Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

Early

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Early

  1. Gode poenger, men det var nå engang disse to eksemplene som vant majoriteten av kategorier. Men selvsagt hyggelig at runnerups har hatt langt mer suksess. Snufkin vant 2 priser, Dustborn vant 1... Skald fikk også 1 pris. Holy Gosh Darn vant flest og den gjeveste prisen. Prisen tildeles jo tross alt ikke det mest suksessfulle spillet. Holy Gosh Darn sitter i det minste på 99% positive på Steam, så de har gjort en del ting riktig. Så sinnsykt synd at de ikke klarte å treffe markedet.
  2. Litt uærlige og misvisende fremstillinger folk kommer med i kommentarer om bransjen her, når dere velger å bare trekke frem de spillene som har truffet dårligst på Steam av de nominerte: Snufkin har solgt godt over 100 000 kopier, mye tyder på at de antakeligvis nærmer seg dobbelte av dette eller mer nå. Dette spillet traff markedet godt! 1250 peak concurrent players. Skald, enda en hit fra i fjor, har også solgt mange titusener eksemplarer på Steam, også godt over 1000 peak concurrent players. Fruitbus gjør det ok, med ganske stødig publikumengasjement. Hvorfor velger dere bare å sette lys på spillene som ikke traff så godt? Dustborn vant pris for visuelle stil, du kan si hva du vil om spillet, men det ser bra ut. Holy Gosh Darn har blitt kritikerrost og anerkjent, men desverre har ikke de truffet markedet. Dette er heller ikke uvanlig, at prisvinnende spill ikke blir de største publikumssuksessene. Alan Wake 2, nå nylig såvidt klart tjene inn utviklingskostadene... det spillet har fått MYE omtale. Norsk bransje ER liten, den blir neppe større og bedre om det norske publikumet først og fremst er interessert i å snakke ned produktene som skapes her. Om politikere/investorer bare leser kommentarer som latterligjør bransjen (og ofte er misvisende), så er det kanskje mindre vilje til å satse på bransjen sånn at man kan skape de store kule spillene i fremtiden?
  3. Stemmer ikke helt, de har ingen eksplisitte krav om politisk relevans. De har dog vekting av prosjekter som bidrar til økt kjønnsbalanse, inkludering og representasjon og kan prioritere slike prosjekter: https://www.nfi.no/tilskudd/utvikling/utvikling-av-spill-etter-kunstnerisk-vurdering Inkludering og representasjon er et ekstremt bredt tema. Du kan bare se på siste tilskuddrunde for å se denne bredden i hva som faktisk får støtte (som beviser at ikke må stappe spillet sitt fullt av politisk ("woke") og inkluderende mangfoldighetsinnhold for å få støtte): https://www.nfi.no/nyheter/21-millioner-kroner-til-ni-spill - "City Builder under hav", bygge koralrev, åpenbar kobling mot miljøtematikk - Overlevelsesspill (fantasy) i ørkenen - Fysikkbasert action-platformer - Steampunk kortspill - Fantasy turbasert strategispill - Historiebasert thriller/eventyr/mysterie spill satt til en gård/landsby - Humoristisk kortspill hvor du er i helvete - Roguelike - Arkadeaktig Action flyspill-shooter
  4. Det er de ukommersielle kravene til NFI som holder oss tilbake fra å lage spill med internasjonal appeal. Du ser en klar forskjell på Norske spill, og de mer amerikaniserte (kulere) spillene fra Sverige og Danmark. Et primeksempel er spillene til Slipgate Ironworks. Andre er serier som Hitman, Star Wars: Battlefront, Just Cause, Wolfenstein, og Chronicles of Riddick. Norge ender som oftest opp med å lage sukkersøtt piss, edutainment eller ting som Dustbin Det handler ikke alltids om budsjett, men tillatelsen for en spesifikk oppskrift som en indie vil gå for. Interessen for Norsk folketro og kultur i interaktiv form, er ikke like ettersøkt som Japansk Shinto og overtro (Fatal Frame etc) Dette er en myte som ikke stemmer helt i dag. I praksis vil de fleste typer spill kunne produseres med støtte fra NFI i dag. Utdrag fra krav om søknad: "Søknaden må gjelde et kulturprodukt som oppfyller minst tre av de fire punktene i  kulturtesten. - Designdokumentet eller litterært forelegg er originalskrevet på norsk eller samisk.  - Dataspillet er på norsk eller samisk språk.  - Prosjektet fokuserer på norsk språk, kultur og historie, eller tematikk som har relevans for en norsk målgruppe.  - Dataspillet har et vesentlig bidrag fra opphavere eller utøvende kunstnere bosatt i Norge eller et annet EØS-land. " Nærmest et hvilket som helst type spill som produseres i Norge kan oppfylle 3/4 disse uten at det preger spillets design/hvilken type spill/sjanger det er: skriver du designdokumentet på norsk (bare relevant for utviklingsprosessen), har spillet oversatt til norsk språk, og utvikles med utviklere/kunstnere som er norske, så er du good. Du kan helt fint lage spill som handler om å slakte svermer av monstre på fremmede planeter, uten bunad, brunost eller vikinger. Vi har utfordringer i bransjen i dag, NFIs kulturkrav er ikke det. Hilsen norsk spillutvikler ;)
×
×
  • Opprett ny...