Gå til innhold

Renzir

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Renzir

  1. Uten å kunne garantere at det er der fortsatt, så så jeg et Nikon 80-200 af-s i veldig god stand hos Interfoto i går.

    Prisen på det var 8000,-

    Det er stort, det er tungt, og det er veldig veldig bra.

     

    Jeg kan garantere at det var strøkent og ikke er der lenger :-). Prisen var også 7200 og ikke 8000 som det stod på lappen :-). Det ligger et sånt på bruktmarkedet til foto.no til 7000 (lå der i går). Kan anbefale dette objektivet. Skikkelig solid og og bra.

     

    Har ingen erfaring med sigma objektivet, men hadde en 50-150 før. Var bra den, men dette nikon objektivet er ett hakk bedre.

  2. Hva får man egentlig plass til?

    Er det plass til kamera (type 40d/50d) m/70-200 2,8 + et par mindre objektiv?

     

    A

     

    Tror nok det blir litt vel trangt med 70-200 påmontert kamera. Sjekk http://www.cambags.com/ der har de mange bilder av denne med 70-200 oppi. En annen ting er at jeg har sett denne vesken på de allerfleste store Elkjøp i det siste. Dra med deg kameraet og prøv den der. Langt billigere enn på mange av nettbutikkene var det også hvis jeg ikke husker feil.

     

    NB: mItt intrykk av NG 2475 var at den virket litt "bløt" og ikke så robust som jeg hadde håpet på. Synes f.eks Domke F-802 virker litt mer anonym og vel så interessant.

  3. jeg synes Billingham bagene er noe av det flotteste som er laget. Av erfaring vet jeg at de er utrolige slitesterke og funksjonelle. De jeg har prøvd tar mye utstyr i forhold til utvendig str. Her synes jeg det skiller mye; noen bager er store utvendig, men av en eller annen grunn så tar de ynkelig lite. Et lite minus med Billingham er at de kanskje ikke er helt på topp mhp bærekomfort?

     

    Har du eller noen andre her noe erfaring med de større Billingham bagene? Tenker først og fremst på 555. Skal en tur til London og der er disse litt bedre priset en hva nettkjøp ville blitt. Lurer først og fremst på hvor mye av innmaten som kan tas ut. Såvidt jeg har skjønt ut fra det lille som er på nettet så kan bunnen og de firkantete insatsene tas ut. Hadde tenkt denne som en mer reisebag med plass til kamera, noen objektiver, laptop, ladere og stæsj til alt, klær toalettsaker osv. Men ellers blir den brukt til å frakte alt utstyret.

     

    Har kamerasekk og en liten domke f-5xc i tillegg, så 555'en vil ikke bli båret i timer av gangen, så bærekomforten kan jeg nok leve med. Hadde vært fint å hørt noen erfaringer her, gjerne med noen bilder også hvis noen har noen.

     

    (Edit trykkleif)

  4. Er vel den mest vannavstøtende av de klassiske bagene. Nylon variantene tåler vel også litt vann. Men uansett, det vanlige canvasstoffet er ganske vannavstøtende. Vannet liksom bare preller av. Når det blir slitt så er det jo bare å impringnere det litt igjen (det er gjort på fabrikken før du får bagen). Er ikke veldig redd litt regn på min bag i vanlig canvas jeg, tipper den tåler en del.

     

    Når det gjelder bilder så ligger det en del på cambags.com, men er vel ingen waxwear der. Har ikke sett så mye bilder på nettet heller generelt. Er en liten video av waxwear bagene på youtube, men ingen med utstyr.

  5. Fikk nettopp en Domke F-5xc olive i hus (http://www.cambags.com/canon/300d_10_20d/s...-5xc_frames.htm).

     

    Valgte denne fordi f-5xb virket litt liten. Ble litt puslete på min "velfødde" kropp. Virker som en praktisk sak for å ta med kameraet ut med ett objektiv eller 2. Også ett pluss at den ikke ser så veldig kamera ut. Ser ut som noe avdanket fra militæret eller en vanlig skulderveske. Skal man gjøre den helt anonym er det enkelt å klippe vekk Domkemerket. Kvaliteten virker veldig bra. Sitter godt på skulderen siden det er innsydd gummi i skulderreimen. Tror heller ikke regn er noe problem på dette kanvasstoffet da vannet bare preller av.

