftet pcen(relativt rolig bevegelse), rett etter det restarta den og da var problemene i gang. Så er vel ikke umulig at det er en hardwarefeil? Bare så merkelig at det fungerer utmerket i sikkerhetsmodus. Men skal la den stå en stund i sikkerhetsmodus nå, for å se om batteriet faktisk blir ladet der.

  7. Hei!

     

    Har fått et lite problem med pcen min, en Fujitsu Siemens Amilo Si-2636.

    Laptopen booter helt fint med lader plugget i, helt til man kommer til oppstartsvalget mellom Windows 7 og Windows Vista.

     

    Kjører jeg sikkerhetsmodus får jeg startet pcn når laderen er i, både i Windows 7 og Vista.

     

    Prøver jeg derimot å starte i vanlig modus(med lader i) laster windows litt, før hele pcen restarter.

    Starter jeg pcen med kun batteriet(uten lader) laster windows helt fint, men plugger jeg da i laderen når windows er ferdiglasta, fryser pcen på sekundet.

     

    Tar mer enn gjerne imot tips nå som det er midt i eksamensrushet! :-)

  8. Hva er det med å sette gud og hvermann inn i politiske verv uten relevant erfaring og utdanning? Ser Sylvia Brustad har jobbet som journalist i bl.a LO. Senere har hun gått fra den ene statsrådsposisjonen til den andre, uavhengig av fagområde.

     

    Litt off topic, men lurer virkelig på om det å ha vært statsråd tidligere, gir kompetanse innafor alle departementer?

  9. Hei!

     

    Er ute etter et program som kan brenne musikkfiler fra dataen på cd, der cden inneholder info om artist/albumtittel/sangtitler. Har et anlegg som kan lagre musikk, og der henter det info ved hjelp av gracenote(?), står iallefall noe om gracenote der.

    Orginale cder går stort sett greit, men tar slett ikke alle. Er det da mulig å brenne ut en cd som inneholder info, slik at anlegget finner infoen? Også fra mp3 til vanlig cd der sangtitler osv. kommer med.

    Er et 'Bose'-anlegg om noen har peiling på hvordan det hele fungerer.

     

    shirack

  10. Nå er det noe fryktelig rart her, for etter at jeg holdt pc'n opp ned, og starta dataen, så kom skjermen på. Fungerte helt fint som om ingenting skulle ha skjedd(så skal det sises at dagen før kobla jeg en vga(?)-kabel mellom denne bærbare og en annen, uten at det hadde noe betydning, før jeg holdt pc'n opp ned i går.

    Den funka fint hele natta, helt til jeg restarta i morges og da var skjermen helt svart igjen.

    Alle mulige syke tips mottas med stor takk!

  11. Etter en flyreise(håndbagasje) så slutttet plutselig skjermen å fungere. Når jeg slår på pc'n er skjermen helt svart, maskinen ellers ser ut til å fungere helt fint da vifta og alt går normalt. Det jeg lurer på om kan ha skjedd er at skjermen kunne ha blitt klemt(ser ingen synlige skader i det hele tatt), eller at det kanskje er en eller annen magisk knapp(type "fn") som gjør at skjermen er helt svart.

    Har prøvd forskjellige 'fn'-komboer uten hell, men er ikke sikkert at det er den riktige.

    Har også prøvd å vippe på skjermen i tilfelle det skulle være en kontaktfeil.

    Det er forresten snakk om en Acer 5670.

    Alle tips mottas med stor takk.

     

    Lasse Jensen

  12. Vet ikke hvordan det er nå med regler om hvor mye påkrevd kjøring man må ha. Det som er viktig er at så lenge du føler at du er i stand til å klare en oppkjøring bør du ikke ha flere timer hos kjørelærer enn du er påkrevd. Det er ikke tvil om at flere kjørelærere presser på flest mulig kjøretimer hos elevene sine. Bare si til kjørelæreren din at du ikke ønsker flere timer enn det som er strengt nødvendig.

  13. Noen som kunne hjulpet meg med ca. prisantydning på denne saken her?

    Lenge siden jeg fulgte med på hardware-verden så er helt i ørska egentlig, samme hvis jeg har glemt no viktig informasjon om pcen.

     

    Abit AS8 Mainboard for S775, DDR400, AGP

    Intel Pentium 4 530 3.0 GHz 1MB(aldri vært overklokket)

    1024 DDR-ram pc 3200 ('orginalt')

    400GB Diskplass

    ATI Radeon 9700 AIW

    Chieftech BigTower m/360W PSU

    DVD R-RW (usikker på hastighet, men ikke så veldig gammel iaff)

     

    Ellers er det ekstra nettverkskort og helt okey CPU-Vifte samt et par ekstra 'vanlige vifter'. Komplett pc med standard 17" skjerm.