     

     

    Det følger med 2 3-delte skillevegger. Har satt de inn rett over nederste lomme slik at de deler bagen i 2 etasjer. Den nederste har jeg vinklet den ene tredjedelen nedover slik at "1-etasje" blir delt i 2/3 og 1/3.

     

    Til vanlig tipper jeg at jeg vanligvis drar ut med D80 påmontert 17-55 f2.8 med solblenderen satt på. Det går fint liggende på siden i øverste rom. Resten av baggen da blir til småstasj ++. Men utrolig hva som går inn. Her er hva jeg fikk presset inn:

     

    1) Øverst - D80 påmontert 17-55 f2.8 med solblenderen satt på

    2) Nederst store rommet - 105 VR med solblenderen reversert (i posen for å bare fylle ut litt plass slik at den ikke rullet rundt :-) )

    3) Nederst store rommet - Ledningen til laderen oppå 105 VR

    4) Nederst store rommet - Rocketblower

    5) Nederst lille rommet - 85 f1.8 (uten solblender)

    6) Nederst lille rommet - Lader, ekstra batteri, minnekort

     

    Jammen så klarte jeg ikke å presse inn en SB600 i posen sin over 17-55´en også, men det ble trangt. I tillegg til dette er det 2 lommer forran og 1 lomme bak. Er ikke så store tingene man får inn her, men det går litt der også.

     

    Alt i alt en bag/veske som kan anbefales.

  6. Ang 17-55 så har jeg noen kommentarer. Skarphet er ikke det man skal se seg blind på som andre har sagt her. Skarpheten på min 17-55 er upåklagelig fra f/2.8 og på alle fokusavstander. Men det skulle bare mangle til den prisen. Har hatt andre billige objektiver som har vært skikkelig skarpe også, ett eks er Nikon 18-70. Men på 17-55 så er autofokusen rask og treffsikker praktisk talt alltid. Den feilfokuserer sjelden. Bildene får en flott "3D" effekt (har ikke noe annet uttrykk). Fargene og kontrasten er skikkelig flott og bildene bare slår mot deg. Byggekvaliteten er som en tanks som det sies. Kjekt når du måker objektivet rett i trappen (måtte redde datteren fra å stupe ned samme trappen). Objektivet ser ut til å tåle en trøkk og gjør det også. Men det er tungt og digert. Liker heller ikke zoomringen som er for hard for min smak.

     

    Men det jeg virkelig liker er bildene fra objektivet. Bildene fra mange av de andre objektivene mine blir noen ganger litt "kjipe" i forhold (foretrekker 17-55 på 35 mm fremfor 35mm f/2). Men vekten er litt pes. Blir mye å dra på, men er verdt det (angrer de gangene det blir hjemme). Men men, måtte jo ha noen argumenter for å kjøpe en D-LUX 4 også :-)

     

    Objektivet kan anbefales, Det er i en annen divisjon en mange billige objektiv i praksis (hvis du vektlegger annet en skarphetsmålinger på nettet). Men tenk gjennom om du ønsker ett så digert og tungt objektiv. Blir ikke akkurat pocket camera av speilrefleksen da...

  7. Jeg har Leica varianten av LX3 (samme kamera). Kan på alle mulige måter anbefale LX3´en. Kjøpte det for at jeg skulle få et lite kamera jeg skulle ha lyst til å bruke og noe kona skulle synes være enkelt å bruke. Har også en D80 med mange topp objektiver, men merker at kompakten er så mye lettere å dra med seg. Dette er det jeg er særdeles fornøyd med på LX3/D-LUX 4:

     

    * Optikken er knallbra. Skikkelig skarp og fin fra største åpning. Riktig nok med de begrensinger som er på en kompakt. Men er faktisk mektig imponert.

    * Som nevnt over suveren lysstyrke på optikken med 2.0 - 2.8. Gjør det mulig med bilder inne uten blits i mange tilfeller

    * Vidvinkel på 24 mm. Utrolig bra.

    * Brukbar på ISO 400 og nedover uten problemer. ISO 800 duger i mange tilfeller også.

    * Tar knallbra sort hvitt bilder på de innebygde modusene

    * Fin videofunksjon 720 HD, gøy med snutter av barna. Erstatter for mitt begrensede amatørbehov et billig videokamera (jeg er ikke så kresen)

    * Liker også modus vekslingen mellom 4/3, 3/2 og 16/9 der motivet holdes konstant og bare beskjæringen endres (upresist forklart...)

     

    Når det gjelder maks tele på 60mm så er det for meg noe jeg enkelt kan leve med. Kanskje litt lite noen ganger, men går fint å croppe litt. Alt i alt et glimrende kamera som det er gøy å ta bilder med.

  8. Sistnevnte Tamracsekken var slettes ikke dum! likte den. Forøvrig så har jeg brukt journalisten som blitzholder mange ganger. Var mer til portrettfoto at jeg tenkte på blitzstativ :)

     

    Hei. Har denne: http://dakine.com/snowboard/packs/photo/sequence. Kan anbefales, sitter som støpt på ryggen og ser ikke helt foto ut. Mange praktiske detaljer og lommen på utsiden som ikke er beskyttet rommer fint min MacBook Pro 15,4" mens den er i en beskyttelseslomme. Knallbra sekk å bære.

     

    Ellers så ha fstop gear noen fine sekker. Men dette er jo en 45 liter til mer turbruk. Blir kanskje litt stor: http://fstopgear.com/now/product/product-h...eries/93-tilopa.

  9. Kan du ha fått et halvdårlig eksemplar av 50-150? Jeg har ikke merket noe til softhet ved 150 mm, bortsett fra kanskje helt i ytterkant ved f/2.8, men det er vel ikke så farlig på denne typen bilder? Mine erfaringer med dette objektivet stemmer veldig bra med Photozone sin test.

     

    Ellers tror jeg kanskje du vil bli skuffet over den lille forskjellen på 150mm og 200mm når det gjelder å zoome inn på små biler. Hva med Sigma 100-300/4? Har lest en del hyggelige tilbakemeldinger på den.

     

    Tror jeg var litt vel kritisk her. Kan trygt anbefale er objektivet. Er veldig fornøyd med mitt eksemplar. Men tror kanskje ikke det er der beste valget her. 100-300 høres ikke dumt. Har faktisk tenkt litt på det. Det har jo også fått bra kritikk.

  10. Min Sigma 70-200 er lynkjapp i AFen... Hvor nøyaktig den er, det er en annen ting...

     

    Min 50-150 har vært bra på å treffe fokus, men den er ikke veldig skarp på 150 mm og på 2.8 generelt. Liker også farger og kontrast på Nikon objektiver bedre. Min er en 1 genrasjon og 2 genrasjon skal være vassere.

     

    Tror jeg hadde gått for en 80-200 brukt. Men den er ikke noe mindre enn sigma 70-200, skiller vel bare 50 gram eller noe sånt (begge er vel 1300 gram +). 50 - 150 derimot er liten og lett (750 gram ca) i forhold.

     

    Jeg for min del vet jeg kunne levd med en 70/80 - 200. Bruker telezoom til noen ting og plages ikke av å bære noe litt tyngre en gang i blant. Er også stativfeste på disse og ikke på 50-150. En monopod er vel kanskje kjekt til rc biler?