     

    shirack : )

  14. Etter en rask restart sluttet det hele å fungere igjen.

     

    Under avansert for den trådløse nettverkstilkoblingen finner jeg "Channel to start ad Hoc/AP(default 1). På routern så jeg også no "Channel", men der sto den på 6. Har dette noe med hverandre å gjøre?

     

    Fant ikke at noen valg for antennen i bios, og fortsatt ingen knapp som jeg kan se/lese meg til.

     

    "Super G mode" vet jeg ikke hva er, og fant heller ingen plasser det sto. Har satt hastigheten ned fra 108 til 54mbps, om det har noe å si?

  15. Har en D-Link 624 "Air Plus Extreme G Wireless Router" og en Aspire 1410.

    Det som skjer er at jeg ikke får kontakt over den trådløse delen til Routeren. Over kabel går det fint. Det hele skal ha funket før, men skal ha hatt litt problemer før det plutselig sluttet å funke. Jeg har resatt Routeren x antall ganger, og satt SSID på router og på den bærbare til å være det samme. Har søkt litt rundt på forumet her og bladd litt i manualene men har ikke blitt noe klokere. Jeg har rett og slett ikke peiling på dette heller.

    Problemet er at jeg ikke finner det trådløse nettverket.

     

    På routern har jeg satt dette:

     

    "Wireless Radio" er satt "ON"

    "SSID" "Lasse"

    "Authentication" "Open System"

    "WEP" "Disabled"

    Eller er det satt på "Dynamic IP Adress" (det hele funker på den stasjonære pcn, men der går det over kabel)

     

    På den bærebare har jeg gjort dette:

    )Motta Ip automatisk

    )Satt SSID til det samme som på routern

    )Søkt etter trådløse nettverk innen rekkevidde

     

    Når jeg søker etter trådløse nettverk får jeg beskjed om å kontrollere at "bryteren for trådløs tilkobling er slått på datamaskinen". Finner ingen slik "bryter", og det skal ha fungert før uten at noen har slått på eller av den 'bryteren'.

     

    Hjelp mottas med stor takk

     

    Lasse

  16. Hvorfor må tenåringer ha data eller tv for å ha det gøy?

    Jeg merker mange ungdommer ikke klarer å få det gøy uten å sitte der foran skjermen hele dagen.

    Jeg klarer meg helt fint uten data o.l. Har det gøy likevel. Jeg er 18 år nå, har aldri rørt en data, var ikke morsomt.

     

    Må ungdommer virkerlig ha data? :roll:

    Jeg er faktisk sterkt imot data fordi det er så mange dårlige med det.

     

     

    Nå treffer jeg jo faktisk dårlig om du er en kar som sjelden sitter foran datan, men siden du er så mot alkohol velger jeg å tro at du gjør det.

    Nå er jeg en kar som sitter en del foran maskineriet selv, men kan da ha det moro med alkohol uansett.

    Mange viser jo sine dårlige sider i fylla, men for de fleste er det moro å drikke.

  17. For folk som skal blande ut vodka er det ingenting som slår appelsinjuice og is-te(peach fra Tine). Beste av alt er at det er godt og lite spritsmak, eneste minuset er jo at det blir vanskelig å kontrollere spritmengden :whistle:

    Smaksforholdene må vel prøves frem, men det er ingenting som slår dette :love:

     

    -I dag holder det forresten med en halvflaske Absolutt og noen boksøl etter diverse uheldige byturer.

  18. Aner ikke hva det er slags bil, men ligner på denne her : 610083-bilde1-bilde002.jpg ,

    bare mye mindre, ca. halvparten(om ikke mindre) av størrelsen i forhold til hyundaien, men akkurat samme formen. En sånn man hadde klart å tippe ved hjelp av en hånd? Om noen aner hva slags bil jeg snakker ut, så skrik ut!

  19. Zen Touch\Zen Micro banker vel ipod total når det gjelder pris og alt..?

    Har ipod i det hele tatt noen fordel i forhold til Zen?

    hm bukervenlighet, ser bedre ut, har mer tilegsutstyr, lyden er så godt som lik. Og hvem er det som lytter 24 timer i strek?

    Hvem er det som konstant har en lader i nærheten slik at man kan lade opp så ofte...?

×
×
  • Opprett ny...