  11. Sjekk Lowepro Slingshot (100/200/300) AW...

     

    Jeg har en slingshot 200. Glimrende sak, men den er ikke så god når den blir tung. Blir også mer ryggsekk en bag. Men det geniale med den er at du får ut kameraet veldig lett og praktisk talt i fart. Min erfaring med bagger er at de blir for tunge med mye stæsj. Jeg har en bitteliten snutebag til d80 med lite objektiv (eks 35 f2), og en ryggsekk hvis jeg har med mer. Kjøpte nettopp en dakine seqence. Den sitter som støpt og virker gjennomtenkt til litt røffere bruk. Også et pluss at den ikke har så veldig foto look.

  12. Er på utkikk etter ett sted å kjøpe denne sekken. Men finner ingen butikker som har den (bor i Oslo). Ville gjerne sett den før jeg kjøpte den, men kan også kjøpe den usett på nettet. Er det noen som vet om noen butikker som kan anbefales?

     

    Har kikket litt rundt og ikke akkurat funnet mange. I disse sommerferietider kunne jeg godt tenkt meg å få den levert med posten og ikke noe budfirma da det ikke akkurat er noen hjemme her hver dag/kveld.

     

    Forøvrig er det noen som har noe negativt å si om denne sekken. Ser ut til å passe mitt brukt veldig bra, og jeg har hørt mye bra om den.

  13. Hei, jeg skal ha et objektiv til D200, til gate bruk og ser på sigmas 50-150 2,8 f

    Har noen noen erfaring med det, eller kanskje tokinas 50- 135 2,8f

    jeg har 85 1,8 fra før men vil ha mere zoom..noen har fåreslått en sigma 18- 200 men da får jeg ikke bluret ut bakgrunnen syns jeg ,men men

    noen råd?

     

     

    Jeg har både en 85mm og 50-150mm. Sigmaen er knallbra. Min er første versjon og versjon 2 er visstnok enda bedre. Har tatt mange flotte portretter med dette objektivet. Fokus er rask og presis. Skarphet er bra jevnt over med ett lite unntak for motiver veldig nærme og på 135 - 150mm. Veldig skarp på f/4 og bra også på f/2.8. Eneste jeg liker bedre med 85mm er farger, kontrast og "3D-feeling".

     

    Så sigma 50-50 kan trygt anbefales. 50mm og 85mm ligger mest stille nå mens 17-55mm og 50-150mm får bli med ut på tur ;-)

  14. Hei,

    Eg planlegger å reise på Safari til Afrika med barnefamilie, og inviterer alle med erfaringer eller interesse av dette temaet til å legge inn erfaringer eller spørsmål.

     

    Hvordan er Malariarisikoen i de mest aktuelle safariområdene? Har hørt at Malariamedisiner frarådes barn. Er det noen som har noe fakta her. Vet av egen erfaring at f.eks Lariam er såpass sterkt at jeg ikke ville puttet noe sånt i mine unger. Er jo tildels veldig stor risiko for bivirkninger av noen av disse medikamentene

  15. Jeg har kjenner ikke så godt til de 2 du nevner (tenker da spesielt på Sigma sin), men SB400 kan vel ikke svinges så veldig? Uansett jeg har en SB 600 og er veldig godt fornøyd med den. Du trenger litt power når du skal bruke den indirekte (vegger tak osv). Den får du for under 2000 flere steder (sjekk produkt.akam.no). Skulle jeg kjøpt blitz i dag ville jeg valgt en ny sb600 eller en sb800.

  16. Bruker:

    - Renzir

     

    Utfordring:

    - Ta bilder minst 6 av 7 dager og laste opp disse

    - Variere mellom flest mulig fotokategorier, minst 6 (portrett, landskap, dyr osv)

    - Holde fokus på utsnitt i utgangspunktet for å begrense cropping i etterkant

    - Fokusere på komposisjon og ikke bare "knipse"

     

    Deltakernivå:

    - Pingle

     

    Utstyr:

    - Alt jeg har, men blir mest D80 med 17-55 Nikon

     

    Min utfordring går på å sette av nok tid en mnd til å greie å bli en bedre fotograf. Denne Aprilfesten blir i så måte inspirasjon til å jobbe med dette.

  17. Hei!

     

    Har per i dag 30D med Tamron 17-50 f2.8, og er godt fornøyd med det. Jeg skal i nærmeste fremtid anskaffe en Canon 10-22 f3.5-4.5, Canon 100 f2.8 macro samt en Canon 70-200 f4 IS. Tror dere jeg vil f¨å mye bruk for normalzoomen min?

     

    Hvis JA, skriv JA+din begrunnelse;

    hvis NEI, skriv gjerne om du tror en av følgende alternativer kan være noe å bytte den ut med, eller om du har andre alternativer til meg:)

     

    Alternativer til T17-50:

     

    Sigma 30 f1.4 + Canon 50 f1.8

     

    Canon 50 f1.8

     

    Sigma 30 f/1.4

     

    Canon EF 24-105 f/4 L IS (steika dyr, men verdt det? Tror egentlig f4 er for svakt..)

     

    Canon 17-55 f2.8 IS USM (Nesten lik pris som 24-105, samme som den jeg har omtrent, bare en del bedre. f2.8 liker jeg, IS ditto..)

     

    Beholde Tamron 17-50 f2.8.

     

     

     

    Hva gjør jeg?? :O

     

    Jeg var i omtrent samme situasjon som deg. Hadde en Tokina 12-24, Sigma 50-150, Nikon 50 og Nikon 85. I starten brukte jeg 12-24 mye også på 24 mm til å ta en del "vanlige" bilder (ikke bare vidvinkelbilder av landskap, arkitektur osv). Fant etter en stund ut at jeg savnet vedlig en normal zoom. Kjøpte derfor en Nikon 17-55 (kjempeobjekti). Er vel nå i den situasjonen at jeg heller ville ofret 12-24 en 17-55 når jeg tenker på brennvidde.

     

    Jeg tror du vil savne normal zoomen hvis du kvitter deg med denne. Uansett ville jeg råde deg til å ikke kvitte deg med denne til litt etter du har fått vidvinkelen. Det er ett langt sprang fra 22 - 70 mm og jeg ville ikke kunne unnvært dette. Uansett så er jo Tamronen kjent for å være veldig bra. Kjekt som lettvektsalternativ når du bare tar med ett objektiv.

     

    Canon 17-55 og 24-105 har vel også fått veldig bra skussmål. jeg for min del kunne godt tenkt meg en Nikon 24-105 f/4 VR hvis noe slikt fantes da jeg har vidvinkel allerede.

  18. Har tenkt til å kjøpe blits til min Nikon D50. Vurderer Nikon SB 600 eller Sigma Super 530. Noen anbefalinger?

    Vil Sigma blitsen fungere like bra med mitt kamera, som Nikon sin egen blits?

    Takk for svar.

     

    Har aldri prøvd Sigma blitzen men har en SB600 og er veldig fornøyd. En ting du bør være klar over at hvis du i fremtiden kunne tenke deg å bruke blitzen trådløst på din D50, så vil en SB800 montert på D50´en kunne styre andre SB600´er og SB800´er trådløst.

     

    Men som sagt har en SB600 og er veldig fornøyd med den. Kraftig nok til å kunne settes i tak mm og få flotte bitzbilder. Kan anbefales.

  19. Men er det merkbar forskjell mellom versjon 1 og 2?

    Versjon 2 skal vel være litt skarpere og ha bedre kontrast - det er mulig du vil merke det på f/2.8, men jeg er ikke sikker.

     

    Jeg selv kommer til å gå for versjon 2, da det er et objektiv jeg kommer til å ha i lang tid fremover.

     

    Tom

     

     

    Har selv den gamle 50-150. Har tatt noen skikkelig flotte portretter av datteren min med dette objektivet. Versjon 2 skal visstnok være skarpere på korte foksusavstander og på de lengste brennviddene (125-150). Mitt objektiv er litt softere på 150 men skikkelig skarpt på resten av brennviddene. Ville valgt versjon 2 hadde jeg kjøpt på nytt, selv om jeg er kjempefornøyd med mitt objektiv.

×
×
  • Opprett ny...